Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt idėja vakarienei – pyragas su mėsa

Šepardo pyragas
Fotolia nuotr. / Šepardo pyragas
Šaltinis: 15min
0
A A

Jau lyg pavasarį užuodi, lyg saulės ir šviesos daugiau, bet štai ima ir spūsteli šaltukas. Vėl labai moteriškai „nematai“ sporto krepšio, kaip gyvo priekaišto, ir žiūri, ko čia sočiau užvalgius.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Sotumo jausmą garantuos ir net kelioms dienoms užteks ypatingo patiekalo – pyrago su mėsa. Renkamės receptą, kuris labiausiai vilioja.  Gero laiko virtuvėje ir prie vakarienės stalo.

Receptai
Receptas: Mėsos pyragas su morkų plutele
4 asmenims
Pagaminsite per 55 min.
4.2 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 3.00 st. (tarkuotų burokine tarka - morkų plutelei)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 - 3 - morkų plutelei)
Miltai: 4.00 valg. š. (riešutų arba paprastų - morkų plutelei)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (1/4 malto - morkų plutelei)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - morkų plutelei ir įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - morkų plutelei ir įdarui)
Imbieras: 1.00 vnt. (po 2 cm tarkuotos šaknies - morkų plutelei ir įdarui)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 mėgstamo neriebaus - įdarui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (trintų raudonųjų pipirų - įdarui)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - įdarui)
Porai: 1.00 vnt. (2 valg. š. džiovinto arba pusė puodelio smulkinto - įdarui)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (3 - 4 valg. š. saulėje džiovintų arba rūkytos paprikos - įdarui)
Kmynai: 1.00 valg. š. (įdarui)
Petražolės: 1.00 sauja (saujelė smulkintų arba krapų - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Sutarkuokite morkas burokine tarka, nusunkite sultis, jei jų bus. Į morkas įkulkite kiaušinius, sudėkite likusius ingredientus ir viską išmaišykite.
  2. Sukrėskite visą masę į apvalią kepimo formą (puikiai tinka atsegama torto forma), morkomis aplipinkite formos kraštus, tolygiai paskirstykite ant formos dugno.
  3. Dėkite formą su morkomis į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros, ir kepkite, kol vidurys bus nebešlapias, t.y. apie 20-25 minutes. Jei pradės svilti krašteliai, pridenkite formą kepimo popieriumi ar kepimo folija.
  4. Kol kepa pagrindas pasiruoškite įdarui skirtus mėsos kukuliukus. Į faršą sudėkite visus prieskonius, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ar rūkytą papriką, žalumynus. Viską gerai išminkykite ir suformuokite nedidelius kukuliukus.
  5. Išimkite iš orkaitės morkų pagrindą, ant jo sudėkite kukuliukus ir dėkite atgal į orkaitę kepti apie 25-30 minučių. Pjaustykite ketvirčiais ir tiekite su šviežiomis salotomis, agurkų ir pomidorų mišraine.

Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA

Receptai
Receptas: Veršienos pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Veršiena: 500.00 g (kumpis)
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Bulvės: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Špinatai: 2.00 sauja (švieži)
Citrinos: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, sumalkite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Nuskustas bulves, morkas, saliero stiebą sutarkuokite. Daržoves sukrėskite į dubenį su malta mėsa, sudėkite kiaušinių trynius, įberkite druskos, pipirų. Įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.
  2. Špinatus nuplaukite, susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą. Sudėkite špinatus, apšlakstykite citrinų sultimis ir kelias minutes patroškinkite. Išgriebusi iš keptuvės saikingai apibarstykite druska, išmaišykite.
  3. Į aliejumi išteptą formą sudėkite pusę maltos mėsos ir daržovių masės, tolygiai paskirstykite ant indo dugno. Ant viršaus sukrėskite troškintus špinatus, sukrėsite likusią mėsos ir daržovių masę. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių. Supjaustykite gabalėliais.
Receptai
Receptas: Kitoks Šepardo pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Veršiena: 450.00 g (maltos)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pomidorai: 200.00 g (konservuotų savo sultyse)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sultinys: 1.00 st. (bet kokio tirpaus)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Duona: 1.00 riekės (du šaukštai rūpios duonos trupinių)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (smulkintų)
Miltai: 1.00 valg. š.
Vorčesterio padažas: 2.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (šlakelis)
Kaip gaminti

1. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite smulkiai sukapotus svogūnus ir maišydami kepinkite maždaug 5 min.

2. Storasienio puodo dugną taip pat patepkite aliejumi, sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol apskrus. Šaukštu sumaigykite susidariusius gumuliukus. Sudėkite pakepintus svogūnus, laurų lapus, suberkite čiobrelius, viršų tolygiai apibarstykite miltais ir gerai išmaišykite. Sudėkite pomidorus, įpilkite padažo, supilkite sultinį, pagardinkite pipirais ir maišydami užvirinkite.

3. Kai skystis puode pradės kunkuliuoti, uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 45 min.

4. Kopūstą išskirstykite žiedynais, juos sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 15–20 min. Gerai nuvarvinkite ir sutrinkite elektriniu maišikliu. Įmaišykite jogurtą ir kiaušinio trynį, pagardinkite pipirais.

5. Į maždaug 2 l talpos apkepo indą sukrėskite paruoštą mėsos troškinį (išimkite laurų lapus), ant viršaus paskirstykite žiedinių kopūstų masę, apibarstykite duonos trupiniais ir apšlakstykite aliejumi.

6. Kepkite 180 °C orkaitėje 25–30 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Pyragas su raugintais kopūstais ir faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.0 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mielės: 30.00 g (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (trynys ir vienas aptepimui - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Pienas: 1.00 st. (tešlai)
Miltai: 2.00 st. (2 - 2,5 - tešlai)
Faršas: 400.00 g (jautienos - įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Kopūstai: 300.00 g (300 - 400 rauginti - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (maltas - įdarui)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 10.00 g (žiupsnelis džiovintų - įdarui)
Kaip gaminti

1. Pusę stiklinės pieno pašildykite ir jame ištirpinkite mieles. Įberkite šaukštelį cukraus, gerai išmaišykite ir uždengę leiskite pakilti 15 minučių. Į didesnį dubenį suberkite miltus (2 stiklines), supilkite pašildytą pieną, įmuškite kiaušinio trynį, įberkite druskos, aliejaus ir užminkykite tešlą. Jei tešla per minkšta ir limpa prie rankų, įberkite dar miltų. Tešlą uždenkite ir leiskite pakilti šiltoje vietoje 20–30 minučių.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite faršą su vienu smulkintu svogūnu, paskaninkite prieskoniais, pipirais ir druska. Kitoje keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną, sudėkite raugintus kopūstus, užberkite šiek tiek cukraus ir troškinkite (jei mažai skysčio, galite įpilti vandens ar sultinio) apie 15 minučių.

3. Tešlą padalykite į dvi dalis, pakočiokite ir išklokite kepimo popieriumi padengtą formą. Tada sudėkite faršą, ant viršaus paskleiskite raugintus kopūstus ir užklokite tešla. Pyragui leiskite 15 minučių pakilti formoje. Tada viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite kmynais. Kepkite 160 laipsnių orkaitėje 40–50 minučių, kol gražiai parus. Iškeptą dar karštą pyragą aptepkite šaltu vandeniu, kad suminkštėtų viršus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Pyragas su mėsos kukuliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.1 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Kefyras: 100.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Malta mėsa (paruošta kotletams kepti) 400.00 g
Aliejus: 50.00 ml
Paprikos: 225.00 g (po pusę geltonos, raudonos ir žalios paprikos)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Svogūnų laiškai: 50.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 150.00 g
Manai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Grietinė: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Iš miltų, kefyro ir sviesto išminkykite tešlą, iš jos iškočiokite laštą, įklokite į kepimo indą ir subadykite.

2. Iš maltos mėsos padarykite kukulius, apvoliokite manų kruopose, apkepkite keptuvėje ir sudėkite ant tešlos.

3. Daržoves supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje. Įberkite prieskonių bei apibarstykite tarkuotu sūriu. Kiaušinį suplakite su grietine ir užpilkite ant viršaus, kepkite apie 40 minučių.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Piemenėlių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.0 / 27
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (bulvių sluoksniui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (bulvių sluoksniui ir 50 g faršo sluoksniui)
Pienas: 125.00 ml (bulvių sluoksniui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (bulvių ir faršo sluoksniui)
Faršas: 500.00 g (jautienos, faršo sluoksniui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (faršo sluoksniui)
Morkos: 1.00 vnt. (faršo sluoksniui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli, faršo sluoksniui)
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (faršo sluoksniui)
Jautienos sultinys: 200.00 ml (faršo sluoksniui)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų, faršo sluoksniui)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (džiovintų, faršo sluoksniui)
Miltai: 2.00 valg. š. (faršo sluoksniui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų, faršo sluoksniui)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje, sugruskite su karštu pienu ir sviestu.

2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Nuskuskite morką, supjaustykite šiaudeliais.

3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai pakepinkite svogūnus ir morkas, sudėkite faršą, petražoles ir čiobrelius. Nuolat maišydama kepkite faršą, kol išgaruos beveik visas skystis. Supilkite sultinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir vis pamaišydama virkite troškinkite apie 20 min. Pabaigoje įmaišykite atšildytus žirnelius.

4. Kitoje keptuvėje išlydykite sviestą, įmaišykite miltus. Šį mišinį sukrėskite į mėsos troškinį, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Kai mėsos troškinys sutirštės, nukaiskite keptuvę nuo viryklės.

5. Stiklinį ar keraminį kepimo indą patepkite sviestu, sudėkite mėsos troškinį, tolygiai paskirstykite, ant viršaus sukrėskite bulvių košę.

6. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite, kol paviršius gražiai apskrus – apie 20 min.

Kulinaro patarimas. Bulvių košę galite pagardinti šviežiai tarkuotu muskato riešutu. Ant viršaus užberti tarkuoto sūrio. „Piemenėlių pyragą“ tiekite su savose sultyse konservuotais pomidorais arba marinuotais agurkėliais.  

Receptai
Receptas: Pyragas su vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.6 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 200.00 g (viščiukų krūtinėlių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Džiovinti abrikosai: 7.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų.

2. Abrikosus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite, kad šiek tiek suminkštėtų.

3. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, susmulkinkite abrikosus.

4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, apkepkite svogūnus ir morkas, įmaišykite vištienos gabalėlius ir abrikosus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sutrintais kmynais.

5. Skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite stačiakampį tešlos lakštą, per vidurį užkrėskite įdaro, vieną lakšto kraštą patepkite plaktu kiaušiniu, užlenkite kitu kraštu ir užspauskite. Palaikykite šiltai bent pusvalandį, kad tešla pakiltų. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje apie 20 min. Atvėsusį supjaustykite riekelėmis.

Receptai
Receptas: Šepardo pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 33
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 450.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt. (100 g)
Morkos: 3.00 vnt. (200 g)
Salierai: 3.00 vnt. (lapkočiai ir bulvių košei 200 g salierų šakniagumbių)
Porai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š.
Jautienos sultinys: 350.00 ml
Lęšiai: 100.00 g (raudonųjų)
Bulvės: 800.00 g (Bulvių košei)
Pienas: 75.00 ml (Bulvių košei)
Sviestas: 2.00 valg. š. (Bulvių košei)
Petražolės: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (Bulvių košei pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Bulvių košei pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Didelėje storasienėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite mėsą ir maišydami (geriausia – mediniu šaukštu) ant didelės ugnies kepinkite 5 min.

2. Apkepusią mėsą nustumkite į keptuvės pakraščius, sumažinkite ugnį, sudėkite smulkiai sukapotus svogūnus ir kepkite, kol jie pasidarys skaidrūs. Tada sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, griežinėliais supjaustytus salierų lapkočius, žiedeliais supjaustytus porus, pomidorų tyrę. Daržoves sumaišykite (mėsos nelieskite), supilkite sultinį, suberkite lęšius, pridenkite keptuvę ir troškinkite ant silpnos ugnies (retkarčiais pamaišykite).

3. Kai lęšiai suminkštės (maždaug po 20 min.), sudėkite „Worcestershire“ padažą ir viską sumaišykite (taip pat mėsą). Troškinį sukrėskite į ugniai atsparų indą, apibarstykite susmulkintais petražolių lapeliais.

4. Paruoškite bulvių košę: stambiai supjaustytas bulves ir salierų šakniagumbius užpilkite verdančiu vandeniu ir ant mažos ugnies virkite 15–20 min. Suminkštėjusias daržoves nukoškite, užpilkite verdančiu pienu, sudėkite sviestą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sugrūskite košę.

5. Košę sukrėskite ant troškinio, išlyginkite paviršių ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite 20 min.

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką