Dabar populiaru
Publikuota: 2019 kovo 16d. 10:00

Jau pažįstami ir netikėti skanėstai su kokosais: 15 receptų tobulam savaitgaliui

Kokosiniai vafliukai
Astos Černės nuotr. / Kokosiniai vafliukai

Sezoninių uogų ir vaisių dar teks palūkėti, tad dabar gera proga naudoti įvairias džiovintas ar konservuotas gėrybes, vienos jų – kokosų drožlės ar kokosų pienas. Subtiliai švelnaus skonio ingredientai iš kokosų riešutų puikiai suskamba įvairiausiuose kepiniuose, o taip pat nekeptuose gardumynuose. Pats laikas rinktis ir išbandyti!

Receptai
Receptas: Kokosiniai sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 117
Kaip gaminti

1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Elektriniu plakikliu suplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Plakite, kol susidarys standžios putos. Toliau plakdama dalimis suberkite cukrų, baigdama plakti įmaišykite kiaušinių trynius.

2. Suberkite į kiaušinių masę kokosų drožles, miltus ir vanilinį cukrų. Vietoj vanilinio cukraus galite įlašinti kelis romo esencijos lašelius. Atsargiai išmaišykite.

3. Išklokite popieriumi kepimo skardą. Šaukštu arba drėgnomis rankomis suformuokite iš paruoštos masės nedidelius sausainukus, išdėliokite ant skardos.

4. Kepkite 160°С temperatūros orkaitėje apie 15 min., kol paruduos. Ištraukite skardą iš orkaitės, palaukite, kol sausainiai atvės. Tiekite prie kavos ar arbatos.

Ingredientai
Kokosų drožlės: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 120.00 g
Miltai: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (arba keli lašeliai romo esencijos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avižų ir kokosų juostelės
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 22
Kaip gaminti

1. Dribsnius paskrudinkite sausoje keptuvėje.

2. Pakepinkite kapotus riešutus.

3. Džiovintus vaisius sukapokite arba sumalkite mėsmale.

4. Giliame dubenyje sumaišykite dribsnius, kokosų drožles.

5. Puode pakaitinkite sviestą, medų, vanilinį cukrų ir romo esenciją.

6. Sirupą pilkite ant dribsnių ir vaisių mišinio. Viską labai gerai išmaišykite.

7. Formą, kurioje šaldysite juosteles, išklokite sviestiniu popieriumi.

8. Paruoštą masę sukrėskite į formą, drėgnomis rankomis prispauskite, išlyginkite, uždenkite kitu popieriaus lakštu ir per naktį laikykite šaldytuve.

9. Sustingusią masę supjaustykite pailgomis juostelėmis arba kvadratėliais.

Kulinaro patarimas. Jeigu esate alergiška medui, šias juosteles galite gaminti su sutirštintu saldintu pienu.

 

Ingredientai
Dribsniai: 1.00 st. (5 grūdų)
Džiovinti vaisiai: 1.00 sauja (džiovinti obuoliai arba kitokie mėgstami vaisiai, pvz. figos, abrikosai)
Kokosų drožlės: 1.00 st.
Riešutai: 1.00 st. (kapoti)
Romas: 1.00 arbat. š. (romo esencija - pagal skonį)
Sviestas: 100.00 g
Medus: 6.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kokosiniai rutuliukai su aguonomis
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 9
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite visus ingredientus rankomis. Paimkite gabalėlį tešlos į ranką ir formuokite rutuliukus.
  2. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 15–20 min. pašaukite į iki 160–170 °C įkaitintą orkaitę.
  3. Stebėkite, kad rutuliukai nesudegtų. Palikite atvėsti praviroje orkaitėje.

Skanaukite ir dalykitės!

Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA

Ingredientai
Kokosų drožlės: 3.00 puodelis
Migdolai: 1.00 st. (maltų iki miltų)
Medus: 4.00 valg. š. (4–6 valg. š. – tirpinto (pagal skonį)
Aliejus: 1.00 st. (1/3 kokosų arba sviesto)
Aguonos: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. – tarkuotų žievelių ir 1–2 valg. š. – sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kokosiniai vafliai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 57
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sudėkite vienodos kambario temperatūros sutirštintą saldintą pieną ir sviestą. Išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Įmaišykite kokosų drožles.
  2. Kitame dubenyje iki standžių putų elektriniu plaktuvu suplakite riebią grietinėlę. Atsargiais judesiais įmaišykite į sviesto mišinį.
  3. Išimkite vaflius iš šaldytuvo, išvyniokite iš maistinės plėvelės. Supjaustykite gabalėliais. Kiekvieno gabalėlio viršų apliekite tirpintu baltuoju šokoladu ir apibarstykite kokosų drožlėmis. Palaukite, kol sustings, ir patiekite. Skanaus!  
Ingredientai
Vafliai (28x14 cm): 8.00 vnt.
Sutirštintas pienas: 192.00 g (saldintas, kambario temperatūros)
Sviestas: 90.00 g (kambario temperatūros, 82 proc. riebumo)
Kokosų drožlės: 80.00 g (50 g pertepti ir sauja viršui apibarstyti)
Grietinėlė: 225.00 ml (35 proc. arba 36 proc. riebumo)
Šokoladas: 50.00 g (baltas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sausainukai su kokosų drožlėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
4.3 / 6
Kaip gaminti

1. Išplakite kiaušinius su milteliniu cukrumi.

2. Sviestą ištrinkite su miltais, įmuškite kiaušinį, suberkite kokoso drožles, miltelinį ir žiupsnelį vanilinio cukraus.

3. Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldymo kamerą.

4. Iš tešlos darykite rutuliukus ir apvoliokite kavamale sumaltuose žemės riešutuose. Kepkite orkaitėje 30 minučių

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Kokosų drožlės: 100.00 g
Miltai: 300.00 g
Sviestas: 150.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Riešutai: 150.00 g (žemės)
Miltelinis cukrus: 4.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kokosinės rikotos spurgytės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 20
Kaip gaminti
  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, kokoso drožles, druską, degtinę ir rikotą.
  2. Suplakite iki vientisos masės. Iš lėto berkite miltus ir kepimo miltelius, užmaišykite tešlą.
  3. Gilioje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, ant viryklės nustatykite vidutinę temperatūrą.
  4. Šaukštu kabinkite tešlos ir leiskite į aliejų spurgytes.
  5. Kepkite iš abiejų pusių, kol tampa gražios auksinės spalvos.
  6. Išvirusias spurgytes nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
  7. Pagal pageidavimus pabarstykite milteliniu cukrumi, kokoso drožlėmis.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis (236ml)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kokosų drožlės: 1.00 puodelis (1/4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Brendis: 2.00 valg. š. (tinka ir degtinė)
Rikotos sūris: 250.00 g
Aliejus: 1.00 l (augalinio - kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kokosiniai batonėliai be cukraus
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
5.0 / 4
Kaip gaminti

1. Išlydykite kokoso aliejų, į jį dėkite kokoso drožles, medų ir vanilės ankšties sėklas. Išmaišykite ir viską dėkite į mažą kepimo skardelę (15x15cm), išklotą maistine plėvele. Reikės paslėgti – batonėlių storis turėtų būti apie 1–2 cm. Dėkite į šaldymo kamerą maždaug pusvalandžiui.

2. Inde virš garų išlydykite šokoladą.

3. Batonėlius išimkite iš kameros ir supjaustykite 2 cm pločio gabalėliais. Merkite į karštą šokoladą ir dėkite ant kepimo popieriaus, kad sustingtų. Užbarstykite truputį jūros druskos. Ir viskas!

Laikykite šaldytuve, galite ir kameroje. Rekomenduojame suvartoti per savaitę. Skanaus!

Ingredientai
Kokosų drožlės: 170.00 g (nesaldintų)
Kokosų aliejus: 50.00 g
Medus: 2.00 valg. š.
Juodasis šokoladas: 100.00 g (be pridėtinio cukraus (70%))
Druska: 3.00 žiupsnelis (stambios, jūros)
Vanilės lazdelė: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 2
Kaip gaminti

1. Datules užpilkite karštu vandeniu ir palikite pabrinkti.

2. Maisto smulkintuvu sumalkite datules su šiek tiek likusio skysčio iki vientisos masės (ji turėtų priminti tirštą karamelę). Palikite masę smulkintuvo inde.

3. Kokoso drožles pakepinkite sausoje keptuvėje, kol ims kvepėti ir įgaus rusvą atspalvį.

4. Į smulkintuvo indą sudėkite visus likusius ingredientus ir malkite, kol tolygiai išsimaišys. Jei naudojate baltymų miltelius, jų reikės 1/3 stiklinės, jei ne, tuomet juos galite pakeisti maltais riešutais ar sėklomis, tik tada gali reikti keisti skysčio kiekį.

5. Iš masės suformuokite norimo dydžio rutuliukus. Jei norite, galite juos apvolioti kokoso drožlėse (taip jie nelips prie rankų ir bus patogesni transportuoti).

6. Paruoštus rutuliukus laikykite šaltai ir suvartokite per savaitę.

Ingredientai
Datulės: 0.50 st. (džiovintų)
Kokosų drožlės: 0.25 st.
Saulėgrąžos: 0.50 st. (geriausia naudoti saulėgrąžų sviestą)
Avižos: 0.75 st. (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sotūs ir gardūs kokosiniai blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 14
Kaip gaminti

Kokosų miltai gaminami iš sudžiovinto kokosų riešutų minkštimo. Jie itin smulkūs ir saldoki. Su skysčiu juos reikia maišyti visai kitokiomis proporcijomis nei kvietinius miltus. Kažkada skaičiau, kad, keičiant kvietinius miltus kokosiniais, pastarųjų reikėtų imti tik 1/4 kvietinių miltų kiekio.

1. Išplakite kiaušinius, pieną, cukrų, druską ir vanilės esenciją.
 Nuolatos maišydami supilkite aliejų ar sviestą.


2. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite grietinės tirštumo tešlą. Priklausomai nuo kiaušinių dydžio gali tekti įberkite šiek tiek daugiau miltų.


3. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir formuokite nedidelius apvalius blynelius. Aš pyliau po valgomąjį šaukštą tešlos. Kuo didesni blynai, tuo sunkiau juos apversti.


 

4. Tiekite su natūraliu jogurtu, uogomis ar vaisiais. Nuotraukose blyneliai patiekti su šaltyje džiovintų uogų milteliais.


5. Jei naudosite sviestą ir ne kokosų pieną, o mėgstate valgyti saldžiau, cukraus kiekį padidinkite iki 3 arbatinių šaukštelių arba blynelius tiekite su saldžiu jogurtu, medumi ar klevų sirupu.

Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Kokosų pienas: 6.00 valg. š. (arba kitokio pieno)
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kokosų miltai: 6.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 0.30 arbat. š.
Kokosų aliejus: 6.00 valg. š. (arba lydyto sviesto ir dar šiek tiek kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kokosų duona su džiovintomis spanguolėmis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
5.0 / 3
Kaip gaminti

1. Į dubenį supilkite pieną, muškite kiaušinius, pilkite vanilės ekstraktą. Šluotele švelniai paplakite, kad viskas susimaišytų.

2. Į kitą dubenį persijokite miltus, berkite kepimo miltelius, druską, cinamoną ir išmaišykite. Suberkite ir cukrų, kokosų drožles bei spanguoles ir darsyk viską permaišyite.

3. Sausų ingredientų dubenyje padarykite duobutę ir pilkite į ją kiaušinių-pieno mišinį. Maišykite sausas ir skystas sudėtines dalis šaukštu atsargiai versdami sausuosius ingredientus link centro, supilkite ir ištirpintą sviestą. Labai svarbu šios tešlos nepermaišyti – ji turi būti vientisa, sausų dalelių neturi likti, tačiau ir sukti šaukštu labai intensyviai negalima, nes iškepusi duona bus kieta.

4. Patepkite pailgą keksų kepimo formą trupučiu sviesto ar aliejaus ir supilkite gautą masę, palyginkite viršų. Dėkite formą į iš anksto iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 60–80 min. Į kepimo pabaigą atidžiai stebėkite, ar viršus nepradeda degti. Duona iškepusi, kai įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.

5. Iškepusią kokosų duoną palaikykite formoje kelias minutes, o tada atsargiai išimkite ir leiskite galutinai atvėsti. Valgykite vieną ar su sviestu, džemu, medumi. Skanaus!

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Pienas: 300.00 ml
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (galima keisti vaniliniu cukrumi)
Miltai: 320.00 g
Druska: 0.25 arbat. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 180.00 g
Kokosų drožlės: 150.00 g (nesaldintų)
Sviestas: 80.00 g (ištirpinto)
Spanguolės: 100.00 g (džiovintų)
Aliejus: 1.00 arbat. š. (kepimo formai patepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kokosinio biskvito pyragaičiai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 12
Kaip gaminti
  1. Įmuškite į dubenį 3 kiaušinius, suberkite cukrų ir iki putų išplakite.
  2. Į kiaušinių plakinį įmaišykite kokoso drožles, krakmolą ir kepimo miltelius. Maišykite kol tešla taps vientisa. 
  3. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Statykite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 minučių.
  4. Iškepusiam kokosiniam biskvitui leiskite kiek pravėsti. Tada perpjaukite jį į dvi lygias dalis.
  5. Ant vienos dalies biskvito tepkite sluoksnį džemo. Kitą biskvito dalį dėkite ant viršaus. Tada vėl tepkite sluoksnį džemo.
  6. Paruoškite glajų: atskirkite kiaušinio baltymą, suberkite miltelinį cukrų, citrinų sultis ir gerai išmaišykite. Jei glajus bus per skystas, įberkite dar šiek tiek miltelinio cukraus.
  7. Riešutus gerai nuplaukite ir truputį pakepinkite sausoje keptuvėje, kad taptų traškūs. Džiovintus vaisius nuplaukite, nusausinkite, šiek tiek susmulkinkite.
  8. Glajų tepkite ant pyrago viršaus. Apibarstykite džiovintais vaisiais bei riešutais ir kelioms valandoms (arba dar geriau per naktį) palikite pastovėti.
  9. Paruoštą pyragą suraikykite norimo dydžio pyragėliais.
Ingredientai
Kokosų drožlės: 250.00 ml
Džemas: 200.00 ml (braškių arba kito mėgstamo)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (3 - tešlai ir 1 - glajui)
Cukrus: 200.00 ml
Džiovintos slyvos: 1.00 sauja (arba abrikosų)
Riešutai: 1.00 sauja (įvairių mišinys)
Miltelinis cukrus: 100.00 g (glajui)
Krakmolas: 50.00 ml (bulvių)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 žiupsnelis (šlakelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kokosų plokštainis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.5 / 4
Kaip gaminti

1. Sviestą išsukite su cukrumi. Maišant vieną po kito įmuškite kiaušinius, sukrėskite grietinę. Kai masė pasidarys vienalytė, suberkite miltus, kokosų drožles ir vėl gerai išmaišykite.

2. Kepimo skardą (didelę, nes iškepusios tešlos lakštą reikės pjauti pusiau) patepkite riebalais, apibarstykite likusiomis kokosų drožlėmis ir sukrėskite visą tešlą. 200°C karštumo orkaitėje kepkite apie 30 min.

3. Paruoškite kremą: kiaušinius išplakite su 2 šaukštais šalto pieno. Kiaušinių plakinį sumaišykite su krakmolu. Likusį pieną supilkite į puodą ir užkaiskite. Į pieną suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir užvirinkite. Į verdantį pieną, visą laiką maišant, plona srovele supilkite kiaušinių plakinį. Sutirštėjusią masę nukelkite nuo ugnies ir ataušinkite.

4. Iškepusį pyrago pagrindą perpjaukite į dvi lygias dalis. Didžiąją dalį kremo sukrėskite ant vieno lakšto ir uždenkite kitu. Viršų aptepkite likusiu kremu ir gausiai apibarstykite kokosų drožlėmis.  

Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (tešlai)
Cukrus: 350.00 g (200 g tešlai ir 150 g kremui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (2 tešlai ir 2 kremui)
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Kokosų drožlės: 200.00 g (100 g tešlai ir 100 g kremui)
Grietinė: 100.00 g (tešlai)
Pienas: 500.00 ml (kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (kremui)
Kukurūzų krakmolas (kremui) 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kokosinis varškės apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.2 / 14
Kaip gaminti

1. Į puodą supilkite pieną, suberkite druską, vanilinį cukrų ir kaitinkite, kol užvirs. Maišydama suberkite manus. Nukėlusi nuo ugnies, palikite kruopas brinkti.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius gerai išsukite su cukrumi. Sudėkite per sietelį pertrintą varškę ir gerai išmaišykite. Toliau maišydama po šaukštą sukrėskite išbrinkusius manus, suberkite kokosų drožles (tris šaukštus palikite), galiausiai įmaišykite standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.

3. Gautą masę sukrėskite į riebalais išteptą kepimo indą ir pašaukite į 200°C karštumo orkaitę. Po 20 minučių apkepo paviršių apibarstykite likusiomis kokosų drožlėmis, pridenkite kepimo popieriumi ir kepkite dar 25 minutes.

4. Paruoškite slyvų pagardą: slyvas supjaustykite ketvirčiais (prieš tai išimkite kaulus). Sudėkite į prikaistuvį, supilkite vandenį, suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite apie 15 minučių. Likus penkioms minutėms iki virimo pabaigos, įmaišykite likerį ir citrinų sultis.  

Ingredientai
Pienas: 3.00 st.
Manai: 1.00 st.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 6.00 valg. š.
Varškė: 500.00 g
Kokosų drožlės: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Slyvos: 400.00 g (šviežių, pagardui)
Vanduo: 50.00 ml (pagardui)
Cukrus: 200.00 g (pagardui)
Slyvų likeris (nebūtinai) (pagardui) 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas šviežių sulčių pagardui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.6 / 31
Kaip gaminti
  1. Aguonas užmerkite iš vakaro. Migdolų ir anakardžių riešutus pamirkykite apie dvi valandas. Džiovintas datules apie pusvalandį.
  2. Visus pagrindui skirtus produktus sumalkite elektriniu smulkintuvu ir gauta mase išklokite torto formos dugną.
  3. Aguonų sluoksniui skirtas mirkytas aguonas išskalaukite. Supilkite į smulkintuvą, taip pat supilkite agavų sirupą, apelsinų sultis ir trinkite, kol masė taps balkšva.
  4. Tada suberkite tarkuotas apelsino žieveles, lydytą kokosų aliejų ir dar šiek tiek paplakite.
  5. Aguonų masę tolygiai paskirstykite torto formoje ant užtepto pagrindo. Pastatykite 30 min. į šaldymo kamerą.
  6. Paruoškite kokosų „varškės“ sluoksnį. Visus jam skirtus produktus supilkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  7. „Varškės“ sluoksnį užtepkite ant aguonų sluoksnio ir dėkite į šaldymo kamerą dar 30 min.
  8. Paruoštą tortą laikykite šaldytuve.
Ingredientai
Migdolai: 200.00 g (pagrindui)
Datulės: 250.00 g (džiovintų - pagrindui)
Aliejus: 14.00 valg. š. (kokosų aliejaus - 3 - pagrindui, 4 - aguonų sluoksniui ir 7 - kokosų „varškės“ sluoksniui)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Aguonos: 250.00 g (aguonų sluoksniui)
Sirupas: 120.00 ml (agavų - aguonų sluoksniui)
Sultys: 3.00 valg. š. (apelsinų - aguonų sluoksniui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotų žievelių - aguonų sluoksniui)
Anakardžių riešutai: 100.00 g (kokosų „varškės“ sluoksniui)
Kokosų drožlės: 100.00 g (kokosų „varškės“ sluoksniui)
Medus: 2.00 valg. š. (kokosų „varškės“ sluoksniui)
Vanduo: 250.00 ml (kokosų „varškės“ sluoksniui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių - pagal skonį - kokosų „varškės“ sluoksniui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.6 / 5
Kaip gaminti

Iškepkite pyragą:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Pyrago formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.

2. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, o kitame – šlapius.

3. Į šlapius ingredientus iš pradžių įmaišykite puodelį sausų, tada – likusius sausus ingredientus.

4. Kepkite 50–60 min. arba kol įkištas ir ištrauktas dantų krapštukas nebus aplipęs tešla.

Pagaminkite kremą:

1. Išvakarėse į šaldytuvą įdėkite kokosų pieno skardines, o metalinį dubenį, kuriame plaksite kremą, įdėkite į šaldiklį 15 min. prieš plakimą.

2. Atidarius skardines, šaukštu iškabinkite ant viršaus susistovėjusį kokosų kremą. Likusį kokosų vandenį laikykite šaldytuve – galėsite sunaudoti vaisių kokteiliams, tačiau šiame recepte jo neprireiks.

3. Supilkite agavos sirupą ir vanilės ekstraktą. Plakite, kol gausite kremo tekstūrą.

4. Kai pyragas atvės, pertepkite jį kremu.

Ingredientai
Miltai: 3.00 puodelis (pyragui)
Cukrus: 1.00 puodelis (pyragui)
Druska: 0.25 arbat. š. (pyragui)
Kepimo milteliai: 3.00 arbat. š. (pyragui)
Apelsinų sultys: 2.00 puodelis (pyragui)
Vanilės ekstraktas: 0.25 arbat. š. (pyragui; ir dar tiek pat kremui)
Apelsinų aromatas: 2.00 g (pyragui)
Saulėgrąžų aliejus: 0.25 puodelis (pyragui)
Kokosų pienas: 4.00 st. (riebaus; kremui)
Agavų sirupas: 1.00 valg. š. (kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Gerumu dalintis gera
Skanumėlis

Dabar tu gali

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką