Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ji24.lt receptų pasiūlymas – vištų blauzdelės ir šlaunelės

Metas ir vėl sukti galvą dėl to, ką čia pasigaminti vakarienei... O čia į pagalbą atskuba portalas Ji24.lt ir siūlo pasigaminti vištienos patiekalų.
Pikantiškos blauzdelės
Pikantiškos blauzdelės / Fotolia nuotr.

Sakysite, nieko čia naujo? Netiesa, net ir iš įprasčiausių vištienos dalių (blauzdelių ir šlaunelių) galima pasigaminti šį tą originalaus.

Na, tarkime, vištų šlauneles įdaryti graikiniais riešutais, pasigaminti daržovių ir maskarponės sūrio užpilą ar pasigaminti gardžią sriubą... Idėjų daug – belieka tik išsirinkti!

Vištų blauzdelės su daržovėmis
Receptas: Vištų blauzdelės su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
2.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Daržovių sultinys: 300.00 ml
Pievagrybiai: 200.00 g
Vynas: 200.00 ml (baltas)
Vištiena: 4.00 vnt. (vištų blauzdelės)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 5.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 5.00 vnt. (4–5 šakelės šviežių)
Paprikos: 1.00 vnt.
Bulvės: 6.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 šaukštelis tarkuotų žievelių)
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Česnako skilteles nulupkite ir sutrinkite. Čiobrelių šakeles smulkiai sukapokite. Aitriąją papriką supjaustykite žiedais, išimkite sėklas.

2. Dubenėlyje išplakite baltąjį vyną ir aliejų, sukrėskite česnaką, tarkuotas citrinų žieveles, sudėkite aitriąją papriką, čiobrelius, laurų lapelius, pasūdykite ir paskaninkite pipirais. Marinatu užpilkite vištų blauzdeles ir palikite pusvalandžiui.

3. Bulves nuskuskite ir supjaustykite dideliais kubeliais. Cukinijas supjaustykite pusžiedžiais, papriką – šiaudeliais. Morkas nuskuskite, supjaustykite plonomis riekelėmis. Pievagrybius nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis. Troškintuve įkaitinkite aliejų. Sudėkite vištų blauzdeles ir iš abiejų pusių apkepkite. Sudėkite į lėkštę ir uždenkite folija, kad neatvėstų.

4. Tame pačiame troškintuve 5 minutes pakepinkite bulves, papriką ir pievagrybius. Sudėkite vištų blauzdeles, cukinijas, supilkite karštą daržovių sultinį, likusį marinatą, troškintuvą uždenkite ir ant silpnos ugnies troškinkite 25–30 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Aštrios blauzdelės
Receptas: Aštrios blauzdelės
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 30 min.
4.1 / 18
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 600.00 g (blauzdelių)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (žaliosios citrinos sulčių ir garnyrui pusės citrinos sulčių)
Apelsinai: 1.00 vnt. (apelsino sulčių ir garnyrui pusės apelsino sulčių)
Tekila 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (trečdalis šaukštelio miltelių; garnyrui 1 aitrioji paprika)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (ir garnyrui šaukštas alyvuogių aliejaus)
Kmynai: 1.00 valg. š. (maltų)
Salotos: 100.00 g (Garnyrui; įvairių salotų lapelių)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Blauzdeles nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir sumeskite į dubenį.

2. Česnakus sukapokite arba sugrūskite grūstuvu.

3. Iš apelsino ir citrinos išspauskite sultis, sumaišykite su tekila, aliejumi, kmynais, raudonėliais, aitriosios paprikos milteliais.

4. Marinatą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite žiupsneliu cukraus ir paragaukite. Jeigu nepakankamai aštru, dar įberkite aitriųjų paprikų.

5. Gautu marinatu gerai įtrinkite vištų blauzdeles ir 3–4  valandas arba, dar geriau, per naktį palikite marinuotis.

6. Paruoštas blauzdeles kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie  20 min.

7. Salotas išdėliokite lėkštėje. Aitriąją papriką išvalykite, supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, pamaigykite, kad suminkštėtų ir išdėliokite ant salotų. Jas apšlakstykite aliejaus ir apelsinų sulčių mišiniu.

Tiekite su karštomis arba atvėsintomis blauzdelėmis.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Pikantiška sriuba su vištų blauzdelėmis
Receptas: Pikantiška sriuba su vištų blauzdelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 6.00 vnt. (blauzdelės)
Porai: 2.00 vnt.
Pupelės: 200.00 g (konservuotos rudosios)
Kukurūzai: 200.00 g (konservuoti)
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Daržovių sultinys: 1500.00 ml
Juodasis šokoladas: 50.00 g (tarkuotas)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 5.00 skiltelės
Cinamonas: 3.00 g
Kardamonas: 3.00 g
Kalendros: 3.00 g (malta)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Aliejų išmaišykite su cinamonu, malta kalendra, kardamonu, aitriąja paprika ir druska. Mišiniu įtrinkite nuplautas ir nusausintas vištų blauzdeles. Palikite 20 minučių pastovėti.

2.Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Svogūnus supjaustykite į keturias dalis. Česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Puode įkaitinkite aliejų, apkepinkite vištų blauzdeles, svogūnus ir papriką.

3.Supilkite daržovių sultinį ir ant silpnos ugnies virkite 40 minučių. Iki virimo pabaigos likus 10 minučių suberkite sietelyje nuvarvintas pupeles, kukurūzus, tarkuotą šokoladą, smulkintą česnaką ir atsargiai išmaišykite. Pasūdykite, paskaninkite pipirais.

4.Porus supjaustykite žiedais, sudėkite į verdant sūdytą vandenį ir virkite 6 minutes. Nuvarvinkite sietelyje, perliekite šaltu vandeniu, sukrėskite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir truputį apkepkite. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, sukrėskite į sriubą ir virkite dar 2 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Keptos vištų šlaunelės su bulvėmis
Receptas: Keptos vištų šlaunelės su bulvėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 47
Receptas
Ingredientai
Laurų lapai: 5.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5)
Majonezas: 200.00 g
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 4.00 skiltelės
Vištiena: 4.00 vnt. (šlaunelių)
Bulvės: 1.00 kg
Kaip gaminti
  1. Vištų šlauneles perpjaukite į dvi dalis, sudėkite jas į dubenį.
  2. Ant vištienos dėkite laurų lapų, garstyčių, prieskonių, išspauskite citrinos sulčių, kelias česnako skilteles.
  3. Viską užpilkite majonezu ir gerai sumaišykite.
  4. Marinuokite apie 4 valandas. Išvirkite bulves su lupenomis.
  5. Į kepimo skardą sudėkite vištieną, šalia virtas bulves ir kepkite valandą 180 °C karštumo orkaitėje.

Receptą atsiuntė Lina M.

Suskleisti
Pikantiškos blauzdelės
Receptas: Pikantiškos blauzdelės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 12.00 vnt. (viščiukų blauzdelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Medus: 4.00 valg. š. (skysto marinatui)
Sojų padažas: 5.00 valg. š. (marinatui)
Aliejus: 4.00 valg. š. (marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (marinatui)
Česnakai: 4.00 skiltelės (marinatui)
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis šaknies marinatui)
Aitriosios paprikos milteliai (marinatui) 6.00 g
Kaip gaminti

1. Blauzdeles įtrinkite druska ir pipirais.

2. Jei medus kietas, sukrėskite į karščiui atsparų dubenėlį ir įstatykite į gilesnį indą su verdančiu vandeniu – pakaitinus medus suskystės.

3. Išspauskite citrinos sultis.

4. Paruoškite marinatą: medų sumaišykite su sojų padažu, citrinų sultimis ir aliejumi. Išspauskite česnaką, sudėkite smulkiai tarkuotą imbiero šaknį, įberkite aitriosios paprikos miltelių, išmaišykite.

5. Apšlakstykite viščiukų blauzdeles marinatu, išmaišykite, sudėkite į tvirtą polietileno maišelį, užsukite ir per naktį palaikykite šaldytuve.

6. Kepimo skardą išklokite folija, išdėliokite blauzdeles, apšlakstykite marinatu ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje maždaug valandą, vis pašlakstykite marinatu. Likus kepti 20 min., sudėkite į skardą skiltelėmis pjaustytus svogūnus.

7. Tiekite su virtais ryžiais arba orkaitėje keptomis bulvėmis.

Pagaminsite per 1 val. 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Vištų šlaunelės su pankoliais
Receptas: Vištų šlaunelės su pankoliais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 6.00 vnt. (nedidelės viščiukų šlaunelės)
Citrinos: 2.00 vnt. (žaliosios)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š. (šaltai spausto)
Pankolis: 10.00 g (sėklų)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis šviežių)
Medus: 4.00 valg. š. (skysto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Kaip gaminti

1. Šlauneles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.  

2. Citrinas kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis.

3. Nuluptus česnakus sutrinkite specialia trintuve, šviežius rozmarinus smulkiai sukapokite peiliu, pankolio sėklas sugrūskite.

4. Paruoštus prieskonius sudėkite į dubenį, supilkite citrinų sultis, aliejų, suberkite tarkuotas žieveles, sukrėskite medų, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Gautą masę supilkite ant šlaunelių, pamaišykite švariomis rankomis, indą uždenkite ir palikite per naktį, kad mėsa pasimarinuotų.

5. Suverkite šlauneles ant šaltame vandenyje išmirkytų medinių konditerinių iešmelių ir iškepkite ant virš karštų žarijų įtaisytų grotelių.

6. Tiekite su šviežiomis daržovėmis.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Graikiniais riešutais įdarytos vištų šlaunelės
Receptas: Graikiniais riešutais įdarytos vištų šlaunelės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 4.00 vnt. (vištų šlaunelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiūvėsiai: 100.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (su kariu, žiupsnelis)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Šlauneles išdarinėkite: palikite nesugadintas odeles, o mėsą ir kaulus išimkite. Kaulo palikite tik apie 2 cm  (prie šlaunelės galo).

2. Mėsą labai smulkiai supjaustykite ar stambiau sumalkite. Sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, graikiniais riešutais, pagardinkite pipirais, smulkintais česnakais ir prieskoniais, pasūdykite.

3. Įdaro prikimškite šlaunelių odeles ir subadykite adata, kad kepadamos nesutrūktų. Šlauneles apvoliokite kiaušinio plakinyje, paskui džiūvėsėliuose ir pakartokite dar kartą.

4. Sudėkite šlauneles į kepimo popieriumi ar folija išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepti 180°C karštumo orkaitėje 30–40 min. Kol kepa, nuolat patepkite aliejumi ar palaistykite išsiskyrusiu skysčiu.

Suskleisti
Vištienos šlaunelės su daržovių ir maskarponės sūrio užpilu
Receptas: Vištienos šlaunelės su daržovių ir maskarponės sūrio užpilu
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.2 / 12
Receptas
Ingredientai
Duona: 4.00 vnt. (4 riekelės šviesios duonos su grūdais)
Vištiena: 700.00 g (4 vištienos šlaunelės)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Petražolės: 25.00 g (kapotos, šviežios)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą. Sudėkite vištienos šlauneles, uždenkite ir ant vidutinės ugnies kepkite apie 10 minučių. Retkarčiais apverskite.

2. Tuo tarpu susmulkinkite morką, svogūną ir saliero lapkotį. Smulkintas daržoves suberkite ant mėsos, sumažinkite ugnį, uždenkite ir dar kepkite apie 10 minučių.

3. Tada supilkite sultinį, paskaninkite druska ir pipirais, vėl uždenkite ir troškinkite dar apie 25 minutes.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C ir joje paskrudinkite maždaug 1 cm storio duonos riekeles. Duoną dėkite į lėkštes, o ant jų serviruokite keptas vištienos šlauneles.

5. Į likusį nuovirą (be mėsos) sukrėskite maskarponės sūrį, įberkite saujelę kapotų petražolių ir energingai išmaišykite. Šiuo padažu užpilkite vištienos šlauneles taip, kad skrudinta duona sudrėktų ir suminkštėtų.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Suskleisti
Graikiniais riešutais ir razinomis įdarytos vištų šlaunelės
Receptas: Graikiniais riešutais ir razinomis įdarytos vištų šlaunelės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 4.00 vnt. (šlaunelių (šlaunelė ir kulšelė kartu))
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - įdarui ir 1 apvoliojimui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Džiūvėsiai: 4.00 valg. š. (1 - įdarui ir 3 - apvoliojimui)
Razinos: 1.00 sauja (įdarui)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Vištienos prieskoniai: 3.00 g (su kariu pagal skonį - įdarui)
Aliejus: 5.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Šlauneles išdarinėkite: palikite nesugadintas odeles, o mėsą ir kaulus išimkite. Kaulo palikite tik apie 2 centimetrus (prie galo šlaunelės).

2. Mėsą labai smulkiai supjaustykite ar stambiau sumalkite. Sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, išmirkytomis razinomis ir graikiniais riešutais, pagardinkite pipirais, druska, smulkintu česnaku ir prieskoniais.

3. Šio įdaro prikimškite šlaunelių odeles ir subadykite adata, kad kepant nesutrūktų. Šlauneles apvoliokite kiaušinio plakinyje, paskui džiūvėsėliuose ir pakartokite dar sykį. Sudėkite šlauneles į kepimo popieriumi ar folija išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–40 minučių. Kepdami nuolat patepkite aliejumi ar išsiskyrusiomis sultimis.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius