Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt receptai: gardžiausi varškės pyragai

Varškės pyragas su spanguolėmis
skanuseksperimentai.blogspot.com nuotr. / Varškės pyragas su spanguolėmis
Šaltinis: 15min
0
A A

Koks savaitgalis be deserto? Štai varškės pyragas dažniausiai įtinka net ir labai išrankiems gurmanams, tuo labiau, kad jo improvizacijų daugiau negu su kaupu!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Palepinkite tiek save, tiek savo šeimyną gaiviu, gardžiu ir pačiu skaniausiu varškės pyragu. O kad būtų iš ko rinktis, rikiuojame visą šūsnį idėjų. Mėgaukites ir šypsokitės. Skanaus, mielieji! 

Receptai
Receptas: Karališkas obuolių ir varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.9 / 41
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 800.00 g
Cukrus: 500.00 g (300 gr. tešlai ir 200 gr. įdarui)
Sviestas: 250.00 g
Kefyras: 200.00 ml
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (2 vnt. tešlai ir 2 vnt. įdarui)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Vanilė: 2.00 vnt. (pakelis tešlai ir pakelis įdarui)
Varškė: 500.00 g (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (įdarui)
Obuoliai: 10.00 vnt. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.

2. Supilkite tirpintą sviestą, viską gerai išmaišykite ir rankomis suformuokite trupinius, pusę jų kiekio atidėkite.

3. Kiaušinius išplakite iki vientisos masės, sumaišykite su kefyru, plakinį po truputį supilkite į miltų mišinį, užmaišykite vientisą tešlą ir supilkite ją į sviestu išteptą stačiakampę kepimo skardą.

4. Paruoškite įdarą: kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite pertrintą varškę. Gautą masę paskleiskite ant paruoštos tešlos.

5. Obuolius nulupkite, supjaustykite plonomis skiltelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir išdėliokite ant varškės masės.

6. Likusius tešlos trupinius užbarstykite ant obuolių, jei norite, užberkite cukraus (pyrago paviršius bus traškesnis) ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Receptai
Receptas: Varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.5 / 17
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g (Pyrago pagrindui)
Sviestas: 50.00 g (Pyrago pagrindui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (Pyrago pagrindui ir varškės kremo sluoksniui 3–4 šaukštai cukraus)
Varškė: 400.00 g (Varškės kremo sluoksniui)
Grietinėlė: 300.00 ml (Varškės kremo sluoksniui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (Varškės kremo sluoksniui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Varškės kremo sluoksniui; šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių)
Vyšnių džemas: 100.00 g (Varškės kremo sluoksniui)
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Kuo smulkiau sutrupinkite sausainius, sumaišykite su riebalais ir cukrumi.

2. Sukrėskite sausainių masę į 24 cm skersmens kepimo formą (naudokite formą su išimamu dugnu), tolygiai paskirstykite, paspauskite delnu, kad neliktų tarpelių.

3. Varškę išsukite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite citrinų sultis. Dubenyje iki standumo suplakite grietinėlę, atsargiai įmaišykite į varškę.

4. Sukrėskite varškės kremą ant sausainių pagrindo, tolygiai paskirstykite, pastatykite kelioms valandoms į šaldytuvą. Išimkite pyragą, užkrėskite porą šaukštų vyšnių džemo, tolygiai paskirstykite ir dar valandėlę palaikykite šaltai.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptas: Varškėtis su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 31
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Obuoliai: 600.00 g
Riešutai: 50.00 g (lazdynų ar bertoletijų)
Miltai: 7.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (pusė šaukštelio)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Razinos: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š. (arba lydytas sviestas)
Varškės sūris: 250.00 g (geriausiai tinka saldus desertinis)
Kaip gaminti

1. Obuolius nulupkite, perpjaukite perpus, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiomis skiltelėmis.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, razinomis, susmulkintais riešutais. Sudėkite obuolių skilteles ir dar kartą gerai išmaišykite.

3. Kiaušinius išplakite su aliejumi ir sumaišykite su miltų ir obuolių mišiniu.

4. Apkepo indą patepkite aliejumi, sukrėskite pusę tešlos ir išlyginkite paviršių. Sudėkite riekelėmis supjaustytą sūrį, o ant viršaus – likusią tešlą.

5. 180°C karštumo orkaitėje kepkite apie 50 min. Iškepusį iš karto apibarstykite miltiniu cukrumi. Varškėtis skaniausias karštas, su jogurto padažu arba vaniliniais ledais.

Receptai
Receptas: Varškėtis su maskarpone
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.2 / 20
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Cukrus: 4.00 valg. š. (1 valg. š. tešlai ir 3 valg. š. varškės masei)
Miltai: 125.00 g (tešlai)
Džiūvėsiai: 125.00 g (maltų, tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Maskarponės sūris: 200.00 g (varškės masei)
Jogurtas: 150.00 g (natūralaus, varškės masei)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamosios, varškės masei)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (varškės masei)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių, varškės masei)
Želatina: 15.00 g (varškės masei)
Apelsinai: 1.00 vnt. (4 valg. š. sulčių, varškės masei)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (papuošimui)
Mėtos: 10.00 g (šviežių lapelių papuošimui)
Kaip gaminti

1. Iš visų tešlai skirtų produktų (sviestas turi būti kambario temperatūros) užminkykite tešlą, įdėkite į maišelį ir apie 1 val. palaikykite šaldytuve.

2. Iš sustingusios tešlos iškočiokite du turimos formos dydžio lakštus ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite 10–15 min.

3. Želatiną užpilkite apelsinų sultimis ir palikite išbrinkti. Išbrinkusią ištirpinkite karšto vandens vonelėje.

4. Maskarponę ištrinkite su jogurtu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Plona srovele supilkite želatinos tirpalą, gerai išmaišykite ir trumpam padėkite į  šaldytuvą.

5. Grietinėlę standžiai išplakite ir įmaišykite į pradėjusią stingti maskarponės masę.

6. Vieną iškepusios tešlos paplotį įdėkite į formą aukštais kraštais, sukrėskite varškės masę, uždenkite kitu papločiu ir bent porą valandų palaikykite šaldytuve.

7. Sustingusį varškėtį išverskite iš formos, apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite šviežių mėtų lapeliais.   

Receptai
Receptas: Varškės pyragas su juodaisiais serbentais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.1 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukrus: 400.00 g (200 g tešlai ir 200 g įdarui)
Sviestas: 300.00 g (tešlai)
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Kakava: 50.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 10.00 g (tešlai)
Varškė: 500.00 g (įdarui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (įdarui)
Serbentai: 100.00 g (juodieji serbentai arba kitokios šviežios ar šaldytos uogos - įdarui)
Krakmolas: 40.00 g (įdarui)
Šokoladas: 150.00 g (baltasis)
Kaip gaminti

1. Sviestą ištirpinkite, įdėkite cukrų, kakavą ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę įmaišykite miltus bei kepimo miltelius, gerai išminkykite ir užšaldykite.

2. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, sumaišykite su varške ir sutrinkite blenderiu.

3. Kiaušinių baltymus sumaišykite su krakmolu, išplakite iki putų ir kartu su uogomis įmaišykite į varškės masę.

4. Didžiąją atšaldytos tešlos dalį įtarkuokite į skardą (geriausia - stačiakampio formos skarda aukštais kraštais), dėkite varškės įdarą ir ant viršaus užtarkuokite likusią tešlos dalį.

5. Apie 45 min. kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

6. Prieš tiekiant pyragą apliekite ištirpintu šokoladu.

Skanaus!

Receptai
Receptas: Moliūginis varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.6 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 360.00 g („Selga“ arba „Gaidelis“)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Krakmolas: 50.00 g
Varškė: 400.00 g
Maskarponės sūris: 150.00 g
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 200.00 g
Moliūgai: 500.00 g (tarkuoto)
Vanilinis cukrus: 2.00 valg. š.
Avietės: 50.00 g (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formos dugną ir šiek tiek kraštus. Forma turi būti ištepta sviestu.

2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

3. Varškę išmaišykite su maskarponės sūriu, varške, krakmolu ir sumaišykite su kiaušinių mase.

4. Smulkiai tarkuotą moliūgą maišant pavirkite apie 10 min.

5. Į atvėsusius moliūgus įmaišykite ciberžolės ir sumaišykite su likusia mase. Suverskite ant sausainių.

6. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 min.

7. Valgykite gerai atšaldytą. Galima papuošti avietėmis ar kitomis uogomis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Receptai
Receptas: Sluoksniuotas persikų ir varškės pyragas
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.3 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 500.00 g (tinka ir mielinė, ir bemielė)
Džemas: 200.00 g (persikų)
Persikai: 1.00 vnt. (konservuotų persikų puselės ir šiek tiek skysčio nuo persikų)
Varškė: 200.00 g
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š. (3-4)
Maskarponės sūris: 190.00 g
Barstomos karamelės 1.00 žiupsnelis
Apelsinai: 1.00 vnt. (apelsino žievelės ar citrinų sulčių)
Kaip gaminti

1. Įkaitintoje orkaitėje (180 °C) apie 10 min. kepkite sluoksniuotos tešlos lakštus, kol šie švelniai apskrus.

2. Tuo metu išsukite varškę su maskarponės sūriu, milteliniu cukrumi, pagardinkite citrinų sultimis. Jei kremas per tirštas, galima šiek tiek įpilti konservuotų persikų sirupo.

3. Tuomet belieka tešlos lakštus pertepti varške ir persikų džemu (2 pertepimai - varškės-maskarponės kremo, 2 - persikų džemo).

4. Pyrago viršų papuoškite konservuotu persiku ir barstoma karamele.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Receptai
Receptas: Moliūginis varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.8 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g (tarkuoto)
Sviestas: 150.00 g
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Krakmolas: 50.00 g
Kreminė varškė: 500.00 g
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 150.00 ml (riebios)
Sausainiai: 360.00 g (paprastų baltų)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formos dugną ir kraštus. Forma turi būti ištepta sviestu.

2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi.

3. Kreminę varškę išmaišykite su kiek paplakta grietinėle, krakmolu ir sumaišykite su kiaušinių mase.

4. Smulkiai tarkuotą moliūgą pavirkite maišanti apie 10 min. Į atvėsusius moliūgus įmaišykite ciberžolės ir sumaišykite su varškės mase. Suverskite ant sausainių.

5. Dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite apie 45 min. Valgykite gerai atšaldytą.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptai
Receptas: Spanguolių ir varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 180.00 g
Miltai: 2.00 st.
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldinto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Varškė: 500.00 g (riebios)
Spanguolės: 300.00 g
Cukrus: 5.00 valg. š. (5-7)
Želė: 1.00 vnt. (pakelis)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Melisa (lapeliai - papuošimui) 5.00 g
Kaip gaminti

1. Pirmiausia reikia pasiruošti varškę: įmušti kiaušinius, supilti du trečdalius indelio kondenduoto pieno, sukrėsti varškę ir viską išplakti elektriniu plakikliu iki kreminės masės.

2. Tada ruoškite tešlą: sviestą apipilkite miltais ir kapokite peiliu, o kai nusibos juo švaistytis, sviestą su miltais sutrinkite tiesiog pirštais. Masė turi atrodyti tarsi purus smulkus sniegas, bet jei bus kitokia irgi nieko baisaus – svarbiausia, kad neliktų labai didelių sviesto gabalėlių. Tuomet pamažu berkite cukraus ir vis paragaukite, ar ne per saldu.

3. Varškės kremą supilkite į silikoninę skardą (nes kitu atveju bus labai sunku išimti), tuomet apibarstykite pusę tešlos masės, ant kurios tolygiai paskirstykite trintas spanguoles, sumaišytas su likusiu kiekiu (1/3 indelio) kondensuoto pieno ir galiausiai užberkite likusį tešlos „sniegelį“.

4. Orkaite įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite apie 50-60 min. ant žemiausios pakopos, kad gerai iškeptų dugnas. Iškeptą pyragą išimkite iš skardos ir apverskite taip, kad varškės sluoksnis būtų viršuje. Pyrago viršų puoškite spanguolėmis ir želė uogoms, šonus apibarstykite sezamos sėklomis. Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Receptai
Receptas: Kakavinis varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Cukrus: 250.00 g
Sviestas: 180.00 g
Kakava: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 tešlai ir 3 kremui)
Varškė: 500.00 g (kreminė)
Krakmolas: 50.00 g
Grietinė: 100.00 g
Sutirštintas pienas: 4.00 valg. š.
Juodasis šokoladas: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Sviestą ištirpinkite ir jam atvėsus įmuškite kiaušinį, supilkite 2 šaukštus sutirštinto pieno ir plakite, kol cukrus ištirps. Suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius, viską gerai išminkykite iki vientisos lygios masės ir dėkite valandai į šaldiklį.

2. Varškę sumaišykite su grietine, 2 šaukštais sutirštinto pieno, suberkite krakmolą, išmaišykite, supilkite atskirai išplaktus kiaušinius su cukrumi ir dar kartą gerai išmaišykite.

3. Imkite iš šaldiklio tešlą, sutarkuokite tarka į kepimo popieriumi išklotą indą, šiek tiek paspauskite ir ant jo tolygiai paskleiskite varškės įdarą. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 45 min. Užtarkuokite šokoladu, papuoškite.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptai
Receptas: Prancūziškas varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 133
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 2.00 st.
Varškė: 400.00 g
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. (2-3 arbat. š.)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite trupininę tešlą: sviestą sutarkuokite burokine tarka (rekomenduoju jį prieš tai atšaldyti) ir sumaišykite su puse stiklinės cukraus bei miltais. Pirštais viską gerai sutrinkite, kol gausite į šlapią smėlį panašius trupinius.

2. Paruoškite įdarą: varškę gerai išmaišykite (geriausia mikseriu) su likusia puse stiklinės cukraus, vaniliniu cukrumi bei kiaušiniais.

3. Į kepimo formą sudėkite pusę tešlos, tada per vidurį - varškės įdarą, o ant viršaus - likusią dalį tešlos. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 1 valandą. Skanaus :)

Facebook kepinių konkurso receptas

Autorė Vilija Belevičienė

 

 

Receptai
Receptas: Pusiau keptas obuolių ir varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.9 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (tešlai)
Cukrus: 1.00 st. (po 0,5 stikl. tešlai ir įdarui)
Miltai: 2.00 st. (tešlai)
Obuoliai: 4.00 vnt. (4–5 vidutinio dydžio, geriau rūgštesni arba saldžiarūgščiai)
Grietinė: 300.00 g (liesa, 15 proc. riebumo)
Varškė: 300.00 g (300–400 g)
Želatina: 5.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Želatiną užpilkite vandeniu, kad išbrinktų.

2. Obuolius supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis (galite ir nulupti, bet nebūtina), tada dubenyje  sumaišykite juos su šaukštu vanilinio cukraus bei žiupsneliu cinamono. Viską paskleiskite ant skardos (kad obuoliai nebūtų sulipę vienas ant kito) ir pakepkite trumpai orkaitėje (apie 10–15 min.). Padėkite, kad atauštų.

3. Pasiruoškite tešlą, t. y. trupinius: sviestą (geriausia prieš tai atšaldyti jį) sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su 0,5 stikl. cukraus ir miltais. Pirštais viską trinkite, maišykite tol, kol gausis trupiniai, panašūs į smėlį. Tada masę supikite į skardą ir dėkite į 175 °C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 15 min., vis pamaišydama, kad trupiniai iškeptų vienodai. Geriausia kepimo laiką žiūrėti pagal pačius trupinius, t. y. kai pagels, bus iškepę. Iškepusius trupinius padėkite ataušti.

4. Paruoškite įdarą: dubenyje išplakite grietinę, varškę ir 0,5 stikl. cukraus (jei mėgstate saldžiai,  cukraus galite dėti daugiau). Ant nedidelės ugnies ištirpdykite želtiną (tik saugokite, kad neužvirtų) ir praaušusią supilkite į varškės ir grietinės masę. Tada atsargiai šaukštu įmaišykite keptas obuolių skilteles.

5. Dabar prasideda paties pyrago lipdymas. Paimkite torto formą (galite naudoti kokią tik norite, aš naudojau Tupperware, kurioje dažnai ir gaminu želė tortus). Supilkite pusę trupinių, tada dėkite grietinės, varškės ir obuolių masę. Ant viršaus suberkite likusią pusę trupinių tešlos. Uždenkite ir padėkite šaltai, kad sustingtų.

Pyragas iš tiesų pateisino mano lūkesčius, nes buvo ir skanu, ir gana gaivu. :) Patiko ir mažiausiajam mūsų šeimos nariui, ir vyrui. :)  Ir, tiesą sakant, bent jau man tai buvo kažkas nauja. :) Kadangi varškės ir obuolių masė pakankamai greitai sustingo, trupiniai liko traškūs. Tikiuosi, kad ir jums patiks. Skanaus! :)

Facebook kepinių konkurso receptas

Autorė Vilija Belevičienė

Receptai
Receptas: Varškės pyragas su spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 21
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Kakava: 30.00 g (natūralios kakavos milteliai - tešlai)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (maltas - tešlai)
Miltelinis cukrus: 250.00 g (100 g tešlai ir 150 g įdarui)
Sviestas: 250.00 g (150 g tešlai ir 100 g įdarui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 tešlai ir 3 įdarui)
Cukrus: 20.00 g (2 pakeliai cukraus su burbonine vanile - įdarui)
Spanguolės: 1.00 st. (šviežios - įdarui)
Kreminė varškė: 500.00 g (įdarui)
Grietinėlė: 150.00 ml (įdarui)
Kukurūzų krakmolas: 3.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Tešlos komponentus sumaišykite kombaine, padarykite tešlos kamuolį ir palaikykite 30 min. šaldytuve.

2. Įdarui ištirpintą ir atvėsintą sviestą gerai išmaišykite su likusiais ingredientais, išskyrus spanguoles. Tik nedarykite to plaktuvu, nes pateks per daug oro ir kepimo metu įdaras pakils, tačiau vėliau labai sukris. Geriausia maišykite įmerkiamu smulkintuvu.

3. 2/3 tešlos išklokite išardomos 26 cm skersmens formos dugną suformuodamos kraštelius. Supilkite pusę įdaro, suberkite spanguoles ir užpilkite likusį įdarą.

4. Rankomis užtrupinkite likusią tešlą. Kepkite apie 1 val. 180 laipsnių temperatūroje. Kai iškeps – palikite atvėsti. Skaniausias kitą dieną po nakties šaldytuve.

Receptas iš tinklaraščio „Kulinarijos laboratorija“

Receptai
Receptas: Gaivus ir lengvas varškės pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 23
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duonos lazdelės su sezamais: (1 pakelis) 1.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Varškė: 360.00 g
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldintas)
Jogurtas: 400.00 g (natūralus)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Juodasis šokoladas: 30.00 g
Kaip gaminti

1. Duonos lazdeles sutrupinkite kuo smulkiau. Ištirpinkite sviestą, sumaišykie jį su smulkintomis duonos lazdelėmis ir išklokite šia mase kepimo formos dugną (tvirtai prispauskite).

2. Gerai išplakite varškę, jogurtą, sutirštintą piena, vanilinį cukrų ir citrinos sultis. Išplaktą masę supilkite į kepimo formą ant duonos lazdelių pagrindo.

3. Pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30–40 min.

4. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą. Kai šiek tiek atvės, šaukštu ar kitu įrankiu liekite šokoladą ant pyrago viršaus arba leiskite vaikučiams „nupiešti“, ką tik nori :)

Receptą atsiuntė Nina Balinskienė

Receptai
Receptas: Varškės pyragas su abrikosais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 10
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Abrikosai: 450.00 g (konservuoti)
Varškė: 350.00 g (grūdėtoji)
Cukrus: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Krakmolas: 30.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bruknių uogienė: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Šaldytos tešlos lakštus atšildykite ir iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo.

2. Abrikosus nusunkite, truputį sirupo palikite. Apskritą išardomą skardą išklokite kepimo popieriumi, dugną ir kraštus apdėkite tešlos stačiakampiais (turi nebūti tarpų). Kepti 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių.

3. Varškę sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, krakmolu, kiaušiniais ir keturiais šaukštais abrikosų sirupo.

4. Skardą su apkepusia tešla išimkite iš orkaitės, supilkite varškės masę. Viršų apdėkite abrikosais: pusę jų dėkite duobutėmis į apačią, pusę – į viršų.

5 Abrikosų duobutes pripildykite bruknių uogienės. Kepkite orkaitėje dar 15–20 minučių. Kai pyragas atvės, galite pabarstyti milteliniu cukrumi.  

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Receptai
Receptas: Varškės pyragas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.4 / 20
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 st. (pusės st.)
Vanilinis cukrus: 25.00 g (1 pakelis)
Manai: 1.00 st.
Grietinėlė: 200.00 ml (13 proc. riebumo)
Varškė: 600.00 g (liesa)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 - 2 arbat. š. žievelių)
Obuoliai: 3.00 vnt. (3 - 4 vnt.)
Džemas: 4.00 valg. š. (abrikosų)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaušinius įmuškite į dubenį ir plakite su ruduoju cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol pasidarys balta masė.

2. Į atskirą indą supilkite stiklinę manų kruopų, užpilkite grietinėle, gerai išmaišykite ir palikite 10–20 minučių brinkinkite.

3. Varškę išmaišykite su kiaušinių plakiniu, manų kruopomis, kepimo milteliais, tarkuotomis citrinų žievelėmis.

4. Masę sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą formą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

5. Obuolius nulupkite, perpjaukite, išpjaukite sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje puseles įpjaukite ir sudėkite ant apkepto pyrago. Kepkite dar apie 20 minučių.

6. Abrikosų džemą pakaitinkite ant silpnos ugnies ir užpilkite ant kepinio. Viršų pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Receptai
Receptas: Citrininis varškės pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 22
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Citrinos: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli)
Cukrus: 400.00 g (200 - tešlai ir 200 - padažui)
Varškė: 350.00 g (liesa)
Grietinėlė: 100.00 ml (neriebios)
Miltai: 1.00 st.
Pudingas: 20.00 g (0,5 pakelio vanilinio pudingo miltelių)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Uogos: (šaldytos gervuogės arba avietės - padažui) 1.00 st.
Kaip gaminti

1. Padažui skirtas šaldytas uogas užpilkite cukrumi ir atitirpinkite.

2. Citriną nuplaukite trinant šepetėliu. Nutarkuokite žieveles, iš minkštimo išspauskite sultis.

3. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus plakite, kol susidarys standžios putos.

4. Trynius išsukite su cukrumi, sudėkite varškę, supilkite citrinos sultis, suberkite žieveles ir išmaišykite. Po truputį supilkite grietinėlę ir gerai išsukite.

5. Suberkite miltus, pudingo ir kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišykite. Atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.

6. Masę sudėkite į riebalais pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Patiekite su uogomis ir susidariusiu jų sirupu.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Varškėtis su vyšniomis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.6 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (1,5 - tešlai)
Cukrus: 1.00 st. (0,5 - tešlai ir trečdalis stiklinės - įdarui)
Kiaušiniai: 7.00 vnt. (1 - tešlai ir 6 - įdarui)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Pienas: 1.00 valg. š. (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Sūris: 500.00 g (maskarponės ir varškės - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės - įdarui)
Pudingas: 1.00 vnt. (pakelis vanilinio miltelių - įdarui)
Grietinėlė: 300.00 ml (įdarui)
Vyšnios: 500.00 g (įdarui)
Brendis: (įdarui) 50.00 ml
Jogurtas: 100.00 ml (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite ant lentos su tarkuotu sviestu, įmuškite kiaušinį, įpilkite šaukštą šalto pieno ir kapokite peiliu, kol neliks sausų miltų.
  2. Iš tešlos suformuokite rutulį, jį susukite į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve.
  3. Iš tešlos iškočiokite norimo dydžio lakštą, įklokite jį į formą, subadykite šakute, užberkite žirnių arba pupų, kad tešlą neišsipūstų, ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Atvėsinkite.
  4. Iš vyšnių išimkite kauliukus, užpilkite jas brendžiu ir palaikykite. Sūrį kelis kartus permalkite mėsmale ir sumaišykite su maskarpone.
  5. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius ištrinkite su cukrumi, suberkite pudingo miltelius, nutarkuotą citrinos žievelę ir sumaišykite su varškės bei sūrio mase.
  6. Atsargiai įmaišykite išplaktą grietinėlę, plaktus baltymus.
  7. Paruoštą varškės masę sukrėskite ant apkepusio tešlos lakšto, išdėliokite nuvarvintas vyšnias ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Tiekite apliejusi jogurtu.
Receptai
Receptas: Varškės pyragas su moliūgų gabaliukais
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 600.00 g (riebios)
Sutirštintas pienas: 300.00 g (1 indelis su cukrumi)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų žievelių ir 1 valg. š. - sulčių)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Krakmolas: 40.00 g
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Razinos: 1.00 sauja (saujelė)
Moliūgai: 600.00 g (moliūgų sluoksniui)
Cukrus: 5.00 valg. š. (moliūgų sluoksniui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (moliūgų sluoksniui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuotų žievelių - moliūgų sluoksniui)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (moliūgų sluoksniui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapniųjų - moliūgų sluoksniui)
Kaip gaminti
  1. Moliūgą nuvalykite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumekite į sandarų indą.    
  2. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą. Pagardinkite cinamonu, gvazdikėliais ir apelsino žievelėmis.
  3. Atvėsusiu sirupu užpilkite keptus moliūgo gabalėlius ir per naktį palaikykite šaldytuve, kad prisigertų prieskonių kvapų.
  4. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius sumaišykite su kelis kartus per sietelį pertrinta varške, kondensuotu pienu, vaniliniu cukrumi, nutarkuotomis citrinos žievelėmis bei sultimis, brendyje mirkytomis razinomis ir iki vientisumo išsukite.
  5. Šaukštu labai palengva, kad masė taptų puri, įmaišykite su krakmolu išplaktus kiaušinių baltymus.   
  6. Varškės masę krėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus išdėliokite moliūgų gabalėlius.
  7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Receptai
Receptas: Švediškas varškės pyragas „Ostkaka“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 46
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 500.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Grietinėlė: 1.00 st. (plakta)
Cukrus: 130.00 g (130-200)
Pienas: 100.00 ml
Krakmolas: 15.00 g
Miltai: 10.00 valg. š.
Migdolų miltai: 5.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite plaktą grietinėlę, pieną, krakmolą ir smukintus migdolus (juos reikia apkepti keptuvėje, nulupti odeles ir sutrinti).
  2. Į masę sukrėskite varškę, viską išmaišykite, paskui suberkite miltus, vėl išmaišykite.
  3. Masę supilkite į pašildytą ir pateptą sviestu formą, uždenkite kepimo popieriumi.
  4. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie valandą. Idealiai iškeptas pyragas turėtų būti su rusva plutele.
  5. Pravėsusį galima papuošti uogomis, vaisių gabaliukais ar plakta grietinėle.
Receptai
Receptas: Varškės pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinė: 3.00 valg. š. (arba jogurto)
Varškė: 400.00 g (pertrintos)
Sutirštintas pienas: 200.00 g (kondensuotas su cukrumi - 1 indelis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Riešutai: 1.00 st. (0,5 - graikiškų, migdolų arba lazdynų)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kakava: 50.00 g
Sviestas: 200.00 g
Cukrus: 250.00 g
Miltai: 250.00 g
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Pasiruoškite 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklokite kepimo popieriumi.
  2. Virtuviniame kombaine pulso režimu maišykite miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys trupiniai.
  3. Atidėkite 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberkite į paruoštą skardą ir paspauskite ranka, kad gautųsi vientisas pagrindas.
  4. Pagrindą kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 min.
  5. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, galite įpilti pora šaukštų amareto likerio arba bendžio.
  6. Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 – 7 minutes. Tada ištraukite ir ant viršaus užberkite likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.
  7. Vėl dėkite į orkaitę ir kepkite dar 25 – 30 minučių. Ištraukus leiskite atvėsti kambario temparatūroje ir tada kokioms 3 valandoms kiškite į šaldytuvą.
  8. Žinoma, galima valgyti ir šiltą, bet pašaldytas pyragas, kelis kartus skanesnis.

Receptą atsiuntė Vilija Š.

!DAUGIAU ĮVAIRIŲ PATIEKALŲ SU VARŠKE RASITE ŠTAI ČIA. 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką