Kiekviena diena turi paskirtį. Pavyzdžiui, antrą Naujųjų metų dieną kinai ypač rūpinasi šunimis, juos maitina, būna su jais meilūs, nes tiki, kad antroji Naujųjų metų diena yra visų šunų gimtadienis.
Trečią ir ketvirtą dieną kinai visą dėmesį skiria šeimai, lankosi vieni pas kitus, tačiau penktą dieną niekas nebelanko šeimos narių ir draugų, nes mano, kad tai atneš nesėkmę.
Septinta diena skirta šlovinti žmogaus gimimą. Geriami gėrimai iš septynių daržovių rūšių, kad užsitikrintų ilgą gyvenimą, sėkmę bei gyvybingumą, kinai tądien valgo makaronus ir žalią žuvį.
Kitomis dienomis švenčiama su draugais ir gausiai valgoma, tačiau tryliktą dieną, po tokių gausių vaišių, valomas organizmas.
Na, o penkioliktoji Naujųjų metų diena vadinama Žibintų diena, kai visi įžiebia popierinius žibintus ir išeina į gatves.
- Pailgais gabaliukais supjaustytą mėsą užpilkite marinatu (sumaišykite visus jam skirtus produktus) ir palikite 1 val. Galima ir ilgiau, tik tuomet reikia laikyti šaldytuve. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui palikite mirkti. Paprikas, porą ir morkas supjaustykite šiaudeliais.
- Mėsą nuvarvinkite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir maišydami 3 min. pakepinkite (ant didelės ugnies). Nustumkite prie keptuvės kraštų, sudėkite paruoštas daržoves ir jas pakepinkite. Kai daržovės apskrus, supilkite sultinį, pasūdykite, sumažinkite ugnį ir uždengę dar 10 min. troškinkite. Sudėkite juostelėmis supjaustytus grybus.
- Po 5 min. supilkite marinatą, truputyje vandens išleistą krakmolą, užvirinkite ir tuoj pat išjunkite ugnį.
1. Vištieną supjaustykite gabaliukais ir kartu su miltais bei krakmolu sudėkite į polietileninį maišelį. Gerai papurtykite, kad mėsa apsivoliotų, ir kepkite keptuvėje.
2. Iškeptus vištienos gabaliukus dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nusivarvėtų aliejus.
3. Į keptuvę pilkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite sezamus. Tuomet pilkite citrinos sultis, sojos padažą, dėkite medų, gerai išmaišykite ir, kai tik pradės kristalizuotis, berkite vištienos gabaliukus ir gerai apvoliokite. Patiekite su virtais ryžiais ir žirneliais.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
- Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Krakmolą sumaišykite su druska.
- Vištieną ir krakmolą sudėkite į tvirtą maišelį ir gerai pakratykite, kol visi vištienos gabalėliai pasidengs krakmolu.
- Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų ir jame gruzdinkite vištieną (nepamirškite, jog krakmolas netampa tokios ryškiai auksinės spalvos kaip miltai, todėl svarbu neperkepti mėsos).
- Gaminamas padažas: Krakmolą ištirpinkite vandenyje.
- Visus likusius ingredientus (soją, cukrų ir actą) supilkite į nedidelį puodelį, gerai išmaišykite ir porą minučių pakaitinkite, tada atsargiai, nuolat maišydami supilkite krakmolą ir viską dar šiek tiek pakaitinę padažą supilkite ant iškepusios vištienos.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
1. Daržoves supjaustykite. Įpilkite į puodą 2 l vandens, sudėkite jūrų gerybes ir 8–10 min. apvirkite.
2. Įdėkite sultinio kubelius, česnaką, pjaustytą morką, aitrųjį pipirą, juoduosius pipirus ir pekininį kopūstą. Pavirkite 5 minutes.
3. Tada supilkite cukrų, sezamų aliejų, actą ir viską gerai išmaišykite. Puodą nukelkite nuo ugnies. Prieš patiekiant, įpjaustykite šviežio aitriojo pipiro ir smulkintų porų.
1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir salierus. Sudėkite nuvarvintus grybus ir dar 2 min. pakepinkite. Įpilkite ketvirtadalį puodelio vandens, uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite 8 min.
2. Likusiame vandenyje išmaišykite krakmo.lą, sojų padažą. Supilkite į keptuvę su daržovėmis ir maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės ir praskaidrės.
3 Sudėkite nuvarvintus sojų daigus, suberkite riešutus, dar pakaitinkite, kad visi produktai vienodai sušiltų, ir nukelkite nuo ugnies.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
ĮDARO PARUOŠIMAS
1. Dubenėlyje sumaišykite marinatui skirtą sojos padažą, aliejų, smulkintą česnako skiltelę ir smulkintus laiškinius svogūnus. Sudėkite plonomis juostelėmis supjaustytą vištienos krūtinėlę ir išmaišykite. Perdėkte visą šią masę į švarų plastikinį maišelį. Maišelį su vištiena ir marinatu dėkite į šaldytuvą ir palaikykite nuo 30 minučių iki 1 valandos.
2. Praėjus šiam laikui, keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Aliejui įkaitus, sudėkite išsimarinavusią vištieną. Kepkite apie 5 minutes, nuolat maišydami, kol vištiena ims po truputį ruduoti. Išimkite vištieną iš keptuvės į lėkštę ar dubenėlį ir atidėkite į šalį.
3. Į tą pačią keptuvę įpilkite dar šaukštą aliejaus. Suberkite smulkintą kopūstą, morkas ir smulkiai supjaustytą svogūną. Įpilkite šaukštą sojos padažo. Pamaišydami kepkite daržoves apie 2 minutes, kol kopūstas suminkštės. Įmaišykite šparagines pupeles, smulkintus grybus, bambuko ūglius, smulkintus česnakus ir pakepinkite dar minutę. Tuomet nuimkite keptuvę nuo ugnies. Įmaišykite imbierą, cukrų ir druską bei pipirus pagal skonį.
4. Atvėsusią vištieną sudėkite į kepintų daržovių mišinį ir gerai išmaišykite. Paruoštą įdaro masę sudėkite į kiaurasamtį ir kiek įmanoma geriau nusausinkite. Tuomet įdarą paskleiskite tolygiai ant kepimo skardos ar kito didelio indo ir palikite, kol visiškai atvės. Visiškai atvėsinti įdarą labai svarbu, nes kitu atveju, jei į tešlos lakštus vyniosite dar šiltą įdarą, Jūsų suktinukai nebus traškūs, o atvirkščiai – minkšti ir tižūs. Jeigu matysite, jog atvėsęs įdaras vis dar išskyrė sulčių, nusausinkite jas visas su popieriniais rankšluosčiais. Ne mažiau svarbu negu ta, kad įdaras būtų atvėsęs, yra tai, kad įdaras turi būti visiškai nusausintas.
TEŠLOS PARUOŠIMAS
1. Miltus išsijokite į didelį dubenį, sumaišykite su druska ir cukrumi. Lengvai išplakite kiaušinius. Supilkite kiaušinius į miltus ir išmaišykite. Supilkite pusę vandens ir gerai išmaišykite tešlą. Tuomet po truputį pilkite likusį vandenį. Pilkite tiek, kad gautumėte minkštą, šiek tiek lipnią tešlą – nebūtina supilti viso vandens, gali būti, jog jo šiek tiek liks.
2. Perdėkite tešlą ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Minkykite apie 5 minutes, kol tešla taps minkšta ir elastinga. Perkelkite tešlą į dubenį, uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti apie 30 minučių.
3. Praėjus pusvalandžiui, tešlą vėl lengvai paminkykite. Perpjaukite į dvi dalis. Kiekvieną dalį ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite į apskritimą. Kiekvieną apskritimą padalinkite į penkiolika dalių – turėsite 30 vienodo dydžio tešlos gabalėlių. Kiekvieną iš šių gabalėlių iškočiokite į kuo labiau kvadratinę formą, kurios dydis būtų maždaug 12x12 cm dydžio. Kočioti turite kuo ploniau, kol iškočiota tešla taps pusiau skaidri (jei Jūsų stalo paviršius turi raštą ar nėra vienspalvis, tai nesudėtinga – turite per tešlą pradėti įžiūrėti paviršiaus raštą; tai reiškia, kad tešla iškočiota pakankamai plonai). Iškočioti tešlą plonai yra labai svarbu, nes kitu atveju ji neišvirs ir nebus traški (jei bus iškočiota per storai) arba beverdant suplyš ir įdaras išbėgs (jei iškočiosite per plonai).
4. Iškočiotų lakštelių kraštus, kadangi jie vis tiek bus netaisyklingai kvadratinės formos, apipjaukite taip, kad gautumėte kuo taisyklingesnius kvadratus. Nupjautas tešlos dalis atidėkite į šalį – galėsite panaudoti, gamindami kitą patiekalą.
5. Paruoštus tešlos lakštelius pabarstykite kukurūzų arba bulvių krakmolu ir dėkite vieną ant kito. Kol ruošite likusius, uždenkite jau paruoštus drėgna šluoste, kad jie neišsausėtų ir neišdžiūtų. Paruošus tešlos lakštelius, naudokite juos iš karto. Arba, jei norite naudoti vėliau, galite sudėti į plastikinį maišelį ir užšaldyti.
SUKTINUKŲ PARUOŠIMAS IR VIRIMAS
Į gilią keptuvę ar puodą įpilkite tiek aliejaus, kad 5-7 cm apsemtų dugną. Kol aliejus kaista, paruoštą įdarą susukite į paruoštus tešlos lakštus. Tai yra svarbiausias momentas, ruošiant šiuos Kinijoje populiarius užkandžius, kadangi nuo sukimo technikos priklauso tai, ar virdami suktinukai neišsileis ir išlaikys savo formą. Taigi, sukite įdarą į tešlos lakštus, remdamiesi žemiau pateiktomis nuotraukomis bei nuorodomis:
1. Ant švaraus ir lygaus paviršiaus pasidėkite pirmąjį paruoštos tešlos lakštą.
2. Ant vieno jo kampo, kaip parodyta, uždėkite šaukštą įdaro. Nedėkite įdaro labai daug, nes suktinukai bus dideli, stori ir nepatogūs valgyti.
3. Pradėkite vynioti nuo kampo, ant kurio uždėjote įdarą. Vyniokite iki lakšto vidurio.
4. „Užverskite“ kairę, tuomet dešinę tešlos lakštelio pusę link vidurio.
5. Toliau suvyniokite suktinuką, kol liks nesuvyniotas tik pats kampas. Sukite atsargiai, tačiau tvirtai, švelniai paspausdami, kad neliktų oro tarpų. Paruoštas suktinukas turi būti tvirtas – tik tokiu atveju jis puikiai išvirs, bus traškiu paviršiumi.
6. Likusį nesuvyniotą tešlos kampą suvilgykite krakmolo ir vandens mišiniu, tuomet susukite iki galo ir švelniai paspauskite.
7. Paruoštą suktinuką padėkite ant lygaus paviršiaus, užlenkta dalimi į apačią. Kol ruošiate likusius suktinukus, jau paruoštus laikykite uždengę drėgna šluoste ar maistine plėvele, kad tešla neišsausėtų ir neapdžiūtų.
Palaukite, kol aliejus įkais iki maždaug 175 °C temperatūros. Jei neturite termometro, galite pamatuoti temperatūrą taip – įmeskite į aliejų gabaliuką baltos duonos ir jis turi tapti auksinės spalvos per 10 sekundžių. Taigi, aliejui įkaitus iki reikiamos temperatūros, dėkite į jį paruoštus suktinukus – virkite ne daugiau kaip 4-5 vienu metu. Kas minutę apverskite suktinukus kita puse. Virkite apie kelias minutes, kol suktinukai taps auksiniai rudos spalvos. Su žnyplėmis išimkite iš aliejaus, ir dėkite šalia vienas kito ant grotelių, kad nuvarvėtų aliejus ir jie atvėstų, neprarasdami savo traškumo. Jokiu būdu nedėkite suktinukų į lėkštę vienas ant kito ar nesausinkite aliejaus popieriniu rankšluosčiu, nes jie bus tižūs ir visiškai netraškūs.
Paruoštus ir nusausintus suktinukus sudėkite į didelę lėkštę. Šalia šios lėkštės ant stalo padėkite ir dubenėlį su sojos padažu. Suktinus valgykite rankomis, pamirkydami į padažą. Skanaus!
Iš šio kiekio paruošite 30 suktinukų.
Suktinukus Egg Rolls ruošė ir aprašė Asta Černė
Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: Suktinukai su vištienos ir daržovių įdaru „Egg Rolls“ (Kinija)
1. Moliūgą, supjaustytą kubeliais kartu su susmulkintu česnaku, pakepinkite su gabalėliu sviesto (maždaug 30 g). Kai kubeliai suminkštės, supilkite ant jų džiuvėsėlius ir dar šiek tiek pakepinkite.
2. Suberkite gabalėliais pjaustytą vištieną, įberkite pagal skonį vištienos prieskonių, žiupsnelį tarkuoto imbiero, įdėkite likusį sviestą ir patroškinkite 5 min. uždengtoje keptuvėje.
3. Kai šiek tiek atvės, troškinį apšlakstykite citrinos sultimis.
4. Papuošti geriausiai tiktų citrinos griežinėliai bei šviežių mėtų lapeliai. Jei jų neturite, tiks ir petražolės ar kiti žalumynai.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Vištieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su česnaku keptuvėje ant aliejaus.
2. Truputį pakepinusi suberkite šiaudeliais pjaustytas paprikas ir kepkite.
3. Baigdama kepti įkrėskite pomidorų padažo, medaus ir šaukštelį krakmolo. Patroškinkite dar kelias minutes.
4. Patiekite su ryžiais. Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Kalakutieną susmulkinkite ir pakepinkite su česnaku.
2. Kai mėsa apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas bei papriką ir patroškinkite.
3. Baigiant kepti, supilkite pomidorų padažą, medų ir žaliuosius žirnelius bei patroškinkite dar kelias minutes.
4. Patiekite su virtais ryžiais ir žaliaisiais žirneliais
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Kopūstą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite specialia trintuve, apšlakstykite citrinos sultimis. Dubenį pridenkite dangčiu ir daržoves gerai sukratykite.
2. Riešutus suberkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir 15 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Ištraukusi luktelėkite, kol atvės, tada pirštais nutrinkite odeles.
3. Paruoškite užpilą: sezamų aliejų sumaišykite su sojų padažu, citrinos sultimis, cukrumi, smulkiai tarkuotais imbierais, trinta česnako skiltele.
4. Serviravimo dubenyje kopūstus sumaišykite su riešutais, apšlakstykite paruoštu padažu ir išmaišykite.
Plačiau skaitykite: „Violetinės daržovės valo kraują ir padeda lieknėti“
1. Ryžių makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai.
2. Jūrų gėrybes atšildykite, nuvarvinkite.
3. Salierą ir morką nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į indelį.
4. Aitriąją papriką ir česnakus nuplaukite, susmulkinkite, pakepinkite sezamų aliejuje, tada sumeskite jūrų gėrybes, supilkite sojų padažą, suberkite cukrų, sezamų sėklas ir 10 min. kepinkite.
5. Kai viskas apskrus, sukrėskite rytietišką saldžiarūgštį padažą, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir dar 10 min. pakepinkite, tada įmaišykite ryžių makaronus.
6. Viską išdėliokite į lėkštes ir papuoškite melisų lapeliais ir aitriąja paprika.
1. Ryžių makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai.
2. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir sumulkinkite.
3. Salierus ir papriką nuplaukite, susmulkinkite.
4. Aitriąją papriką ir česnakus nuplaukite, susmulkinkite, pakepinkite sezamų aliejuje, tada sumeskite vištienos juosteles, supilkite sojų padažą, suberkite cukrų, sezamų sėklas ir 10 min. pakepinkite.
5. Kai vištiena apskrus, sumeskite smulkintus salierus, paprikas, nuvalytus pievagrybius, sukrėskite rytietišką saldžiarūgštį padažą, kukurūzus, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir dar 10 min. pakepinkite.
6. Ryžių makaronus išdėliokite į rytietiškus dubenėlius, ant viršaus dėkite po porą aitriosios paprikos juostelių ir svogūnų laiškų.
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, įtrinkite apelsininiais pipirais, apšlakstykite „Vorčesterio“ bei sojų padažais ir valandai palikite, kad pasimarinuotų.
2. Marinuotą vištieną iš visų pusių apkepkite karštuose riebaluose ir išgriebusi nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
3. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
4. Imbiero šaknį sutarkuokite, česnaką nulupkite, sukapokite ir, kol dailiai apskrus, pakepinkite sezamų aliejuje.
5. Išvalytą ir juostelėmis supjaustytą papriką ir smulkintus salierų stiebus suberkite į česnakus ir vos vos pakepinkite, tik neperkepkite – daržovės neturi būti ištižusios.
6. Į keptuvę su daržovėmis sumeskite makaronus, vištieną, viską kiek pakaitinkite, supilkite aštrų mangų padažą ir, jei naudosite, apibarsčiusi sezamų sėklomis, tiekite į stalą.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant mėsos marinavimo laiko).
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite pailgomis juostelėmis, apšlakstykite sojų padažu, skystu medumi, ryžių actu, gerai įtrinkite ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti, tada iškepkite kiniškoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
2. Keptą mėsą nustumkite į keptuvės šonus, centre pakepinkite smulkintus česnakus, svogūnus, aitriąją papriką.
3. Kai prieskoniai dailiai pagels, sumeskite porus, šiek tiek vėliau žiedynėliais išskirstytus brokolinius kopūstus, galiausiai saldžiąsias paprikas, smulkintus grybus, suberkite cukrų, kelis kartus permaišykite ir pagardinkite rytietišku prieskonių mišiniu.
1. Sojų varškę supjaustykite didesniais kubeliais. Panardinkite juos 1–2 min. į verdantį vandenį. Išgriebkite, nusausinkite ir berkite į keptuvę su 2 šaukštais įkaitinto sezamo aliejaus. Kepkite, kol gražiai apskrus.
2. Pievagrybius ir porus susmulkinkite, morkas ir moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais, berkite į gilią keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite, kol daržovės suminkštės ir gražiai apskrus.
3. Tada supilkite sojos padažą, cukrų ir druską, gerai išmaišykite, suberkite skrudintus sojų varškės kubelius, uždenkite keptuvę dangčiu ir patroškinkite dar apie 2 min.
4. Patiekti galite vienas arba su ryžiais bei saldžiarūgščiu padažu.
1. Viščiukų krūtinėles supjaustykite kubeliais.
2. Dubenyje suplakite kiaušinį, sudėkite vištieną, įmaišykite miltus, krakmolą ir sojų padažą, įpilkite šlakelį aliejaus. Gerai išmaišykite. Jei vištienos gabalėliai labai sulipę, įberkite šiek tiek daugiau krakmolo.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dalimis iškepkite tešloje apvoliotą vištieną. Kepkite, kol gabalėliai gražiai apskrus ir taps traškūs. Išgriebkite ir sudėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad nusivarvėtų riebalai.
4. Paruoškite padažą. Apelsinus gerai nuplaukite. Nutarkuokite vieno apelsino žieveles. Išspauskite sultis.
5. Krakmolą ištirpinkite 100 ml vandens. Įpilkite į keptuvę šlakelį aliejaus ir trumpai paskrudinkite išspaustą česnaką bei kapotus svogūnų laiškus. Nelaukite, kol česnakas paruduos, nes apkars.
6. Supilkite apelsinų sultis, sukrėskite tarkuotą imbierą ir apelsinų žieveles, įmaišykite cukrų, sojų padažą ir ryžių actą, galiausiai plona srovele supilkite krakmolą.
7. Sudėkite skrudintą vištieną ir riešutus, išmaišykite. Tiekite su virtais ryžiais.
- Agurką supjaustykite šiaudeliais, makaronus paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės.
- Visus padažo ingredientus gerai sumaišykite. Padažą užpilkite ant daržovių, makaronų ir mėsos, gerai sumaišykite.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
- Mėsą supjaustykite juostelėmis.
- Sumaišykite kukurūzų krakmolą, cukrų, soją ir aliejų, jei masė išeina labai tiršta, įpilkite dar šiek tiek sojos.
- Gautą mišinį supilkite ant mėsos ir palikite maždaug 30 min. marinuotis.
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejaus ir apkepkite mėsą kol apskrus.
Ruošiame padažą:
- Susmulkinkite svogūną, česnakus, čili ir imbierą.
- Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus, trumpai pakepkite svogūną, kol šiek tiek suminkštės, sudėkite česnakus, imbierą ir čili.
- Supilkite medų, actą, soją ir sultinį, įmaišykite krakmolo (žiūrėti pagal konsistenciją, jei reikia dėkite dar krakmolo ar pilkite sultinio). Padažą užpilkite ant mėsos ir kelias minutes pašildykite, suberkite sezamus.
- (Mėsą skaniausia valgyti kol ji karšta, nes vėstant krakmolas tirštėja).
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
- Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, čili, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
- Vištieną šiek tiek apkepkite, suberkite česnakus, čili ir imbierą.
- Suberkite morkas, supilkite soją ir kinietišką padažą, viską troškinkite su šlakeliu vandens.
- Kai vištiena ir morkos suminkštės, suberikite sezamo sėklas ir viską dar porą minučių patroškinkite.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
1. Užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir virkite neuždengę puodo ir nemaišydami 8 minutes. Suberkite šaldytus žirnelius ir virkite dar 2 minutes. Nukoškite.
2. Kol virs ryžiai, susmulkinkite papriką, juostelėmis supjaustykite kumpį ir plonytėmis riekelėmis česnako skilteles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite papriką, česnaką ir kumpį. Kepkite 3–4 minutes.
3. Kiaušinius išplakite, pilkite į keptuvę ir kepkite, kol plakinys sukrekės. Suberkite prieskonius ir ryžius su žirneliais. Paruoštus ryžius dėkite į lėkštes ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Iš miltų, krakmolo, baltymo, žiupsnelio druskos ir vandens užmaišykite tešlą (kaip blynams).
2. Žuvis supjaustykite stambokais gabalėliais, kiekvieną pamerkite į tešlą. Dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels. Iškepusius gabalėlius sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
3. Paruoškite padažą: į puodą supilkite vyną, sojų padažą, įpilkite pusę puodelio vandens, sudėkite pomidorų tyrę, sugrūstus česnakus, imbierus, įberkite cukraus, maltos paprikos. Išmaišykite ir virkite ant mažos ugnies 5 min.
4. Padažu užpiltas žuvis patiekite karštas. Prie jų tinka biriai virti ryžiai.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė