Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugsėjo 11d. 09:00

Jokios prirūkusios virtuvės: orkaitėje keptas didelis moliūginis blynas

Orkaitėje keptas moliūginis blynas
Vida Press nuotr. / Orkaitėje keptas moliūginis blynas

Blynus mėgsta daugelis, tačiau beveik neišvengiamą riebalų kvapą virtuvėje ar visuose namuose keiksnoja visi. Jei norite išvengti ir šio nemalonumo, ir trypčiojimo prie viryklės, išbandykite didelį orkaitėje keptą blyną, kurį praturtina moliūgų tyrė. Tiesa, ją teks pasiruošti iš anksto.

Ingredientai (4 asm.):

  • 1/2 nedidelio arba 1/4 didesnio moliūgo;
  • 250 g miltų;
  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 valg. šaukšt. skysto medaus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 4 kiaušiniai;
  • 350 ml pieno;
  • 2 valg. šaukš. aliejaus (ir dar 1 šaukštas skardai patepti);
  • 1 arbat. šaukšt. meduolių prieskonių (arba po žiupsnį cinamono, imbiero miltelių, malto kardamono ir maltų gvazdikėlių).

Pastaba: jei gaminsite visą porciją, naudokite plačią skardą aukštesniais kraštais, o jei pusę, tada puikiai tiks keptuvė, tinkama dėti į orkaitę, ar mažesnė apvali kepimo forma.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai iškepkite orkaitėje arba išvirkite garuose moliūgą. Jei kepsite, nepjaustykite, o su visa žieve dėkite į orkaitę ir kepkite 180°C temperatūroje, kol suminkštės. Jei virsite, tuomet nulupkite, supjaustykite kubeliais ir išvirkite garų puode ar plieniniame siete virš verdančio vandens. Moliūgo minkštimą sutrinkite. Blynui jo reikės 1 stiklinės, o likusią tyrę galite užšaldyti – pravers kitiems kepiniams.

2. Visus ingredientus suberkite ir supilkite į didelį dubenį ir elektriniu plaktuvu gerai suplakite.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Kepimo skardą ar formą patepkite aliejumi. Supilkite paruošą tešlą ir dėkite kepti.

4. Kepkite apie 25 min. arba kol blynas parus ir išsipūs.

5. Tiekite dar karštą su mėgstamomis uogomis ar uogiene, klevų sirupu ar kitais priedais.

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Aplinka produktyvumui

Esports namai

URBAN˙/

Interviu
Debiutas
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką