Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2014 lapkričio 24d. 16:39

Ji24.lt pasiūlymas – 5 lazanijų receptai

Lazanija su vištiena
Fotolia nuotr. / Lazanija su vištiena

Įprasti makaronai skrandžio jau nedžiugina? Spagečiai kiek pabodo? Šia proga siūlome jums pasigaminti dar vieną italų virtuvės šedevrą – gardžiąją lazaniją.

Peržvelgę portalo Ji24.lt receptų lobynus tikrai rasite mėgstamą patiekalą, kuris nudžiugins ne tik Jus, bet ir visą Jūsų šeimą. Tad jei šį vakarą norite pasigaminti šio to skanaus, rinkitės iš šių receptų.

Receptai
Receptas: Klasikinė mėsos lazanija
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 63
Kaip gaminti
  1. Visas daržoves nuvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje ištirpintame aliejuje kepinkite jas ant vidutinės kaitros, kol suminkštės, tada sumeskite šakute trintą mėsą ir apkepkite.
  3. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis nugaruos.
  4. Sukrėskite pomidorus, sudėkite prieskonius ir ant silpnos ugnies troškinkite. Pagal skonį padažą pasūdykite.
  5. Bešameliui prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, išmaišykite, po truputį supilkite pieną ir šluotele išplakite iki vientisumo.
  6. Pagal skonį berkite druskos ir tarkuotų muskatų.
  7. Lazanijos lakštus su mėsos, bešamelio padažais ir tarkuotais sūriais sluoksniuokite, kol produktais baigsis.
  8. Viršutinį sluoksnį apliekite bešamelio padažu, užberkite sūrio ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 400.00 g
Mocarelos sūris: 150.00 g
Sūris: 100.00 g (tarkuoto kietojo)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 4.00 valg. š. (2 valg. - lazanijai ir 50 g - bešamelio padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Morkos: 2.00 vnt.
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelė skardinė smulkintų savo sultyse)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (raudono sauso)
Druska: 2.00 arbat. š. (pagal skonį - lazanijai ir pusės arbat. š. - bešamelio padažui)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Miltai: 50.00 g (bešamelio padažui)
Pienas: 600.00 ml (bešamelio padažui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto - bešamelio padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lazanija su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.4 / 9
Kaip gaminti
  1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite.
  2. Pomidorų odelę nulupkite, vaisius susmulkinkite. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto, apkepkite svogūnus ir česnakus, sumeskite smulkintas paprikas, porą, pomidorus, alyvuoges, baklažanus, konservuotus pomidorus.
  3. Viską užvirinkite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite maždaug 8 min. Kitoje keptuvėje įkaitintame svieste apkepkite miltus, įmaišykite grietinėlę, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatais.
  4. Maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės. Į keraminį kepimo indą sluoksniais dėkite lazanijos lakštus ir troškintas daržoves.
  5. Daržovių sluoksnį apšlakstykite padažu, berkite sūrio. Ant viršaus gausiai užberkite sūrio, supilkite sultinį.
  6. Lazaniją kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 5.00 vnt.
Paprikos: 4.00 vnt. (skirtingų spalvų)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 4.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (didesnis)
Alyvuogės: 1.00 st. (juodųjų be kauliukų)
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedidelių)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultinys: 1.00 st.
Grietinėlė: 250.00 ml (neriebios)
Sviestas: 3.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Konservuoti pomidorai: (skardinė - be odelių) 1.00 vnt.
Sūris: 200.00 g (tarkuoto, brandinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto - pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lazanija su žuvimi
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
2.3 / 6
Kaip gaminti
  1. Žuvį gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite gabaliukais ir sumalkite mėsmale.
  2. Porą švariai nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, fermentinį sūrį smulkiai sutarkuokite.
  3. Maltą žuvį sumaišykite su puse kiekio tarkuoto sūrio, smulkintu poru ir grietine.
  4. Pagal skonį įberkite druskos, pagardinkite žuvų prieskoniais. Kepimo formoje nevirtus lazanijos lakštus pertepkite paruošta žuvų mase (paskutinio lakšto neaptepkite).
  5. Kubelį daržovių sultinio ištirpdykite pusėje litro vandens ir apliekite susluoksniuotus lakštus.
  6. Apibarstykite likusiu sūriu ir smulkintais šviežiais žalumynais.
  7. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min.
  8. Tiekite su marinuotais agurkėliais.
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 5.00 vnt.
Žuvis: 300.00 g (pangasijų filė)
Porai: 1.00 vnt. (0,5)
Sūris: 100.00 g (fermentinio)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Grietinė: 4.00 valg. š.
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lazanija su kumpiu ir brokoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
4.1 / 10
Kaip gaminti

1.Brokolį nuplaukite, nusausinkite ir išskirstykite žiedynėliais. Įmeskite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 5 minutes. Išgriebtus žiedynus perliekite šaltu vandeniu.

2.Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūno gabaliukus. Pabarstykite miltais ir trumpai patroškinkite. Supilkite pieną, maišydami užvirkite, pabarstykite druska, maltais pipirais, tarkuotais muskatais ir ant mažos ugnies virkite 5 minutes.

3.Į padažą sudėkite brokolius ir pusę tarkuoto sūrio, išmaišykite. Kepimo formą ištepkite riebalais. Dėkite lakštą lazanijos, ant jos paskirstykite brokolius su padažu, išdėliokite kumpio griežinėlius, uždėkite dar vieną lakštą, ant jo paskleiskite likusius kumpio griežinėlius ir brokolius.

4.Viską apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje 30–35 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 500.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š. (ir 1 valg. š. formai patepti)
Miltai: 1.00 valg. š.
Pienas: 500.00 ml
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotas)
Sūris: 120.00 g (tarkuotas fermentinis)
Lazanijos lakštai: 250.00 g
Kumpis: 200.00 g (griežinėliais pjaustytas virtas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lazanija su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 40
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstus česnakus. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir dar 5 min. pakepinkite.

2. Supilkite vyną, suberkite prieskonius, sudėkite vištieną, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

3. Paruoškite padažą: kiaušinius išplakite su prieskoniais, plakant supilkite grietinėlę.

4. Kepimo indą patepkite riebalais ir sluoksniuokite lazanijos lakštus, įdarą, tarkuotą sūrį ir padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti sūrio. Indą uždenkite kepimo plėvele ar aliuminio folija ir 25 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.

Patarimas. Apkepą patogiausia sluoksniuoti stačiakampiame inde. Jei namiškių skoniai skiriasi (vieni mėgsta mėsiškus, kiti – vegetarinius patiekalus), verta įsigyti kelis mažesnius stačiakampius indelius. Į orkaitę jų telpa keli, todėl vienu kartu galėsi iškepti lazanijų su skirtingais įdarais.  

Ingredientai
Lazanijos lakštai: 250.00 g
Vištiena: 300.00 g (nedideliais gabalėliais supjaustytos, keptos)
Sūris: 200.00 g (fermentinio)
Pievagrybiai: 200.00 g
Svogūnai: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vynas: 100.00 ml (sauso balto)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (padažui)
Grietinėlė: 225.00 ml (padažui)
Prieskonių mišinys (padažui) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Daugiau įvairių receptų ieškokite paspaudę čia.

Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Verslas

Nepatenkinti Naujamiesčio gyventojai: Senamiestį apstatysime Perkūnkiemio monstrais

Mokesčių reforma Aktualu

Ernestas Naprys: 5 didžiausi mokesčių reformos absurdai

24sek

Arnoldą Kulboką NBA naujokų biržoje pakvietė Šarlotės klubas

Aktualu

Kaune ruošiamasi naujo „Lemon Gym“ atidarymui: kaimynai suabejojo remontų teisėtumu

Aktualu

Orai.lt: savaitgalį lietaus neišvengsime

Maistas

Didysis Joninių valgiaraštis: 50 receptų ir kursiantiems grilį, ir švęsiantiems kukliai

Aktualu

A.Kubilius: A.Skardžiaus už žemės nuomą gaunami pinigai primena dividendus

Aktualu

Ryto avarija Vilniuje – po smūgio „Volvo“ įvažiavo į griovį

Nesenstančios knygos: perleistų kūrinių TOP 10

Interviu Vardai

P.Gražulio vaiką pagimdžiusi Birutė: „Tikslas pasiektas – jis daugiau nežemins mano dukters“

Vardai

Sulaikytas 20-mečio reperio XXXTentacion žudikas: jis – žvaigždės sekėjas instagrame

Gazas

Autokroso varžybų dalyviai Latvijos žemę paliko pasipuošę kovos randais

Aktualu

Škvalas prasiautė Vakarų Lietuvoje: turtą niokojo vėjas ir didžiuliai krušos gabalai, elektros neturi apie 300 žmonių

Konkursas Gyvenimas

Konkurso „Mano kiemas“ dalyvė G.Petkevičienė: „Tai mano geriausios atostogos“

Pasaulis kišenėje

Svetingoji Kolumbija: pasakiško grožio kavos plantacijos ir svaiginantys miestai

Vardai

Melania Trump susitikti su migrantų vaikais vyko vilkėdama striukę su užrašu „Man tikrai nerūpi“

Mokslas.IT

10 įdomių faktų apie traukinius: kaip Maskvoje keliauja benamiai šunys ir kas iš tikrųjų yra vaiduoklių traukiniai?

Sportas

Naujas brazilų dievukas: nuo gatvių dažytojo Gabrielis Jesusas nukeliavo iki žvaigždžių

Verslas

Euro zona skelbia – Graikijos krizė baigėsi

Vardai

Erika Vitulskienė kviestinei publikai pristatė savo mados namus ir plius dydžio kolekciją

Naujienos

Verslas

Nepatenkinti Naujamiesčio gyventojai: Senamiestį apstatysime Perkūnkiemio monstrais

Mokesčių reforma Aktualu

Ernestas Naprys: 5 didžiausi mokesčių reformos absurdai

24sek

Arnoldą Kulboką NBA naujokų biržoje pakvietė Šarlotės klubas

Aktualu

Kaune ruošiamasi naujo „Lemon Gym“ atidarymui: kaimynai suabejojo remontų teisėtumu

Aktualu

Orai.lt: savaitgalį lietaus neišvengsime

Maistas

Didysis Joninių valgiaraštis: 50 receptų ir kursiantiems grilį, ir švęsiantiems kukliai

Aktualu

A.Kubilius: A.Skardžiaus už žemės nuomą gaunami pinigai primena dividendus

Aktualu

Ryto avarija Vilniuje – po smūgio „Volvo“ įvažiavo į griovį

Nesenstančios knygos: perleistų kūrinių TOP 10

Interviu Vardai

P.Gražulio vaiką pagimdžiusi Birutė: „Tikslas pasiektas – jis daugiau nežemins mano dukters“

Vardai

Sulaikytas 20-mečio reperio XXXTentacion žudikas: jis – žvaigždės sekėjas instagrame

Gazas

Autokroso varžybų dalyviai Latvijos žemę paliko pasipuošę kovos randais

Aktualu

Škvalas prasiautė Vakarų Lietuvoje: turtą niokojo vėjas ir didžiuliai krušos gabalai, elektros neturi apie 300 žmonių

Konkursas Gyvenimas

Konkurso „Mano kiemas“ dalyvė G.Petkevičienė: „Tai mano geriausios atostogos“

Pasaulis kišenėje

Svetingoji Kolumbija: pasakiško grožio kavos plantacijos ir svaiginantys miestai

Vardai

Melania Trump susitikti su migrantų vaikais vyko vilkėdama striukę su užrašu „Man tikrai nerūpi“

Mokslas.IT

10 įdomių faktų apie traukinius: kaip Maskvoje keliauja benamiai šunys ir kas iš tikrųjų yra vaiduoklių traukiniai?

Sportas

Naujas brazilų dievukas: nuo gatvių dažytojo Gabrielis Jesusas nukeliavo iki žvaigždžių

Verslas

Euro zona skelbia – Graikijos krizė baigėsi

Vardai

Erika Vitulskienė kviestinei publikai pristatė savo mados namus ir plius dydžio kolekciją

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Video

Maudymosi kostiumėlių tendencijos

Pinigai mano ateičiai

30 geriausių restoranų

Remontas be nervų

Sveikata

Svajonių virtuvė

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką