Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2014 lapkričio 28d. 16:01

Ji24.lt pasiūlymas – įvairiausi barščiai

Barščiai su pupelėmis
Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Barščiai su pupelėmis

Kai paspaudžia šalčiai, organizmas iškart prašo sotesnio maisto ir (jokia paslaptis) su daugiau riebalų. Taigi siūlome bene mažiausiai pavojingą figūrai variantą – pasrėbti barščių. Su „ausytėmis“ ar be jų, bet tokių, kad valgant jūsų pačių ausytės krutėtų!

Ji24.lt receptų skiltis – tai įvairiausių patiekalų receptų lobynas. O kada apima džiaugsmas? Kai tai lobiu daliniesi. Imkite, ruoškite ir valgykite. Skanaus!
Receptai
Receptas: Ukrainietiški barščiai
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.1 / 60
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, sumeskite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, užvirkite, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį ir virkite apie 2–2,5 val. Likus 30–40 min. iki virimo pabaigos, sultinį pasūdykite, sumeskite laurų lapelius, suberkite pipirų grūdelius ir kapotą petražolės šaknį. Kai išvirs, mėsą išgriebkite, o sultinį perkoškite.

2. Visas daržoves nulupkite, nuplaukite. Burokėlius, morkas, papriką, kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais, bulves – kubeliais, svogūnus ir česnakus sukapokite.

3. Vienoje keptuvėje šaukšte sviesto troškinkite burokėlius su actu, cukrumi ir pomidorų pasta, kitoje – aliejuje pakepinkite morkas, papriką, svogūnus.

4. Į perkoštą sultinį pirmiausia suberkite bulves, užvirinkite, tada sukrėskite kopūstus ir ant mažos ugnies virkite apie 15 min. Sudėkite visas kepintas daržoves, supilkite šaukšte sviesto pakepintus ir sultiniu praskiestus miltus ir neatidengusios puodo ant mažos ugnies virkite dar apie 15 min. Galiausiai suberkite su česnakais sumaišytus kapotus lašinukus, petražoles, pasūdykite.

5. Sriubą apie 45 min. palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai. Tiekite su grietine.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (su kaulu)
Burokėliai: 5.00 vnt. (nedideli)
Kopūstai: 700.00 g (šviežių)
Pomidorų padažas: 100.00 g
Bulvės: 5.00 vnt.
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis ir pagal skonį kapotų petražolių)
Morkos: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 5.00 skiltelės
Actas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Grietinė: 5.00 valg. š.
Pipirai: 4.00 vnt. (po keletą juodųjų ir kvapiųjų pipirų grūdelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kiauliena: 30.00 g (rūkytų lašinukų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Barščiai su kukuliais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 25
Kaip gaminti

1. Burokėlius nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, neluptus dėkite į karščiui atsparią formą ir kepkite apie 40 min. ant vidutinės ugnies. Tada nulupkite, supjaustykite ketvirčiais, užpilkite obuolių sultimis ir bent valandai palikite, kad pasimarinuotų.

2. Į faršą įmaišykite dalį kapoto svogūno, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir formuokite mažyčius kukulaičius.

3. Juos sumeskite į verdantį sultinį, kiek pavirkite, nugraibykite putas, sudėkite smulkintus grybus, bulves, morkas, likusį svogūną, suberkite kmynus ir virkite apie 15 min. Tada su visomis sultimis supilkite burokėlių ketvirčius, sukrėskite pomidorų padažą, dar kiek pavirkite.

4. Sriubą tiekite pagardinusios grietine.

Ingredientai
Jautiena: 200.00 g (maltos)
Burokėliai: 6.00 vnt. (maži)
Bulvės: 2.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 l
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kmynai: 1.00 valg. š.
Sultys: 125.00 ml (nesaldintų obuolių)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (natūralaus su bazilikais)
Grybai: 5.00 vnt. (keli šaldyti arba džiovinti baravykai)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Raugintų burokėlių barščiai su „ausytėmis“
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 4
Kaip gaminti

1. Burokėlius užraukite prieš kelias dienas: nuvalytus sudėkite į stiklainį su riekele ruginės duonos ir užpylusios vandeniu laikykite šiltai. Tada ištraukite, supjaustykite kubeliais, užpilkite raudonųjų serbentų, citrinų, ar kitokiomis rūgščiomis sultimis ir apie 1 val. pamarinuokite.

2. Grybus užpilkite šaltu vandeniu, 2–3 val. pamirkykite, išimkite, nuplaukite, o ištrauką, kurioje mirko grybai, palikite nusistoti ir dalį viršaus nupilkite. Grybus su svogūnu pakepinkite aliejuje, sumalkite ir pasūdykite.

3. Grybų skystį užvirkite, sudėkite smulkintą morką, petražolės šaknį, sumeskite laurų lapelius, supilkite daržovių sultinį, nuo marinuotų burokėlių likusį skystį ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 min. Tada sukrėskite aliejuje pakepintus marinuotus burokėlius ir dar 10 min. pavirkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. 

4. Paruoškite tąsią, bet nekietą tešlą, ją labai plonai iškočiokite, supjaustykite kvadratėliais, ant kiekvieno dėkite džiovintų grybų įdaro, sulenkite trikampiu, užspauskite kraštus, kad neištekėtų įdaras, ir formuokite pasagėlės formos „ausytes“.

Ingredientai
Burokėliai: 3.00 vnt.
Daržovių sultinys: 1.00 l
Sultys: 1.00 st. (rūgščių vaisių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Grybai: 6.00 vnt. (džiovinti baravykai)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Miltai: 1.00 st. (Tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir tešlai)
Vanduo: 2.00 st. (tąsiai, bet nekietai tešlai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Barščiai su rūkyta šonine
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 14
Kaip gaminti

1. Pupeles iš vakaro užmerkite, tada išvirkite.

2. Burokėlius nuplaukite, nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve ir troškinkite su pomidorų tyre bei burokėlių sunka.

3. Svogūnus pakepinkite svieste su morkomis ir petražolės šaknimi, iki suminkštės.

4. Iš kiaulienos išvirkite sultinį. Į jį sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, sumeskite laurų lapelius bei pipirų žirnelius ir apie 10 min. pavirkite. Tada sukrėskite troškintus burokėlius, kiek pavirusios – svogūnų, morkų bei petražolės šaknies troškinį, galiausiai – virtas pupeles ir dar 7 min. pavirkite.

5. Sudėkite kubeliais pjaustytus obuolius, kepintą smulkintą šoninę.

6. Tiekdamos į lėkštę įdėkite mažais gabalėliais pjaustytos kiaulienos, berkite žalumynų.

 

Ingredientai
Kiauliena: 300.00 g (su kaulu ir 100 g rūkytos šoninės)
Burokėliai: 5.00 vnt. (ir stiklinė burokėlių sunkos)
Pupelės: 1.00 st.
Morkos: 2.00 vnt.
Obuoliai: 2.00 vnt. (antaniniai)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Bulvės: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Krapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį kvapiųjų pipirų žirnelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį druskos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Barščiai su pupelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 21
Kaip gaminti
  1. Puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus svogūnus, nuvalytas ir sutarkuotas morkas.
  2. Burokėlius stambiai sutarkuokite ar supjaustykite juostelėmis ir taip pat sumeskite į puodą. Supilkite pomidorų sultis, įmeskite laurų lapelius, pipirus, suberkite druską, cukrų ir ant mažos ugnies kaitinkite apie dešimt minučių.
  3. Suberkite pupeles, įpilkite acto, sudėkite grūstus česnakus ir dar virkite penkias–dešimt minučių. Gautą tyrę atšaldykite, vėl užvirkite, dar karštą išpilstykite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite.

Šiuos konservus galite vartoti sriuboms virti arba kaip garnyrą.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Burokėliai: 2.00 kg (virtų)
Morkos: 3.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 2.00 vnt. (galvučių)
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Pupelės: 500.00 g (virtų)
Aliejus: 200.00 ml
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Druska: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Sultys: 1.00 l (pomidorų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (žirneliais)
Actas: 2.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Temos: 1 Receptai
Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Bauginami Lenkijos teisėjai papasakojo apie represijas: tapome valstybės priešais

Sportas

Kai triumfą keičia apmaudas: Ispanija tik su VAR įsikišimu palaužė Iraną

24sek

P.Motiejūnas: apie Šaro ateitį „Žalgiryje“, nesaugumo jausmą ir M.Kalnietį Kaune

Sportas

Ekstrem(alus) troškulys: futbolo sirgaliai baigia išmaukti alaus atsargas Maskvoje

Verslas

Naujasis „Radisson Blu Lietuva“ viešbučio vadovas: Vilnių reikia atgaivinti

Aktualu

Vilniuje vėlų trečiadienio vakarą motociklininkas rėžėsi į stovintį automobilį

Pasaulis kišenėje

Šventosios namukai – laiko mašina į taip ir neišaušusį šviesų komunizmo rytojų

Vardai

Aktorė V.Bičkutė: prireikė dvidešimties metų, kad draugystė taptų meile

Aktualu

Minint Pasaulinę pabėgėlių dieną – dėmesys ir buičiai, ir tebesitęsiančiai krizei   

Aktualu

Pasidavė spaudimui: D.Trumpas pasirašė įsakymą „išlaikyti šeimas kartu“ Meksikos pasienyje

24sek

Rimas Kurtinaitis nuo scenos įgėlė „Lietuvos ryto“ klubo vadovams

Gazas

„Deals on Wheels“: naudotas automobilis perkant iš oficialaus atstovo – šventa karvė?

Vardai

Krepšinio sezono uždarymas – atokvėpis ir žmonoms: dabar laikas šeimai ir atostogoms

Taivano menininkas kuria itin detalias miniatiūras

Verslas

Proamerikietiškas pokalbis „Astorijoje“: kokie ribojimai labiausiai erzina verslą?

Gyvenimas

Jei ryte sunku išlipti iš lovos, jaučiatės vangūs ir apsnūdę – kaltas gali būti hormono stygius

Vardai

Vilniuje apvogta R.Žiogo žmona liko be švarko ir automobilio rakto: „Nusisukau vos sekundei“

24sek

Sezono uždarymo šventė: LKL titulai byrėjo žalgiriečiams

Verslas

Floridoje bus statomas didžiausias ir brangiausias prekybos centras JAV

Verslas

Radviliškyje gaminami žaisliniai baldai tenka britams ir švedams, lietuviams – tik kiniški

Naujienos

Aktualu

Bauginami Lenkijos teisėjai papasakojo apie represijas: tapome valstybės priešais

Sportas

Kai triumfą keičia apmaudas: Ispanija tik su VAR įsikišimu palaužė Iraną

24sek

P.Motiejūnas: apie Šaro ateitį „Žalgiryje“, nesaugumo jausmą ir M.Kalnietį Kaune

Sportas

Ekstrem(alus) troškulys: futbolo sirgaliai baigia išmaukti alaus atsargas Maskvoje

Verslas

Naujasis „Radisson Blu Lietuva“ viešbučio vadovas: Vilnių reikia atgaivinti

Aktualu

Vilniuje vėlų trečiadienio vakarą motociklininkas rėžėsi į stovintį automobilį

Pasaulis kišenėje

Šventosios namukai – laiko mašina į taip ir neišaušusį šviesų komunizmo rytojų

Vardai

Aktorė V.Bičkutė: prireikė dvidešimties metų, kad draugystė taptų meile

Aktualu

Minint Pasaulinę pabėgėlių dieną – dėmesys ir buičiai, ir tebesitęsiančiai krizei   

Aktualu

Pasidavė spaudimui: D.Trumpas pasirašė įsakymą „išlaikyti šeimas kartu“ Meksikos pasienyje

24sek

Rimas Kurtinaitis nuo scenos įgėlė „Lietuvos ryto“ klubo vadovams

Gazas

„Deals on Wheels“: naudotas automobilis perkant iš oficialaus atstovo – šventa karvė?

Vardai

Krepšinio sezono uždarymas – atokvėpis ir žmonoms: dabar laikas šeimai ir atostogoms

Taivano menininkas kuria itin detalias miniatiūras

Verslas

Proamerikietiškas pokalbis „Astorijoje“: kokie ribojimai labiausiai erzina verslą?

Gyvenimas

Jei ryte sunku išlipti iš lovos, jaučiatės vangūs ir apsnūdę – kaltas gali būti hormono stygius

Vardai

Vilniuje apvogta R.Žiogo žmona liko be švarko ir automobilio rakto: „Nusisukau vos sekundei“

24sek

Sezono uždarymo šventė: LKL titulai byrėjo žalgiriečiams

Verslas

Floridoje bus statomas didžiausias ir brangiausias prekybos centras JAV

Verslas

Radviliškyje gaminami žaisliniai baldai tenka britams ir švedams, lietuviams – tik kiniški

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Dienos šviesa

Video

Maudymosi kostiumėlių tendencijos

Pinigai mano ateičiai

30 geriausių restoranų

Remontas be nervų

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką