Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ji24.lt vakarienės pasiūlymas – 5 patiekalai su makaronais

Spagečiai su jautienos kukuliais
Fotolia nuotr. / Spagečiai su jautienos kukuliais
Šaltinis: 15min
0
A A

Sveiki, mielieji! Artėja vakarienės metas, tad skubame kutenti skonio receptorius...

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Šiandien siūlome gaminti iš makaronų, kurie puikiai tiks sočiam šeimos susibūrimui. Skanaus! 

Receptas: Spagečiai su jautienos kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.0 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (spagečių)
Sūris: 80.00 g (4 šaukštai tarkuoto parmezano)
Jautiena: 200.00 g (maltos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Grietinėlė: 50.00 ml (35 proc. riebumo)
Pomidorų padažas: 200.00 g
Pomidorai: 2.00 vnt.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (šviežių smulkintų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; maltų)
Kaip gaminti

1. Spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės ir padėkite šiltai.

2. Maltą mėsą sudėkite į dubenį. Suberkite pusę smulkintų svogūnų, česnakus, aitriąją papriką. Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir gerai suminkykite.

3. Iš gautos masės riebalais pateptomis rankomis suformuokite nedidelius kukulius ir apkepkite įkaitintame aliejuje.

4. Į prikaistuvį sukrėskite pomidorų padažą, sumeskite smulkiais kubeliais pjaustytus pomidorus, įberkite druskos, pipirų ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs.  

5. Sudėkite jautienos kukulius, suberkite smulkintus bazilikus ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.  

6. Karštus makaronus dėkite į lėkštes, šalia dėkite po du tris jautienos kukulius. Apliekite karštu pomidorų padažu.

7. Tiekdama puoškite stambiomis parmezano drožlėmis.   

Receptas: Saldus makaronų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.4 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 450.00 g
Cukrus: 100.00 g (ir 3 šaukštai cukraus su cinamonu užbarstyti ant viršaus)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pusė šaukštelio)
Ananasai: 225.00 g (nedidelis indelis konservuotų ananasų kubelių)
Vanilinis cukrus: 16.00 g
Grietinė: 450.00 g
Sviestas: 100.00 g
Makaronai: 450.00 g
Kaip gaminti

1. Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite kelias minutes trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Nukoškite, įdėkite 2 šaukštus sviesto ir atsargiai išmaišykite (makaronai nesulips).

2. Dideliame dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, įberkite žiupsnelį druskos. Kai masė pasidarys vienalytė, įmaišykite ananasų gabaliukus ir šaltus makaronus.

3. Masę sukrėskite į likusiu sviestu pateptą indą. Viršų apibarstykite cukrumi su cinamonu. 180ºC karštumo orkaitėje kepkite 60–65 min.

Receptas: Rytietiški makaronai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 17
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (nedidelė pakuotė mėgstamų norimos formos rytietiškų makaronų (ryžių, sojų))
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (tamsaus)
Ryžių actas 2.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Sezamo sėklos: 50.00 g (žiupsnelis tamsių)
Prieskoniniai žalumynai: 100.00 g (pavyzdžiui, saujelė petražolių arba gelsvių)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nusausinkite.

2. Paprikos ankštį perpjaukite per pusę, išvalykite, tada susmulkinkite.

3. Česnakus nulupkite, sukapokite.

4. Gilioje rytietiškoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame pakepinkite česnakus ir aitriąją papriką.

5. Tada suverskite makaronus, supilkite ryžių actą, sojų padažą, makaronus pagal skonį pagardinkite cukrumi, jei reikia, apšlakstykite citrinų sultimis – jie turi būti saldžiarūgščiai.

6. Paruoštas makaronų salotas išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų, smulkintų žalumynų.  

Kulinaro patarimas. Tokias salotas galite gardinti ir skrudintomis paukštienos ar jautienos juostelėmis.

Receptas: Mėsos ir makaronų troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.4 / 17
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Kiauliena: 400.00 g
Vanduo: 200.00 ml
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Šaldytos daržovės 200.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pipirai: 4.00 g (pipirų mišinys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite ir nusausinkite. Papriką supjaustykite šiaudeliais.

2. Mėsą supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje. Baigiant kepti, įpilkite sojų padažo ir sudėkite bazilikus. Kai mėsa suminkštės, sudėkite smulkintą papriką ir šaldytas daržoves.

3. Pabaigoje suberkite makaronus, dar pakaitinkite keletą minučių ir pagardinkite druska bei prieskoniais. Skanaus.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Varške įdarytos makaronų kriauklės su aguonų padažu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 22.00 vnt. (kriauklės)
Varškė: 300.00 g
Cukrus: 2.00 valg. š. (ir padažui 2 valg. š.)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (padažui riebi)
aguonos padažui 3.00 valg. š.
Vyšnių džemas: 3.00 valg. š. (padažui uogienė (nebūtina))
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje (nepervirkite, jie turi būti kietoki).

2. Varškę ištrinkite su grietine, vaniliniu ir paprastu cukrumi, tryniais ir cinamonu.

3. Išvirtus makaronus gerai nuvarvinkite ir į vidų pridėkite varškės įdaro. Kriaukles išdėliokite sviestu išteptoje kepimo skardoje, uždenkite folijos lakštu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15minučių.

4. Pasiruoškite padažą: į puodą supilkite grietinėlę, cukrų, aguonas ir išmaišykite. Kaitinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės.

5. Skardą su makaronais išimkite iš orkaitės, užpilkite padažu ir dar kelioms minutėms šaukite į orkaitę.

6. Įdarytus makaronus galima valgyti su bet kokia mėgstama uogiene, šviežiomis ar šaldytomis trintomis uogomis, kitokiu padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė


Daugiau vakarienės pasiūlymų rasite štai ČIA. 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką