Dabar populiaru
Publikuota: 2014 gruodžio 29d. 17:12

Ji24.lt receptų pasiūlymai – karšti daržovių patiekalai

Aštrios daržovės
Shutterstock nuotr. / Aštrios daržovės

Pasiilgo skrandis lengvesnio maisto? Portalas Ji24.lt savo namiškius siūlo nudžiuginti daržovių patiekalais.

O jų pasiūlyti galime kiekvieno skoniui. Galbūt sudomins gardi ir kvapni daržovių sriuba, pyragas ar traškūs daržovių suktinukai?

Mėgstantiems aštresnius patiekalus siūlome paskanauti daržovių, apkeptų su parmezanu ir aitriąja paprika, arba pasigaminti aštrių daržovių.

Skanaus!

Receptai
Receptas: Daržovių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 13
Kaip gaminti

1. Smulkiai sukapotą svogūną ir burokine tarka sutarkuotas morkas pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

2. Bulves supjaustykite kubeliais, kopūstą – juostelėmis, prieskoninus žalumynus susmulkinkite.

3. Viską išdėliokite į indelius, užpilkite sultiniu, uždenkite ir 160°C karštumo orkaitėje troškinkite maždaug 30 min.

Ingredientai
Prieskoninių daržovių nuoviras (tinka ir tirpus sultinys) 2.00 l
Bulvės: 200.00 g
Morkos: 200.00 g
Svogūnai: 50.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kopūstai: 400.00 g (pusė gūžės)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptos daržovės
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 9
Kaip gaminti

1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis.

2. Bulves nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Cukinijų ir bulvių griežinėlius atskirai po vieną sudėkite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą, apibarstykite druska ir pipirais. Šalia dėkite nuplautų mažų pomidorų. 

3. Česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite ir giliame dubenėlyje sumaišykite su lydytu sviestu, kapotais rozmarinais ir muskatais. Gautu padažu apšlakstykite daržoves.

4. Kepkite iki 160°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje grilio režimu apie 10 min., tada apšlakstykite klevų sirupu ir dar kepkite 4–5 min. Paruoštas cukinijas tiekite papuošusi gražgarstės lapeliais.

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 8.00 vnt. (nedideli)
Bulvės: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sviestas: 150.00 g
Rozmarinai: 2.00 arbat. š. (smulkintų)
Muskatas: 2.00 arbat. š. (tarkuotų)
Klevų sirupas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 100.00 g (skardai ištepti ir pabarstyti)
Gražgarstės: 20.00 g (lapeliai papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Suktinukai su keptomis daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.9 / 11
Kaip gaminti
  1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, ant grotelių kepkite, kol odelės susiraukšlės. Nulupkite.
  2. Pomidorus ir agurkus supjaustykite stambesniais gabalėliais, svogūną nulupkite, padalykite į šešias dalis.
  3. Daržoves sudėkite į specialų folijos padėkliuką su skylutėmis apačioje ir šiek tiek pakepinkite – jos turi apskrusti, bet neištižti.
  4. Nuimtas daržoves sudėkite į dubenį su paprikomis. Iš aliejaus, kapotų česnakų, mango, išvalytos aitriosios paprikos, žalumynų ir citrinų sulčių sutrinkite padažą, įmaišykite šaukštelį medaus.
  5. Padažu apliekite daržoves. Į keptus lietinius krėskite po kelis šaukštus įdaro, juos  susukite voleliu, užlankstykite galus ir labai trumpai pakepkite karštame aliejuje arba ant grotelių orkaitėje.
Ingredientai
Lietiniai: 8.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Agurkai: 2.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Mangas: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelė)
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 valg. š. (įvairių, kapotų)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Medus: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 30.00 ml (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Įvairių daržovių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 13
Kaip gaminti
  1. Česnakus nulupkite, sukapokite.
  2. Miltus persijokite per sietelį ant didelės lentelės, viduryje padarykite kauburėlį, supilkite šakute išplaktus kiaušinius, užberkite miltų, ant viršaus dėkite tarkuotą šaltą sviestą ir kapokite peiliu, kol tešla pasidarys vientisa.
  3. Įmaišykite sūrį ir grietinę. Paruoštą tešlą dėkite į karščiui atsparią kepimo formą. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste.
  4. Kai apskrus, suberkite smulkintas išvalytas paprikas, tarkuotą patisoną ir pastarnoką, griežinėliais pjaustytą porą ir kepinkite, kol daržovės suminkštės.
  5. Sukrėskite pomidorus, išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruoštą daržovių masę atvėsinkite ir paskirstykite ant tešlos.
  6. Užberkite tarkuotų varškės ir brandintų sūrių. Kiaušinius išplakite su grietine ir apliekite daržoves. 
  7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (mažų)
Paprikos: 2.00 vnt. (po saldžiąją raudoną ir geltoną)
Patisonas: 1.00 vnt.
Pastarnokas: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Varškės sūris: 300.00 g (riebaus)
Pomidorai: 1.00 vnt. (nedidelė skardinė kapotų su bazilikais)
Sūris: 400.00 g (tarkuoto brandinto ir 200 g - tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (2 - tešlai ir 2 - įdarui)
Grietinė: 400.00 ml (200 ml -įdarui ir 6 valg. š. - tešlai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 200.00 g (150 g - tešlai ir 2 valg. š. - įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 400.00 g (tešlai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daržovių kišas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.6 / 34
Kaip gaminti

1. Šiek tiek atšildytą tešlą išlankstyti ir įtiesti į ugniai atsparų indą. Visą lakštą subadyti šakute, uždengti kepimo popieriumi, priberti žirnių arba pupelių ir 225°C karštumo orkaitėje kepti 15 min.

2. Žiedinius kopūstus ir brokolius išskirstyti žiedynėliais, papriką, išėmus sėklas, supjaustyti kubeliais. Keptuvėje įkaitinti sviestą, sudėti paruoštas daržoves, įpilti šlakelį vandens, uždengti ir ant nedidelės ugnies troškinti 15 min.

3. Indą su apkepusia tešla ištraukti iš orkaitės, išberti žirnius ar pupeles, nuimti popierių ir sudėti troškintas daržoves. Ant viršaus supilti kiaušinius, išplaktus su grietinėle ir prieskoniais.

4. Pyragą 30–40 min. kepti 180°C karštumo orkaitėje. Skanu valgyti karštą su šviežių daržovių salotomis ir mėgstamu padažu.  

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 250.00 g (lakštas)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grietinėlė: 250.00 ml
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (300 g)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (300 g)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tarkuotų riešutų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daržovės, apkeptos su parmezanu ir aitriąja paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.7 / 11
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite daržoves: aitriąją papriką, žalią saldžiąją papriką, baklažaną, cukiniją, bulves. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus.

2. Sumaišykite smulkintas daržoves su alyvuogių aliejumi, Provanso žolelėmis, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir 40 min. kepkite 180 °C orkaitėje.

3. Susmulkinkite parmezaną ir, prieš baigdamos kepti, pabarstykite ant daržovių.  

Taip pat skaitykite:

Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

 

Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia saldžioji paprika)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 200.00 g (vyšninių)
Bulvės: 200.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (žalia)
Sūris: 200.00 g (parmezano)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų, pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštrios daržovės
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 15
Kaip gaminti
  1. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais.
  2. Paprikas išvalykite, saldžiąsias supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, aitriąją – sukapokite.
  3. Česnakus taip pat sukapokite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, saliero lapkotį – kubeliais.
  4. Gilioje keptuvėje storu dugnu įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus.
  5. Suberkite česnakus, saldžiąsias paprikas ir ant stiprios ugnies kepinkite apie 2 min.
  6. Kai paprikos šiek tiek suminkštės, suberkite aitriąją papriką, smulkintus salierus, sukrėskite pomidorus ir saulėje džiovintų pomidorų padažą, supilkite sultinį, sumeskite žirnelių ankštis ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 4 min.
  7. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir išdėliokite daržoves į dubenėlius.
  8. Troškintas daržoves gardu tiekti su feta arba keptu varškės sūriu.
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiosios raudona ir geltona)
Žirniai: 10.00 g (keletą ankščių)
Sultinys: 150.00 ml
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Pomidorai: 500.00 g (savo sultyse)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Kmynai: 1.00 valg. š. (maltų)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (maltų)
Tabasko padažas: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Saulėje džovintų pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

 

Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Saulius Balandis apie „Naisių vasaros“ Pijų: „Tai iškart buvo idealizuota R.Karbauskio versija“

Aktualu

JAV sulaikyta Rusijos agentė dėl pasikėsinimo kištis į JAV politiką

Aktualu

Paliko Helsinkį: gėdingu elgesiu kaltinamam D.Trumpui priminta – Rusija nėra sąjungininkė

Pasaulis kišenėje

Draudimų turistams apstu visame pasaulyje: nuo uždarytų paplūdimių iki stovėjimo ant tilto

Sportas

Trylika FIFA 2018 įdomybių: ką sužinojome per šį čempionatą

Gyvenimas

Martynui nustatytas akies vėžys: mama nebegali žiūrėti, kaip sūnus kankinasi

Vardai

Po 8 metų pertraukos grįžę legendiniai „A-ha“ koncertavo Trakuose, bet dėkojo Vilniui

Gyvenimas

Netikėčiausios vestuvių tendencijos: sodybos primirštos – eilė atėjo muziejams

Įspūdingi terasiniai laukai Guidžou provincijoje Kinijoje

Kultūra

Vilniaus savivaldybė neatmeta, kad Reformatų parko atnaujinimo projektas dar gali būti keičiamas

Gyvenimas

Ką daryti, kad po atostogų nereikėtų atostogų

Vardai

„Midsummer Vilnius“ skelbia startą: įkvėpti gaivaus kultūros gūsio atvyko būrys žinomų veidų

Dirbančių mamų byla: kaip apginta teisė į mokamas nėštumo ir gimdymo atostogas

Vardai

Pagrobtos manekenės Chloe Ayling istorija: ištrūko tik privertusi savo pagrobėją ją įsimylėti

Aktualu

Žvejybos pataisos kelia aistras: žvejai mėgėjai ir verslininkai kone kibo į atlapus

Vardai

Socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino išsiskyrė su mylimuoju Jonu Misevičiumi

Pasaulis kišenėje

Po plaukimo baidare maudžia rankas, pečius ir skauda nugarą? Patarimai jums

Sportas

Emocingas C.Ronaldo: „Mano amžiaus žaidėjai įprastai keliauja į Katarą ar Kiniją“

Kultūra

Panelės Smilos kūrėjas Peteris Høegas: „Aš negaliu būti moterimi, bet galiu sukurti iliuziją“

Vardai

A.Mamontovas su orkestru pradėjo miesto festivalį: minia užgulė Valdovų rūmų kiemą

Naujienos

Aktualu

Saulius Balandis apie „Naisių vasaros“ Pijų: „Tai iškart buvo idealizuota R.Karbauskio versija“

Vardai

Prodiuseris Egmontas Bžeskas pristatė naują širdies draugę – verslininkę Auriką Žaromskytę

Aktualu

JAV sulaikyta Rusijos agentė dėl pasikėsinimo kištis į JAV politiką

Aktualu

Paliko Helsinkį: gėdingu elgesiu kaltinamam D.Trumpui priminta – Rusija nėra sąjungininkė

Pasaulis kišenėje

Draudimų turistams apstu visame pasaulyje: nuo uždarytų paplūdimių iki stovėjimo ant tilto

Aktualu

Orai.lt: bus tvanku ir karšta, liūtys trumpam atsitrauks

Sportas

Trylika FIFA 2018 įdomybių: ką sužinojome per šį čempionatą

Gyvenimas

Martynui nustatytas akies vėžys: mama nebegali žiūrėti, kaip sūnus kankinasi

Įspūdingi terasiniai laukai Guidžou provincijoje Kinijoje

Vardai

Po 8 metų pertraukos grįžę legendiniai „A-ha“ koncertavo Trakuose, bet dėkojo Vilniui

Gyvenimas

Netikėčiausios vestuvių tendencijos: sodybos primirštos – eilė atėjo muziejams

Kultūra

Vilniaus savivaldybė neatmeta, kad Reformatų parko atnaujinimo projektas dar gali būti keičiamas

Dirbančių mamų byla: kaip apginta teisė į mokamas nėštumo ir gimdymo atostogas

Gyvenimas

Ką daryti, kad po atostogų nereikėtų atostogų

Vardai

„Midsummer Vilnius“ skelbia startą: įkvėpti gaivaus kultūros gūsio atvyko būrys žinomų veidų

Vardai

Pagrobtos manekenės Chloe Ayling istorija: ištrūko tik privertusi savo pagrobėją ją įsimylėti

Aktualu

Žvejybos pataisos kelia aistras: žvejai mėgėjai ir verslininkai kone kibo į atlapus

Vardai

Socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino išsiskyrė su mylimuoju Jonu Misevičiumi

Pasaulis kišenėje

Po plaukimo baidare maudžia rankas, pečius ir skauda nugarą? Patarimai jums

Sportas

Emocingas C.Ronaldo: „Mano amžiaus žaidėjai įprastai keliauja į Katarą ar Kiniją“

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Sveikata

Svajonių virtuvė

Festivalis „Galapagai”

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką