Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2014 lapkričio 15d. 11:00

Ji24.lt virtuvė – egzotiški kinų patiekalai

Kiniška kiauliena
Shutterstock nuotr. / Kiniška kiauliena

Štai ir vėl traukiame nuostabius savaitgalio pietų pasiūlymus iš Ji24.lt receptų skrynelės.

Retas gali atsispirti sotiems, gardiems ir greitai paruošiamiems kinų patiekalams. Kodėl gi nepasilepinus šį rudenišką savaitgalį naminiu maistu? Dalijamės ir kviečiame gaminti. Skanaus, mielieji! 

Receptai
Receptas: Kiniška vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 30
Kaip gaminti

1. Viščiukų krūtinėles supjaustykite kubeliais.

2. Dubenyje suplakite kiaušinį, sudėkite vištieną, įmaišykite miltus, krakmolą ir sojų padažą, įpilkite šlakelį aliejaus. Gerai išmaišykite. Jei vištienos gabalėliai labai sulipę, įberkite šiek tiek daugiau krakmolo.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dalimis iškepkite tešloje apvoliotą vištieną. Kepkite, kol gabalėliai gražiai apskrus ir taps traškūs. Išgriebkite ir sudėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad nusivarvėtų riebalai.

4. Paruoškite padažą. Apelsinus gerai nuplaukite. Nutarkuokite vieno apelsino žieveles. Išspauskite sultis.

5. Krakmolą ištirpinkite 100 ml vandens. Įpilkite į keptuvę šlakelį aliejaus ir trumpai paskrudinkite išspaustą česnaką bei kapotus svogūnų laiškus. Nelaukite, kol česnakas paruduos, nes apkars.

6. Supilkite apelsinų sultis, sukrėskite tarkuotą imbierą ir apelsinų žieveles, įmaišykite cukrų, sojų padažą ir ryžių actą, galiausiai plona srovele supilkite krakmolą.

7. Sudėkite skrudintą vištieną ir riešutus, išmaišykite. Tiekite su virtais ryžiais.

Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (viščiukų krūtinėlės)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (ir padažui 5 valg. š.)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Krakmolas: 3.00 valg. š. (ir 1 valg. š. padažui)
Anakardžių riešutai: 100.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės (padažui)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (padažui)
Apelsinai: 2.00 vnt. (padažui)
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š. (padažui)
Ryžių actas (padažui) 3.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 30.00 g (padažui)
Aliejus: 100.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiniškos sojų varškės salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 11
Kaip gaminti

1. Sojų varškę supjaustykite didesniais kubeliais. Panardinkite juos 1–2 min. į verdantį vandenį. Išgriebkite, nusausinkite ir berkite į keptuvę su 2 šaukštais įkaitinto sezamo aliejaus. Kepkite, kol gražiai apskrus.

2. Pievagrybius ir porus susmulkinkite, morkas ir moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais, berkite į gilią keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite, kol daržovės suminkštės ir gražiai apskrus.

3. Tada supilkite sojos padažą, cukrų ir druską, gerai išmaišykite, suberkite skrudintus sojų varškės kubelius, uždenkite keptuvę dangčiu ir patroškinkite dar apie 2 min.

4. Patiekti galite vienas arba su ryžiais bei saldžiarūgščiu padažu.

Ingredientai
Pievagrybiai: 200.00 g
Morkos: 100.00 g
Moliūgai: 100.00 g
Porai: 2.00 vnt. (nedideli)
Varškė: 200.00 g (sojų)
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kiniškas kiaulienos troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 41
Kaip gaminti
  1. Pailgais gabaliukais supjaustytą mėsą užpilkite marinatu (sumaišykite visus jam skirtus produktus) ir palikite 1 val. Galima ir ilgiau, tik tuomet reikia laikyti šaldytuve. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui palikite mirkti. Paprikas, porą ir morkas supjaustykite šiaudeliais.
  2. Mėsą nuvarvinkite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir maišydami 3 min. pakepinkite (ant didelės ugnies). Nustumkite prie keptuvės kraštų, sudėkite paruoštas daržoves ir jas pakepinkite. Kai daržovės apskrus, supilkite sultinį, pasūdykite, sumažinkite ugnį ir uždengę dar 10 min. troškinkite. Sudėkite juostelėmis supjaustytus grybus.
  3. Po 5 min. supilkite marinatą, truputyje vandens išleistą krakmolą, užvirinkite ir tuoj pat išjunkite ugnį.
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (minkštos)
Grybai: 50.00 g (džiovintų)
Paprikos: 2.00 vnt. (po vieną raudonąją ir žaliąją papriką)
Porai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1.00 st. (arba kitokio)
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir marinatui 1 arbat. š.)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (Marinatui)
Actas: 2.00 valg. š. (Marinatui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pusė šaukštelio arba medaus)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (Marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiniška kalakutiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.3 / 20
Kaip gaminti

1. Kalakutieną susmulkinkite ir pakepinkite su česnaku.

2. Kai mėsa apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas bei papriką ir patroškinkite.

3. Baigiant kepti, supilkite pomidorų padažą, medų ir žaliuosius žirnelius bei patroškinkite dar kelias minutes.

4. Patiekite su virtais ryžiais ir žaliaisiais žirneliais

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Kalakutiena: 400.00 g (krūtinėlė)
Paprikos: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Žirniai: 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiniška vištiena su paprikomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.1 / 13
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su česnaku keptuvėje ant aliejaus.

2. Truputį pakepinusi suberkite šiaudeliais pjaustytas paprikas ir kepkite.

3. Baigdama kepti įkrėskite pomidorų padažo, medaus ir šaukštelį krakmolo. Patroškinkite dar kelias minutes.

4. Patiekite su ryžiais. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlė)
Paprikos: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 100.00 ml
Medus: 1.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Imbierinis vištienos troškinukas
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Moliūgą, supjaustytą kubeliais kartu su susmulkintu česnaku, pakepinkite su gabalėliu sviesto (maždaug 30 g). Kai kubeliai suminkštės, supilkite ant jų džiuvėsėlius ir dar šiek tiek pakepinkite.

2. Suberkite gabalėliais pjaustytą vištieną, įberkite pagal skonį vištienos prieskonių, žiupsnelį tarkuoto imbiero, įdėkite likusį sviestą ir patroškinkite 5 min. uždengtoje keptuvėje.

3. Kai šiek tiek atvės, troškinį apšlakstykite citrinos sultimis.

4. Papuošti geriausiai tiktų citrinos griežinėliai bei šviežių mėtų lapeliai. Jei jų neturite, tiks ir petražolės ar kiti žalumynai.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (virtos vištienos krūtinėlės)
Moliūgai: 150.00 g (nulupto)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 70.00 g
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis mėgstamų)
Imbieras: 10.00 g (gabaliukas)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Traški vištiena su sezamais kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 112
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite gabaliukais ir kartu su miltais bei krakmolu sudėkite į polietileninį maišelį. Gerai papurtykite, kad mėsa apsivoliotų, ir  kepkite keptuvėje.

2. Iškeptus vištienos gabaliukus dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nusivarvėtų aliejus.

3. Į keptuvę pilkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite sezamus. Tuomet pilkite citrinos sultis, sojos padažą, dėkite medų, gerai išmaišykite ir, kai tik pradės kristalizuotis, berkite vištienos gabaliukus ir gerai apvoliokite. Patiekite su virtais ryžiais ir žirneliais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š. (kvietiniai)
Medus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 3.00 valg. š.
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Aliejus: 50.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiniška jūrų gėrybių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 2
Kaip gaminti

1. Daržoves supjaustykite. Įpilkite į puodą 2 l vandens, sudėkite jūrų gerybes ir 8–10 min. apvirkite.

2. Įdėkite sultinio kubelius, česnaką, pjaustytą morką, aitrųjį pipirą, juoduosius pipirus ir pekininį kopūstą. Pavirkite 5 minutes.

3. Tada supilkite cukrų, sezamų aliejų, actą ir viską gerai išmaišykite. Puodą nukelkite nuo ugnies. Prieš patiekiant, įpjaustykite šviežio aitriojo pipiro ir smulkintų porų.

Ingredientai
Jūros gėrybės: pakuotė šaldytų 1.00 vnt.
Pekininių kopūstų salotos: 100.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Porai: 100.00 g
Daržovių sultinys: 3.00 vnt. (kubeliai)
Morkos: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (šviežia arba džiovinta)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 2.00 l
Actas: 100.00 ml
Cukrus: 3.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiniškos daržovės
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.7 / 3
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir salierus. Sudėkite nuvarvintus grybus ir dar 2 min. pakepinkite. Įpilkite ketvirtadalį puodelio vandens, uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite 8 min.

2. Likusiame vandenyje išmaišykite krakmo.lą, sojų padažą. Supilkite į keptuvę su daržovėmis ir maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės ir praskaidrės.

3 Sudėkite nuvarvintus sojų daigus, suberkite riešutus, dar pakaitinkite, kad visi produktai vienodai sušiltų, ir nukelkite nuo ugnies.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt. (0,5 puodelio stambiai sukapotų)
Salierai: 3.00 vnt. (puodelis plonais griežinėliais supjaustytų lapkočių)
Grybai: 150.00 g (skardinė konservuotų)
Sojų daigai: (konservuotų skardinė) 400.00 g
Anakardžių riešutai: 2.00 valg. š. (skrudintų)
Vanduo: 1.00 st.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kukurūzų krakmolas: 2.00 arbat. š. (1,5)
Sojų padažas: 150.00 ml (1/4 puodelio)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiniškai paruoštos žuvys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 4
Kaip gaminti

1. Iš miltų, krakmolo, baltymo, žiupsnelio druskos ir vandens užmaišykite tešlą (kaip blynams).

2. Žuvis supjaustykite stambokais gabalėliais, kiekvieną pamerkite į tešlą. Dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels. Iškepusius gabalėlius sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.

3. Paruoškite padažą: į puodą supilkite vyną, sojų padažą, įpilkite pusę puodelio vandens, sudėkite pomidorų tyrę, sugrūstus česnakus, imbierus, įberkite cukraus, maltos paprikos. Išmaišykite ir virkite ant mažos ugnies 5 min.

4. Padažu užpiltas žuvis patiekite karštas. Prie jų tinka biriai virti ryžiai.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (baltų žuvų filė ( menkė, jūrinės lydekos, kefalių))
Miltai: 100.00 g (rupių)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (bulvių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 st.
Vynas: 1.00 st. (1/4 saldaus raudono - padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Pomidorų tyrė: (padažui) 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežiai tarkuotų - padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltos - padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 27
Kaip gaminti

1. Užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir virkite neuždengę puodo ir nemaišydami 8 minutes. Suberkite šaldytus žirnelius ir virkite dar 2 minutes. Nukoškite.

2. Kol virs ryžiai, susmulkinkite papriką, juostelėmis supjaustykite kumpį ir plonytėmis riekelėmis česnako skilteles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite papriką, česnaką ir kumpį. Kepkite 3–4 minutes.

3. Kiaušinius išplakite, pilkite į keptuvę ir kepkite, kol plakinys sukrekės. Suberkite prieskonius ir ryžius su žirneliais. Paruoštus ryžius dėkite į lėkštes ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Šaldyti žirneliai: 100.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kumpis: 2.00 riekės
Paprikos: 75.00 g (1/2 raudonosios)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kiniški prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 10.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiauliena „Kinietiškai“
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 4
Kaip gaminti
  1. Jautieną išvirkite su prieskoniais. Atvėsinkite ir supjaustykite šiaudeliais ir apkepinkite keptuvėje be aliejaus 3-4 minutes ant stiprios ugnies intensyviai maišydami, po to atvėsinkite.
  2. Nuplaukite agurkus, supjaustykite plonais šiaudeliais. Sumaišykite su pakepintos kiaulienos šiaudeliais, atvėsus suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve pastovėti 2-3val. 
  3. Patiekite su sojų padažu. Skanaus.

Receptą atsiuntė Lina M.

Ingredientai
Jautiena: 200.00 g
Kiauliena: 100.00 g
Agurkai: 2.00 vnt.
Sojos: 50.00 g (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (čili)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštrus vištienos troškinys kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 48
Kaip gaminti
  1. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, čili, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
  2. Vištieną šiek tiek apkepkite, suberkite česnakus, čili ir imbierą.
  3. Suberkite morkas, supilkite soją ir kinietišką padažą, viską troškinkite su šlakeliu vandens.
  4. Kai vištiena ir morkos suminkštės, suberikite sezamo sėklas ir viską dar porą minučių patroškinkite.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

Ingredientai
Vištiena: 2.00 vnt. (2 - 3 gabalėliai filė)
Morkos: 2.00 vnt.
Sojų padažas: 5.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 vnt. (nedidelis čili)
Padažas:(saldžiaaštrio kinietiško) 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiniška vištiena su krakmolu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 9
Kaip gaminti
  1. Mėsą supjaustykite juostelėmis.
  2. Sumaišykite kukurūzų krakmolą, cukrų, soją ir aliejų, jei masė išeina labai tiršta, įpilkite dar šiek tiek sojos.
  3. Gautą mišinį supilkite ant mėsos ir palikite maždaug 30 min. marinuotis.
  4. Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejaus ir apkepkite mėsą kol apskrus.

Ruošiame padažą:

  1. Susmulkinkite svogūną, česnakus, čili ir imbierą.
  2. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus, trumpai pakepkite svogūną, kol šiek tiek suminkštės, sudėkite česnakus, imbierą ir čili.
  3. Supilkite medų, actą, soją ir sultinį, įmaišykite krakmolo (žiūrėti pagal konsistenciją, jei reikia dėkite dar krakmolo ar pilkite sultinio). Padažą užpilkite ant mėsos ir kelias minutes pašildykite, suberkite sezamus.
  4. (Mėsą skaniausia valgyti kol ji karšta, nes vėstant krakmolas tirštėja).

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (tinka ir kiauliena)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 5.00 valg. š. (3 - mėsai ir 2 - padažui)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (padažui)
Pipirai: 1.00 vnt. (pusė čili - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelio gabalėlio - padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (ryžių arba raudonojo vyno - padažui)
Sultinys: 3.00 valg. š.
Padažas: (saldžiaaštirio padažo (rasite daugelyje prekybos centrų) - padažui) 2.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 arbat. š. (kukurūzų - padažui)
Sezamo sėklos: 1.00 sauja (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiniškos salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 6
Kaip gaminti
  1. Agurką supjaustykite šiaudeliais, makaronus paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Visus padažo ingredientus gerai sumaišykite. Padažą užpilkite ant daržovių, makaronų ir mėsos, gerai sumaišykite.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Morkos: 200.00 g (šiaudeliais pjaustytų)
Agurkai: 1.00 vnt.
Makaronai: 100.00 g (ryžių (stiklinių))
Kiauliena: 1.00 vnt. (truputis kepintos - pagal poreikį)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (padažui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (ryžių - padažui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiniška vištiena „Guo Bao“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 45
Kaip gaminti
  1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Krakmolą sumaišykite su druska.
  3. Vištieną ir krakmolą sudėkite į tvirtą maišelį ir gerai pakratykite, kol visi vištienos gabalėliai pasidengs krakmolu.
  4. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų ir jame gruzdinkite vištieną (nepamirškite, jog krakmolas netampa tokios ryškiai auksinės spalvos kaip miltai, todėl svarbu neperkepti mėsos).
  5. Gaminamas padažas: Krakmolą ištirpinkite vandenyje.
  6. Visus likusius ingredientus (soją, cukrų ir actą) supilkite į nedidelį puodelį, gerai išmaišykite ir porą minučių pakaitinkite, tada atsargiai, nuolat maišydami supilkite krakmolą ir viską dar šiek tiek pakaitinę padažą supilkite ant iškepusios vištienos.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kukurūzų krakmolas: 160.00 g (100 g - vištienai ir 2 valg. š. - padažui)
Aliejus: 100.00 ml (gruzdinimui)
Sojų padažas: 6.00 valg. š. (padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (ryžių - padažui)
Cukrus: 4.00 valg. š. (padažui)
Vanduo: 6.00 valg. š. (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA. 

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Teisininkai apie Eligijaus Masiulio „paskolos“ legalizavimą: „Tai dar nieko nereiškia“

24sek

Kauno „Žalgirio“ sirgaliai: mylimiausią žaidėją nulemia plaukų spalva ir kodėl trečia vieta geriau už auksą

Aktualu

Giedrė Liutkevičiūtė: Konfliktiško pokalbio valdymas

Verslas

Įvertintas Darbo kodekso poveikis: yra trūkumų ir privalumų, bet išvadoms dar anksti

Pasaulis kišenėje

Naujutėlaitis milžinas už 625 milijonus: į Klaipėdą atplaukė ką tik pakrikštytas kruizinis laivas

Verslas

Teismas atidėjo sprendimo dėl taikos sutarties su „Danpower“ paskelbimą

24sek

NBA komandos vadovas: kodėl „Raptors“ neišmainys Jono Valančiūno?

Menininkas Italijoje kuria „Fiat 500“ skulptūrą iš marmuro

Aktualu

Papiktino užtvertas Kauno klinikų vaistinės įėjimas neįgaliesiems: įrengia ir nenaudoja?

22 kartus į Everestą užkopęs nepalietis pagerino savo paties pasiektą pasaulio rekordą

Vardai

Pirmagimio besilaukianti Greta Lebedeva: „Svajojam apie du ar tris vaikučius, kaip Dievas duos“

Pasaulis kišenėje

Turkiškų atostogų prisiminimai: kaip namuose pasigaminti tikrą kebabą

Vardai

Karališkų vestuvių svečiai „eBay“ aukcione parduoda šventėje gautas dovanas: kaina kyla tūkstančiais

Aktualu

Dėl barnio išlaipinęs keleivį, vairuotojas su „VW Passat“ netrukus rėžėsi į medį

Gyvenimas

8 kasdieniai įpročiai, kurie padės dietos rezultatais džiaugtis ilgiau

Gyvenimas

Trenerė A.Pakalenkaitė: „Jei figūrą paveldime, kodėl tiek daug žmonių priauga po 6–20 kg per kelis mėnesius?“

Vardai

Seserys Puzaraitės ir Katažina: ar jos išdrįsta pasirodyti mieste be jokio makiažo?

24sek

Izraelio lygoje – krepšininkų streikas

Aktualu

Vilniaus kolegijos nauja direktore išrinkta Ž.Jankauskienė

Verslas

„Kaunas didžiuojasi“: penkios įmonės varžysis dėl kauniečių balsų K.A.V.A. apdovanojimuose

Naujienos

Aktualu

Teisininkai apie Eligijaus Masiulio „paskolos“ legalizavimą: „Tai dar nieko nereiškia“

Verslas

Palangos verslininkai skundžiasi dar neprasidėjus sezonui: neranda darbuotojų

24sek

Kauno „Žalgirio“ sirgaliai: mylimiausią žaidėją nulemia plaukų spalva ir kodėl trečia vieta geriau už auksą

Aktualu

Giedrė Liutkevičiūtė: Konfliktiško pokalbio valdymas

Aktualu

Artėjant svarbiam viršūnių susitikimui Šiaurės Korėja griežtina toną

Verslas

Įvertintas Darbo kodekso poveikis: yra trūkumų ir privalumų, bet išvadoms dar anksti

Pasaulis kišenėje

Naujutėlaitis milžinas už 625 milijonus: į Klaipėdą atplaukė ką tik pakrikštytas kruizinis laivas

Menininkas Italijoje kuria „Fiat 500“ skulptūrą iš marmuro

Verslas

Po šešerių metų tyrimo Europos Komisija skelbs sprendimą dėl „Gazprom“

22 kartus į Everestą užkopęs nepalietis pagerino savo paties pasiektą pasaulio rekordą

24sek

NBA komandos vadovas: kodėl „Raptors“ neišmainys Jono Valančiūno?

Aktualu

Papiktino užtvertas Kauno klinikų vaistinės įėjimas neįgaliesiems: įrengia ir nenaudoja?

Vardai

Pirmagimio besilaukianti Greta Lebedeva: „Svajojam apie du ar tris vaikučius, kaip Dievas duos“

Pasaulis kišenėje

Turkiškų atostogų prisiminimai: kaip namuose pasigaminti tikrą kebabą

Vardai

Karališkų vestuvių svečiai „eBay“ aukcione parduoda šventėje gautas dovanas: kaina kyla tūkstančiais

Gyvenimas

8 kasdieniai įpročiai, kurie padės dietos rezultatais džiaugtis ilgiau

Vardai

Seserys Puzaraitės ir Katažina: ar jos išdrįsta pasirodyti mieste be jokio makiažo?

24sek

Izraelio lygoje – krepšininkų streikas

Aktualu

Vilniaus kolegijos nauja direktore išrinkta Ž.Jankauskienė

Aktualu

Dėl barnio išlaipinęs keleivį, vairuotojas su „VW Passat“ netrukus rėžėsi į medį

Metas rinktis

Maistas

Laikas griliui

Išlaikyk atostogų ritmą

Sveikata

Automobilių švaros centras AINAVA

Ryškiems įvarčiams

Pasaulis kišenėje

Sulčių nauda

Daugiau skonio

Unicef vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“

Renginių gidas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką