Dabar populiaru
Publikuota: 2014 gruodžio 8d. 18:02

Ji24.lt vakarienės pasiūlymas – varškėčiai

Varškėčiai su obuoliais
Astos Černės nuotr. / Varškėčiai su obuoliais

Ilgi ir tamsūs vakarai tiesiog prašyte prašosi kuo daugiau „naminių“ akimirkų: su gardžiu maistu, kakava ar kvapnia arbata, pledu ir gera knyga. Laiko poilsiui atseikėsite daugiau, jei virtuvėje užtruksite trumpiau.

Čia gera išeitis – greita vakarienė. Šiandienos pasiūlymas – visokiausi varškėčiai. Siūlome nepersivalgyti!
Receptai
Receptas: Kepti varškėtukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 33
Kaip gaminti
  1. Varškę sumaišykite su kiaušiniu, druska, kepimo milteliais ir cukrumi.
  2. Įminkykite miltus.
  3. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus ir pavoliokite maltuose džiūvesėliuose.
  4. Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir ranka šiek tiek priplokite prie dugno.
  5. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių, kol varškėtukai ims švelniai ruduoti.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Varškė: 400.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Miltai: 300.00 ml
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 1.00 st. (0,5 st. - maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuoliniai varškėčiai
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 98
Kaip gaminti
  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Įmaišykite tarkuotą obuolį. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir druską, sudėkite vanilinį jogurtą. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
  4. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
  5. Patiekite su obuoliene, uogomis, karamelės padažu, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt. (tarkuotas)
Miltai: 140.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 5.00 g
Jogurtas: 2.00 valg. š. (vanilinis)
Cinamonas: 5.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškėčiai su špinatais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 65
Kaip gaminti
  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Špinatus nuplaukite ir perliekite karštu vandeniu. Kiek įmanoma geriau nusausinkite ir  šiek tiek pasmulkinkite. Įmaišykite į varškės masę.
  3. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
  5. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
  6. Patiekite su grietine, daržovėmis ar kitais mėgstamais priedais.
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 70.00 g
Druska: 4.00 g
Juodieji pipirai: 4.00 g (šviežiai malti)
Špinatai: 50.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vaniliniai varškėčiai su aguonomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 43
Kaip gaminti
  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, aguonas, citrinos žieveles, citrinos sultis ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
  4. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
  5. Patiekite su uogomis, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.  
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 70.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Aguonos: 1.00 valg. š.
Citrinos: 2.00 vnt. (1 citrinos nutarkuota žievelė ir ½ citrinos sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškėčiai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 45
Kaip gaminti

1. Varškę su cukrumi, druska ir atskirtu kiaušinio tryniu išplakite iki purumo. Įmaišykite miltus.

2. Kiaušinio baltymą išplakite ir įmaišykite į tešlą. Jeigu ji per skysta, įberkite dar šiek tiek miltų ir gerai išmaišykite.

3. Rankas pamirkant į šaltą vandenį suformuokite varškėčius (galima pavolioti džiūvėsiuose) ir iškepkite įkaitintame aliejuje.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Varškė: 200.00 g (9% riebumo)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Miltai: 1.00 st. (0,5)
Aliejus: 50.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tradiciniai varškėtukai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 224
Kaip gaminti

1. Į varškę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, cukraus ir gerai ištrinkite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą.

2. Rankomis iš tešlos suformuokite ilgas „gyvatėles“, patieskite jas ant miltais pabarstyto stalo, šiek tiek suplokite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Jei neturite laiko, galite iš tešlos formuoti nedidelius varškės kukulaičius. Tiesiog imkite iš dubens po gniužulėlį tešlos, formuokite rankimis apvalų kukuliuką ir leiskite tiesiai į verdantį vandenį.

3. Varškėtukus dėkite įpasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol iškils. Tada dar pora minučių pavirkite ir išgriebkite kiaurasamčiu.

4. Paruoškite padažą:ant silpnos ugnies puode ar metaliniame dubenėlyje ištirpdykite sviestą, sukrėskite į jį grietinę, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

5. Su varškėtukais puikiai ir uogienė, trintos šaldytos uogos, taip pat grietinės padažas  arba saldus vanilinis padažas.

Kulinaro pastaba. Jei norite, kad varškėtukai būtų dar maistingesni, galite į jų tešlą įmaišyti saujelę linų sėmenų, bolivinių balandų ar burnočių. Puikiai dera.

Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Varškė: 500.00 g
Miltai: 1.00 st. (0.5)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 50.00 g (padažui)
Sviestas: 50.00 g (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Mokesčių reforma Verslas

Kaupti ar nekaupti pensijai po reformos – išbandykite 15min skaičiuoklę

Verslas

Grėsmės Lietuvos energetikai: „blackout'as“ už 3 milijardus ir VSD įspėjimai

Aktualu

„Vieningą Vilnių“ įkūręs Visvaldas Matijošaitis tikina, kad sostinė jo nedomina

Aktualu

Toronte per šaudynes sužeisti devyni žmonės, užpuolikas nusišovė

Aktualu

15min primena: kas žinoma apie tyrimą dėl Rusijos kišimosi į JAV rinkimus?

Aktualu

Orai.lt: šiluma iš Lietuvos nesitrauks

Gyvenimas

Vulvos vėžiu serganti mokytoja gyvena tik viltimi: po dviejų mėnesių jos dukros gali likti našlaitės

Aktualu

R.Urbonaitė: frakcijų koalicijos devalvuoja partijų vaidmenį

Pasaulis kišenėje

Kelionė į Latviją, kuri niekam ne pakeliui: kur Dauguva skiria Sėlą ir Latgalą

Gyvenimas

Nėščiųjų akis fotografuojanti Vaida: pagimdžiusios moters žvilgsnyje atsiveria gelmė

Mokslas.IT

Liepos 27-ąją – ilgiausias XXI a. Mėnulio užtemimas. Ką reikia žinoti?

Vardai

Tarptautine afera apkaltintas šokėjas Andrius Kandelis neteko licencijos: prasideda teismai

Sportas

Su Vokietijos rinktine atsisveikinantis M.Ozilas: „Kai laimime – aš vokietis, kai pralaimime – imigrantas“

Gyvenimas

Specialistai pataria: dešimtmetis jau turėtų mokėti skalbti ar įkalti vinį

Vardai

Lauros ir Šarūno Mazalų dukrą pakrikštijo kunigas A.Toliatas: šventas vardas – prosenelės garbei

15min iš Argentinos Aktualu

Užrašai iš Lietuvos Argentinoje (III): Maironio poeziją mėgstančios močiutės Anos nostalgija Lietuvai

Vardai

Karolina Meschino vėl džiaugiasi meile: nauja jos simpatija – reperis Remigijus

Kultūra

Skulptorius V.Kančiauskas Druskininkų savivaldybę kaltina nuplagijavus miesto ženklą

Aktualu

„Naisių vasara“: politinė reklama ar politinė komunikacija?

Interviu Kultūra

Fotografė Gabrielė Vingraitė: apie kitokias erdves ir iš vienatvės gimusį projektą

Naujienos

Mokesčių reforma Verslas

Kaupti ar nekaupti pensijai po reformos – išbandykite 15min skaičiuoklę

Verslas

Grėsmės Lietuvos energetikai: „blackout'as“ už 3 milijardus ir VSD įspėjimai

Aktualu

„Vieningą Vilnių“ įkūręs Visvaldas Matijošaitis tikina, kad sostinė jo nedomina

Aktualu

Toronte per šaudynes sužeisti devyni žmonės, užpuolikas nusišovė

Aktualu

15min primena: kas žinoma apie tyrimą dėl Rusijos kišimosi į JAV rinkimus?

Aktualu

Orai.lt: šiluma iš Lietuvos nesitrauks

Gyvenimas

Vulvos vėžiu serganti mokytoja gyvena tik viltimi: po dviejų mėnesių jos dukros gali likti našlaitės

Aktualu

R.Urbonaitė: frakcijų koalicijos devalvuoja partijų vaidmenį

Pasaulis kišenėje

Kelionė į Latviją, kuri niekam ne pakeliui: kur Dauguva skiria Sėlą ir Latgalą

Gyvenimas

Nėščiųjų akis fotografuojanti Vaida: pagimdžiusios moters žvilgsnyje atsiveria gelmė

Mokslas.IT

Liepos 27-ąją – ilgiausias XXI a. Mėnulio užtemimas. Ką reikia žinoti?

Vardai

Tarptautine afera apkaltintas šokėjas Andrius Kandelis neteko licencijos: prasideda teismai

Sportas

Su Vokietijos rinktine atsisveikinantis M.Ozilas: „Kai laimime – aš vokietis, kai pralaimime – imigrantas“

Gyvenimas

Specialistai pataria: dešimtmetis jau turėtų mokėti skalbti ar įkalti vinį

Vardai

Lauros ir Šarūno Mazalų dukrą pakrikštijo kunigas A.Toliatas: šventas vardas – prosenelės garbei

15min iš Argentinos Aktualu

Užrašai iš Lietuvos Argentinoje (III): Maironio poeziją mėgstančios močiutės Anos nostalgija Lietuvai

Vardai

Karolina Meschino vėl džiaugiasi meile: nauja jos simpatija – reperis Remigijus

Kultūra

Skulptorius V.Kančiauskas Druskininkų savivaldybę kaltina nuplagijavus miesto ženklą

Aktualu

„Naisių vasara“: politinė reklama ar politinė komunikacija?

Interviu Kultūra

Fotografė Gabrielė Vingraitė: apie kitokias erdves ir iš vienatvės gimusį projektą

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Išmanus kaimas

Festivalis „Galapagai”

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką