Dabar populiaru
Publikuota: 2015 vasario 25d. 16:29

Ji24.lt receptų idėjos: 20 patiekalų su cukinijomis

Cukinijų užkandėlė
Fotolia nuotr. / Cukinijų užkandėlė

Ką galima pagaminti iš cukinijų? Beveik viską, ką ir iš bulvių: pavyks blynai, sriuba, troškinys, apkepas, užkandėlė, pyragas, o jau su įdarytomis cukinijomis tai sukrautume atskirą pasiūlymų sąrašą.

Taigi siūlome užkandėles, sriubas, karštuosius patiekalus. Skanaus!

Receptai
Receptas: Žaismingi cukinijų kepsneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 73
Kaip gaminti

Atkreipkite dėmesį:

  1. Jei įmanoma, parinkite, kad cukinijos ir pomidoro riekių skersmuo būtų artimai vienodas.
  2. Cukinijų keptuvėje nesukepkite, tik apskrudinkite, dėl to kepkite ant didelės ugnies. Cukinijos labai vandeningos daržovės, dėl to kepdamos tyška. Saugokitės, kad nenusidegintumėte rankų.
  3. Barstydami sūriu stenkitės nepribarstyti ant skardos - sūris sudegs ir bus sunku išvalyti.

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Sutarkuokite fermentinį sūrį ir atidėkite. Pomidorą nuplaukite ir supjaustykite stambiomis riekėmis (reikės 4-5 riekių) horizontalia kryptimi pradedant nuo storiausios pomidoro vietos.
  2. Morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkiąja burokine tarka. Užkaiskite nedidelę keptuvę, įpilkite aliejaus, ir, kai šis įkais, suberkite kmyninį kuminą. Kuminas pradės spragsėti ir patamsės, tuomet suberkite asafetidą ir po kelių sekundžių sudėkite tarkuotas morkas.
  3. Švelniai pasūdykite, įberkite pusę nurodyto juodųjų pipirų kiekio ir kepkite maišydami, kol morkos suminkštės. Galite keptuvę uždengti. Kepimo pabaigoje sudėkite saliero žalumynus ir pusę krapų, išmaišykite, dar kelias minutes troškinkite ir nukaiskite. Jei cukinijos ne visiškai peraugusios, ir jų sėklos minkštos, tuomet galite jas palikti, subrendusias kietas sėklas išvalykite. Ant didelės ugnies įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejų. Sudėkite kiek telpa cukinijų ir kepkite, kol apskrus iš abiejų pusių, tačiau ne visiškai suminkštės. Cukinijos pabaigs kepti orkaitėje. Sudėkite apskrudintas cukinijas į kepimo skardą ir apšlakstykite sojos padažu.
  4. Keptas morkas padalinkite į 4-5 dalis ir paskleiskite vienodu sluoksniu ant cukinijų. Kitas cukinijas uždenkite pomidorais. Pomidorus pagardinkite likusiais juodaisiais pipirais.
  5. Daržoves pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 10-15 minučių arba kol sūris visiškai išsileis ir pradės lengvai skrusti. Ištrauktas cukinijas pabarstykite likusiais sukapotais krapais. Patiekite po 1-2 abiejų rūšių kepsnelius su bulvių koše ir agurkais arba lengvomis gaiviomis žaliomis salotomis.  

Receptas iš tinklaraščio JOGOS MITYBA

Ingredientai
Cukinijos: 9.00 st. (cukinijų arba aguročių riekių (0,5-0,75 cm storio. Jei cukinijos oda kieta - nulupkite, minkštą odelę palikite))
Morkos: 2.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelio mėsingo)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (0,5 kmyninio)
Salierai: 1.00 vnt. (šluotelės žalumynų, nuplautų ir smulkiai sukapotų)
Asafetida: (¼arbat. š. (kvapiosios ferulos) 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Saulėgrąžų aliejus: 100.00 ml (skrudinimui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Sūris: 120.00 g (120 - 150 fermentinio greitai besilydančio - geriausiai tinka šviesusis „Cheddar")
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų ir pomidorų apkepėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.0 / 31
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Cukiniją supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, sudėkite į kepimo indą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir 5 minutėms šaukite į orkaitę.

2. Griežinėliais supjaustykite pomidorus. Dėkite po pomidoro griežinėlį ant kiekvieno cukinijos griežinėlio, pabarstykite keliais grūdeliais cukraus, druskos ir dar kepkite 5 minutes.

3. Sutarkuokite sūrį, juo pabarstykite pomidorus, šaukite atgal į orkaitę – padidinkite temperatūrą iki 210 laipsnių ir kepkite, kol sūris išsilydys – apie 5 minutes.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (arba kelios mažesnės)
Pomidorai: 2.00 vnt. (2-3)
Sūris: 50.00 g (fermentinis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdaryti cukinijų „laiveliai“
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 11
Kaip gaminti
  1. Ryžius suberkite į verdantį sultinį ir virkite, kol suminkštės. 
  2. Cukinijų šonus nupjaukite, išskobkite dalį minkštimo ir tokius “laivelius” apvirkite pasūdytame vandenyje (5 min.). Minkštimą ir nupjautus šonelius smulkiai supjaustykite.
  3. Papriką, išėmus sėklas, supjaustykite kubeliais, svogūnus smulkiai sukapokite, sūrį stambiai sutarkuokite.
  4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite mėsą, suberkite prieskonius, paprikas, svogūnus ir dar truputį patroškinkite.
  5. Praaušusią mėsą, virtus ryžius, sūrį, kukurūzus sumaišykite ir sudėkite į cukinijų “laivelius”.
  6. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir kartu su susmulkintais cukinijų gabaliukais pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste.
  7. Pomidorų košę sukrėskite į ugniai atsparų indą, ant jos sudėkite įdarytas cukinijas ir 40 min. kepkite 180 °C karštumo orkaitėje.
Ingredientai
Cukinijos: 4.00 vnt. (nedidelės)
Ryžiai: 50.00 g (nevirti)
Tirpus sultinys: 100.00 ml
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonųjų paprikų ankštis)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Jautiena: 250.00 g (malta)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Mėsos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Sūris: 150.00 g (fermentinis)
Kukurūzai: 2.00 valg. š. (konservuoti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Pomidorai: 500.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Cukinijų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.3 / 4
Kaip gaminti

1. Cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska, palikite pastovėti 20 min., nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Išpjaukite apskritą tešlos lakštą, išklokite skardą, subadykite šakute, kraštų nenupjaukite. Pastatykite šaltai.

3. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite cukinijų griežinėlius, kepkite maždaug 5 min., pabarstykite kapotais krapais ir palikite atvėsti.

4. Dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite rikotos sūrį, grietinėlę ir tarkuotą parmezano sūrį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatu.

5. Atsargiai įmaišykite cukinijų griežinėlius, dalį jų atidėkite pyragui papuošti.

6. Sukrėskite masę ant tešlos, tolygiai paskirstykite, ant viršaus išdėliokite likusius cukinijų griežinėlius, pabarstykite tarkuotu sūriu, užlenkite į vidų tešlos kraštus.

7. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje maždaug 1 valandą.

Ingredientai
Cukinijos: 4.00 vnt. (nedidelės)
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 250.00 g (vienas didelis lakštas)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Krapai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Rikotos sūris: 250.00 g (arba varškės kremo)
Grietinėlė: 125.00 ml (neriebios)
Sūris: 125.00 g (tarkuoto parmezano)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tarkuoto)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių ir cukinijų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 44
Kaip gaminti

1. Nuskuskite bulves, nuplaukite cukiniją. Supjaustykite daržoves kuo plonesniais griežinėliais. Geriausia tai daryti virtuvės kombaino pjaustykle.

2. Keptuvėje trumpai pakepinkite miltus (tik nelaukite, kol paruduos), įmaišykite 2 šaukštus sviesto, nuolat maišydama supilkite pieną. Virkite padažą 3–5 min., vis pamaišykite, kad neprisviltų. Pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite du trečdalius sūrio.

3. Kepimo indą patepkite sviestu, vieną ant kito sudėkite bulvių ir cukinijų griežinėlius. Supilkite ant viršaus pusę padažo, pašaukite į 200ºC temperatūros orkaitę ir kepkite apie 30 min. Supilkite likusį padažą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir čiobreliais, kepkite dar 10–15 min.

4. Bulvių ir cukinijų apkepą galima patiekti vieną arba kaip priedą prie keptos mėsos patiekalų.

Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Sviestas: 4.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Pienas: 300.00 ml
Sūris: 100.00 g (tarkuoto brandinto)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (kelios šakelės džiovintų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daržovėmis įdarytos cukinijos
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 11
Kaip gaminti
  1. Cukinijas nuplaukite, padalykite keturių–penkių centimetrų gabaliukais ir šaukšteliu išskobkite sėklas. Vidų pabarstykite druska.
  2. Nuluptus svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, nuplautas petražoles susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus ir suberkite svogūnus. Kepinkite iki geltonumo.
  3. Nuvalytas morkas ir salierą supjaustykite šiaudeliais, suverskite į storadugnį puodą, supilkite likusį aliejų ir troškinkite apie 10–15 minučių.
  4. Pomidorus nuplaukite ir sumalkite mėsmale. Tyrę supilkite į puodą ir virkite apie 15 minučių. Suberkite pipirus, laurų lapelius, druską, cukrų, supilkite actą ir dar virkite apie dešimt minučių. 50 ml aliejaus pakaitinkite ir išpilstykite į stiklainius: į puslitrinį stiklainį – vieną šaukštą.
  5. Sumaišykite apkeptus svogūnus, troškintas morkas ir salierą su šviežiomis petražolėmis. Gautos masės prikimškite cukinijas ir dėkite jas į stiklainius su aliejumi. Užpilkite karštu pomidorų padažu maždaug du centimetrai iki stiklainio viršaus ir pridenkite dangteliais.
  6. Stiklainius dėkite į puodą su iki 60 laipsnių pakaitintu vandeniu, užvirkite ir lengvai kunkuliuojančiame vandenyje kaitinkite 25 minutes. Iškaitinę užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg (jaunų)
Svogūnai: 200.00 g
Morkos: 300.00 g
Salierai: 50.00 g (šaknies)
Aliejus: 200.00 ml (50 ml - pilti į stiklainius)
Pomidorai: 700.00 g (prinokusių)
Druska: 2.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 valg. š. (1,5)
Actas: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapniųjų žirnelių)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Pomidorų ir cukinijų kepinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.6 / 9
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
  2. Vieną tešlos lapelį supjaustykite į 16 maždaug 0,5 cm pločio juostelių. Kitus du padalykite perpus – turėsite 4 kvadratinius pagrindus. Iš tešlos juostelių padarykite visų kvadratų  bortelius. Tešlos pagrindą subadykite šakute ir šaukite į orkaitę 5 minutėms.
  3. Vienodo storio riekelėmis supjaustykite pomidorus, cukiniją ir mocarelą. Sudėkite ant apkeptos tešlos. Pabarstykite druska, pipirais ir smulkintomis žolelėmis. Šaukite į orkaitę ir kepkite 12–15 minučių, kol tešla gražiai apskrus.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 3.00 vnt. (lapeliai)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža)
Mocarelos sūris: 120.00 g
Bazilikai: 6.00 vnt. (lapeliai)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų pyragas su kumpiu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.0 / 20
Kaip gaminti
  1. Cukiniją nulupkite, perpjaukite per pusę, iškrapštykite sėklas ir sutarkuokite stambia trintuve.
  2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Į trynius įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir išplakite iki vientisumo.
  3. Atskirai iki standumo išplakite baltymus. 
  4. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite keptuvėje svieste. Atvėsinkite ir įmaišykite į cukinijų masę.
  5. Supilkite kiaušinių plakinį, suberkite smulkintą kumpį ir saulėje džiovintus pomidorus.
  6. Pasūdykite, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, paprikos, žalumynų ir gerai išsukite – turite gauti bulvių plokštainio tirštumo tešlą.
  7. Atsargiai įmaišykite kiaušinių baltymus. Tešlą krėskite į karščiui atsparią kepimo formą, viršų aptepkite  grietine ir pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
  8. Kepkite 45–50 min. Tiekite gerai atvėsintą.
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (nemaža)
Miltai: 2.00 st.
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (trynių)
Svogūnai: 4.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 50.00 g
Kumpis: 200.00 g (karštai rūkyto)
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (keli saulėje džiovinti aliejuje)
Petražolės: 2.00 valg. š. (kapotų)
Krapai: 2.00 valg. š. (kapotų)
Grietinėlė: 200.00 ml (indelis riebios)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tešloje apvolioti cukinijų žiedai
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.1 / 8
Kaip gaminti
  1. Cukinijų žiedus nuplaukite, nusausinkite, apipurkškite aliejumi, apšlakstykite vynu, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  2. Juos apvoliokite riešutų bei sūrio mišinyje ir iškepkite karštuose riebaluose.
  3. Prieš tiekdama gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Ingredientai
Cukinijos: 8.00 vnt. (žiedų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (0,5 saujelės tarkuoto)
Riešutai: 1.00 sauja (pusė saujelės maltų)
Aliejus: 100.00 ml
Vynas: 50.00 ml (sauso, baltojo)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūriais įdaryti cukinijų žiedai
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 9
Kaip gaminti
  1. Visus įdarui skirtus ingredientus gerai sumaišykite nedideliame dubenėlyje, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  2. Iš tešlos suformuokite 6 rutuliukus, jais įdarykite praskleistus cukinijų žiedus, galus užsukite, kad neiškristų įdaras.
  3. Juos kepkite karštame aliejuje, nusausinkite ant virtuvinio rankšluosčio ir patiekite.

 

Ingredientai
Cukinijos: 6.00 vnt. (žiedų)
Rikotos sūris: 50.00 g
Parmezano sūris: 50.00 g (tarkuoto)
Mocarelos sūris: 50.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (1/3 arbat. š. - nutarkuotų žievelių)
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Grietinė: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.5 / 21
Kaip gaminti
  1. Sūrį įtrinkite aliejaus, kapotų rozmarinų ir traiškytų česnakų mišiniu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite saldžiąja paprika, medumi ir 2 val. marinuokite.
  2. Ant kiekvieno atšildytos tešlos gabalėlio tepkite varškės sūrelio, dėkite varškės sūrio gabalėlių ir nuplautų cukinijų žiedų.
  3. Pagal skonį pasūdykite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 min.
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Cukinijos: 700.00 g (žiedų)
Varškės sūris: 700.00 g (riebaus)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Rozmarinai: 1.00 arbat. š.
Kreminė varškė: 100.00 g (tepamas sūrelis su žalumynais)
Aliejus: 4.00 valg. š. (nuo saulėje džiovintų pomidorų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Medus: 1.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 vnt. (saujelė šviežių lapelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžiais įdarytos cukinijos
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.2 / 5
Kaip gaminti
  1. Cukinijas nuplaukite, nupjaukite kotelius ir šaukšteliu išskobkite sėklas arba perpjaukite išilgai ir išskobkite padarydami tarsi „laivelius“. Vidų pabarstykite druska.
  2. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais, petražoles susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Kepkite, kol gražiai pageltonuos.
  3. Ryžius nuplaukite, nuvarvinkite ir suberkite į keptuvę su svogūnais. Išmaišykite. Pomidorus nuplaukite, du susmulkinkite ir taip pat suberkite į keptuvę. Įpilkite 150 ml karšto vandens, pagal skonį įberkite druskos bei pipirų, sumeskite smulkintas petražoles, išmaišykite ir troškinkite, kol ryžiai taps minkšti.
  4. Ryžių masės prikimškite cukinijas ir sudėkite jas į švarius stiklainius. Likusius pomidorus sutarkuokite stambia tarka arba sumalkite mėsmale. Supilkite į puodą ir virkite apie 15 minučių.
  5. Įberkite druskos, cukraus, supilkite visą nurodytą kiekį acto, sumeskite kvapiuosius pipirus ir laurų lapelius. Išmaišykite ir dar virkite apie dešimt minučių. Išvirusiu karštu pomidorų padažu užpilkite cukinijas apie du centimetrus iki stiklainio viršaus.
  6. Stiklainius pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su iki 60 laipsnių pakaitintu vandeniu, užvirkite ir lengvai kunkuliuojančiame vandenyje kaitinkite 70–80 minučių (nelygu, kokio dydžio stiklainiai). Užsukite dangtelius ir palikite atvėsti.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg (jaunų)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Svogūnai: 200.00 g
Aliejus: 100.00 ml
Ryžiai: 140.00 g
Pomidorai: 600.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 4.00 vnt. (kvapniųjų žirnelių)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Actas: 4.00 valg. š. (4 - 5, - 9 proc.)
Vanduo: 1.00 l
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų ir fetos apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 11
Kaip gaminti

1.Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Cukinijas nuplaukite, bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis.

2.Daržoves sudėkite į dubenį, pabarstykite miltais, druska, pipirais, raudonėliais ir lengvai išmaišykite. Fetą sutrupinkite ir pusę jos užbarstykite ant daržovių.

3.Mėtas nuplaukite, nukratykite, nuskabykite lapelius ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Varškės sūrį supjaustykite riekelėmis.

4.Į alyvuogių aliejumi pateptą kepimo formą eilėmis dėkite varškės sūrio riekeles su mėtomis ir daržovėmis. Viską užpilkite grietinėle. Ant viršaus užbarstykite likusią fetą. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie valandą.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 700.00 g
Bulvės: 400.00 g (su lupenomis virtos)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Fetos sūris: 400.00 g
Varškės sūris: 200.00 g (paprastas)
Mėtos: 3.00 g (kelios šakelės šviežių)
Grietinėlė: 200.00 ml
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdarytos cukinijos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.0 / 1
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Visus sūrius, išskyrus kietąjį, sutarkuokite ir sumaišykite.
  3. Cukinijas nuplaukite, nupjaukite jų galus, išskobkite vidų. Apibarstykite aitriosios paprikos milteliais.
  4. Dėkite į gilų kepimo indą.
  5. Į cukinijų vidų dėkite tarkuotų sūrių mišinio.
  6. Kepimo indą uždenkite folija ir kepkite 20 minučių.
  7. Tada nuimkite foliją, cukinijas apibarstykite kietuoju tarkuotu sūriu.
  8. Kepkite dar 15 minučių.

Receptą atsiuntė Gintarė

Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (1/4)
Mocarelos sūris: 100.00 g
Sūris: 350.00 g (200 g puskiečio ir 150 g rūkyto)
Parmezano sūris: 120.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdarytos cukinijos mocarela ir bazilikais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 7
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite.

2. Cukinijų viršų nupjaukite, vidų išskobkite ir supjaustykite kubeliais.

3. Nuskustą morką stambiai sutarkuokite, svogūnus, česnakų skilteles susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Sudėkite cukinijų gabalėlius, maltą mėsą, pabarstykite druska, pipirais ir maišant pakepinkite.

4. Į pakepintas daržoves su mėsa įmaišykite pomidorus, bazilikus, virtus ryžius, mocarelą.

5. Cukinijų vidų pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi, pridėkite įdaro, ant viršaus uždėkite nupjautas dalis. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Ryžiai: 1.00 st.
Cukinijos: 2.00 vnt. (apvalios)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Jautiena: 300.00 g (maltos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 300.00 g (indelis konservuotų be odelių)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Mocarelos sūris: 150.00 g (tarkuotos)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gustavo cukinijų ir pomidorų troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 8
Kaip gaminti

1. Nuvalykite, nulupkite cukiniją, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Sumaišykite juos su miltais, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir dėkite į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Kepinkite 10–15 minučių.

2. Į platesnę keptuvę dėkite tarkuotas morkas, smulkintą svogūną, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir gerai patroškinkite. Daržovėms suminkštėjus, dėkite pakepintas cukinijas.

3. Supjaustykite griežinėliais pomidorus ir sudėkite į troškinį. Troškinkite dar 15–20 minučių. Prieš baigdamos gaminti, pagardinkite smulkintu česnaku.

Patarimas. Audrius Rakauskas-Gustavas dėti česnaką, kad šis neapkarstų, rekomenduoja prieš baigiant gaminti. Cukinijos ir pomidorų troškinį puikiai galima valgyti vieną arba su mėsos patiekalais.  

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka

Receptas Audriaus Rakausko - Gustavo

 

 

 

 

 

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Miltai: 5.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Cukinijų lazanija
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 28
Kaip gaminti

Parmoje ypač populiarus patiekalas iš cukinijų (itališkai vadinamas Parmigiana di zucchine).

1. Nuplautas cukinijas supjaustykite išilgai ir apvirkite garuose.

2. Supjaustykite griežinėliais mocarelą.

3. Pašlakstykite kepimo skardą alyvuogių aliejumi, sluoksniais sudėkite cukinijas, mocarelą ir pomidorų tyrę.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite cukinijų lazaniją apie 10 min. (kol išsilydys sūris).

5. Ištraukite patiekalą iš orkaitės, palikite aušti 5 minutes, apibarstykite smulkintais bazilikais, taip pat jei norite - tarkuotu parmezano sūriu, ir patiekite.

 

Ingredientai
Cukinijos: 400.00 g
Mocarelos sūris: 200.00 g
Pomidorai: 150.00 g (trintų)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (šviežių lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trinta cukinijų ir morkų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 43
Kaip gaminti

1. Morkas ir bulves nuskuskite, stambiai supjaustykite. Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūną nulupkite ir perpjaukite pusiau.

2. Sudėkite į puodą morkas bei bulves, užpilkite vandeniu (galite naudoti sultinį) ir virkite kol suminkštės. Tada sudėkite cukinijų gabalėlius bei svogūną ir pavirkite dar kelias minutes. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

3. Kol verda daržovės, supjaustykite duoną kubeliais ir trumpai apkepkite aliejuje.

4. Išvirusias daržoves sutrinkite blenderiu.

5. Sriubą išpilstykite į lėkštes, užberkite skrudintų duonos kubelių, papuoškite turimais žalumynais.

 

Ingredientai
Cukinijos: 300.00 g
Morkos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Bulvės: 2.00 vnt. (nedidelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Duona: 100.00 g (kelios riekės baltos sumuštinių duonos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdarytos cukinijos
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.0 / 2
Kaip gaminti

1. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, sukapokite.

2. Papriką nuvalykite, pašalinkite sėklas, supjaustykite žiedeliais ir kartu su svogūnais ir česnakais patroškinkite šaukšte aliejaus.

3. Kai svogūnai pagels, suberkite ryžius, įpilkite šiek tiek vyno ir kaitinkite po truputį pildami likusį vyną ir sultinį, kol ryžiai suminkštės, o skystis išgaruos.

4. Porą supjaustykite žiedeliais ir sumaišykite su ryžiais.

5. Bri sūrį supjaustykite kubeliais.

6. Cukinijų viršūnėles nupjaukite, minkštimą išskobkite, sumaišykite su ryžiais, vidų įtrinkite druska ir pipirais, įdarykite ryžių mase, ant viršaus berkite bri sūrio ir parmezano.

7. Cukinijas sudėkite į kepimo indą, vidų ir išorę apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 15– 20 minučių iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Ingredientai
Ryžiai: 100.00 g (rizoto)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelė raudona)
Vynas: 200.00 ml (baltas)
Aliejus: 5.00 valg. š.
Bri sūris: 100.00 g
Daržovių sultinys: 200.00 ml (natūralus)
Cukinijos: 6.00 vnt. (nedidelės, apvalios)
Porai: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų omletas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 17
Kaip gaminti

1. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.

2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis.

3. Svogūną nulupkite, pakepinkite svieste.

4. Kai jis dailiai pagels, sumeskite daržoves ir dar šiek tiek pakepinkite, kol jos suminkštės. Žiūrėkite, kad neištižtų!

5. Atvėsintas daržoves sukrėskite į dubenį, suberkite visus sūrius, kaparėlius, masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.

6. Kiaušinius labai gerai išplakite iki vientisos masės, plakinį sumaišykite su daržovėmis.

7. Omletą iš abiejų pusių gerai iškepkite karštuose riebaluose. Tiekite supjaustytą gabalėliais.

Ingredientai
Cukinijos: 3.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžioji raudona ir geltona)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Sūris: 200.00 g (kietas brandintas, pvz. parmezano arba pekorino)
Fetos sūris: 100.00 g
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Bazilikai: 1.00 valg. š. (lapeliai)
Kaparėliai: 30.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Vardai

Tarptautine afera apkaltintas šokėjas Andrius Kandelis neteko licencijos: prasideda teismai

15min iš Argentinos Aktualu

Užrašai iš Lietuvos Argentinoje (III): Maironio poeziją mėgstančios močiutės Anos nostalgija Lietuvai

Interviu Kultūra

Fotografė Gabrielė Vingraitė: apie kitokias erdves ir iš vienatvės gimusį projektą

Aktualu

Kauno rajone nukritus lėktuvui nukentėjo juo skridę lietuvis ir anglas

Gazas

Beprotiška, chaotiška „Formulė 1“ Vokietijoje: S.Vettelis paslydo ant lietaus lašo, L.Hamiltonas sukūrė stebuklą

Vardai

Lauros ir Šarūno Mazalų dukrą pakrikštijo kunigas A.Toliatas: šventas vardas – prosenelės garbei

Konkursas Gyvenimas

Konkurso „Mano kiemas“ dalyviai iš Skuodo: „Šį grožį sukūrė mokiniai ir mokytojai“

Verslas

Naujasis britų „Brexit“ sekretorius grasina neapmokėti pasitraukimo iš ES sąskaitos

Pasaulis kišenėje

Nešventos Šventosios paslaptys: švedų išdavystė, kontrabanda ir „šis bei tas“

24sek

G.Popovičius apie permainas „Spurs“ komandoje: „Negalėčiau būti labiau patenkintas“

Aktualu

Vilniuje eilės darželiuose dar laukia beveik 2 tūkst. vaikų

Sportas

Sporto psichologija ir ne tik: patarimai, padėsiantys siekti pergalių ir tikslų

Vardai

Karolina Meschino vėl džiaugiasi meile: nauja jos simpatija – reperis Remigijus

Verslas

„Garantuotas“ verslas nuo nulio: nuostoliai – naivuoliams, o sukčiams – komisiniai

Gyvenimas

Unikalų aksesuarą sukūrusi R.Piekurienė: „Vyrai tvirtina, kad dabar dėl grožio jiems nereikia kentėti“

Maistas

Prancūzijos virėjų mokytojas: gerbkime produktą ir būkime paprasti

Vardai

Išskirtinis Jono Valančiūno stilius: Palangos lenktynėms pasipuošė kailinėmis šlepetėmis už 940 eurų

Aktualu

Antanas Mockus Kolumbijos Kongrese inauguracinės sesijos metu parodė užpakalį

Aktualu

Abortas – nesibaigiantis širdies skausmas ar gyvenimą gelbstintis pasirinkimas?

24sek

Lietuvos 20-mečiai krepšininkai Europos čempionate finišavo devinti

Naujienos

Vardai

Tarptautine afera apkaltintas šokėjas Andrius Kandelis neteko licencijos: prasideda teismai

Gyvenimas

Nėščiųjų akis fotografuojanti Vaida: pagimdžiusios moters žvilgsnyje atsiveria gelmė

Aktualu

Kauno rajone nukritus lėktuvui nukentėjo juo skridę lietuvis ir anglas

Interviu Kultūra

Fotografė Gabrielė Vingraitė: apie kitokias erdves ir iš vienatvės gimusį projektą

15min iš Argentinos Aktualu

Užrašai iš Lietuvos Argentinoje (III): Maironio poeziją mėgstančios močiutės Anos nostalgija Lietuvai

Kultūra

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti kitą savaitę?

Gazas

Beprotiška, chaotiška „Formulė 1“ Vokietijoje: S.Vettelis paslydo ant lietaus lašo, L.Hamiltonas sukūrė stebuklą

Vardai

Lauros ir Šarūno Mazalų dukrą pakrikštijo kunigas A.Toliatas: šventas vardas – prosenelės garbei

Konkursas Gyvenimas

Konkurso „Mano kiemas“ dalyviai iš Skuodo: „Šį grožį sukūrė mokiniai ir mokytojai“

Verslas

Naujasis britų „Brexit“ sekretorius grasina neapmokėti pasitraukimo iš ES sąskaitos

Pasaulis kišenėje

Nešventos Šventosios paslaptys: švedų išdavystė, kontrabanda ir „šis bei tas“

24sek

G.Popovičius apie permainas „Spurs“ komandoje: „Negalėčiau būti labiau patenkintas“

Sportas

Sporto psichologija ir ne tik: patarimai, padėsiantys siekti pergalių ir tikslų

Vardai

Karolina Meschino vėl džiaugiasi meile: nauja jos simpatija – reperis Remigijus

Verslas

„Garantuotas“ verslas nuo nulio: nuostoliai – naivuoliams, o sukčiams – komisiniai

Maistas

Prancūzijos virėjų mokytojas: gerbkime produktą ir būkime paprasti

Vardai

Išskirtinis Jono Valančiūno stilius: Palangos lenktynėms pasipuošė kailinėmis šlepetėmis už 940 eurų

Aktualu

Vilniuje eilės darželiuose dar laukia beveik 2 tūkst. vaikų

Gyvenimas

Unikalų aksesuarą sukūrusi R.Piekurienė: „Vyrai tvirtina, kad dabar dėl grožio jiems nereikia kentėti“

Verslas

Siūlymui didinti vaiko priežiūros išmokas – kritika

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Išmanus kaimas

Festivalis „Galapagai”

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką