Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai norisi nustebinti, kepkite ant grilio aštuonkojį

Valgyti žuvį ar ja dažniau pakeisti mėsiškus patiekalus pataria visi mitybos ekspertai. Vasarą tai padaryti daug paprasčiau, nes prasideda grilio sezonas, o žuvis, kaip ir jūros gėrybės, yra lengvai ir greitai paruošiamas produktas. Be to, jau pats žuvies ir jūros gėrybių ruošimas atostogoms gali suteikti Viduržemio jūros regiono nuotaikos.
Ant grilio kepti aštuonkojai
Ant grilio kepti aštuonkojai / Vida Press nuotr.

Verta pasinaudoti pranešime žiniasklaidai pateikiamais „Maximos“ maisto gamybos ekspertės patarimais, kaip lengvai namuose paruošti aštuonkojį, idealiai tinkantį atšvęsti ir šviežių lietuviškų bulvių sezono pradžią.

Įdomu, jog šviežių aštuonkojų pardavimai minėtame prekybos tinkle auga itin sparčiai – pavyzdžiui, pernai išaugo daugiau nei 4 kartus. Tiesa, kol kas šiemet pardavimai yra mažesni nei pernai, bet žmonės vis dažniau įsigyja mažus valytus šaldytus aštuonkojus – šių pardavimai net ir šiemet augo.

Pirmiausia, įsigijus aštuonkojį jį reiktų išvirti ir, svarbiausia, nepervirti.

Pasak maisto gamybos ekspertės Brigitos Baratinskaitės, mažieji aštuonkojai tobulai tinka grilio sezonui.„Nuo didžiojo aštuonkojo pirkimo dažnai sustabdo klausimas, kaip jį paruošti. Pirmiausia, įsigijus aštuonkojį jį reiktų išvirti ir, svarbiausia, nepervirti. Pratinkite aštuonkojį prie verdančio sultinio pamažu – iš pradžių merkite iki pusės kojų, po kelių sekundžių ištraukite. Kartokite procesą kelis kartus, įmerkdami vis daugiau aštuonkojo. Galiausiai sultinyje atsidurs jis visas. Tada belieka sumažinti ugnį, kad vanduo vos burbuliuotų, uždengti dangtį ir virti aštuonkojį, priklausomai nuo dydžio, apie valandą“, – pataria ekspertė.

Išvirus aštuonkojį, galima jo kojas supjaustyti smulkesniais gabaliukais ir mauti ant iešmelių – kaip šašlyką, tarpuose suverti išvirtų šviežių lietuviškų bulvių, kurių sezonas jau prasidėjo. Prieš kepant dar patepti aliejumi, o baigus kepti – apibarstyti petražolėmis. Jei norite pateikti kaip restorane, ant grotelių (arba keptuvėje ar orkaitėje) kepkite nesmulkintas aštuonkojo kojas. Taisyklės tos pačios – šlakstome alyvuogių aliejumi, galima užberti smulkinto česnako, baigiant kepti pabarstome petražolėmis.

Vida Press nuotr./Ant grilio keptas aštuonkojis
Vida Press nuotr./Ant grilio keptas aštuonkojis

„Visgi jei norite pajusti jūros dvelksmą ir atostogų nuotaiką įdėdami mažiau darbo, siūlau išbandyti marinuotus ir ant grotelių keptus mažuosius aštuonkojus“, – receptu dalijasi B.Baratinskaitė.

Ant grotelių kepti mažieji aštuonkojai

Ingredientai:

  • atšildytų mažųjų aštuonkojų;
  • petražolių;
  • česnako;
  • šviežios aitriosios paprikos;
  • alyvuogių aliejaus;
  • sausas baltojo nealkoholinio vyno.
  • Gaminimas:

1. Visas žoleles ir daržoves susmulkinti, sumaišyti su aliejumi ir vynu. Dėti mažuosius aštuonkojus. Marinuoti dvi valandas.

2. Kepti ant grotelių tol, kol gražiai apskrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius