Dabar populiaru
Publikuota: 2014 gruodžio 1d. 16:05

Ji24.lt receptų pasiūlymas – aštrios sriubos

Aštri faršo sriuba
Mariaus Žičiaus nuotr. / Aštri faršo sriuba

Pirmajai žiemos dienai jau besibaigiant portalas Ji24.lt siūlo vakare kaip reikiant pasišildyti ir namuose vakarienei pasigaminti aštrią sriubą.

Juk aitrūs patiekalai ne tik šildo. Pastebėta, kad jie spartina medžiagų apykaitą ir padeda greičiau deginti kalorijas.

Taip pat skaitykite: Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

Taigi jei ruošiate savo pilvą žiemos šventėms ir norite kiek apmažinti riebaliukus, pats metas savo skonio receptoriams suteikti šiek tiek aštresnių prieskonių. Jūsų dėmesiui, receptų rinkinukas. Išsirinkite ir išmėginkite.

Receptai
Receptas: Aštri faršo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 19
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir apkepkite pjaustytus svogūnus, morkas ir česnaką. Tada sudėkite faršą ir dar viską pakepkite kelias minutes. Į puodą įpilkite 1,5–2 litrus vandens, sudėkite konservuotus pomidorus, aitrųjį pipirą, pomidorų padažą, paskaninkite žolelėmis, pipirais, druska, cukrumi ir virkite ant mažos ugnies apie 40 minučių.

2. Baigdami virti suberkite pupeles ir dar 10 minučių pavirkite. Išvirtą sriubą sutrinkite iki vientisos masės. Tiekite su grietine ar pabarstę fermentiniu sūriu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Faršas: 500.00 g (500 - 600 jautienos)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 3.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Pupelės: 400.00 g (konservuotos, raudonos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (aštrus)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštri pupelių sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 23
Kaip gaminti

1. Keptuvėje ar puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite aliej, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, kubeliais pjaustytą morką ir maišydami apkepkite.

2. Tuomet sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, gabalėliais raikytą salierą ir dar kelias minutes pakepkite.

3. Supilkite pomidorus, sultinį, įdėkite aitriuosius pipirus, paskaninkite druska, pipirais, saldžiąja paprika, įmeskite žalumynų. Virkite ant nedidelės ugnies apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės. Baigdami virti supilkite pupeles. Jei sriuba pasirodys per tiršta, įpilkite dar sultinio. Virkite dar apie 10 minučių.

4. Tiekite paskaninę šaukštu grietinės ar natūralaus jogurto.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Daržovių sultinys: 1.00 l (1-1,5 l)
Bulvės: 2.00 vnt. (didesnės)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorai: 1.00 vnt. (1 indelis konservuotų (be odelių))
Pupelės: 250.00 g (1 indelis konservuotų kelių rūšių)
Salierai: 1.00 vnt. (trečdalis gumbo)
Pipirai: 2.00 vnt. (1-2 aitrieji ir juodieji pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (čiobreliai, mairūnai ar petražolės pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Aštri žirnių pomidorinė sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 25
Kaip gaminti

1. Žirnius palaikykite užmerktus per naktį, kad išbrinktų. Užvirkite vandenį,berkite druskos, pipirų, sudėkite žirnius.

2. Kai žirniai bus beveik minkšti, supilkite kubeliais supjaustytas bulves, smulkiais kubeliais pjaustytą morką.

3.  Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, suberkite prieskonius, smulkiai pjaustytą aitriąją papriką, smulkiai kapotą česnaką. Po kelių minučių suberkite supjaustytus pomidorus bei įpilkite 3 valg. š. pomidorų pastos. Viską patroškiname apie 1 min.

4. Padažą sukrėskite į puodą su žirniais ir kitomis daržovėmis. Įdėkite vieną sultinio kubelį ir viską dar pavirkite apie 5 min. Galiausiai suberkite kapotus žalumynus, pavirkite ir patiekitei su grietine.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“

Ingredientai
Žirniai: 200.00 g (skaldytų)
Bulvės: 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sultinys: 1.00 valg. š. (kubelis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0,5 nuo kiekio priklausys sriubos aštrumas)
Pomidorai: 3.00 vnt. (3 - 4)
Pomidorų pasta: 3.00 valg. š.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Kuminai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Petražolės: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Aitriųjų paprikų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 23
Kaip gaminti
  1. Svogūnus supjaustykite kubeliais, apkepkite su faršu.
  2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odeles. Sudėkite juos į smulkintuvą.
  3. Taip pat dėkite česnakų, prieskonių, kakavos ir aitriųjų paprikų. Viską gerai susmulkinkite.
  4. Sukrėskite į puodą gautą masę, keptą faršą ir pupeles. Viską sumaišykite ir užvirus pavirkite dar 10 minučių.
  5. Pilkite į lėkštes ir užtarkuokite kietojo sūriu.
  6. Tiekite su formine duona.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (brandintas puskietis)
Aitrioji paprika: 4.00 vnt. (čili)
Faršas: 500.00 g
Pomidorai: 500.00 g
Pupelės: 400.00 g (konservuotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapiųjų)
Kakava: 1.00 vnt. (žiupsnelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kaukazietiška aštri vegetarinė ryžių ir pomidorų sriuba – „Charčo“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 40
Kaip gaminti

Garsi ir populiari Užkaukazėje ir rytinėje Europos dalyje sriuba, ypač mėgstama vyrų. Stipri, aštri, rūgšti, soti ir įsimenamo skonio. Originali „charčo“ verdama su aviena, tačiau šis receptas adaptuotas vegetarinei jogos mitybai. Tam, kad išvirtume skanią sriubą, nereikia mėsos nuoviro, sriubai skonį suteikia prieskoniai. Vietoje rūgščių slyvų „tkemali“, paprastai naudojamų šiai sriubai virti, pagardinsime ne mažiau rūgščiomis džiovintomis raugerškių uogomis. Jų ieškokite profesionaliose prieskonių parduotuvėse, vaistinėse ar vasarą prisirinkite slėniuose ir išsidžiovinkite patys. Svogūnus ir česnakus pakeis asafetida, mėsos riebalus - išvalytas lydytas sviestas „ghee“. Be galo skani ir labai greitai paruošiama sriuba.

Atkreipkite dėmesį: jei norite švelnesnės sriubos, nedėkite aštriosios paprikos ankšties, užteks tik juodųjų pipirų.

 

1. Užkaiskite sriubai skirtą puodą ir įdėkite 2 šaukštus išvalyto lydyto sviesto „ghee“. Kai sviestas įkais, suberkite asafetidą ir įmeskite lauro lapus. Po keliolikos sekundžių suberkite išplautus ir išdžiovintus ryžius. Kepkite maišydami kelias minutes ant vidutinės ugnies, kol ryžiai pabals ir pradės skleisti riešutų aromatą.

2. Užpilkite verdančiu vandeniu, įberkite šaukštelį druskos, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 15-20 minučių, kol ryžiai visiškai išvirs.

3. Tuo metu į verdantį vandenį kelioms minutėms pamerkite pomidorus, išgriebkite, perliekite šaltu vandeniu ir nunerkite odelę. Išimkite kotelių vietas ir supjaustykite kubeliais.

4. Užkaiskite gilią keptuvę ir įdėkite 2 šaukštus išvalyto lydyto sviesto „ghee“. Kai sviestas įkais, įmeskite džiovintą aštriąją papriką, suberkite raugerškį ir paprikos dribsnius.

5. Kepkite prieskonius keliolika sekundžių ir sukrėskite pomidorus. Išmaišykite ir uždenkite. Troškinkite pomidorus 5-7 minutes.

6. Keptuvę atidenkite, pasūdykite likusia druska, suberkite juoduosius pipirus ir cukrų. Kepkite pomidorus atvirame puode dar 5-7 minutes retkarčiais pamaišydami.

7. Supilkite pomidorų tyrę į išvirusius ryžius ir išmaišykite. Sudėkite prieskonines žoleles. Išmaišykite, užvirkite ir po minutės nukaiskite. Prieš patiekiant išgriebkite laurų lapus ir aitriosios paprikos ankštį.

8. Patiekite su šlakeliu grietinės, duona ir šviežiu brinzos sūriu. Sriuba aušdama tirštėja.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Ingredientai
Ryžiai: 100.00 g (tiks tiek ilgagrūdžiai, tiek apvalūs)
Pomidorai: 2.00 vnt. (2 dideli arba 4 vidutinio dydžio)
Sviestas: 4.00 valg. š. (išvalytas lydytas sviestas „ghee“)
Džiovintos raugerškio uogos: (nubrauktas) 1.00 valg. š.
Džiovintos saldžiosios paprikos dribsniai: 1.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Džiovintos aštriosios paprikos ankštys: (arba 2 vnt.) 1.00 vnt.
Asafetidos prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (1/4 arbat š.)
Druska: 15.00 g (1,5 arbat. š.)
Cukrus: 1.00 valg. š. (kupinas)
Vanduo: 1.00 l (verdantis)
Krapai: 1.00 arbat. š. (smulkiai sukapoti švieži (šluotelė) arba džiovinti)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkiai sukapotos šviežios (šluotelė) arba džiovintos)
Grietinė: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Daugiau portalo Ji24.lt receptų rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Vis daugiau grasinimų sulaukiantys antstoliai savo apsauga turi rūpintis patys

Aktualu

S.Karoso laidotuvės: „Lietuva brangi“ ir 18-mečio sūnaus įsipareigojimas: „Tėveli, pažadu nenuvilti“

Aktualu

Gdanskas atsisveikino su nužudytu meru P.Adamowicziumi: dukra paprašė saugoti iš dangaus

Gyvenimas

A.Varnos karjera Londone – nuo garsenybių vairuotojo iki brangaus fotografo: kodėl grįžo į Lietuvą?

Aktualu

Buvusio Aleksandro Stulginskio universiteto studentas sunerimo: „VDU uzurpavo ASU turtą“

Tiesiogiai 24sek

Nepralaiminčių ir nelaiminčių mūšis LKL: „Rytas“ – „Lietkabelis“

Vardai

Šviesiaplauke tapusi Palmira Kelertienė: „Vyrai pasidarė mandagesni, paslaugesni“

Maistas

Cinamonu ir kardamonu kvepiantys kepiniai: 12 užburiančių receptų

„Vieni vartai“: didžiausios Lietuvos futbolo viltys, „Atlanto“ laidotuvės ir E.Jankausko nauja stotelė

Vardai

Žvaigždės pasidavė 10 metų iššūkio manijai: vieni iš pokyčių pasijuokė, kiti nė kiek nepasikeitė

24sek

Graikų žiniasklaida: lietuviai išmokę ištverti visas 40 minučių, o „Žalgiris“ – tikra komanda 

Verslas

Įvertino: moterys Lietuvoje uždirba mažiau, bet dėl to kaltos ir pačios

Gyvenimas

45-erių supermodelio Kate Moss stilius: kas jai padeda išsiskirti iš minios?

24sek

D.Motiejūno ir Ty Lawsono tandemas nukalė pergalę prieš G.Krapiko treniruojamą ekipą

Kultūra

2018 m. Nacionalinės viktorinos prizininkai: svarbiausia ne laimėti, o dalyvauti

Gazas

Kelionė tvarkomu Palemono keliu – kraupus nuotykis gyventojai

24sek

Už „skubantį“ L.Lekavičių iškalbingesnis buvęs R.Pitino gyrė ir sirgalius, ir žurnalistą

Aktualu

Meksikoje per pažeisto naftotiekio sprogimą žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 66

Sportas

Futbolo tinklaraščiai priėmė „10 metų iššūkį“: apibendrino liūdną padėtį šalyje

Vardai

Dueto „Lilas ir Innomine“ narys Konstantinas Kiveris susituokė su mylimąja Juste Mikelkevičiūte

Gyvenimas

Varlių kolekcininkė Reda siekia Lietuvos rekordo – vyras eksponatams pastatė net specialų namelį

Vardai

Ramūnas ir Justina Rudokai paskutinę akimirką buvo priversti praleisti apdovanojimus: „Buvo ašarų“

Aktualu

Ž.Šilėnas: valdžia brangsta labiau nei kalafiorai

Aktualu

Sostinėje autobusas „pametė“ ratą

Maistas

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: jaučio liežuvis su grybais

Naujienos

Aktualu

Vis daugiau grasinimų sulaukiantys antstoliai savo apsauga turi rūpintis patys

Aktualu

S.Karoso laidotuvės: „Lietuva brangi“ ir 18-mečio sūnaus įsipareigojimas: „Tėveli, pažadu nenuvilti“

Aktualu

Gdanskas atsisveikino su nužudytu meru P.Adamowicziumi: dukra paprašė saugoti iš dangaus

Gyvenimas

A.Varnos karjera Londone – nuo garsenybių vairuotojo iki brangaus fotografo: kodėl grįžo į Lietuvą?

Aktualu

Buvusio Aleksandro Stulginskio universiteto studentas sunerimo: „VDU uzurpavo ASU turtą“

Tiesiogiai 24sek

Nepralaiminčių ir nelaiminčių mūšis LKL: „Rytas“ – „Lietkabelis“

Vardai

Šviesiaplauke tapusi Palmira Kelertienė: „Vyrai pasidarė mandagesni, paslaugesni“

Maistas

Cinamonu ir kardamonu kvepiantys kepiniai: 12 užburiančių receptų

„Vieni vartai“: didžiausios Lietuvos futbolo viltys, „Atlanto“ laidotuvės ir E.Jankausko nauja stotelė

Pasaulio savaitės įvykiai – įspūdingiausiuose kadruose (2019 sausio 13 – 19d.)

Vardai

Žvaigždės pasidavė 10 metų iššūkio manijai: vieni iš pokyčių pasijuokė, kiti nė kiek nepasikeitė

24sek

Graikų žiniasklaida: lietuviai išmokę ištverti visas 40 minučių, o „Žalgiris“ – tikra komanda 

Verslas

Įvertino: moterys Lietuvoje uždirba mažiau, bet dėl to kaltos ir pačios

Gyvenimas

45-erių supermodelio Kate Moss stilius: kas jai padeda išsiskirti iš minios?

24sek

D.Motiejūno ir Ty Lawsono tandemas nukalė pergalę prieš G.Krapiko treniruojamą ekipą

Kultūra

2018 m. Nacionalinės viktorinos prizininkai: svarbiausia ne laimėti, o dalyvauti

Gazas

Kelionė tvarkomu Palemono keliu – kraupus nuotykis gyventojai

24sek

Už „skubantį“ L.Lekavičių iškalbingesnis buvęs R.Pitino gyrė ir sirgalius, ir žurnalistą

Aktualu

Meksikoje per pažeisto naftotiekio sprogimą žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 66

Sportas

Futbolo tinklaraščiai priėmė „10 metų iššūkį“: apibendrino liūdną padėtį šalyje

Vardai

Dueto „Lilas ir Innomine“ narys Konstantinas Kiveris susituokė su mylimąja Juste Mikelkevičiūte

Vardai

Ramūnas ir Justina Rudokai paskutinę akimirką buvo priversti praleisti apdovanojimus: „Buvo ašarų“

Gyvenimas

Varlių kolekcininkė Reda siekia Lietuvos rekordo – vyras eksponatams pastatė net specialų namelį

Aktualu

Ž.Šilėnas: valdžia brangsta labiau nei kalafiorai

Aktualu

Sostinėje autobusas „pametė“ ratą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Video

00:21
20:23
01:49

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką