Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt pasiūlymas – sveikuolių vakarienė

Pomidorinis avinžirnių troškinys
Shutterstock nuotr. / Pomidorinis avinžirnių troškinys
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Iš portalo Ji24.lt receptų lobyno atrinkome patiekalus, kurie būtų lengvi, gardūs, neapsunkintų jūsų skrandžio, tačiau numalšintų alkį.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Siūlome išsirinkti tai, ką mėgstate. Kas jus suvilios šį vakarą? Mišrainė ir kokteilis? O gal tortilija su daigintais grūdais, žaliavalgiški blyneliai ir avinžirnių maltinukai?

Prisijunkite prie mūsų „Facebook“ tinkle!

Receptas: Tortilija su daigintais grūdais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Meksikietiškieji kvietinių miltų paplotėliai 4.00 vnt.
Fetos sūris: 150.00 g (minkštos)
Daigintos pipirnės: 2.00 vnt. (2 saujos daigintų grūdų (pipirnių, kviečių, ridikėlių ar kt.) mišinio)
Kumpis: 4.00 riekės (vytinto)
Salotos: 4.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (sunokęs didelis)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Kaip gaminti

1. Daigintus grūdus kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir gerai nuspauskite. Apšlakstykite citrinų sultimis.

2. Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą ir supjaustykite juostomis (išilgai). Apšlakstykite citrinų sultimis.

3. Po kelis salotų lapus sudėkite vieną ant kito (paruoškite keturias porcijas). Ant viršaus uždėkite po vytinto kumpio griežinėlį, avokadų juostelių.

4. Paplotėlius aptepkite feta, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kelioms minutėms pašaukite į karštą orkaitę. Kai atvės, ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po porciją paruoštų salotų. Viršų gausiai apibarstykite daigintais grūdais, apšlakstykite citrinų sultimis ir susukite ritinėlius.

Receptas: Žaliavalgiški blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 6 val. 15 min.
4.0 / 17
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Obuoliai: 500.00 g
Bananai: 3.00 g
Saldžiavaisio pupmedžio milteliai: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į elektrinį smulkintuvą. Taip pat įdėkite ir kelis bananus, pora šaukštelių saldžiavaisio pupmedžio miltelių ir viską susmulkinkite iki vientisos masės.
  2. Formuokite plonus blynelius ir pašaukite į džiovyklę 6 val.
  3. Į blynelių vidų galima įvynioti bananą. Valgykite su trintomis uogomis arba su kuo mėgstate.

Recepto autorė Agnė Putinienė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška

Receptas: Avinžirniai su špinatais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 22
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avinžirniai: 300.00 g
Špinatai: 600.00 g (lapai be kotų)
Džiūvėsiai: 75.00 g (malti)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Kuminai: 1.00 arbat. š. (malti)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š. (1,5)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (aštrių raudonųjų ir 1 žiupsnelis juodųjų)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (nebūtina)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanduo: 2.00 l (virintas)
Kaip gaminti

1. Žirnius iš vakaro užpilkite 2 litrais vandens ir palikite stovėti per naktį. Ryte užvirkite. Nusunkite ir atvėsinkite.

2. Sausoje įkaitusioje keptuvėje apkepkite džiūvėsėlius, kol lengvai paruduos. Išimkite ir atidėkite į šalį.

3. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, į ją įpilkite pusę nurodyto aliejaus kiekio. Įkaitus aliejui su žiupsneliu druskos į keptuvę dėkite špinatų lapus (jei reikia, atskiromis porcijomis). Troškinkite kelias minutes, kol suminkštės. Išimkite ir padėkite atskirai.

4. Vėl įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir supilkite likusį aliejų. Įkaitusiame aliejuje iki auksinio geltonumo apkepkite smulkiai kapotą česnaką. Tada sudėkite kuminus, pipirus, raudonėlius ir išmaišykite. Viską kepkite dar 1–2 minutes. Supilkite actą ir išmaišykite. Suberkite džiūvėsėlius, įpilkite šiek tiek vandens, paskaninkite druska ir pipirais. Į gautą masę sudėkite žirnius ir troškinkite 5 minutes. Sudėkite špinatų lapus. Jei troškinys sausas, įpilkite dar šiek tiek vandens. Uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 5–10 minučių.

5. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių. Patiekite su balta duona, ant viršaus užbarstę saldžios paprikos miltelių.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Žaliavalgiška baltoji mišrainė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 48
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyti žirneliai: 100.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Agurkai: 6.00 vnt. (4 - raugintų ir 2 - šviežių)
Cukinijos: 1.00 vnt. (0,5)
Porai: 1.00 vnt. (0,5)
Krapai: 10.00 g
Svogūnų laiškai: 10.00 g
Citrinos: 2.00 vnt. (1 - sultys - salotoms ir 1 arbat. š. - česnakiniui majonezui)
Druska: 2.00 arbat. š. (1 žiupsnelis - salotoms ir 1 arbat. š. - česnakiniui majonezui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Majonezas: 5.00 valg. š. (česnakinio)
Saulėgrąžų aliejus: 3.00 valg. š. (česnakiniui majonezui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (maltų - česnakiniui majonezui)
Anakardžių riešutai: 1.00 st. (saujelė - česnakiniui majonezui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (česnakiniui majonezui)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (česnakiniui majonezui)
Kaip gaminti
  1. Žirnelius atšildykite šiltu vandeniu. Morkas sutarkuokite šiaudeliais ir užmarinuokite trumpam druskos žiupsneliu ir citrinos šlakeliu.
  2. Raugintus agurkus ir šviežius agurkus, cukiniją, svogūnus supjaustykite kubeliais.
  3. Porus susmulkinkite pusžiedžiais, sukapokite krapus.
  4. Visus ingredientus sumaišykite su majonezu.
  5. Česnakinį majonezą ruošiame: Visus komponentus sumalame elektriniu trintuvu. Jei masė per skysta-dėkite daugiau anakardžių riešutų.
  6. Majonezą galima laikyti šaldytuve iki dviejų parų.    

Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“

Receptas: Salotos su daigintais grūdais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 5.00 vnt. (lapai)
Špinatai: 1.00 sauja
Ridikėliai: 5.00 vnt.
Daigintos pipirnės: 5.00 vnt. (lapelių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Daiginti grūdai: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Į lėkštę dėkite salotų,špinatų lapelius. Pridėkite pjaustytų ridikėlių, pipirnės lapelių.

2. Paruoškite užpilą iš daigintų grūdų ir alyvuogių aliejaus ir apliekite salotas.

Receptą atsiuntė Rima Vaniarchina

Receptas: Avinžirnių užtepėlė
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.8 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avinžirniai: 1.00 st. (daigintų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Tahini sėklų pastos 4.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š. (0,5 šaukštelio)
Petražolės: 20.00 g (ryšulėlis)
Citrinos: 1.00 vnt. (3 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Daigintus avinžirnius, kmynus ir petražoles suberkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

2. Į masę įkrėskite tahini pastą, supilkite aliejų, citrinų sultis, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Receptas: Energinis avokadų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 96
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokusio)
Bananai: 1.00 vnt.
Ispaniškos šalavijų sėklos: 1.00 valg. š.
Spirulina:(miltelių) 1.00 arbat. š.
Spanguolės: 1.00 st. (saujelė)
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Vanduo: 50.00 ml
Kaip gaminti
  1. Avokadą ir bananą nulupkite, padalykite į kelias dalis, suberkite į elektrinį plakiklį. Taip pat suberkite nuplautas spanguoles, petražolių lapelius. Išplakite.
  2. Suberkite ispaninio šalavijo (čija) sėklas (būtų puiku, jei iš vakaro jos būtų pamirkytos), spirulinos miltelius. Ir dar kartą paplakite.
  3. Kokteilį supilkite į stiklinę, leiskite kelias minutes pastovėti ir... skanaus!
Receptas: Sotus žaliasis kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 88
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 1.00 sauja (didelė sauja mėgstamų salotų lapų)
Bananai: 2.00 vnt.
Linų sėmenys: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Vanduo: 100.00 ml (negazuotas mineralinis)
Kaip gaminti
  • Visus produktus dėkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės.
Receptas: Kukurūzų ir avokadų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kukurūzai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų)
Avokadai: 3.00 vnt. (sunokę)
Paprikos: 2.00 vnt. (1 raudoną ir 1 žalią saldžiąją)
Pomidorai: 5.00 vnt. (vyšninių)
Alyvuogės: 1.00 sauja (juodųjų be kauliukų)
Gelsvės: (lapelių) 1.00 sauja
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais, o žievę dėkite į lėkštę, kurioje bus patiekiamos salotos.
  2. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, alyvuoges mažais griežinėliais, paprikas – nedideliais kubeliais.
  3. Viską sudėkite į dubenį ir sumaišykite, įdėkite nusausintus kukurūzus ir avokadus.
  4. Nedideliame indelyje sumaišykite balzaminį actą, alyvuogių aliejų ir Provanso žoleles, viską išmaišykite, pagal skonį pasūdykite.
  5. Į salotas supilkite padažą, išmaišykite ir išdėliokite į avokadų žieves.

 

Receptas: Sveikuoliškos salotos su jūros kopūstais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.1 / 39
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Kopūstai: 200.00 g (raugintų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Jūros kopūstai: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Jūros kopūstus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 30 minučių brinkti.
  2. Burokėlį, bulves ir morką išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite ir nulupkite. Burokėlį ir morką sutarkuokite. Bulves supjaustykite kubeliais. Suberkite į dubenį, sukrėskite raugintus kopūstus ir išmaišykite.
  3. Svogūnus susmulkinkite ir suberkite į keptuvėje įkaitusį aliejų. Trumpai apkepkite.
  4. Jūros kopūstus nuskalaukite, nuvarvinkite ir suberkite į keptuvę su svogūnais. Įberkite žiupsnelį kmynų. Kelias minutes maišydami patroškinkite. Nukaiskite.
  5. Supilkite į paruoštas daržoves. Apšlakstykite citrinų sultimis, išmaišykite ir galite tiekti.
  6. Šias salotas galite valgyti vienas – skanu su juodos duonos skrebučiais. Tinka ir kaip garnyras.
Receptas: Sveikuoliškas paštetas
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.5 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Saulėgrąžos: 1.00 st.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (keli)
Petražolės: 20.00 g (ryšulėlis petražolių (arba kitokių prieskoninių žolelių))
Kaip gaminti

1. Saulėgrąžas užmerkite ir sudaiginkite (nebūtinai).

2. Kai pasirodys daigeliai, berkite jas kartu su kitais nurodytais produktais į smulkintuvą ir trinkite, kol gausite vientisą masę.

3. Šį paštetą labai gardu valgyti užteptą ant sėmenų paplotėlių ar duoniukų.

Receptas: Pomidorinis avinžirnių troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 32
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avinžirniai: 300.00 g
Pomidorai: 250.00 g (konservuotų savo sultyse - geriausia smulkintų)
Rūkytos dešrelės:(mėgstamų) 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kalendros: 10.00 g (ryšulėlis lapelių (nebūtina))
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Avinžirnius užmerkite ir palikite per naktį išbrinkti. Išbrinkusius išskalaukite ir išvirkite. 
  2. Svogūnus, česnakus ir dešreles susmulkinkite ir suberkite į keptuvę su įkaitusiu aliejumi. Trumpai apkepkite.
  3. Sukrėskite į keptuvę pomidorų tyrę, įberkite kmynų, aitriųjų pipirų, pagal skonį pasūdykite. Jei padažas rūgštokas, įberkite žiupsnelį cukraus. Patroškinkite.
  4. Sukrėskite avinžirnius ir dar šiek tiek patroškinkite (geriau uždengtu keptuvės dangčiu), vis pamaišydami.
  5. Prieš tiekdami galite pabarstyti smulkintais šviežios kalendros lapeliais.
Receptas: Kuskusas su avinžirniais ir mėtų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kuskusas: 400.00 g
Vanduo: 500.00 ml (verdantis)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. tarkuotų žievelių)
Pomidorai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Agurkai: 130.00 g
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (nedidelis)
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintos)
Avinžirniai: 400.00 g (konservuoti)
Jogurtas: 140.00 g (natūralus - padažui)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų -padažui)
Mėtos: 2.00 valg. š. (smulkintos - padažui)
Kaip gaminti

1. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, suberkite citrinų žieveles ir palaikykite uždengę 5 minutes.  Kol kuskusas išbrinks, pasiruoškite mėtų padažą – dubenyje gerai sumaišykite jam skirtus produktus.

2. Į išbrinkusį kuskusą sudėkite smulkintus pomidorus, agurką, svogūną, petražoles ir konservuotus avinžirnius. Užpilkite mėtų padažu.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Avinžirnių salotos su morkomis, datulėmis ir riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.3 / 25
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Avinžirniai: 2.00 st. (virtų arba konservuotų)
Datulės: 1.00 st. (1/3 smulkintų)
Petražolės: 1.00 vnt. (šakelės)
Graikiniai riešutai: 1.00 st. (1/3)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st. (1/3 - padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - padažui)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (asafetida - pagal skonį - padažui)
Kaip gaminti

Avinžirnius galima naudoti ir nevirtus, o gerai pamirkytus. Daiginti avinžirniai yra minkšti lyg virti, o jų skonis daug turtingesnis.

  1. Supjaustykite arba sutarkuokite morkas, susmulkinkite datules, petražoles.
  2. Pakepinkite ir susmulkinkite riešutus.
  3. Paruoškite padažą sumaišydami visus ingredientus.
  4. Viską sumaišykite su avinžirniais, prieskoniais ir užpilkite padažu.
Receptas: Avinžirnių maltinukai
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 24
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avinžirniai: 200.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 6.00 vnt. (aliejuje)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Kalendros: 1.00 arbat. š. (maltos)
Mėtos: 1.00 valg. š. (kapotos)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (žaliosios žievelė)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Labai gerai nuplautus ir per naktį mirkytus avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite.
  2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, kol dailiai pagels.
  3. Virtus avinžirnius suverskite į gilų indą, ten pat krėskite atvėsintus svogūnus, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, visus prieskonius ir nutarkuotą citrinos žievelę, supilkite aliejų. Visą masę išplakite elektriniu plakikliu, drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus ir pusvalandį palaikykite juos šaldytuve, kad sustingtų.
  4. Rutuliukus išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepkite apie 20 min. Tiekite su šviežių daržovių salotomis ir porų padažu.
  5. Padažui griežinėliais supjaustykite 2 vidutinio dydžio porus, juos paskleiskite karščiui atsparioje kepimo skardoje, apšlakstykite su šaukšteliu garstyčių sumaišytais 3 šaukštais alyvuogių aliejaus, šaukštu citrinų sulčių, žiupsneliu druskos ir kepkite, kol porai suminkštės, bet nepakeis spalvos. Prieš tiekdami padažą suplakite elektriniu plakikliu.
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką