Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skanieji švediški kukuliukai patiks mažiems ir dideliems

Pavargus nuo vaikščiojimo po milžiniškas parduotuvės erdves ir/ar norint atšvęsti sėkmingą apsipirkimą, skaniai pavalgyti visai neprošal. Jokia paslaptis, kad vienas iš populiariausių apsipirkimo IKEA parduotuvėse palydovų – švediškų kukulių su bulvių koše porcija. Jei šiandien į parduotuvę nesinori, o kukulių – dar ir kaip, pamėginkite jų išsikepti namie!
Švediški kukuliai
Švediški kukuliai / Vida Press nuotr.
Temos: 3 Mėsa Maistas IKEA

Siūlome jums vieną iš galimų receptų, nes šiokių tokių švediškų kukulių receptų variacijų yra. O jei nepavyks ar norėsite palyginti savuosius su originalu, žinote, kur jų ieškoti!

Ingredientai:

  • 450 g maltos jautienos;

  • 350 g maltos kiaulienos;

  • 90 g maltų džiūvėsėlių;

  • 550 ml jautienos sultinio;

  • 50 g sviesto;

  • 1 didelis smulkiai sukapotas svogūnas;

  • 2 riekės rūkytos šoninės, smulkiai supjaustytos;

  • 3 kiaušiniai, švelniai paplakti;

  • 1 valg. šaukšt. druskos;

  • 1 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;

  • 1,5 arbat. šaukšt. cukraus;

  • 0,5 arbat. šaukšt. malto muskato riešuto;

  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;

  • 0,5 arbat. šaukšt. maltų gvazdikėlių;

  • 2 valg. šaukšt. miltų;

  • 2 valg. šaukšt. grietinės.

Gaminimas:

1. Nedideliame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius ir 1/3 sultinio – palikite, kad išbrinktų.

2. Keptuvėje storu dugnu ištirpinkite gabaliuką sviesto, berkite svogūnus ir ant vidutinės ugnies kepinkite 8–10 min. – kol taps rusvi (atsargiai, nesudeginkite!). Suberkite pakepintus svogūnus į didelį dubenį.

3. Išvalykite keptuvę, kurioje kepinote svogūnus ir grąžinkite ant ugnies. Suberkite į keptuvę šoninės gabaliukus ir pakepinkite, kol gabaliukai bus traškūs, tada sudėkite juos į dubenį su svogūnais (išsiskyrusius riebalus pasilikite).

4. Į dubenį su svogūnais bei šonine sudėkite mėsą, muškite kiaušinius, berkite prieskonius, druską, išbrinkusius džiūvėsėlius ir viską labai gerai rankomis išmaišykite.

5. Iš gautos masės formuokite nedidukus kukulius (orientuokitės į masės, kuri tilptų į valgomąjį šaukštą, kiekį). Dėkite kukulius ant aliejumi pateptos kepimo skardos ar kito nelipnaus paviršiaus.

Vida Press nuotr./Kepinami kukuliai
Vida Press nuotr./Kepinami kukuliai

6. Keptuvėje vėl įkaitinkite pasiliktus riebalus, kurie išsiskyrė kepinant šoninę, įdėkite dar šaukštą sviesto ir per 3 kartus pakepinkite suformuotus kukulius – vienai porcijai skirkite 6–8 min., stebėkite, kad apkeptų iš visų pusių. Dėdami kiekvieną naują porciją kukulių, į keptuvę vis įmeskite po gabaliuką sviesto.

7. Kai visi kukuliai bus pakepinti, pasilikite keptuvėje apie 2 šaukštus riebalų, berkite į juos miltus ir paplakite šluotele, kol turėsite gana tirštą košelę. Į šią košelę pilkite likusį sultinį, išmaišykite, užvirinkite, o tada suberkite kukulius, uždenkite keptuvę ir ant silpnos ugnies pavirkite 5–6 min. – kol kukuliai bus iškepę.

8. Keptuvę su kukuliais nuimkite nuo ugnies, įmaišykite grietinę ir tiekite ant stalo – su bulvių koše, burokėlių mišraine, spanguolių ar bruknių padažu. Skanaus!

Vida Press nuotr./Švediški kukuliai
Vida Press nuotr./Švediški kukuliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius