Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įžengėme į kinų Naujuosius metus: kiniškų patiekalų receptai

Kinai Naujuosius sutiko vasario 19 dieną ir dabar švęs juos 15 dienų. Galime drauge su jais – švenčių nebus per daug!
Rytietiškos daržovės su jautiena
Rytietiškos daržovės su jautiena / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Receptai

Kiekviena diena turi paskirtį. Pavyzdžiui, antrą Naujųjų metų dieną kinai ypač rūpinasi šunimis, juos maitina, būna su jais meilūs, nes tiki, kad antroji Naujųjų metų diena yra visų šunų gimtadienis.

Trečią ir ketvirtą dieną kinai visą dėmesį skiria šeimai, lankosi vieni pas kitus, tačiau penktą dieną niekas nebelanko šeimos narių ir draugų, nes mano, kad tai atneš nesėkmę.

Septinta diena skirta šlovinti žmogaus gimimą. Geriami gėrimai iš septynių daržovių rūšių, kad užsitikrintų ilgą gyvenimą, sėkmę bei gyvybingumą, kinai tądien valgo makaronus ir žalią žuvį.

Kitomis dienomis švenčiama su draugais ir gausiai valgoma, tačiau tryliktą dieną, po tokių gausių vaišių, valomas organizmas.

Na, o penkioliktoji Naujųjų metų diena vadinama Žibintų diena, kai visi įžiebia popierinius žibintus ir išeina į gatves.

Kiniška kiauliena
Receptas: Kiniškas kiaulienos troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 88
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (minkštos)
Grybai: 50.00 g (džiovintų)
Paprikos: 2.00 vnt. (po vieną raudonąją ir žaliąją papriką)
Porai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1.00 st. (arba kitokio)
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir marinatui 1 arbat. š.)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (Marinatui)
Actas: 2.00 valg. š. (Marinatui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pusė šaukštelio arba medaus)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (Marinatui)
Kaip gaminti
  1. Pailgais gabaliukais supjaustytą mėsą užpilkite marinatu (sumaišykite visus jam skirtus produktus) ir palikite 1 val. Galima ir ilgiau, tik tuomet reikia laikyti šaldytuve. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui palikite mirkti. Paprikas, porą ir morkas supjaustykite šiaudeliais.
  2. Mėsą nuvarvinkite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir maišydami 3 min. pakepinkite (ant didelės ugnies). Nustumkite prie keptuvės kraštų, sudėkite paruoštas daržoves ir jas pakepinkite. Kai daržovės apskrus, supilkite sultinį, pasūdykite, sumažinkite ugnį ir uždengę dar 10 min. troškinkite. Sudėkite juostelėmis supjaustytus grybus.
  3. Po 5 min. supilkite marinatą, truputyje vandens išleistą krakmolą, užvirinkite ir tuoj pat išjunkite ugnį.
Suskleisti
Traški vištiena su sezamais kiniškai
Receptas: Traški vištiena su sezamais kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.8 / 235
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š. (kvietiniai)
Medus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 3.00 valg. š.
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite gabaliukais ir kartu su miltais bei krakmolu sudėkite į polietileninį maišelį. Gerai papurtykite, kad mėsa apsivoliotų, ir  kepkite keptuvėje.

2. Iškeptus vištienos gabaliukus dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nusivarvėtų aliejus.

3. Į keptuvę pilkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite sezamus. Tuomet pilkite citrinos sultis, sojos padažą, dėkite medų, gerai išmaišykite ir, kai tik pradės kristalizuotis, berkite vištienos gabaliukus ir gerai apvoliokite. Patiekite su virtais ryžiais ir žirneliais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kiniška vištiena „Guobao“
Receptas: Kiniška vištiena „Guo Bao“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 97
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kukurūzų krakmolas: 160.00 g (100 g - vištienai ir 2 valg. š. - padažui)
Aliejus: 100.00 ml (gruzdinimui)
Sojų padažas: 6.00 valg. š. (padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (ryžių - padažui)
Cukrus: 4.00 valg. š. (padažui)
Vanduo: 6.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Krakmolą sumaišykite su druska.
  3. Vištieną ir krakmolą sudėkite į tvirtą maišelį ir gerai pakratykite, kol visi vištienos gabalėliai pasidengs krakmolu.
  4. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų ir jame gruzdinkite vištieną (nepamirškite, jog krakmolas netampa tokios ryškiai auksinės spalvos kaip miltai, todėl svarbu neperkepti mėsos).
  5. Gaminamas padažas: Krakmolą ištirpinkite vandenyje.
  6. Visus likusius ingredientus (soją, cukrų ir actą) supilkite į nedidelį puodelį, gerai išmaišykite ir porą minučių pakaitinkite, tada atsargiai, nuolat maišydami supilkite krakmolą ir viską dar šiek tiek pakaitinę padažą supilkite ant iškepusios vištienos.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Sriuba
Receptas: Kiniška jūrų gėrybių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.5 / 8
Receptas
Ingredientai
Jūros gėrybės: pakuotė šaldytų 1.00 vnt.
Pekininių kopūstų salotos: 100.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Porai: 100.00 g
Daržovių sultinys: 3.00 vnt. (kubeliai)
Morkos: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (šviežia arba džiovinta)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 2.00 l
Actas: 100.00 ml
Cukrus: 3.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Daržoves supjaustykite. Įpilkite į puodą 2 l vandens, sudėkite jūrų gerybes ir 8–10 min. apvirkite.

2. Įdėkite sultinio kubelius, česnaką, pjaustytą morką, aitrųjį pipirą, juoduosius pipirus ir pekininį kopūstą. Pavirkite 5 minutes.

3. Tada supilkite cukrų, sezamų aliejų, actą ir viską gerai išmaišykite. Puodą nukelkite nuo ugnies. Prieš patiekiant, įpjaustykite šviežio aitriojo pipiro ir smulkintų porų.

Suskleisti
Kiniškos daržovės
Receptas: Kiniškos daržovės
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 10
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt. (0,5 puodelio stambiai sukapotų)
Salierai: 3.00 vnt. (puodelis plonais griežinėliais supjaustytų lapkočių)
Grybai: 150.00 g (skardinė konservuotų)
Sojų daigai: (konservuotų skardinė) 400.00 g
Anakardžių riešutai: 2.00 valg. š. (skrudintų)
Vanduo: 1.00 st.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kukurūzų krakmolas: 2.00 arbat. š. (1,5)
Sojų padažas: 150.00 ml (1/4 puodelio)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir salierus. Sudėkite nuvarvintus grybus ir dar 2 min. pakepinkite. Įpilkite ketvirtadalį puodelio vandens, uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite 8 min.

2. Likusiame vandenyje išmaišykite krakmo.lą, sojų padažą. Supilkite į keptuvę su daržovėmis ir maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės ir praskaidrės.

3 Sudėkite nuvarvintus sojų daigus, suberkite riešutus, dar pakaitinkite, kad visi produktai vienodai sušiltų, ir nukelkite nuo ugnies.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Suktinukai su vištienos ir daržovių įdaru „Egg Rolls“
Receptas: Suktinukai su vištienos ir daržovių įdaru „Egg Rolls“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Sojų padažas: 4.00 valg. š. (3 valg. š. marinatui ir 1 valg. š. įdarui)
Aliejus: 550.00 ml (1 valg. š. marinatui, 3 valg. š. įdarui ir apie 500 ml suktinukams virti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (1 skiltelė marinatui ir 2 - įdarui)
Laiškiniai svogūnai: 5.00 vnt. (marinatui)
Vištienos krūtinėlė: 450.00 g (įdarui)
Kopūstai: 300.00 g (smulkintas kininis kopūstas - įdarui)
Morkos: 3.00 vnt. (tarkuotos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Šparaginės pupelės: 1.00 st. (šaldytos - įdarui)
Grybai: 1.00 st. (baltieji kiniški grybai arba rudieji pievagrybiai - įdarui)
Konservuoti bambuko ūgliai: (įdarui) 140.00 g
Imbieras: 1.00 arbat. š. (1/2 –1 arbat. š. šviežio tarkuoto arba žiupsnelis malto imbiero - įdarui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (1/4 arbat. š. įdarui ir 2 arbat. š. tešlai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį - įdarui)
Druska: 1.00 valg. š. (žiupsnelis įdarui ir 1 arbat. š. tešlai)
Miltai: 4.00 st. (4 puodeliai - tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli - tešlai)
Vanduo: 1.00 st. (1 puodelis ledinio vandens tešlai)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (kukurūzų ar bulvių krakmolas, sumaišytas su 1/4 puodelio vandens - tešlai)
Kaip gaminti

ĮDARO PARUOŠIMAS

1. Dubenėlyje sumaišykite marinatui skirtą sojos padažą, aliejų, smulkintą česnako skiltelę ir smulkintus laiškinius svogūnus. Sudėkite plonomis juostelėmis supjaustytą vištienos krūtinėlę ir išmaišykite. Perdėkte visą šią masę į švarų plastikinį maišelį. Maišelį su vištiena ir marinatu dėkite į šaldytuvą ir palaikykite nuo 30 minučių iki 1 valandos.

2. Praėjus šiam laikui, keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Aliejui įkaitus, sudėkite išsimarinavusią vištieną. Kepkite apie 5 minutes, nuolat maišydami, kol vištiena ims po truputį ruduoti. Išimkite vištieną iš keptuvės į lėkštę ar dubenėlį ir atidėkite į šalį.

3. Į tą pačią keptuvę įpilkite dar šaukštą aliejaus. Suberkite smulkintą kopūstą, morkas ir smulkiai supjaustytą svogūną. Įpilkite šaukštą sojos padažo. Pamaišydami kepkite daržoves apie 2 minutes, kol kopūstas suminkštės. Įmaišykite šparagines pupeles, smulkintus grybus, bambuko ūglius, smulkintus česnakus ir pakepinkite dar minutę. Tuomet nuimkite keptuvę nuo ugnies. Įmaišykite imbierą, cukrų ir druską bei pipirus pagal skonį.

4. Atvėsusią vištieną sudėkite į kepintų daržovių mišinį ir gerai išmaišykite. Paruoštą įdaro masę sudėkite į kiaurasamtį ir kiek įmanoma geriau nusausinkite. Tuomet įdarą paskleiskite tolygiai ant kepimo skardos ar kito didelio indo ir palikite, kol visiškai atvės. Visiškai atvėsinti įdarą labai svarbu, nes kitu atveju, jei į tešlos lakštus vyniosite dar šiltą įdarą, Jūsų suktinukai nebus traškūs, o atvirkščiai – minkšti ir tižūs. Jeigu matysite, jog atvėsęs įdaras vis dar išskyrė sulčių, nusausinkite jas visas su popieriniais rankšluosčiais. Ne mažiau svarbu negu ta, kad įdaras būtų atvėsęs, yra tai, kad įdaras turi būti visiškai nusausintas.

 

TEŠLOS PARUOŠIMAS

1. Miltus išsijokite į didelį dubenį, sumaišykite su druska ir cukrumi. Lengvai išplakite kiaušinius. Supilkite kiaušinius į miltus ir išmaišykite. Supilkite pusę vandens ir gerai išmaišykite tešlą. Tuomet po truputį pilkite likusį vandenį. Pilkite tiek, kad gautumėte minkštą, šiek tiek lipnią tešlą – nebūtina supilti viso vandens, gali būti, jog jo šiek tiek liks.

2. Perdėkite tešlą ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Minkykite apie 5 minutes, kol tešla taps minkšta ir elastinga. Perkelkite tešlą į dubenį, uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti apie 30 minučių.

3. Praėjus pusvalandžiui, tešlą vėl lengvai paminkykite. Perpjaukite į dvi dalis. Kiekvieną dalį ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite į apskritimą. Kiekvieną apskritimą padalinkite į penkiolika dalių – turėsite 30 vienodo dydžio tešlos gabalėlių. Kiekvieną iš šių gabalėlių iškočiokite į kuo labiau kvadratinę formą, kurios dydis būtų maždaug 12x12 cm dydžio. Kočioti turite kuo ploniau, kol iškočiota tešla taps pusiau skaidri (jei Jūsų stalo paviršius turi raštą ar nėra vienspalvis, tai nesudėtinga – turite per tešlą pradėti įžiūrėti paviršiaus raštą; tai reiškia, kad tešla iškočiota pakankamai plonai). Iškočioti tešlą plonai yra labai svarbu, nes kitu atveju ji neišvirs ir nebus traški (jei bus iškočiota per storai) arba beverdant suplyš ir įdaras išbėgs (jei iškočiosite per plonai).

4. Iškočiotų lakštelių kraštus, kadangi jie vis tiek bus netaisyklingai kvadratinės formos, apipjaukite taip, kad gautumėte kuo taisyklingesnius kvadratus. Nupjautas tešlos dalis atidėkite į šalį – galėsite panaudoti, gamindami kitą patiekalą.

5. Paruoštus tešlos lakštelius pabarstykite kukurūzų arba bulvių krakmolu ir dėkite vieną ant kito. Kol ruošite likusius, uždenkite jau paruoštus drėgna šluoste, kad jie neišsausėtų ir neišdžiūtų. Paruošus tešlos lakštelius, naudokite juos iš karto. Arba, jei norite naudoti vėliau, galite sudėti į plastikinį maišelį ir užšaldyti.

 

SUKTINUKŲ PARUOŠIMAS IR VIRIMAS

Į gilią keptuvę ar puodą įpilkite tiek aliejaus, kad 5-7 cm apsemtų dugną. Kol aliejus kaista, paruoštą įdarą susukite į paruoštus tešlos lakštus. Tai yra svarbiausias momentas, ruošiant šiuos Kinijoje populiarius užkandžius, kadangi nuo sukimo technikos priklauso tai, ar virdami suktinukai neišsileis ir išlaikys savo formą. Taigi, sukite įdarą į tešlos lakštus, remdamiesi žemiau pateiktomis nuotraukomis bei nuorodomis:

1. Ant švaraus ir lygaus paviršiaus pasidėkite pirmąjį paruoštos tešlos lakštą.

2. Ant vieno jo kampo, kaip parodyta, uždėkite šaukštą įdaro. Nedėkite įdaro labai daug, nes suktinukai bus dideli, stori ir nepatogūs valgyti.

3. Pradėkite vynioti nuo kampo, ant kurio uždėjote įdarą. Vyniokite iki lakšto vidurio.

4. „Užverskite“ kairę, tuomet dešinę tešlos lakštelio pusę link vidurio.

5. Toliau suvyniokite suktinuką, kol liks nesuvyniotas tik pats kampas. Sukite atsargiai, tačiau tvirtai, švelniai paspausdami, kad neliktų oro tarpų. Paruoštas suktinukas turi būti tvirtas – tik tokiu atveju jis puikiai išvirs, bus traškiu paviršiumi.

6. Likusį nesuvyniotą tešlos kampą suvilgykite krakmolo ir vandens mišiniu, tuomet susukite iki galo ir  švelniai paspauskite.

7. Paruoštą suktinuką padėkite ant lygaus paviršiaus, užlenkta dalimi į apačią. Kol ruošiate likusius suktinukus, jau paruoštus laikykite uždengę drėgna šluoste ar maistine plėvele, kad tešla neišsausėtų ir neapdžiūtų.

Palaukite, kol aliejus įkais iki maždaug 175 °C temperatūros. Jei neturite termometro, galite pamatuoti temperatūrą taip – įmeskite į aliejų gabaliuką baltos duonos ir jis turi tapti auksinės spalvos per 10 sekundžių. Taigi, aliejui įkaitus iki reikiamos temperatūros, dėkite į jį paruoštus suktinukus – virkite ne daugiau kaip 4-5 vienu metu. Kas minutę apverskite suktinukus kita puse. Virkite apie kelias minutes, kol suktinukai taps auksiniai rudos spalvos. Su žnyplėmis išimkite iš aliejaus, ir dėkite šalia vienas kito ant grotelių, kad nuvarvėtų aliejus ir jie atvėstų, neprarasdami savo traškumo. Jokiu būdu nedėkite suktinukų į lėkštę vienas ant kito ar nesausinkite aliejaus popieriniu rankšluosčiu, nes jie bus tižūs ir visiškai netraškūs.

Paruoštus ir nusausintus suktinukus sudėkite į didelę lėkštę. Šalia šios lėkštės ant stalo padėkite ir dubenėlį su sojos padažu. Suktinus valgykite rankomis, pamirkydami į padažą. Skanaus!

Iš šio kiekio paruošite 30 suktinukų.

Suktinukus Egg Rolls ruošė ir aprašė Asta Černė

Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: Suktinukai su vištienos ir daržovių įdaru „Egg Rolls“ (Kinija)

Suskleisti
Imbierinis vištienos troškinukas
Receptas: Imbierinis vištienos troškinukas
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (virtos vištienos krūtinėlės)
Moliūgai: 150.00 g (nulupto)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 70.00 g
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis mėgstamų)
Imbieras: 10.00 g (gabaliukas)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Kaip gaminti

1. Moliūgą, supjaustytą kubeliais kartu su susmulkintu česnaku, pakepinkite su gabalėliu sviesto (maždaug 30 g). Kai kubeliai suminkštės, supilkite ant jų džiuvėsėlius ir dar šiek tiek pakepinkite.

2. Suberkite gabalėliais pjaustytą vištieną, įberkite pagal skonį vištienos prieskonių, žiupsnelį tarkuoto imbiero, įdėkite likusį sviestą ir patroškinkite 5 min. uždengtoje keptuvėje.

3. Kai šiek tiek atvės, troškinį apšlakstykite citrinos sultimis.

4. Papuošti geriausiai tiktų citrinos griežinėliai bei šviežių mėtų lapeliai. Jei jų neturite, tiks ir petražolės ar kiti žalumynai.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Kiniška vištiena su paprikomis
Receptas: Kiniška vištiena su paprikomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 79
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlė)
Paprikos: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 100.00 ml
Medus: 1.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su česnaku keptuvėje ant aliejaus.

2. Truputį pakepinusi suberkite šiaudeliais pjaustytas paprikas ir kepkite.

3. Baigdama kepti įkrėskite pomidorų padažo, medaus ir šaukštelį krakmolo. Patroškinkite dar kelias minutes.

4. Patiekite su ryžiais. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kiniška kalakutiena
Receptas: Kiniška kalakutiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 49
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 400.00 g (krūtinėlė)
Paprikos: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Žirniai: 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kalakutieną susmulkinkite ir pakepinkite su česnaku.

2. Kai mėsa apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas bei papriką ir patroškinkite.

3. Baigiant kepti, supilkite pomidorų padažą, medų ir žaliuosius žirnelius bei patroškinkite dar kelias minutes.

4. Patiekite su virtais ryžiais ir žaliaisiais žirneliais

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Rytietiškos raudonųjų kopūstų salotos
Receptas: Rytietiškos raudonųjų kopūstų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 37
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis raudonasis)
Riešutai: 200.00 g (žemės)
Sezamų aliejus: 100.00 ml (užpilui)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (užpilui)
Imbieras: 20.00 g (gabalėlis šaknies - užpilui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - užpilui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Kaip gaminti

1. Kopūstą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite specialia trintuve, apšlakstykite citrinos sultimis. Dubenį pridenkite dangčiu ir daržoves gerai sukratykite.

2. Riešutus suberkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir 15 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą  orkaitę. Ištraukusi luktelėkite, kol atvės, tada pirštais nutrinkite odeles.

3. Paruoškite užpilą: sezamų aliejų sumaišykite su sojų padažu, citrinos sultimis, cukrumi, smulkiai tarkuotais imbierais, trinta česnako skiltele.

4. Serviravimo dubenyje kopūstus sumaišykite su riešutais, apšlakstykite paruoštu padažu ir išmaišykite.

Plačiau skaitykite: „Violetinės daržovės valo kraują ir padeda lieknėti“

Suskleisti
Rytietiškos salotos
Receptas: Rytietiškos salotos su jūrų gėrybėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Ryžių makaronai 200.00 g
Jūrų gėrybių mišinys 150.00 g
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Morkos: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 3.00 vnt. (viena salotoms ir kelios papuošimui)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Rytietiškas saldžiarūgštis mangų padažas (pagal skonį) 3.00 arbat. š.
Sezamo sėklos: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Ryžių makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai.

2. Jūrų gėrybes atšildykite, nuvarvinkite.

3. Salierą ir morką nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į indelį.

4. Aitriąją papriką ir česnakus nuplaukite, susmulkinkite, pakepinkite sezamų aliejuje, tada sumeskite jūrų gėrybes, supilkite sojų padažą, suberkite cukrų, sezamų sėklas ir 10 min. kepinkite.

5. Kai viskas apskrus, sukrėskite rytietišką saldžiarūgštį padažą, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir dar 10 min. pakepinkite, tada įmaišykite ryžių makaronus.

6. Viską išdėliokite į lėkštes ir papuoškite melisų lapeliais ir aitriąja paprika.

Suskleisti
Rytietiškos daržovės su vištiena
Receptas: Rytietiškos daržovės su vištiena
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (ryžių)
Vištiena: 200.00 g (filė)
Pievagrybiai: 10.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalioji)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kukurūzai: 3.00 valg. š. (konservuotų)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; šviežiai maltų)
Rytietiškas saldžiarūgštis mangų padažas 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Ryžių makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai.

2. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir sumulkinkite. 

3. Salierus ir papriką nuplaukite, susmulkinkite.

4. Aitriąją papriką ir česnakus nuplaukite, susmulkinkite, pakepinkite sezamų aliejuje, tada sumeskite vištienos juosteles, supilkite sojų padažą, suberkite cukrų, sezamų sėklas ir 10 min. pakepinkite.

5. Kai vištiena apskrus, sumeskite smulkintus salierus, paprikas, nuvalytus pievagrybius, sukrėskite rytietišką saldžiarūgštį padažą, kukurūzus, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir dar 10 min. pakepinkite.  

6. Ryžių makaronus išdėliokite į rytietiškus dubenėlius, ant viršaus dėkite po porą aitriosios paprikos juostelių ir svogūnų laiškų.

Suskleisti
Rytietiškos salotos
Receptas: Rytietiškos salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.2 / 10
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (ryžių makaronų)
Vištiena: 250.00 g (filė)
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Vorčesterio padažas: 2.00 valg. š.
Aštrus mangų padažas 4.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (apelsininių)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š. (skrudintų)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, įtrinkite apelsininiais pipirais, apšlakstykite „Vorčesterio“ bei sojų padažais ir valandai palikite, kad pasimarinuotų.

2. Marinuotą vištieną iš visų pusių apkepkite karštuose riebaluose ir išgriebusi nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

3. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.

4. Imbiero šaknį sutarkuokite, česnaką nulupkite, sukapokite ir, kol dailiai apskrus, pakepinkite sezamų aliejuje.

5. Išvalytą ir juostelėmis supjaustytą papriką ir smulkintus salierų stiebus suberkite į česnakus ir vos vos pakepinkite, tik neperkepkite – daržovės neturi būti ištižusios.

6. Į keptuvę su daržovėmis sumeskite makaronus, vištieną, viską kiek pakaitinkite, supilkite aštrų mangų padažą ir, jei naudosite, apibarsčiusi sezamų sėklomis, tiekite į stalą.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant mėsos marinavimo laiko).

Suskleisti
Rytietiškos daržovės su jautiena
Receptas: Rytietiškos daržovės su jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 300.00 g (filė)
Porai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 10.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona saldžioji)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (tamsaus)
Ryžių actas 1.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (šlakelis kepimui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Rytietiškų prieskonių mišinys (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite pailgomis juostelėmis, apšlakstykite sojų padažu, skystu medumi, ryžių actu, gerai įtrinkite ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti, tada iškepkite kiniškoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

2. Keptą mėsą nustumkite į keptuvės šonus, centre pakepinkite smulkintus česnakus, svogūnus, aitriąją papriką.

3. Kai prieskoniai dailiai pagels, sumeskite porus, šiek tiek vėliau žiedynėliais išskirstytus brokolinius kopūstus, galiausiai saldžiąsias paprikas, smulkintus grybus, suberkite cukrų, kelis kartus permaišykite ir pagardinkite rytietišku prieskonių mišiniu.

Suskleisti
Kiniškos sojų varškės salotos
Receptas: Kiniškos sojų varškės salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 18
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 200.00 g
Morkos: 100.00 g
Moliūgai: 100.00 g
Porai: 2.00 vnt. (nedideli)
Varškė: 200.00 g (sojų)
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Sojų varškę supjaustykite didesniais kubeliais. Panardinkite juos 1–2 min. į verdantį vandenį. Išgriebkite, nusausinkite ir berkite į keptuvę su 2 šaukštais įkaitinto sezamo aliejaus. Kepkite, kol gražiai apskrus.

2. Pievagrybius ir porus susmulkinkite, morkas ir moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais, berkite į gilią keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite, kol daržovės suminkštės ir gražiai apskrus.

3. Tada supilkite sojos padažą, cukrų ir druską, gerai išmaišykite, suberkite skrudintus sojų varškės kubelius, uždenkite keptuvę dangčiu ir patroškinkite dar apie 2 min.

4. Patiekti galite vienas arba su ryžiais bei saldžiarūgščiu padažu.

Suskleisti
Kiniška vištiena
Receptas: Kiniška vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 37
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (viščiukų krūtinėlės)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (ir padažui 5 valg. š.)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Krakmolas: 3.00 valg. š. (ir 1 valg. š. padažui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (padažui)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (padažui)
Apelsinai: 2.00 vnt. (padažui)
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š. (padažui)
Ryžių actas (padažui) 3.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 30.00 g (padažui)
Aliejus: 100.00 ml
Kaip gaminti

1. Viščiukų krūtinėles supjaustykite kubeliais.

2. Dubenyje suplakite kiaušinį, sudėkite vištieną, įmaišykite miltus, krakmolą ir sojų padažą, įpilkite šlakelį aliejaus. Gerai išmaišykite. Jei vištienos gabalėliai labai sulipę, įberkite šiek tiek daugiau krakmolo.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dalimis iškepkite tešloje apvoliotą vištieną. Kepkite, kol gabalėliai gražiai apskrus ir taps traškūs. Išgriebkite ir sudėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad nusivarvėtų riebalai.

4. Paruoškite padažą. Apelsinus gerai nuplaukite. Nutarkuokite vieno apelsino žieveles. Išspauskite sultis.

5. Krakmolą ištirpinkite 100 ml vandens. Įpilkite į keptuvę šlakelį aliejaus ir trumpai paskrudinkite išspaustą česnaką bei kapotus svogūnų laiškus. Nelaukite, kol česnakas paruduos, nes apkars.

6. Supilkite apelsinų sultis, sukrėskite tarkuotą imbierą ir apelsinų žieveles, įmaišykite cukrų, sojų padažą ir ryžių actą, galiausiai plona srovele supilkite krakmolą.

7. Sudėkite skrudintą vištieną ir riešutus, išmaišykite. Tiekite su virtais ryžiais.

Suskleisti
Kiniškos salotos
Receptas: Kiniškos salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 60
Receptas
Ingredientai
Morkos: 200.00 g (šiaudeliais pjaustytų)
Agurkai: 1.00 vnt.
Makaronai: 100.00 g (ryžių (stiklinių))
Kiauliena: 1.00 vnt. (truputis kepintos - pagal poreikį)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (padažui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (ryžių - padažui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Agurką supjaustykite šiaudeliais, makaronus paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Visus padažo ingredientus gerai sumaišykite. Padažą užpilkite ant daržovių, makaronų ir mėsos, gerai sumaišykite.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Kiniška vištiena su krakmolu
Receptas: Kiniška vištiena su krakmolu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (tinka ir kiauliena)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 5.00 valg. š. (3 - mėsai ir 2 - padažui)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (padažui)
Pipirai: 1.00 vnt. (pusė čili - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelio gabalėlio - padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (ryžių arba raudonojo vyno - padažui)
Sultinys: 3.00 valg. š.
Padažas: (saldžiaaštirio padažo (rasite daugelyje prekybos centrų) - padažui) 2.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 arbat. š. (kukurūzų - padažui)
Sezamo sėklos: 1.00 sauja (padažui)
Kaip gaminti
  1. Mėsą supjaustykite juostelėmis.
  2. Sumaišykite kukurūzų krakmolą, cukrų, soją ir aliejų, jei masė išeina labai tiršta, įpilkite dar šiek tiek sojos.
  3. Gautą mišinį supilkite ant mėsos ir palikite maždaug 30 min. marinuotis.
  4. Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejaus ir apkepkite mėsą kol apskrus.

Ruošiame padažą:

  1. Susmulkinkite svogūną, česnakus, čili ir imbierą.
  2. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus, trumpai pakepkite svogūną, kol šiek tiek suminkštės, sudėkite česnakus, imbierą ir čili.
  3. Supilkite medų, actą, soją ir sultinį, įmaišykite krakmolo (žiūrėti pagal konsistenciją, jei reikia dėkite dar krakmolo ar pilkite sultinio). Padažą užpilkite ant mėsos ir kelias minutes pašildykite, suberkite sezamus.
  4. (Mėsą skaniausia valgyti kol ji karšta, nes vėstant krakmolas tirštėja).

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Aštrus vištienos troškinys kinietiškai
Receptas: Aštrus vištienos troškinys kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 80
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 2.00 vnt. (2 - 3 gabalėliai filė)
Morkos: 2.00 vnt.
Sojų padažas: 5.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 vnt. (nedidelis čili)
Padažas:(saldžiaaštrio kinietiško) 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, čili, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
  2. Vištieną šiek tiek apkepkite, suberkite česnakus, čili ir imbierą.
  3. Suberkite morkas, supilkite soją ir kinietišką padažą, viską troškinkite su šlakeliu vandens.
  4. Kai vištiena ir morkos suminkštės, suberikite sezamo sėklas ir viską dar porą minučių patroškinkite.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

Suskleisti
Kiniški kepti   ryžiai su kiaušiniais
Receptas: Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 90
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kumpis: 2.00 riekės
Paprikos: 75.00 g (1/2 raudonosios)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kiniški prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir virkite neuždengę puodo ir nemaišydami 8 minutes. Suberkite šaldytus žirnelius ir virkite dar 2 minutes. Nukoškite.

2. Kol virs ryžiai, susmulkinkite papriką, juostelėmis supjaustykite kumpį ir plonytėmis riekelėmis česnako skilteles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite papriką, česnaką ir kumpį. Kepkite 3–4 minutes.

3. Kiaušinius išplakite, pilkite į keptuvę ir kepkite, kol plakinys sukrekės. Suberkite prieskonius ir ryžius su žirneliais. Paruoštus ryžius dėkite į lėkštes ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kiniškai paruoštos žuvys
Receptas: Kiniškai paruoštos žuvys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 21
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (baltų žuvų filė ( menkė, jūrinės lydekos, kefalių))
Miltai: 100.00 g (rupių)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (bulvių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 st.
Vynas: 1.00 st. (1/4 saldaus raudono - padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Pomidorų tyrė: (padažui) 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežiai tarkuotų - padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltos - padažui)
Kaip gaminti

1. Iš miltų, krakmolo, baltymo, žiupsnelio druskos ir vandens užmaišykite tešlą (kaip blynams).

2. Žuvis supjaustykite stambokais gabalėliais, kiekvieną pamerkite į tešlą. Dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels. Iškepusius gabalėlius sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.

3. Paruoškite padažą: į puodą supilkite vyną, sojų padažą, įpilkite pusę puodelio vandens, sudėkite pomidorų tyrę, sugrūstus česnakus, imbierus, įberkite cukraus, maltos paprikos. Išmaišykite ir virkite ant mažos ugnies 5 min.

4. Padažu užpiltas žuvis patiekite karštas. Prie jų tinka biriai virti ryžiai.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius