Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2014 lapkričio 22d. 09:00

Ji24.lt pasiūlymas – kukulių puota ne tik mėsamėgiams, bet ir vegetarams

Paukštiena su obuolių sidro glajumi
Fotolia nuotr. / Paukštiena su obuolių sidro glajumi

Jautienos ar kiaulienos kepsniai pabodo, paukštienos filė pjausneliai – irgi? Laikas sugalvoti, kas ir atrodys gražiai, ir bus sotu jūsų šeimynai.

Keliaujame į neišsenkantį Ji24.lt receptų lobyną ir šiandien siūlome paskanauti įvairiausių kukulių – mėsos, varškės, su sūriu ir visais kitais įdomiausiais ir gardžiausiais įdarais. Skanaus! 

Receptai
Receptas: Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.0 / 7
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite ir sudėkite į puodą. Ant jų sudėkite apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius.

2. Aliejuje apkepkite svogūną, po to suverskite tarkuotas morkas. Kiek patroškinus, sudėkite smulkintas paprikas, pomidorus ir dar patroškinkite.

3. Gautą troškinį sutrinkite į vientisą masę, sumaišykite su 2,5 litrais vandens ir užvirkite. Supilkite šlakelyje vandens ištirpintą kiaušinio baltymą, krakmolą, sudėkite grietinę, padažą ir pamažu supilkite ant kukulių. Sudėkite prieskonius ir virkite, kol mažos nepjaustytos bulvytės bus minkštos.

Tai ir sriuba, ir antras patiekalas kartu, sotus, bet neapsunkinantis, o netgi teikiantis energijos.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Faršas: 500.00 g (kalakutienos faršas - kukuliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas - kukuliams, trynys - sriubai)
Manai: 2.00 valg. š. (kukuliams)
Krakmolas: 40.00 g (1 valg. š. kukuliams ir 1 arbat. š. sriubai)
Prieskoniai maltai mėsai (kukuliams) 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis - kukuliams)
Druska: 30.00 g (1 arbat. š. kukuliams ir 1 valg. š. sriubai)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Bulvės: 500.00 g (šviežios)
Paprikos: 2.00 vnt. (1 saldžioji ir 1 gabalėlis aitriosios)
Morkos: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daržovių troškinys su mėsos kukuliais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.8 / 13
Kaip gaminti

1. Nuluptas bulves supjaustykite riekelėmis, apibarstykite smulkintomis petražolėmis su žiupsneliu druskos ir išdėliokite inde, kuriame viską kepsite. Susmulkinkite kopūstą, morką bei vieną svogūną, išmaišykite su majonezu ir gautą masę užklokite ant bulvių sluoksnio. Cukiniją nulupkite, supjaustykite griežinėliais, išimkite sėklas ir išdėliokite ant kopūstų sluoksnio.

2. Tuomet ruoškite mėsos kukulius. Į mėsą suberkite maltos mėsos prieskonius, krakmolą ir miltus. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite svieste kartu su smulkintomis petražolėmis. Baigiant kepti, įdėkite šaukštą grietinės ir šiek tiek druskos. Nukelkite nuo ugnies ir į kepintų svogūnų masę suberkite 2 šaukštus džiuvėsių, pabrinkinkite bent 2 minutes ir sumaišykite gautą masę su mėsa.

3. Formuokite kukulius, apvoliokite juos džiuvėsiuose ir kepkite keptuvėje nuolat ridenant. Kukulius sudėkite į cukinijų žiedus. Ant kiekvieno kukulio užmaukite po 3 skirtingos spalvos paprikos lankelius. Tarp cukinijų žiedų uždėkite petražolės lapelių.

4. 2 litruose vandens ištirpinkite 2 kubelius vištienos sultinio, ir jame išmaišykite pomidorų padažą, jei reikia, pridėkite druskos, lauro lapelių, pipirų, jei mėgstate - įtarkuokite truputį imbiero. Gauta mase užliekite troškinį. Jeigu kepimo indas be dangčio, pridenkite folija (tam tinka ir kopūsto lapai). Kepkite apie 1 val. 200 °C karštumo orkaitėje.

Skanaus!

Autorės nuotr./Daržovių troškinys su mėsos kukuliais
Autorės nuotr./Daržovių troškinys su mėsos kukuliais

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

 

Ingredientai
Kiauliena: 200.00 g (malta)
Jautiena: 200.00 g (malta)
Bulvės: 500.00 g
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 2.00 vnt. (didesni)
Morkos: 1.00 vnt. (didesnė)
Paprikos: 3.00 vnt. (saldžiosios: 1 geltona, 1 raudona ir 1 žalia)
Miltai: 1.00 valg. š.
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 4.00 valg. š. (malti)
Prieskoniai maltai mėsai 1.00 žiupsnelis
Vištienos sultinys: 2.00 vnt. (2 kubeliai)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Majonezas: 4.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Petražolės: 10.00 g (žalios)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ožkų sūrio ir jogurto kukuliukai su šviežiomis salotomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Sūrį sutrupinkite į dubenį, įdėkite jogurtą ir gerai išsukite. Jei mišinys per sausas, įdėkite dar jogurto. Dviem šaukštais ar šlapiomis rankomis suformuokite kukuliukus ir apvoliokite pistacijose.

2. Padažui skirtus produktus gerai išplakite.

3. Kukuliukus sudėkite į lėkštę ir patiekite su salotomis apšlakstę padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Ožkų pieno sūris: 400.00 g
Jogurtas: 3.00 valg. š. (natūralus)
Pistacijos: 5.00 valg. š. (smulkintos)
Salotos: 1.00 vnt. (įvairių salotų lapai)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui pusės citrinos sultys)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (padažui maltos)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiška vištienos kukulių sriuba su kokosais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 2
Kaip gaminti

1.Aitriąją papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir labai plonai supjaustykite. Mėtų lapelius nuplaukite, nukratykite ir susmulkinkite.

2.Faršą išminkykite su kapotomis mėtomis, aitriąja paprika, kiaušiniu, džiūvėsėliais ir druska. Suformuokite nedidelius kukulius. Į puodą supilkite sultinį, kokosų pieną ir virkite apie 10 minučių.

3.Sudėkite kukulius ir ant mažos ugnies virkite dar 10–15 minučių. Svogūnų laiškus supjaustykite smulkiais žiedeliais. Grybus nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite į sriubą ir dar 5 minutes pavirkite.

4.Nukaitę nuo ugnies pašlakstykite sojų padažu ir citrinų sultimis. Papuoškite mėtų lapeliais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Faršas: 600.00 g (vištiena)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Mėtos: 4.00 valg. š. (šviežios)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 4.00 valg. š.
Vištienos sultinys: 1.00 l
Kokosų pienas: 800.00 ml (skardinė)
Svogūnų laiškai: 30.00 g (plonalaiškiai)
Pievagrybiai: 200.00 g
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (4 šaukštai citrinų sulčių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kalakutienos kukuliukų ir daržovių troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.9 / 8
Kaip gaminti

1. Smulkia tarka į faršą įtarkuokite bulvę (nuo jos mėsa bus švelni ir vienalytė), sutraiškykite česnaką, supjaustykite baziliką, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druskair pipirais.

2. Viską gerai išminkykite. Padarykite iš faršo kukuliukus ir apkepkite juos keptuvėje.

3. Daržoves smulkinkite taip, kaip esate įpratę (kubeliais, juostelėmis ar pan.).

4. Į ne mažesnį kaip 3 l talpos puodą sudėkite kalakutienos kukulius, ant jų suberkite daržoves.  Sluoksniuoti nebūtina. Įtarkuokite šiek tiek muskato. Įpilkite maždaug 0,5 l vandens ir 15 min. patroškinkite.

5. Į troškinį įberkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, suberkite susmulkintus žalumynus.

6. Baigus virti, leiskite troškiniui10 min.  „sunokti“.

Ingredientai
Kalakutiena: 500.00 g (krūtinėlės faršas)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Bulvės: 7.00 vnt. (1 - faršui)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bazilikai: 5.00 vnt. (švieži lapeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Morkos: 2.00 vnt. (didesnės)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Svogūnų laiškai: 5.00 g
Krapai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštrūs jautienos kukuliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 5
Kaip gaminti

1. Saldžiąją papriką ir aitrųjį pipirą supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su malta jautiena. Į paruoštą masę sudėkite mėsos prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį, įlašinkite tabasko padažo, citrinų sulčių, gerai išmaišykite ir leiskite pusvalandį pastovėti, kad įsigertų prieskoniai.

2. Iš faršo formuokite mažus kukuliukus. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, sudėkite kukuliukus, sumažinkite ugnį ir nuolat vartydami kepkite 8–10 minučių. Tiekite tiek karštus, tiek šaltus su mėgstamu padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Jautiena: 600.00 g (600 - 700 malta)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (1/3 saldžioji raudona)
Pipirai: 1.00 vnt. (žalias, aitrus ir žiupsnelis penkių rušių pipirų)
Aštrūs mėsos prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Tabasko padažas: 2.00 ml (keli lašai)
Citrinos: 1.00 vnt. (keli lašai sulčių)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėlių sriuba su kukuliais ir džiovintais grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 23
Kaip gaminti

1. Į faršą įtarkuokite pusę svogūno, suberkite mėsos prieskonius, pipirus, druską ir gerai išmaišykite. Dideliame puode užvirkite 2–2,5 l vandens ir sumeskite šlapiomis rankomis suformuotus kukulius.

2. Burokėlius, morkas ir bulves supjaustykite šiaudeliais ar kubeliais ir sumeskite į verdančią sriubą. Džiovintus grybus išmirkykite ir apvirkite, kol suminkštės.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus, grybus ir maišydami apkepkite. Keptus svogūnus su grybais sudėkite į verdančią sriubą, paskaninkite barščių prieskoniais, pipirais, druska, sudėkite pomidorų padažą, laurų lapelius ir virkite ant nedidelės ugnies 40–45 minutes. Tiekdami paskaninkite grietine ir pabarstykite smulkintais žalumynais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Ingredientai
Burokėliai: 3.00 vnt. (3 - 4 nedideli)
Svogūnai: 2.00 vnt. (0,5 - kukuliams)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Grybai: 200.00 g (sauja, džiovintų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Bulvės: 3.00 vnt. (3 - 4)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (3 - 4 aštraus)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - sriubai ir kukuliams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (sriubai ir kukuliams)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Barščių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 jautienos - kukuliams)
Mėsos prieskoniai: (kukuliams) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Meksikietiška sriuba su kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 18
Kaip gaminti

1. Jautienos faršą pagardinkite pipirų mišiniu, druska, aitriąja paprika ir gerai išmaišykite. Šlapiomis rankomis formuokite mažus kukulius ir dėkite į šaldytuvą, kol pasiruošite sriubą.

2. Puode storu dugnu įkaitinkite 3–4 šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką ir maišydami apkepkite, tada sudėkite pomidorų pastą, aitriųjų pipirų padažą ir dar pakepinkite.

3. Saldžiąsias paprikas supjaustykite juostelėmis ir sumeskite į apkeptus svogūnus, sudėkite konservuotus pomidorus, įpilkite sojų padažo, šiek tiek vandens (vandens kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norite) ir troškinkite ant silpnos ugnies 10–15 minučių. Į sriubą sumeskite kukulius, smulkintus rozmarinus, paskaninkite druska, cukrumi ir virkite dar 10 minučių.

4. Baigiant sriubai virti suberkite konservuotas pupeles ir dar 5–7 minutes pavirkite. Tiekite su balta duona.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Ingredientai
Faršas: 400.00 g (jautienos)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (penkių pipirų mišinys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Pupelės: 300.00 g (konservuotos, 1 indelis)
Pomidorai: 300.00 g (1 indelis, konservuotų luptų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Padažas: (aitriųjų pipirų) 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veršienos kukuliai su daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 5
Kaip gaminti

1. Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą susmulkinkite ir pamerkite į pieną. Paskui batono minkštimą gerai nuspauskite ir sudėkite į veršienos faršą, įmuškite kiaušinį, paskaninkite čiobreliais, pipirais, druska ir labai gerai išmaišykite.

2. Iš faršo šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kukulius ir apkepkite keptuvėje iš visų pusių. Baklažaną, cukiniją ir paprikas supjaustykite didesniais gabaliukais ir apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

3. Išimkite daržoves iš keptuvės, į ją sudėkite smulkintą česnaką, svogūną ir kepinkite, kol suminkštės, supilkite vyną, padidinkite ugnį ir virkite, kol pusė vyno išgaruos. Ugnį sumažinkite, supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol padažas pradės tirštėti.

4. Pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais. Kukulius ir daržoves sudėkite į kepimo indą, užpilkite padažu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Faršas: 500.00 g (500 - 600 veršienos)
Batonas: 2.00 riekės
Pienas: 1.00 st. (0,5)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti arba malti)
Baklažanai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Paprikos: 2.00 vnt. (po puse geltonos ir raudonos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vynas: 1.00 st. (balto pusiau sauso)
Grietinėlė: 300.00 g (riebi)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų sriuba su žuvų kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 3
Kaip gaminti

1. Faršą sumaišykite su kiaušinio baltymu, džiūvėsėliais, prieskoniais, pipirais ir druska. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kukulius ir 10–12 minučių virkite sūdytame vandenyje.

2. Keptuvėje apkepkite pjaustytą svogūną ir česnaką, sudėkite pjaustytus saliero lapkočius ir maišydami kepkite apie 10 minučių. Į puodą sudėkite keptas daržoves, konservuotus pomidorus, užpilkite puse stiklinės vandens, paskaninkite druska, pipirais, įmeskite kelis laurų lapelius, įdėkite pomidorų pastos ir virkite ant mažos ugnies apie 15 minučių.

3. Tuomet įlašinkite citrinų sulčių, įberkite cukraus (pagal skonį) ir virkite dar 10 minučių. Išvirtą sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu, supilkite į lėkštes ir įdėkite po kelis žuvų kukulius. Pagardinkite grietine arba natūraliu jogurtu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Faršas: 300.00 g (menkių, jūrų lydekų, starkių - kukuliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas - kukuliams)
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (kukuliams)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kukuliams)
Žuvies prieskoniai: 3.00 g (citrininiai - kukuliams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kukuliams ir sriubai)
Pomidorai: 400.00 g (400 - 500 konservuotų arba šviežių - sriubai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis - sriubai)
Pomidorų pasta: (sriubai) 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3 - sriubai)
Salierai: 2.00 vnt. (du lapkočiai - sriubai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (sriubai)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (sriubai)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - sriubai)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (sriubai)
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių kukuliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.5 / 4
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite, nulupkite ir sumalkite arba sutrinkite. Įmaišykite kiaušinį, žiupsnį druskos ir išminkykite.

2. Paruoškite įdarą: svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Kiaušinius kietai išvirkite, supjaustykite ir sumaišykite su šiek tiek pravėsusiais keptais svogūnais, druska, pipirais.

3. Iš bulvių masės padarykite paplotėlius, ant kiekvieno uždėkite įdaro ir suformuokite kukulius. Apvoliokite džiūvėsiuose ir iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 - kukuliams ir 2 - įdarui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kukuliams ir įdarui)
Džiūvėsiai: 150.00 g (malti)
Aliejus: 5.00 valg. š. (kukuliams ir įdarui)
Svogūnai: 3.00 vnt. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdaryti mėsos kukuliai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 4
Kaip gaminti

1. Jautieną ir kiaulieną sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite konservuotus kukurūzus, tarkuotą sūrį.

2. Sudėkite susmulkintus svogūną ir česnakus, piene išmirkytą bandelę. Pasūdykite, įberkite pipirų, žolelių ir išmaišykite.

3. Faršo masę padalyki teį keturias lygias dalis, suplokite. Ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po nuluptą virtą kiaušinį.

4. Suformuokite kukulius ir kepkite aliejuje 10–15 minučių. Perpjaukite pusiau, papuoškite žalumynais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Mėsa: 500.00 g (maltos jautienos ir kiaulienos)
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (4 vnt. kietai virti)
Kukurūzai: 4.00 valg. š. (4 - 5 konservuotų)
Parmezano sūris: 50.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Pienas: 200.00 ml
Bandelės: (sužiedėjusi) 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (rozmarinų, mairūnų, raudonėlių, bazilikų mišinio)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 1
Kaip gaminti

1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, piene išmirkytas bandeles, stambiai sutarkuotą svogūną, įberkite maltos kalendros, kmynų, druskos ir pipirų. Iš masės padarykite nedidelius kukulius ir apkepkite įkaitintame aliejuje.

2. Antrą svogūną, česnakų skilteles smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Sukrėskite konservuotus pomidorus, pasūdykite, pabarstykite pipirais, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 5 minutes.

3. Pomidorų padažą supilkite į kepimo indą, ant viršaus išdėliokite apkeptus kukulius, vyšninius pomidorus ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Iki kepimo pabaigos likus 10 minučių, sudėkite žaliąsias alyvuoges.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Jautiena: 800.00 g (malta)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Bandelės: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kalendros: 2.00 g (žiupsnelis - maltos)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti savo sultyse, be odelių)
Vyšniniai pomidorai: 40.00 g
Alyvuogės: 150.00 g (žaliųjų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos kukuliai su kaparėlių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
1.0 / 2
Kaip gaminti

1. Sumuštinių duonos riekes išmirkykite piene ir nuspauskite. Svogūnus nulupkite ir stambiai sutarkuokite.

2. Išmirkytą duoną ir svogūnus sudėkite į maltą vištieną, įmuškite kiaušinius, įberkite apelsino žievelių, supilkite citrinos sultis, pasūdykite, pabarstykite pipirais, gerai išminkykite ir padarykite nedidelius kukulius.

3. Kukulius sudėkite į puodą, užpilkite vištienos sultinio tiek, kad apsemtų, uždenkite ir ant silpnos ugnies troškinkite apie 20 minučių.

4. Paruošti padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą ir į jį įmaišykite miltus. Maža srovele supilkite pašildytą pieną ir maišydami kaitinkite, kol pasidarys vienalytė masė. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, sudėkite kaparėlius ir dar kaitinkite 2 minutes.

5. Vištienos kukulius patiekite su virtomis bulvėmis, užpylus kaparėlių padažo. Pabarstykite smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Duona: 8.00 riekės (balta sumuštinių, be plutos - kukuliams)
Pienas: 400.00 ml (200 - kukuliams ir 200 - padažui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (kukuliams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kukuliams)
Apelsinai: 1.00 vnt. (žiupsnelis tarkuotų žievelių - kukuliams)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 išspaustų sulčių)
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (kukuliams ir padažui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kukuliams ir padažui)
Vištienos sultinys: 1.00 l (kukuliams)
Sviestas: 2.00 valg. š. (padažui)
Miltai: 2.00 valg. š. (padažui)
Kaparėliai: 4.00 valg. š. (marinuotų - padažui)
Vištiena: 700.00 g (malta - kukuliams)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių kukuliai su fetos įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 19
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite, dar karštas sūgrūskite arba sumalkite.
  2. Atvėsinkite, suberkite miltus, krakmolą, įmuškite kiaušinį, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite.
  3. Sudrėkintomis rankomis formuokite paplotėlius, įdėkite fetos sumaišytos su smulkintomis petražolėmis ir formuokite kukulius.
  4. Kukulius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 8-10 minučių. Išgriebkite kiaurasamčiu.
  5. Prieš tiekiant užpilkite tirpinto sviesto ir pabarstykite kepintomis saulėgrąžomis.

 Recepto autorė: Skirmantė Mockevičienė

Ingredientai
Bulvės: 7.00 vnt. (7 - 8)
Miltai: 2.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 valg. š. (1 - 2)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Fetos sūris: 1.00 vnt. (pakuotė - tinka ir fetaki)
Saulėgrąžos: 1.00 st. (0.5)
Sviestas: 50.00 g
Petražolės: 1.00 sauja (lapelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bora bora kukuliai
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 54
Kaip gaminti
  1. Kokoso drožles sumaišykite su paprikos milteliais ir druska. Įkaitinkite keptuvę ant kaitrios ugnies, suberkite kokoso drožles ir pakepinkite vis vartydami, kad nesudegtų, bet paskleistų malonų kvapą. Atidėkite į šalį atvėsti.
  2. Ananasą sumalkite virtuviniu kombainu. Jei labai daug sulčių dalį nupilkite ir išgerkite. Į faršą sudėkite prieskonius, žoleles, česnaką, trintą ananasą, įkulkite kiaušinius ir viską gerai išminkykite.
  3. Imkite truputį faršo, formuokite kukulius, apvoliokite pakepintose kokoso drožlėse ir dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Taip padarykite su visu faršu.
  4. Dėkite kukulius kepti į orkaitę apie 20-25 minutes 170 laipsnių temperatūroje. Tiekite su šviežiomis mėgiamomis salotomis, žirnelių piure, ar kitais pagardais.

Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA

Ingredientai
Kokosų drožlės: 1.00 puodelis (nesaldintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Paprikos: 1.00 arbat. š. (miltelių)
Ananasai: 1.00 vnt. (skardinė konservuoto savo sultyse arba šviežio smulkinto)
Imbieras: 1.00 vnt. (1 - 2 cm tarkuotos šaknies)
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkinto)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (sauja mėgstamų krapų, petražolių ir t.t)
Faršas: 800.00 g (neriebaus, mėgiamo - geriausiai pačių maltas)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kukurūziniai varškės kukuliai
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 29
Kaip gaminti
  1. Kol maišysite tešlą, užkaiskite  puode vandens  varškėčiams virti. 
  2. Varškę sukrėskite į dubenėlį ir gerai ištrinkite. Įmuškite į varškę kiaušinį. Išmaišykite.
  3. Suberkite kukurūzų miltus, pagal skonį pasūdykite ir vėl gerai išmaišykite,kad tešla būtų vienalytė.
  4. Ji turi būti tokios konsistencijos, kad minkoma neliptų prie rankų. Jei skystoka, įberkite  dar kukurūzų miltų .
  5. Iš tešlos rankomis formuokite nedidelius kukuliukus ir leiskite juos į verdantį vandenį.
  6. Virkite apie 5-7 min, kol ims kilti į vandens paviršių.
  7. Kukulius skanu valgyti su  sviesto ir grietinės padažu, viena grietine a ar  jogurtu. 

 

Ingredientai
Varškė: 250.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 6.00 valg. š. (kukurūzų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Avinžirnių kukuliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 26
Kaip gaminti
  1. Avinžirnius užmerkite ir palikite per naktį, kad išmirktų.
  2. Nuvarvinkite, perplaukite po tekančiu vandeniu ir išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
  3. Nukoškite ir suberkite į virtuvinį kombainą. Svogūną ir česnako skilteles sukapokite, paskrudinkite šaukšte aliejaus ir taip pat sumeskite į kombainą.
  4. Suberkite visus prieskonius, nutarkuotas citrinos žieveles ir viską sumalkite, kad gautumėte vientisą košę.
  5. Iš avinžirnių masės drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus. Juos sudėkite ant plastikinės lentelės ir palaikykite šaldytuve, kad sukietėtų.
  6. Atvėsintus avinžirnių rutuliukus kepkite karštame aliejuje, kol iš visų pusių dailiai apskrus. Išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.
  7. Tiekite su sezamų pasta arba kitokiu mėgstamu padažu.
Ingredientai
Avinžirniai: 1.00 st. (1.5)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt. (mažas)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų žievelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (maltos)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (malto)
Mėtos: 1.00 arbat. š.
Sezamų aliejus: 400.00 ml (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos kukuliai su mirkomuoju aitriųjų paprikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 29
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite maltą vištieną su svogūnais, česnakais, aitriąja paprika bei druska ir suformuokite kukuliukus.
  2. Sumaišykite sezamų sėklas ir džiūvėsėlius.
  3. Pavoliokite kukuliukus kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklų bei džiūvėsėlių mišinyje.
  4. Įkaitinkite aliejų ir apie 2–3 min. kepkite kukuliukus, kol jie gražiai paruduos.
  5. Tada sudėkite kukuliukus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

Mirkomasis padažas:

  1. Užvirkite vandenį su razinomis.
  2. Sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie 2–3 min., kol razinos suminkštės.
  3. Sudėkite kitus produktus, išskyrus valgomąjį svogūnėlį, ir gerai juos sumaišykite.
  4. Puodą nukaiskite ir įdėkite svogūnų.
  5. Pagardinkite druska ir sumaišykite, kad konsistencija būtų vientisa. Šiek tiek palaukite.
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (maltos)
Svogūnai: 5.00 vnt. (žieminių – supjaustytų)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkiai sukapotos)
Prieskoniai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA RED HOT aitriųjų paprikų dribsnių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA)
Džiūvėsiai: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos iš malūnėlio ir žiupsnelis padažui)
Aliejus: 200.00 ml (rapsų – kepti)
Razinos: 200.00 g (padažui)
Vanduo: 200.00 ml (padažui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (vyno – padažui)
Aitrioji paprika: 2.00 arbat. š. (SANTA MARIA)
Paprikos: 2.00 arbat. š. (SANTA MARIA maltų)
Svogūnėlis: (valgomasis, smulkiai supjaustytas – padažui) 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 37
Kaip gaminti
  1. Švelniai susmulkinkite didžiąją dalį mėtų (kelis lapelius palikite patiekalui papuošti).
  2. Sumaišykite maltą mėsą, druską, aitriąsias paprikas ir smulkintas mėtas.
  3. Iš maltos mėsos suformuokite kukulius, o į jų vidų įdėkite mocarelos sūrio.
  4. Kepkite iki 225 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes, kol mėsa švelniai paruduos.
  5. Sumažinkite temperatūrą iki 150 °C .
  6. Puode pašildykite padažo produktus ir užpilkite ant mėsos kukulių.
  7. Kepkite orkaitėje dar apie 10–15 minučių.
  8. Papuoškite mėtų lapais ir iškart patiekite.
Ingredientai
Mėtos: 1.00 vnt. (ryšulėlis - šviežių)
Mėsa: 500.00 g (maltos, maišytos)
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos, malūnėlyje)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE)
Mocarelos sūris: 1.00 vnt. (pakuotės - rutuliukų (po 15 g) arba pjaustyto kubeliais)
Pomidorai: 500.00 g (trintų - padažui)
Vištienos sultinys: 100.00 ml (padažui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA – padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkinto – padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Daugiau idėjų pietums rasite štai ČIA. 

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Diktatorius F.Marcosas kankino ir žudė, o jo žmona taškė milijonus tualetiniam popieriui

Aktualu

G.Nausėda – apie mokesčių reformą, galimą partijų paramą per rinkimus ir politinės korupcijos skandalą

Gazas

Naudoto automobilio pirkimas: daug ką išduoda detalės

Gyvenimas

Lietuvių laimės indeksas: psichiatras įvardijo priežastis, kodėl lietuviai emigruoja, geria arba žudosi

Sportas

Egiptas verkia, pyksta ir reikalauja bausmės: „Tas kalės vaikas yra baisus pavyzdys būsimoms kartoms“

Gyvenimas

Amelijos gyvenimas aukštyn kojomis apsivertė po planinio skiepo: mergaitei teko išgyventi tikrą košmarą

„Apie ką negalima kalbėti“ su rašytoju Herkumi Kunčiumi

Aktualu

„MG Baltic“ gynyboje – buvę aukšti prokurorai

Savaitės Lietuvos įvykiai – 15min fotografų kadruose (2018 m. gegužės 21 d.-27 d.)

Pasaulis kišenėje

Septyni mitai apie Tibetą, arba Kaip nepaklysti vykstant į Dalai Lamos tėvynę

24sek

Kovos laukas „7“, arba žvėris, kuris pabunda LeBrono kailyje 

Aktualu

Giuseppe Conte atsisakė vadovauti Italijos vyriausybei

Interviu Kultūra

J.Žilinskas: „YouTube“ gali parodyti, kaip veikia daiktai. Kaip veikia žmogus – gali parodyti tik knyga“

Kultūra

„Ąžuolas“ už geriausią 2018 m. kino operatoriaus darbą atiteko Mindaugui Survilai

Vardai

Ledo ritulininkas N.Ališauskas Italijoje vedė A.Stepanavičiūtę: „Tai buvo taip nuostabu, lyg sapnas“

Gazas

„Formulės 1“ Monako GP finišas: nukraujavęs D.Ricciardo privertė S.Vettelį ir L.Hamiltoną sekti iš paskos

Vardai

Kylie Jenner tobulą kūną po gimdymo susigrąžino be jokių pastangų – nei sportavo, nei laikėsi dietos

Sportas

Sukčių pasaulis: kurios šalys ir sporto šakos labiausiai susitepusios dopingu?

Verslas

„Luminor“ banko mokėjimai sutvarkyti

Verslas

Šeimos būstas su egzotiškos ir mįslingos praeities ženklais

Naujienos

Aktualu

Diktatorius F.Marcosas kankino ir žudė, o jo žmona taškė milijonus tualetiniam popieriui

Aktualu

G.Nausėda – apie mokesčių reformą, galimą partijų paramą per rinkimus ir politinės korupcijos skandalą

Gazas

Naudoto automobilio pirkimas: daug ką išduoda detalės

Gyvenimas

Lietuvių laimės indeksas: psichiatras įvardijo priežastis, kodėl lietuviai emigruoja, geria arba žudosi

Sportas

Egiptas verkia, pyksta ir reikalauja bausmės: „Tas kalės vaikas yra baisus pavyzdys būsimoms kartoms“

Gyvenimas

Amelijos gyvenimas aukštyn kojomis apsivertė po planinio skiepo: mergaitei teko išgyventi tikrą košmarą

„Apie ką negalima kalbėti“ su rašytoju Herkumi Kunčiumi

Aktualu

„MG Baltic“ gynyboje – buvę aukšti prokurorai

Savaitės Lietuvos įvykiai – 15min fotografų kadruose (2018 m. gegužės 21 d.-27 d.)

Pasaulis kišenėje

Septyni mitai apie Tibetą, arba Kaip nepaklysti vykstant į Dalai Lamos tėvynę

24sek

Kovos laukas „7“, arba žvėris, kuris pabunda LeBrono kailyje 

Aktualu

Giuseppe Conte atsisakė vadovauti Italijos vyriausybei

Interviu Kultūra

J.Žilinskas: „YouTube“ gali parodyti, kaip veikia daiktai. Kaip veikia žmogus – gali parodyti tik knyga“

Kultūra

„Ąžuolas“ už geriausią 2018 m. kino operatoriaus darbą atiteko Mindaugui Survilai

Vardai

Ledo ritulininkas N.Ališauskas Italijoje vedė A.Stepanavičiūtę: „Tai buvo taip nuostabu, lyg sapnas“

Gazas

„Formulės 1“ Monako GP finišas: nukraujavęs D.Ricciardo privertė S.Vettelį ir L.Hamiltoną sekti iš paskos

Vardai

Kylie Jenner tobulą kūną po gimdymo susigrąžino be jokių pastangų – nei sportavo, nei laikėsi dietos

Sportas

Sukčių pasaulis: kurios šalys ir sporto šakos labiausiai susitepusios dopingu?

Verslas

„Luminor“ banko mokėjimai sutvarkyti

Verslas

Šeimos būstas su egzotiškos ir mįslingos praeities ženklais

Vardai

Žinau, ką renkuosi

Atnaujinkime namus

Video

Metas rinktis

Maistas

Laikas griliui

Išlaikyk atostogų ritmą

Remontas be nervų

Sveikata

Automobilių švaros centras AINAVA

Ryškiems įvarčiams

Pasaulis kišenėje

Sulčių nauda

Naujas regėjimas

Unicef vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“

Renginių gidas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką