-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ji24.lt receptų pasiūlymai – riebalus deginančios aštrios salotos

Jei prieš didžiąsias ir sočiąsias metų šventes norite atsikratyti keleto kilogramų, siūlome to neatidėlioti paskutinei minutei!
Aštrios burokėlių salotos
Aštrios burokėlių salotos / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Salotos Receptai

Netiesa, kad savo svorį galite sumažinti tik laikydamiesi badavimo dietų ar liedami devynis prakaitus sporto salėje. Tą padaryti galite ir valgydami aštrų maistą, o tiksliau – aitriąsias paprikas.

Taip pat skaitykite: 6 produktai, deginantys pilvo riebalus

Šios aštrios daržovės turi daug kapsaicino, kuris užkuria medžiagų apykaitą, kartu padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų ir pilvuko riebalų. Taip pat ši medžiaga, esanti aitriose paprikose, pagerina kraujo apytaką, sumažina spaudimą ir sureguliuoja cukraus kiekį kraujyje.

Taigi pateikiame jums keletą salotų receptų pasiūlymų su aitriąja paprika.

Aštrios pupelių salotos
Receptas: Aštrios pupelių salotos
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.5 / 10
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 1500.00 g (išlukštentų)
Pomidorai: 1.00 kg
Svogūnai: 3.00 vnt.
Česnakai: 1.00 vnt. (galvutė)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Aliejus: 300.00 ml
Actas: 50.00 ml
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (smulkintų, šviežių)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis - smulkintos, džiovintos sėklos)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Pupeles išvirkite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir sutrinkite ar sumalkite.
  2. Į puodą storu dugnu supilkite aliejų, gerai įkaitinkite ir apkepkite nuluptus bei smulkiai supjaustytus svogūnus.
  3. Sudėkite pomidorus, įmeskite visą aitriąją papriką, supilkite garstyčias, actą, pagardinkite druska ir cukrumi.
  4. Kaitinkite ant mažos ugnies 30–40 minučių. Išgriebkite aitriąją papriką, suberkite pupeles, grūstą česnaką, čiobrelius ir dar apie dešimt minučių pakaitinkite.
  5. Karštas salotas sukrėskite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Aštriosios vištienos salotos
Receptas: Aštriosios vištienos salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 11
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 450.00 g (virtos arba keptos)
Morkos: 1.00 vnt.
Papaja: (0,5) 1.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Mėtos: 3.00 valg. š. (susmulkintų)
Petražolės: 3.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (užpilui)
Sultys: 150.00 ml (citrinų - užpilui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto - užpilui)
Kaip gaminti

1. Morką, papają, salierus supjaustykite panašaus ilgio šiaudeliais, mėsą – plonais griežinėliais, svogūnų laiškus susmulkinkite, riešutus paskrudinkite, nutrinkite luobeles ir sutrupinkite.

2. Visus salotoms skirtus produktus išmaišykite dubenyje.

3. Kitame inde sumaišykite visus užpilui skirtus produktus (prieš tai česnakus sugrūskite, aitriąją papriką supjaustykite).

4. Supilkite į dubenį su salotomis ir dar kartą gerai išmaišykite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Suskleisti
Karštos jautienos salotos su aitriąja paprika
Receptas: Karštos jautienos salotos su aitriąja paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 7
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Alyvuogės: 50.00 g (juodųjų)
Jautiena: 250.00 g (filė)
Gražgarstės: 100.00 g (tinka bet kokios salotos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (raudona)
Marinuoti maži svogūnėliai 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (žalioji - padažui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkiai pjaustytus raudonąjį svogūną, raudoną saldžiąją papriką ir kepkite 3–4 minutes.

2. Plonai supjaustykite jautienos filė ir dėkite į keptuvę 5–10 min. su daržovėmis.

3. Mėsai apkepus, suberkite tarkuotą česnaką, smulkintą aitriąją papriką ir dar pakepkite 5 minutes.

4. Pasiruoškite padažą: sumaišykite cukrų, druską, sojų padažą ir žaliosios citrinos sultis.

5. Sudėkite į lėkštę gražgarstes, ant viršaus apkeptas daržoves su jautiena, perpus pjaustytas juodąsias alyvuoges, pabarstykite mažų marinuotų svogūnėlių. Viską apšlakstykite gautu padažu.  

Taip pat skaitykite:

Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

 

Suskleisti
Aštrios moliūgų salotos
Receptas: Aštrios moliūgų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 7
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 200.00 g
Kumpis: 100.00 g (karšto rūkymo)
Varškės sūris: 100.00 g (rūkytas, su kmynais ar česnakais)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Obuoliai: 70.00 g (pusės rūgštaus obuolio)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Majonezas: 4.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis baltųjų)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis miltelių)
Kaip gaminti

1. Moliūgo netarkuokite, o supjaustykite pailgais šiaudeliais.

2. Susmulkinkite kitus produktus, sumaišykite sojų padažą su majonezu ir užliekite ant salotų, įberkite pipirų, paprikos miltelių ir išmaišykite.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Aštrios burokėlių salotos
Receptas: Aštrios burokėlių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 49
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (nedidelių)
Salotos: 1.00 sauja (lapelių)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (didelis)
Riešutai: 1.00 sauja (mėgstamų)
Apelsinai: 1.00 vnt. (0,5 - salotoms ir 0,5 - užpilui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties - užpilui)
Sezamų aliejus: 4.00 valg. š. (užpilui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį kiniško penkių rūšių prieskonių mišinio - užpilui)
Kaip gaminti
  1. 2 burokėlius iškepkite orkaitėje (bet neperkepkite), nulupkite, supjaustykite šiaudeliais.
  2. Likusius burokėlius nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.
  3. Riešutus sukapokite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.
  4. Svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais, juos apšlakstykite pusės apelsino sultimis ir pamaigykite, kad nebūtų tokie aštrūs.  
  5. Paruoškite užpilą: česnako skilteles išspauskite, aitriąją papriką sukapokite, prieskonius sumaišykite su sezamų aliejumi ir apelsino sultimis, pagal skonį berkite prieskonių, labai gerai išmaišykite ir bent valandą jį palaikykite, kad susimaišytų skoniai.
  6. Abejus burokėlius sumaišykite su nuplautomis ir nuvarvintomis salotomis, svogūnais ir  išdalykite  į lėkštes.
  7. Ant viršaus berkite skrudintų riešutų ir pilkite padažo. Tiekite su mėgstamos duonos riekele.
  8. Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant burokėlių kepimo laiko).
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius