Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kai norisi skaniai ir greitai: apkepai su daržovėmis

Kuo puikūs apkepai? Žinoma, jei receptas vykęs, jie nepaprastai skanūs, tačiau dar vienas privalumas – apkepus paprasta ir greita paruošti: sumaišei, supylei ar sudėliojai, pašovei į orkaitę ir galima dengti stalą. Štai tokių greitukų rinkinį savaitės pradžiai ir siūlome.
Cukinijų ir pomidorų apkepas
Cukinijų ir pomidorų apkepas / Vida Press nuotr.
Pomidorų apkepas
Receptas: Pomidorų apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.5 / 27
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Sviestas: 130.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai ir 3-4 vnt. įdarui)
Actas: 1.00 valg. š. (tešlai)
Vanduo: 2.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai ir pagal skonį įdarui)
Pomidorai: 9.00 vnt. (mažų; įdarui)
Pienas: 100.00 ml (įdarui)
Grietinėlė: 120.00 ml (neriebios; įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų pagal skonį; įdarui)
Sūris: 80.00 g (tarkuoto parmezano; įdarui)
Pesto padažas: 3.00 valg. š. (įdarui)
Čiobreliai: 20.00 g (įdarui)
Kaip gaminti

1. Sviestą palaikykite šaldytuve. Supjaustykite gabalėliais ir sudėkite miltus. Įmuškite kiaušinį, įpilkite acto, vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai dėkite į šaldytuvą.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo indą ištepkite aliejumi ir pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą, įtieskite į kepimo indą ir subadykite šakute.

3. Pomidorus viršūnėlėse įpjaukite kryželiu. Kiaušinius išplakite su pienu, grietinėle, įberkite druskos, pipirų. Suberkite tarkuotą parmezaną (dalį palikite apibarstymui), išplakite. Įdėkite „Pesto“ padažo ir dar kartą išplakite.

4. Gautą masę supilkite ant tešlos. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių – plakinys turi sutirštėti. Sumažinkite karštį iki 160 laipsnių. Ant viršaus išdėliokite pomidorus, šiek tiek įspauskite, suberkite čiobrelius ir likusį parmezaną. Vėl šaukite į orkaitę ir  kepkite dar apie 15 minučių.

Knyga „Geri receptai 2“
Knyga „Geri receptai 2“

Receptas iš knygos „Geri receptai 2“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suskleisti
Baklažanų apkepas
Receptas: Baklažanų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 39
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 kg
Pomidorai: 1.00 kg (sunokusių)
Mocarelos sūris: 300.00 g
Sūris: 100.00 g (parmezano)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bazilikai: 20.00 arbat. š. (ryšulėlis šviežių)
Aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, palikite 20 min. pastovėti, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Baklažanų griežinėlius apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalai.

2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite stambiais kubeliais.

3. Mocarelą supjaustykite griežinėliais, bazilikus smulkiai sukapokite.

4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje trumpai pakepinkite išspaustą česnaką, sudėkite pomidorus ir bazilikus, virkite padažą 10 min., pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite.

5. Į aliejumi pateptą stiklinį kepimo indą sluoksniais sudėkite baklažanus, pomidorų padažą ir mocarelą. Kepkite 40 min. 180°C temperatūros orkaitėje. Baigdama kepti apibarstykite tarkuotu parmezanu.

Suskleisti
Apkepas su daržovėmis
Receptas: Apkepas su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.9 / 58
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės, įdarui)
Morkos: 2.00 vnt. (įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (įdarui)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji, įdarui)
Žirniai: 100.00 g (įdarui)
Pomidorai: 2.00 vnt. (įdarui)
Grietinėlė: 100.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sūris: 50.00 g (fermentinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Ant stalo ar didelės lentos suberkite miltus, ant jų burokine tarka sutarkuokite sviestą (kuo jis šaltesnis, tuo mažiau veliasi) ir ilgu plačiu peiliu kapokite, kol neliks sausų miltų. Tada įpilkite 3 šaukštus vandens ir baikite minkyti rankomis. Gatavą tešlą įsukite į plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

2. Paruoškite daržoves: cukinijas ir svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, morkas – kubeliais. Paprikas, išėmus sėklas, taip pat supjaustykite kubeliais. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perpilkite šaltu, nulupkite odelę ir supjaustykite skiltelėmis.

3. Paruoškite užpilą: kiaušinius išplakite su druska ir pipirais, sumaišykite su grietinėle.

4. Atšalusią tešlą iškočiokite į pusės centimetro storio stačiakampį lakštą, atsargiai perkelkite į apkepo indą ir 10 min. kepkite 210°C karštumo orkaitėje.

5. Paskui ant apkepusio lakšto sudėkite paruoštas daržoves, supilkite kiaušinių plakinį, ant viršaus suberkite tarkuotą sūrį ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite dar maždaug 20 min.  

Suskleisti
Cukinijų apkepas
Receptas: Cukinijų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 24
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 700.00 g (jaunų)
Miltai: 2.00 valg. š.
Sviestas: 20.00 g
Pienas: 300.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aštri dešra 150.00 g
Sūris: 150.00 g (brandinto)
Kaip gaminti

1. Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Juos sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą.

2. Įkaitintame svieste pakepinkite miltus, kol suputos, tada užpilkite pienu, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3. Išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite mažais gabaliukais supjaustytą dešrą ir dar keletą minučių pakepinkite.

4. Padažą užpilkite ant cukinijų, ant viršaus užtarkuokite brandinto sūrio ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kalafijorų apkepas
Receptas: Žiedinių kopūstų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 23
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kiauliena: 100.00 g (bekoniena)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Karis: 5.00 g
Čiobreliai: 5.00 g (džiovintas, maltas)
Sviestas: 15.00 g
Pienas: 100.00 ml (riebus)
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Žiedinį kopūstą išskaidykite nedideliais žiedynais ir apvirkite trumpai sūdytame vandenyje. Sudėkite į kepimo indą ir ant viršaus išdėliokite gabaliukais pjaustytus kiaušinius.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įdėkite kelis šaukštus miltų, nuolat maišant po truputį supilkite pieną, suberkite prieskonius ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Padažui sutirštėjus, įdėkite 3/4 tarkuoto sūrio ir dar truputį pavirkite.

3. Padažą supilkite ant žiedinių kopūstų bei kiaušinių, ant viršaus uždėkite gabalėliais pjaustytą mėsą ir užbarstykite likusio sūrio. Kepkite 180° C temperatūros orkaitėje, kol viskas gražiai apskrus.

Suskleisti
Apkepas su pomidorais
Receptas: Apkepas su pomidorais
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 17
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 6.00 vnt. (dideli)
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Grietinėlė: 1.00 st.
Varškė: 270.00 g (riebi)
Miltai: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 3.00 vnt.
Mocarelos sūris: 1.00 sauja (tarkuota)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotos)
Makaronai: 200.00 g (virti švieži lakštiniai)
Kaip gaminti

1. Makaronus su šlakeliu aliejaus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir perplaukite, kad nebūtų sulipę.

2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

4. Kiaušinius iki vientisos masės išplakite su pienu, grietinėle ir per sietelį pertrinta varške, suberkite miltus. Plakinį pagal skonį pasūdykite, pagardinkite Provanso žolelių mišiniu.

5. Į riebalais pateptą kepimo skardą klokite lakštinių sluoksnį, tada paskleiskite svogūnų ir pomidorų, viską pasūdykite, pagardinkite pipirais, užpilkite kiaušinių plakiniu, likusiais pomidorais ir tarkuotu sūriu.

6. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.

 

Suskleisti
Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas
Receptas: Brokolių ir žiedinių kopūstų apkepas
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 61
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Pomidorai: 10.00 vnt. (8–10 vyšniniai)
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (4-5)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sūris: 50.00 g (tarkuotas mėgstamas fermentinis)
Majonezas: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (džiovintos prieskoninės žolelės pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Brokolį ir žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir sūdytame vandenyje pavirkite kelias minutes. Nuvarvinkite.

2. Gerai išplakite kiaušinius, sudėkite majonezą, prieskonius ir tarkuotą fermentinį sūrį.

3. Kepimo formą ištepkite sviestu, sudėkite brokolius ir žiedinius kopūstus, apipilkite paruoštu padažu, ant viršaus išdėliokite vyšninius pomidorus. Kepkite 180 laispnių orkaitėje apie 20 minučių.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Cukinijų ir fetos apkepas
Receptas: Cukinijų ir fetos apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 52
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 700.00 g
Bulvės: 400.00 g (su lupenomis virtos)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Fetos sūris: 400.00 g
Varškės sūris: 200.00 g (paprastas)
Mėtos: 3.00 g (kelios šakelės šviežių)
Grietinėlė: 200.00 ml
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Cukinijas nuplaukite, bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis.

2.Daržoves sudėkite į dubenį, pabarstykite miltais, druska, pipirais, raudonėliais ir lengvai išmaišykite. Fetą sutrupinkite ir pusę jos užbarstykite ant daržovių.

3.Mėtas nuplaukite, nukratykite, nuskabykite lapelius ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Varškės sūrį supjaustykite riekelėmis.

4.Į alyvuogių aliejumi pateptą kepimo formą eilėmis dėkite varškės sūrio riekeles su mėtomis ir daržovėmis. Viską užpilkite grietinėle. Ant viršaus užbarstykite likusią fetą. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie valandą.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Saldus moliūgų apkepas
Receptas: Saldus moliūgų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.0 / 36
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 400.00 g (300-400 g)
Duona: 8.00 riekės (skrudinamoji)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (ir 2 tryniai)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamoji (35 proc. riebumo))
Pienas: 150.00 ml
Cukrus: 80.00 g (ir 3-4 valg. š. sirupui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (ir 1 arbat. š. sirupui)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 st. (sirupui)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (sirupui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (žievelės sirupui)
Kaip gaminti

1.Moliūgą nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą, atšaldykite ir užpilkite moliūgus. Palikite šaldytuve per naktį.

2.Moliūgus iš sirupo išgriebkite ir nuvarvinkite. Skrudinamosios duonos riekes plonai iškočiokite. Į kiekvieną riekę įvyniokite 3–4 moliūgo gabaliukus ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo formą.

3.Kiaušinius, trynius, vanilinį cukrų, grietinėlę, pieną, cukrų ir cinamoną išplakite ir supilkite ant duonos su moliūgais.

4.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes, kol gražiai paruduos.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Pomidorų ir baklažanų apkepas
Receptas: Pomidorų ir baklažanų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.7 / 25
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 kg
Svogūnai: 2.00 vnt. (dideli)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Česnakai: 3.00 skiltelės
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Bazilikai: 3.00 g (lapeliai)
Petražolės: 3.00 g (lapeliai)
Baklažanai: 1.00 kg
Duona: 7.00 riekės (6–7 riekelės batono)
Šalavijai: 4.00 g (3–4 šalavijų lapeliai)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Mocarelos sūris: 250.00 g
Kaip gaminti

1.Pomidorus supjaustykite. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir su aliejumi apkepkite storadugniame puode. Sudėkite grūstą česnaką, laurų lapelį ir kaitinkite dar kelias minutes.

2.Sudėkite pomidorus ir pusvalandį troškinkite. Laurų lapelį išimkite, pagardinkite druska, maltais pipirais. Įmaišykite smulkintus žalumynus.

3.Baklažanus supjaustykite išilgai apie pusės centimetro storio šiaudeliais. Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, aptepkite aliejumi ir 230 laipsnių orkaitėje kepkite apie 15 minučių. Apverskite, vėl aptepkite aliejumi ir kepkite dar 10 minučių.

4.Batono riekeles supjaustykite nedideliais kubeliais ir paskrudinkite keptuvėje be riebalų. Pagardinkite aštriais prieskoniais.

5.Į skardą dėkite ploną sluoksnį pomidorų padažo, ant jo – sluoksnį baklažanų, ant jų vėl pomidorų padažo, apibarstykite batono kubeliais. Sluoksnius dar kartą pakartokite. Viršų apibarstykite tarkuota mocarela.

6.Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Apkepas su kininiais kopūstais
Receptas: Apkepas su kininiais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 800.00 g (nugarinė)
Fetos sūris: 200.00 g
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis kininis)
Kalendros: 2.00 arbat. š.
prieskonių mišinys (garstyčios, malta saldžioji ir aitrioji paprika) 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š. (padažui)
Miltai: 1.00 valg. š. (padažui)
Pienas: 250.00 ml (padažui)
Rozmarinai: 4.00 g (padažui 2 šakelės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite šiaudeliais. Prieskonius sumaišykite su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, užpilkite ant mėsos ir palikite pusvalandį pastovėti. Kopūstą supjaustykite juostelėmis.

2.Fetą susmulkinkite nedideliais gabalėliais. Paruoškite padažą: nesvylančioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite persijotus miltus ir maišydami truputį pakepinkite. Po truputį supilkite pašildytą pieną ir 300 mililitrų vandens, užvirinkite ir maišydami virkite 5 minutes.

3.Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir nuolat maišydami apkepinkite mėsą. Išimkite į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite paprikas. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Į sviestu išteptą kepimo formą sudėkite apkeptą mėsą, užbarstykite kopūstų, paprikų ir fetos.

4.Viską užpilkite padažu ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Tinka valgyti su kuskuso koše.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Apkepas su brokoliais
Receptas: Apkepas su brokoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 34
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 300.00 g (filė)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bulvės: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pienas: 70.00 ml (70-100 ml)
Parmezano sūris: 1.00 st. (tarkuotas)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Brokolius kelias minutes apvirkite pasūdytame vandenyje. Žuvų filė supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus.

2. Sudėkite smulkintą žuvį ir vis pamaišydama kepinkite 5–7 minutes. Pagal skonį pagardinkite žuvų prieskoniais, pasūdykite. Nukelkite nuo ugnies.

3. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nukelkite puodą, įpilkite verdančio pieno, įmeskite gabalėlį sviesto, sugrūskite. Įmaišykite pusę stiklinės tarkuoto parmezano.

4. Sviestu išteptame kepimo inde tolygiai paskirstykite bulvių košę, ant viršaus – lašišą, apvirtus brokolių gabalėlius.

5. Apibarstykite likusiu tarkuotu parmezanu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Puoškite petražolėmis.  

Suskleisti
Savojos kopūstų apkepas
Receptas: Savojos kopūstų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 15
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (Savojos - vidutinio dydžio)
Ryžiai: 100.00 g (virtų)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Porai: 150.00 g (pusė stiebo)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona)
Morkos: 2.00 vnt.
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Atskirkite kopūsto lapus, nuplikykite verdančiu vandeniu, nuvarvinkite ir nusausinkite.

2. Papriką perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdį, supjaustykite plonais šiaudeliais.

3. Nuskustas morkas sutarkuokite šiaudeliais, porą supjaustykite griežinėliais.

4. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto. Suberkite porus ir porą minučių kepkite. Suberkite morkas, paprikas ir dar 2–3 minutes kepkite.

5. Pagal skonį įberkite daržovių prieskonių, maltų juodųjų pipirų, pasūdykite, išmaišykite.

6. Daržoves sumaišykite su virtais ryžiais. Gautos masės krėskite ant kopūsto lapų, ant viršaus užberkite po žiupsnį tarkuoto parmezano, susukite ritinėlius.

7. Išdėliokite juos kepimo inde. Apliekite plaktais kiaušiniais, pagardintais maltais pipirais ir druska. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.         

Suskleisti
Greitas bulvių ir moliūgų apkepas
Receptas: Greitas bulvių ir moliūgų apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 188
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 400.00 g
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 2.00 g (dideli)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 4.00 valg. š.
Parmezano sūris: 200.00 g (tarkuoto)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š. (kepti ir skardai patepti)
Kaip gaminti
  1. Moliūgą ir nuskustas bulves sutarkuokite stambia (burokine)  tarka.
  2. Svogūnus nulupkite supjaustykite, apkepkite svieste ir supilkite į tarkuotų bulvių ir moliūgų masę.
  3. Kiaušinius išplakite ir supilkite į masę, suberkite miltus, pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Išmaišykite.
  4. Kepimo indą ištepkite sviestu ir sukrėskite masę.
  5. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20–30 minučių. Kai apkepas bus jau beveik iškepęs, apiberkite jo viršų parmezano sūriu ir dar kelias minutes pakepkite, kol sūris išsilydys. Patiekite su mėgstamu padažu.
Suskleisti
Gardusis baklažanų apkepas
Receptas: Gardusis baklažanų apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 58
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (pagrindui)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (pagrindui)
Druska: 1.00 valg. š. (1 valg. š. - pagrindui ir žiupsnelis - pagal skonį - įdarui)
Miltai: 200.00 g (pagrindui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (pagrindui)
Baklažanai: 3.00 vnt. (įdarui)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiosios - įdarui)
Pievagrybiai: 10.00 vnt. (įdarui)
Sūris: 100.00 g (kietasis - įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 valg. š. (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Aliejų pakaitinkite ir sudėkite išspaustą česnaką, suberkite druską ir Provanso žoleles. Palikite kelioms minutėms pastovėti.
  2. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.
  3. Baltymus išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų.
  4. Į baltymus dėkite po vieną kiaušinio trynį ir maišykite.
  5. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išminkykite tešlą.
  6. Tešlą iškočiokite ir išklokite kepimo indą taip, kad kraštai šiek tiek užsiriestų į vidų.
  7. Griežinėliais supjaustykite baklažanus, apiberkite druska ir palikite kelias minutes. Atsiradusį skystį nupilkite, baklažanus nuplaukite ir nusausinkite.
  8. Nedideliais gabalėliais supjaustykite saldžiąsias paprikas, baklažanus ir pievagrybius.
  9. Daržoves, tarkuotą sūrį ir pievagrybius sumaišykite su aliejumi ir viską sukrėskite į tešla išklotą kepimo indą.
  10. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
         cleardot.gifReceptą atsiuntė Rasa J.
Suskleisti
Itališkas baklažanų apkepas „parmigiana“
Receptas: Itališkas baklažanų apkepas „parmigiana“
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.7 / 47
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Konservuoti pomidorai: 250.00 g (smulkintų konservuotų savo sultyse)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 2.00 sauja (tarkuoto)
Mocarelos sūris: 3.00 vnt. (rutuliukai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Saulėgrąžų aliejus: 5.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (padažui ir baklažanams)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š.
Bazilikai: 2.00 vnt. (šakelės)
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite itin plonais griežinėliais. Sudėkite į koštuvą, apibarstykite druska, prispauskite iš viršaus ir palikite porai valandų, kad dingtų kartumas.

2. Tada imkitės padažo. Alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką, kad gražiai pageltonuotų. Italė Monia, kuri su manimi pasidalino parmidžianos receptu, sakė, kad kepant reikia sulaukti „kada svogūnai pradeda dainuoti“ – tada reikia pilti pomidorus. Įdėkite žiupsnį druskos, cukraus, pipirų ir šviežio baziliko. Virkite ant mažos ugnies maišydami, kol padažas sutirštės.

3. Baklažanus pakepinkite ant saulėgrąžų aliejaus iš abiejų pusių. Nusausinkite riebalus.

4. Tada kepimo inde apatiniame sluoksnyje sudėkite pusę baklažanų, kad padengtų visą plotą. Užpilkite pusę padažo. Užberkite sluoksnį smulkintos mocarelos, sluoksnį smulkinto parmezano.

5. Tada vėl klokite baklažanus, pilkite pomidorų padažą ir gausiai apibarstykite parmezanu. Pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite apie 15 minučių, kol susidarys sūrio pluta. Patiekite karštą.

Suskleisti
Briuselio kopūstų apkepas
Receptas: Briuselio kopūstų apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.5 / 10
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (filė; arba kitos mėgstamos mėsos, virtos arba keptos)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Vištienos sultinys: 300.00 ml
Pienas: 400.00 ml
Garstyčios: 2.00 valg. š. (geriausia Dižono)
Sūris: 70.00 g (tarkuoto)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nupjaukite briuselinio kopūsto kotelius, pašalinkite nešvarius išorinius lapelius. Jei kopūstukai yra labai dideli, perpjaukite juos pusiau. Virkite juos pasūdytame vandenyje 5–10 min, kol bus minkšti. Nupilkite į kiaurasamtį ir perliekite labai šaltu vandeniu.

2. Vištieną arba kitą pasirinktą mėsą išvirkite pasūdytame vandenyje, su lauro lapu ir skiltele česnako, perpjauta pusiau.

3. Orkaitę įkaitinkite 200°C.

4. Puode ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, kaitinkite, kol miltai ims keisti spalvą. Maišant virtuvine šluotele supilkite vištienos sultinį ir pieną. Kaitinkite ant lengvos ugnies, kol padažas sutirštės. Nukėlę nuo ugnies, įmaišykite garstyčias, pagardinkite druska ir pipirais.

5. Vištieną, arba kitą pasirinktą mėsą, supjaustykite kubeliais, suberkite į apkepo indo dugną, ant viršaus išdėliokite virtus briuselinius kopūstus, apliekite padažu, apiberkite tarkuotu sūriu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 10–15 min, kol sūris išsilydys ir parusvės.

6. Mėgaukitės iškart, su virtomis bulvėmis arba ryžiais.

Beje, šį apkepą galima labai lengvai paversti vegetarišku patiekalu – vietoje mėsos briuselinius kopūstus apiberkite sauja graikinių riešutų, tada viską apliekite padažu, apiberkite sūriu ir kepkite, kol šis išsilydys. Veganai vištienos sultinį gali pakeisti daržovių sultiniu, o vietoje paprasto pieno naudoti migdolų pieną arba kitą augalinį pakaitalą.

Suskleisti
Cukinijų ir pomidorų apkepas
Receptas: Cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.9 / 67
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 100.00 g (ilgagrūdžių)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės, supjaustytos 5 mm storio riekelėmis)
Pomidorai: 9.00 vnt. (prinokę, bet tvirti pomidorai, supjaustyti 1 cm riekėmis)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (šviežiai maltų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, supjaustytas plonais griežinėliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (lengvai paplakti)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (geriau švieži, bet galima keisti džiovintais)
Parmezano sūris: 100.00 g (smulkiai tarkuoto)
Kaip gaminti

1. Išvirkite ryžius, tačiau nukaiskite kokia 1 minute anksčiau – kad būtų netoli išvirimo, tačiau dar ne visai išvirę.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Dvi dideles kepimo skardas patepkite alyvuogių aliejumi ir į vieną sudėkite cukinijų riekeles, į kitą – pomidorų. Pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų ir dėkite kepti. Pomidorus kepkite 10 min. (nevartykite), cukinijas – 20 min. (įpusėjus laikui apverskite).

3. Kol daržovės kepa orkaitėje, storadugnėje keptuvėje įkaitinkite 2 valg. šaukšt. aliejaus ir suberkite svogūnus, smulkintus česnakus bei žiupsnį druskos, maišydami kepinkite, kol svogūnai taps auksiniai, ims po truputį karamelizuotis. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite kiek pravėsti.

4. Dideliame dubenyje sumaišykite ryžius, keptus svogūnus, paplaktus kiaušinius ir pusę kiekio sūrio. Įberkite pipirų ir čiobrelius.

5. Nedidelę apvalią ar stačiakampę kepimo formą aukštesniais kraštais patepkite trupučiu alyvuogių aliejaus ir supilkite ryžių-svogūnų-kiaušinių mišinį, išlyginkite.

6. Ant ryžių sluoksnio dėkite apkepintas cukinijas, o ant šių – pomidorus. Viršų pabarstykite likusiu sūriu.

7. Kepkite orkaitėje, kol viršus taps auksinės spalvos – tai gali trukti 20–30 min. Skanaus!

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius