Netiesa, kad savo svorį galite sumažinti tik laikydamiesi badavimo dietų ar liedami devynis prakaitus sporto salėje. Tą padaryti galite ir valgydami aštrų maistą, o tiksliau – aitriąsias paprikas.
Taip pat skaitykite: 6 produktai, deginantys pilvo riebalus
Šios aštrios daržovės turi daug kapsaicino, kuris užkuria medžiagų apykaitą, kartu padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų ir pilvuko riebalų. Taip pat ši medžiaga, esanti aitriose paprikose, pagerina kraujo apytaką, sumažina spaudimą ir sureguliuoja cukraus kiekį kraujyje.
Taigi pateikiame jums keletą salotų receptų pasiūlymų su aitriąja paprika.
- Pupeles išvirkite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir sutrinkite ar sumalkite.
- Į puodą storu dugnu supilkite aliejų, gerai įkaitinkite ir apkepkite nuluptus bei smulkiai supjaustytus svogūnus.
- Sudėkite pomidorus, įmeskite visą aitriąją papriką, supilkite garstyčias, actą, pagardinkite druska ir cukrumi.
- Kaitinkite ant mažos ugnies 30–40 minučių. Išgriebkite aitriąją papriką, suberkite pupeles, grūstą česnaką, čiobrelius ir dar apie dešimt minučių pakaitinkite.
- Karštas salotas sukrėskite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Morką, papają, salierus supjaustykite panašaus ilgio šiaudeliais, mėsą – plonais griežinėliais, svogūnų laiškus susmulkinkite, riešutus paskrudinkite, nutrinkite luobeles ir sutrupinkite.
2. Visus salotoms skirtus produktus išmaišykite dubenyje.
3. Kitame inde sumaišykite visus užpilui skirtus produktus (prieš tai česnakus sugrūskite, aitriąją papriką supjaustykite).
4. Supilkite į dubenį su salotomis ir dar kartą gerai išmaišykite.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkiai pjaustytus raudonąjį svogūną, raudoną saldžiąją papriką ir kepkite 3–4 minutes.
2. Plonai supjaustykite jautienos filė ir dėkite į keptuvę 5–10 min. su daržovėmis.
3. Mėsai apkepus, suberkite tarkuotą česnaką, smulkintą aitriąją papriką ir dar pakepkite 5 minutes.
4. Pasiruoškite padažą: sumaišykite cukrų, druską, sojų padažą ir žaliosios citrinos sultis.
5. Sudėkite į lėkštę gražgarstes, ant viršaus apkeptas daržoves su jautiena, perpus pjaustytas juodąsias alyvuoges, pabarstykite mažų marinuotų svogūnėlių. Viską apšlakstykite gautu padažu.
Taip pat skaitykite:
Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!
1. Moliūgo netarkuokite, o supjaustykite pailgais šiaudeliais.
2. Susmulkinkite kitus produktus, sumaišykite sojų padažą su majonezu ir užliekite ant salotų, įberkite pipirų, paprikos miltelių ir išmaišykite.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
- 2 burokėlius iškepkite orkaitėje (bet neperkepkite), nulupkite, supjaustykite šiaudeliais.
- Likusius burokėlius nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.
- Riešutus sukapokite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.
- Svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais, juos apšlakstykite pusės apelsino sultimis ir pamaigykite, kad nebūtų tokie aštrūs.
- Paruoškite užpilą: česnako skilteles išspauskite, aitriąją papriką sukapokite, prieskonius sumaišykite su sezamų aliejumi ir apelsino sultimis, pagal skonį berkite prieskonių, labai gerai išmaišykite ir bent valandą jį palaikykite, kad susimaišytų skoniai.
- Abejus burokėlius sumaišykite su nuplautomis ir nuvarvintomis salotomis, svogūnais ir išdalykite į lėkštes.
- Ant viršaus berkite skrudintų riešutų ir pilkite padažo. Tiekite su mėgstamos duonos riekele.
- Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant burokėlių kepimo laiko).