Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt receptų pasiūlymai – karšti daržovių patiekalai

Aštrios daržovės
Shutterstock nuotr. / Aštrios daržovės
Šaltinis: 15min
0
A A

Pasiilgo skrandis lengvesnio maisto? Portalas Ji24.lt savo namiškius siūlo nudžiuginti daržovių patiekalais.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

O jų pasiūlyti galime kiekvieno skoniui. Galbūt sudomins gardi ir kvapni daržovių sriuba, pyragas ar traškūs daržovių suktinukai?

Mėgstantiems aštresnius patiekalus siūlome paskanauti daržovių, apkeptų su parmezanu ir aitriąja paprika, arba pasigaminti aštrių daržovių.

Skanaus!

Receptas: Daržovių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Prieskoninių daržovių nuoviras (tinka ir tirpus sultinys) 2.00 l
Bulvės: 200.00 g
Morkos: 200.00 g
Svogūnai: 50.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kopūstai: 400.00 g (pusė gūžės)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Smulkiai sukapotą svogūną ir burokine tarka sutarkuotas morkas pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

2. Bulves supjaustykite kubeliais, kopūstą – juostelėmis, prieskoninus žalumynus susmulkinkite.

3. Viską išdėliokite į indelius, užpilkite sultiniu, uždenkite ir 160°C karštumo orkaitėje troškinkite maždaug 30 min.

Receptas: Keptos daržovės
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 8.00 vnt. (nedideli)
Bulvės: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sviestas: 150.00 g
Rozmarinai: 2.00 arbat. š. (smulkintų)
Muskatas: 2.00 arbat. š. (tarkuotų)
Klevų sirupas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 100.00 g (skardai ištepti ir pabarstyti)
Gražgarstės: 20.00 g (lapeliai papuošimui)
Kaip gaminti

1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis.

2. Bulves nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Cukinijų ir bulvių griežinėlius atskirai po vieną sudėkite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą, apibarstykite druska ir pipirais. Šalia dėkite nuplautų mažų pomidorų. 

3. Česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite ir giliame dubenėlyje sumaišykite su lydytu sviestu, kapotais rozmarinais ir muskatais. Gautu padažu apšlakstykite daržoves.

4. Kepkite iki 160°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje grilio režimu apie 10 min., tada apšlakstykite klevų sirupu ir dar kepkite 4–5 min. Paruoštas cukinijas tiekite papuošusi gražgarstės lapeliais.

Receptas: Suktinukai su keptomis daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lietiniai: 8.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Agurkai: 2.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Mangas: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelė)
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 valg. š. (įvairių, kapotų)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Medus: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 30.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, ant grotelių kepkite, kol odelės susiraukšlės. Nulupkite.
  2. Pomidorus ir agurkus supjaustykite stambesniais gabalėliais, svogūną nulupkite, padalykite į šešias dalis.
  3. Daržoves sudėkite į specialų folijos padėkliuką su skylutėmis apačioje ir šiek tiek pakepinkite – jos turi apskrusti, bet neištižti.
  4. Nuimtas daržoves sudėkite į dubenį su paprikomis. Iš aliejaus, kapotų česnakų, mango, išvalytos aitriosios paprikos, žalumynų ir citrinų sulčių sutrinkite padažą, įmaišykite šaukštelį medaus.
  5. Padažu apliekite daržoves. Į keptus lietinius krėskite po kelis šaukštus įdaro, juos  susukite voleliu, užlankstykite galus ir labai trumpai pakepkite karštame aliejuje arba ant grotelių orkaitėje.
Receptas: Įvairių daržovių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (mažų)
Paprikos: 2.00 vnt. (po saldžiąją raudoną ir geltoną)
Patisonas: 1.00 vnt.
Pastarnokas: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Varškės sūris: 300.00 g (riebaus)
Pomidorai: 1.00 vnt. (nedidelė skardinė kapotų su bazilikais)
Sūris: 400.00 g (tarkuoto brandinto ir 200 g - tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (2 - tešlai ir 2 - įdarui)
Grietinė: 400.00 ml (200 ml -įdarui ir 6 valg. š. - tešlai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 200.00 g (150 g - tešlai ir 2 valg. š. - įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 400.00 g (tešlai)
Kaip gaminti
  1. Česnakus nulupkite, sukapokite.
  2. Miltus persijokite per sietelį ant didelės lentelės, viduryje padarykite kauburėlį, supilkite šakute išplaktus kiaušinius, užberkite miltų, ant viršaus dėkite tarkuotą šaltą sviestą ir kapokite peiliu, kol tešla pasidarys vientisa.
  3. Įmaišykite sūrį ir grietinę. Paruoštą tešlą dėkite į karščiui atsparią kepimo formą. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste.
  4. Kai apskrus, suberkite smulkintas išvalytas paprikas, tarkuotą patisoną ir pastarnoką, griežinėliais pjaustytą porą ir kepinkite, kol daržovės suminkštės.
  5. Sukrėskite pomidorus, išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruoštą daržovių masę atvėsinkite ir paskirstykite ant tešlos.
  6. Užberkite tarkuotų varškės ir brandintų sūrių. Kiaušinius išplakite su grietine ir apliekite daržoves. 
  7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Receptas: Daržovių kišas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.6 / 32
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 250.00 g (lakštas)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grietinėlė: 250.00 ml
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (300 g)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (300 g)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tarkuotų riešutų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Šiek tiek atšildytą tešlą išlankstyti ir įtiesti į ugniai atsparų indą. Visą lakštą subadyti šakute, uždengti kepimo popieriumi, priberti žirnių arba pupelių ir 225°C karštumo orkaitėje kepti 15 min.

2. Žiedinius kopūstus ir brokolius išskirstyti žiedynėliais, papriką, išėmus sėklas, supjaustyti kubeliais. Keptuvėje įkaitinti sviestą, sudėti paruoštas daržoves, įpilti šlakelį vandens, uždengti ir ant nedidelės ugnies troškinti 15 min.

3. Indą su apkepusia tešla ištraukti iš orkaitės, išberti žirnius ar pupeles, nuimti popierių ir sudėti troškintas daržoves. Ant viršaus supilti kiaušinius, išplaktus su grietinėle ir prieskoniais.

4. Pyragą 30–40 min. kepti 180°C karštumo orkaitėje. Skanu valgyti karštą su šviežių daržovių salotomis ir mėgstamu padažu.  

Receptas: Daržovės, apkeptos su parmezanu ir aitriąja paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 10
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia saldžioji paprika)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 200.00 g (vyšninių)
Bulvės: 200.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (žalia)
Sūris: 200.00 g (parmezano)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite daržoves: aitriąją papriką, žalią saldžiąją papriką, baklažaną, cukiniją, bulves. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus.

2. Sumaišykite smulkintas daržoves su alyvuogių aliejumi, Provanso žolelėmis, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir 40 min. kepkite 180 °C orkaitėje.

3. Susmulkinkite parmezaną ir, prieš baigdamos kepti, pabarstykite ant daržovių.  

Taip pat skaitykite:

Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

 

Receptas: Aštrios daržovės
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.8 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiosios raudona ir geltona)
Žirniai: 10.00 g (keletą ankščių)
Sultinys: 150.00 ml
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Pomidorai: 500.00 g (savo sultyse)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Kmynai: 1.00 valg. š. (maltų)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (maltų)
Tabasko padažas: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Saulėje džovintų pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais.
  2. Paprikas išvalykite, saldžiąsias supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, aitriąją – sukapokite.
  3. Česnakus taip pat sukapokite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, saliero lapkotį – kubeliais.
  4. Gilioje keptuvėje storu dugnu įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus.
  5. Suberkite česnakus, saldžiąsias paprikas ir ant stiprios ugnies kepinkite apie 2 min.
  6. Kai paprikos šiek tiek suminkštės, suberkite aitriąją papriką, smulkintus salierus, sukrėskite pomidorus ir saulėje džiovintų pomidorų padažą, supilkite sultinį, sumeskite žirnelių ankštis ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 4 min.
  7. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir išdėliokite daržoves į dubenėlius.
  8. Troškintas daržoves gardu tiekti su feta arba keptu varškės sūriu.

 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką