Dabar populiaru
Publikuota: 2019 sausio 15d. 09:00

Įvairiausi bulvių blynai: ir tarkuoti, ir žemaičių, ir su lengvesniais priedais

Bulviniai blynai
Vida Press nuotr. / Bulviniai blynai

Vargiai rasim lietuvį, kuris bent jau šaltuoju sezonu nepasimėgautų blynais iš bulvių. Gal tai klasikiniai tarkuotų bulvių, gal minkštutėliai žemaičių, o gal modernesni, kur bulvės maišomis su pačiais neįtikėčiausiais priedais. Jei tokius blynus mėgstate ir jūs, štai keliolika receptų – neabejotinai išsirinksite!

Receptai
Receptas: Bulviniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 178
Kaip gaminti

1. Bulves sutarkuokite stambia tarka ir 5 min. pamerkite į šaltą vandenį. Nukoškite, sukrėskite ant popierinio rankšluosčio ir palikite nuvarvėti.

2. Svogūną smulkiai sukapokite ir 3 min. kepinkite keptuvėje įkaitintame šaukšte aliejaus.

3. Bulvių tarkius sumaišykite su keptais svogūnais, sutarkuotu sūriu, kiaušinių baltymais, pagardinkite pipirais.

4. Švarioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir šaukštu sudėkite paruoštą masę (turi išeiti aštuoni blynai). Apkepus vieną pusę, apverskite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Bulvės: 350.00 g (nuskustų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 25.00 g (fermentinis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tradiciniai bulviniai blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 125
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite. Nuskustas bulves, svogūną ir česnako skiltelę sutarkuokite tarka iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį. Į masę įberkite miltų, druskos ir juodųjų pipirų.

2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Šaukštu kabinkite paruoštą bulvių tešlą ir keptuvėje formuokite blynus.

3. Kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir kepkite dar porą minučių. Iškepusius blynus išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad sugertumėte riebalus.

4. Patiekite su grietine ar grybų padažu.

Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūgų ir bulvių blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 72
Kaip gaminti

Aš juos valgiau su graikišku jogurtu, pagardintu trupučiu druskos, pipirų ir česnako, bet čia taip pat tiks ir paprasta grietinė, o dar pagardinus juos trupučiu rūkytos lašišos, turėsite visai gurmanišką patiekalą, kuriuo nedvejodami galite vaišinti net įnoringus svečius.

1. Sumaišykite tarkuotus moliūgus ir bulves. Įtarkuokite svogūną. Įmaišykite kiaušinius ir miltus. Pagardinkite trupučiu muškato riešuto, geru žiupsniu kajeno pipirų ir druska. Įmaišykite moliūgo sėklas.

2. Leiskite tešlai pastovėti 20 minučių.

3. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Kabinkite po šaukštą paruoštos masės, keptuvėje formuokite blynus šiek tiek juos paplodami šaukštu. Kepkite ant lengvos ugnies apie 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol blynai apskrus.

4. Mėgaukitės šiais blynais su trupučiu grietinės, graikišku jogurtu, o gal ir gabalėliu rūkytos lašišos.

Ingredientai
Moliūgai: 800.00 g (be žievės, sutarkuoto burokine tarka)
Bulvės: 600.00 g (nuskustų, sutarkuotų burokine tarka)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kajeno pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skon 5)
Moliūgo sėklos: 3.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 0.50 st. (kepimui)
Grietinė: 4.00 valg. š. (arba graikiško jogurto; patiekimui)
Rūkyta lašiša: 100.00 g (patiekimui (nebūtinai))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai sklindžiai su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 39
Kaip gaminti
  1. Bulves sutarkuokite plonais šiaudeliais, palikite 10 minučių, nuspauskite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Sudėkite likusius produktus, išmaišykite. Įkaitintame aliejuje iškepkite nedidelius blynelius. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
  3. Sūrio masei sumaišykite visus produktus.
  4. Patogiausia sūrio masę spausti ant blynelių pro tūtelę, taip pat ją galima dėti ir šaukštu.
  5. Ant viršaus iš lašišų susukite gėlytes.
  6. Puoškite smidrais, pabarstykite krapais.
Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (3 - 4 - vidutinio dydžio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (trynių)
Sūris: 1.00 valg. š. (tarkuoto kietojo sūrio)
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (1 - sklindžiams ir 0,5 smulkintos - sūrio masei)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kreminė varškė: 180.00 arbat. š. (tepamo sūrelio - sūrio masei)
Krapai: 1.00 valg. š. (smulkintų - sūrio masei)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 arbat. š. - sulčių - sūrio masei)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (sūrio masei)
Lašiša: 15.00 vnt. (sūdytos 15 - 18 plonai pjaustytų juostelių)
Smidrai: 4.00 vnt. (konservuoti ūgliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tarkuotų bulvių blyneliai su varškės kremu ir lašiša
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 46
Kaip gaminti

PARUOŠKITE VARŠKĖS PADAŽĄ

  1. Į dubenėlį sudėkite varškę, grietinę, kapotus krapus. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite ir atidėkite į šalį.
  2. Plonomis juostelėmis supjaustykite lašišą.

IŠKEPKITE BULVINIUS BLYNELIUS

  1. Bulves nuskuskite. Sutarkuokite stambia (burokine) tarka. Sudėkite į kiaurasamtį ir perliekite šaltu vandeniu. Tuomet tarkuotas bulves tolygiai paskleiskite ant popierinių rankšluosčių ir kuo kruopščiau nusausinkite.
  2. Svogūną smulkiai sukapokite. Dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves, kapotą svogūną, kiaušinį, miltus, druską ir juoduosius pipirus.
  3. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Šaukštu kabinkite paruoštą bulvių masę, nuspauskite kiek įmanoma daugiau skysčio – tokiu atveju blynai bus traškesni. Keptuvėje formuokite nedidelius blynelius. Kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir kepkite dar porą minučių.
  4. Iškepusius blynelius išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad nusausintumėte riebalus.
  5. Ant šiek tiek atvėsusių blynelių dėkite po šaukštelį varškės kremo, ant viršaus – gabalėlį lašišos. Tiekite nedelsiant. Skanaus!

 

Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 50.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (1 didelis arba 2 maži)
Miltai: 3.00 valg. š.
Druska: 15.00 g (1 arbat. š. blynams ir žiupsnis padažui)
Juodieji pipirai: 15.00 g (1 arbat. š. blynams ir žiupsnis padažui)
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Varškė: 200.00 g (liesa)
Grietinė: 1.00 arbat. š.
Krapai: 1.00 sauja (švieži)
Rūkyta lašiša: 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai blynai su vištiena
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 171
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Vištieną supjaustykite kuo smulkiau. Bulves ir mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite majonezą, suberkite miltus ir paskaninkite muskatais, druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite.
  2. Masę dėkite šaukštu į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių, kol blynai taps auksinės spalvos.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g
Bulvės: 600.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Majonezas: 1.00 valg. š. (1-1,5)
Miltai: 2.00 valg. š. (2-3 - priklauso nuo bulvių miltingumo)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Muskatas: 2.00 g (0,5 arbat. š.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 92
Kaip gaminti

1. Bulves sutarkuokite vidutine tarka, sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis, pipirais ir druska. Kiaulienos faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir įkrėskite kelis šaukštus bulvių masės, tada dėkite šlapiomis rankomis suformuotą maltos mėsos blyną (maždaug tokio dydžio kaip bulvinis blynas). Ant viršaus vėl dėkite kelis šaukštus bulvių tarkių. Kepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

3. Jei blynai labai stori ir bijote, kad bus neiškepę, sudėkite juos į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje dar 10 minučių.

4. Padažui supjaustykite ar sutarkuokite ridikėlius ir sumaišykite su grietine, pipirais, druska ir čiobreliais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (5 - 6 didelės - tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - įdarui)
Manai: 2.00 valg. š. (tešlai)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (tešlai, įdarui ir padažui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai, įdarui ir padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Faršas: 400.00 g (kiaulienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - įdarui)
Čiobreliai: 2.00 žiupsnelis (maltas - įdarui ir padažui)
Ridikėliai: 200.00 g (saujelė - padažui)
Grietinė: 200.00 g (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Puošnūs bulviniai blyneliai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 9
Kaip gaminti

1. Bulves sutarkuokite burokine trintuve, truputį pasūdykite ir iškepkite nedidelius apvalius blynelius. Sudėkite juos į lėkštę.

2. Ant kiekvieno blynelio uždėkite po šaukštą grūdėtos varškės ir po šaukštelį ikrų. Patiekti blynelius galima ir karštus, ir šaltus.

Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (didelės)
Varškė: 1.00 vnt. (grūdėta)
Ikrai: 1.00 vnt. (indelis raudonųjų)
Aliejus: 10.00 ml (blynams kepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai blynai su sojomis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 9
Kaip gaminti

1. Į užvirtą vandenį įdėkite sultinio kubelį, suberkite sojų faršą ir kelias minutes pavirkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandžiui brinkti. Faršą nuspauskite (kad liktų kuo mažiau skysčio).

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir paskrudinkite aliejuje. Tuomet dėkite nuspaustą sojų faršą ir apkepkite.

3. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. Į tarkius įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska. Įmaišykite paruoštas sojas. Karštame aliejuje kepkite nedidelius blynelius.

4. Tiekite su grietine, sumaišyta su salotomis.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Sojos: 1.00 st. (faršas)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Miltai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 3.00 valg. š.
Gražgarstės: 50.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai blynai su morkomis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 53
Kaip gaminti

1. Bulves ir morkas sutarkuokite smulkia tarka.

2. Įmuškite kiaušinius, įberkite saujelę miltų, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje.

Skanu su bruknių uogiene ir grietine :)

Recepto autorė Rima Vaniarchina

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Morkos: 500.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai blynai su salierais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 40
Kaip gaminti

Bulves, svogūną ir salierą sutarkuokite, įmuškite kiaušinį, sudėkite druską, miltus, išmaišykite ir kepkite aliejuje.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Bulvės: 2.00 kg
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Salierai: 1.00 vnt. (pusė stiebo)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Aliejus: 200.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 88
Kaip gaminti

1. Bulves, nuluptus be sėklyčių obuolius, svogūnus ir česnakus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Nupilkite skysčio perteklių (galima šiek tiek ir nusunkti) bei apšlakstykite citrinos sultimis.

2. Įmuškite kiaušinių trynius, pasūdykite, įdėkite pipirų bei gerai išmaišykite. Sudėkite miltus ir dar truputį pamaišykite.

3. Blynus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus.

4. Iškepus geriausia padėti blynus ant vienkartinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

5. Patiekite su grietine bei laiškiniais svogūnais (žiemos metu puikiai tinka džiovinti).

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (nemažų)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Miltai: 5.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 1.00 st. (kepimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Laiškiniai svogūnai: 20.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai blynai su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 69
Kaip gaminti

1. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite.

2. Įmuškite kiaušinį, įdėkite miltų ir pagardinkite druska.

3. Įtarkuokite sūrį ir viską išmaišykite.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus. Tiekite su grietine.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Rūta Martinkevičiūtė

Ingredientai
Grietinė: 4.00 valg. š.
Aliejus: 100.00 ml
Druska: 2.00 arbat. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Sūris: 150.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Bulvės: 500.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių paplotėliai su šonine ir avokadų kremu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.2 / 6
Kaip gaminti

1. Nulupkite bulves. 3 bulves supjaustykite stambiai ir išvirkite sūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį, įdėkite sviesto, įberkite pipirų ir džiovintų petražolių. Sutrinkite bulvių košę ir palikite atvėsti.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.

3. Likusias 3 bulves supjaustykite smulkiais kubeliais. Sudėkite į dubenį, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite. Bulves paskleiskite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.

4. Į bulvių košę įmuškite 2 kiaušinius ir gerai išmaišykite. Į skardą įtieskite kepimo popierių ir patepkite jį aliejumi. Formuokite 6 paplotėlius ir sudėkite į skardą. Paplotėlių viršų aptepkite lydytu sviestu arba aliejumi.

5. Abi skardas dėkite į orkaitę ir įjunkite ventiliatoriaus su griliu režimą. Skardą su bulvių kubeliais dėkite į viršutinę orkaitės dalį, o su paplotėliais į apatinę. Po 15 minučių, kai bulvių kubeliai bus lengvai apskrudę, skardas sukeiskite vietomis. Kubelius lengvai pamaišykite. Kepkite dar 5 minutes, kol paplotėliai gražiai apskrus.

6. Keptuvėje apskrudinkite šoninės juosteles.

7. Avokadus sutrinkite su majonezu, prieskoniais ir citrinų sultimis.

8. Lėkštėse paplotėlius aptepkite garstyčiomis ar tepamu varškės sūreliu. Dėkite šiek tiek bulvių kubelių, keletą šoninės juostelių, vėl bulvių kubelių ir ant viršaus uždėkite avokadų kremo. Tiekite nedelsdami.

Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (vidutinės)
Sviestas: 2.00 vnt. (kubeliai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Šoninė: 400.00 g (juostelių)
Garstyčios: 6.00 arbat. š. (arba mėgstamo tepamo varškės sūrelio)
Druska: 0.50 arbat. š. (paplotėliams; ir dar po žiupsnį kubeliams ir avokadų kremui)
Juodieji pipirai: 3.00 žiupsnelis (po žiupsnį maltų paplotėliams ir kubeliams ir dar žiuosnis grūstų avokadų kremui)
Petražolės: 3.00 žiupsnelis (džiovintų; paplotėliams, kubeliams ir avokadų kremui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (paplotėliams)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (kubeliams)
Avokadai: 3.00 vnt. (avokadų kremui)
Majonezas: 1.00 arbat. š. (avokadų kremui)
Citrinos sultys: 2.00 arbat. š. (avokadų kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldžiųjų bulvių blynai su pekano riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.3 / 6
Kaip gaminti

1. Į miltus įmaišykite 2 šaukštus pekano riešutų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.

2. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, rudąjį cukrų, vanilę, aliejų ir kiaušinius.

3. Skystuosius produktus įmaišykite į miltų mišinį bei sudėkite saldžiąsias bulves.

4. Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Patiekite apibarstytus likusiais pekano riešutais, skanaukite su klevų sirupu ar šokolado kremu.

Ingredientai
Miltai: 1.00 st.
Pekaninių karijų riešutai: 0.50 puodelis (kapotų ir pakepintų)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pienas: 1.00 st.
Rudasis cukrus: 0.25 puodelis (tamsaus)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Saldžiosios bulvės: 0.75 g (apvirtų ir sutrintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trintų bulvių blynai su sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 84
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite virtas ir sutrintas bulves, tarkuotą mocarelos sūrį, tarkuotą fermentinį sūrį, kiaušinį ir miltus.
  2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Imkite po šaukštą paruoštos masės, tarp drėgnų delnų suformuokite nedidelius plokščius blynelius. Kepkite įkaitintame aliejuje apie porą minučių iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

  3. Iškepusius blynelius išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad nusausintumėte riebalus.
  4. Tiekite šiltus su grietine ir žalumynais. Skanaus!

Ingredientai
Bulvės: 3.00 puodelis (virtos, sutrintos)
Mocarelos sūris: 1.00 puodelis (tarkuotas)
Sūris: 1.00 puodelis (tarkuotas, fermentinis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 35.00 g
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Grietinė: 200.00 g
Žalumynai: 50.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vegetariniai žemaičių blynai su varške
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 82
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite su lupena, nupilkite vandenį, bulves ataušinkite. Kol bulvės aušta, pasiruoškite varškę: sudėkite į dubenį, užpilkite jogurtu ir grietine, pasūdykite, suberkite raudonėlį arba mairūną, juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite ir pertrinkite šakute.
  2. Bulves nulupkite, sudėkite į dubenį, sugrūskite bulvių trintuve (galite sumalti mėsmale), pasūdykite. Sudėkite krakmolą ir bulvių tešlą išminkykite rankomis. Padalinkite tešlą į 10 lygių dalių, jei įmanoma, padalinkite varškę taip pat.
  3. Iš tešlos gabalėlio suformuokite blynelį, dėkite šaukštą varškės įdaro, užlenkite tešlos kraštus ir suformuokite „žemaičių blyną". Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų arba lydytą sviestą. Kepkite blynus iš abiejų pusių kol gardžiai apskrus. Patiekite dar karštus su grietine arba grietinės ir sviesto padažu.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Ingredientai
Bulvės: 10.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Krakmolas: 2.00 valg. š. (kupini šaukštai)
Varškė: 275.00 g (saldaus pieno)
Jogurtas: 3.00 valg. š. (3-4 šaukštų naminio arba natūralaus pirktinio)
Grietinė: 1.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto arba mairūno)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 3.00 valg. š. (išvalyto lydyto sviesto „ghee" arba augalinio aliejaus)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Virtų bulvių blynai su varške
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 19
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite ir išvirkite.

2. Suberkite miltus, sukrėskite varškę ir išmaišykite.

3. Formuokite iš tešlos blynus ir kepkite įkaitintame aliejuje.

Skanu su sviesto ir grietinės padažu, pagardintu krapais.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Varškė: 200.00 g
Miltai: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Sviestas: 100.00 g
Grietinė: 100.00 g
Krapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šaldytų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žemaičių blynai su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 11
Kaip gaminti

1. Virtas bulves sutrinkite, įberkite petražolių, pasūdykite, jei reikia, ir suminkykite su miltais.

2. Aliejuje pakepinkite svogūną, po kelių minučių suverskite tarkuotą morką, dar po kokių 5 min. tarkuotą moliūgą.

3. Įberkite po žiupsnelį prieskonių, pagal skonį druskos ir troškinkite, kol suminkštės.

4. Formuokite blynus su daržovių įdaru ir kepkite aliejuje. Tinka su grietine.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (virtos)
Miltai: 1.00 st.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Morkos: 1.00 vnt.
Moliūgai: 200.00 g
Petražolės: 1.00 arbat. š. (šakelė žalių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žemaičių blynai su mėsa
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 258
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, išvirkite, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite grūstuvu arba sumalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinį, įberkite miltus, pasūdykite ir išminkykite.

2. Sumalkite virtą mėsą. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste. Sudėkite svogūnus į maltą mėsą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.

3. Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliokite mišinyje blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine.

Kulinaro patarimas: žemaičių blynus galite įdaryti maltos paukštienos arba grybų įdaru. Grybus apvirkite arba pakepinkite keptuvėje, jei naudosite pievagrybius, susmulkinkite ir sumaišykite su kepintais svogūnais.

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Kiauliena: 400.00 g (arba kitokios; virtos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žemaičių blynai su kepenimis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 5
Kaip gaminti

1. Virtas bulves sutrinkite, sumaišykite su druska (jei bulvės nesūdytos), miltais, krakmolu.

2. Virtas kepenis ir lašinius sumalkite, sudėkite pakepintą svogūną, po žiupsnelį lauro lapelių, pipiro, rozmarinų, jei reikia ir druskos.

3. Formuokite po 2 paplotėlius, į vidų įdėkite po šaukštą įdaro, apminkykite ir kepkite aliejuje.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiauliena: 300.00 g (virtų kiaulės kepenų)
Virti švieži lašiniai 50.00 g
Miltai: 1.00 st.
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Aliejus: 100.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Video

03:39
01:19
00:58

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką