Dabar populiaru
Publikuota: 2018 spalio 18d. 13:00

Kai obuolių netrūksta: vokiškas obuolių pyragas, kuriam prireiks 1,5 kg vaisių

Vokiškas obuolių pyragas
Vida Press nuotr. / Vokiškas obuolių pyragas

Kartais ne trūkumas, bet perteklius gali virsti problema – pavyzdžiui, kai sode užderėjo tiek obuolių, jog nebežinia, kur juos dėti. Tada praverčia receptai, kurie padeda skaniai sunaikinti kuo daugiau šių vaisių. Būtent toks yra mūsų siūlomas klasikinis vokiškas obuolių pyragas, išbandykite!

Ingredientai:

tešlai:

  • 100 g cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 300 g miltų;
  • 200 g sviesto, šalto, supjaustyto kubeliais;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 2 valg. šaukšt. šalto vandens.

įdarui:

  • apie 1,5 kg obuolių, nuluptų, be sėklų, supjaustytų kubeliais;
  • 1 valg. šaukšt. citrinų sučių;
  • 2 arbat. šaukšt.cinamono;
  • 100 g cukraus;
  • 1 sauja razinų;
  • 2 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
  • 1 didelis paplaktas kiaušinis (aptepimui).

Gaminimas:

1. Pirmiausia paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Sudėkite sviestą ir, trindami pirštų galais, visą masę paverskite rupiais trupiniais, primenančiais šlapią smėlį. Supilkite vandenį, vanilės ekstraktą, muškite tešlai skirtą kiaušinį ir greitai suminkykite tešlos rutulį. Dėkite jį ant sviestinio popieriaus ar maistinės plėvelės, gerai apsukite ir dėkite į šaldytuvą bent valandai.

2. Kol tešla šąla, paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite obuolius, citrinos sultis, cukrų ir razinas.

3. Apvalią 24 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu ar bekvapiu aliejumi. Išimkite iš šaldytuvo tešlą ir padalykite ją į 3 dalis. Pirmąją dalį iškočiokite iki apskritimo, kuris dengtų dugną. Antrąją dalį tol, kol ši bus tokio pat storio, kaip dugnas, supjaustykite ją juostomis ir apdenkite visus vidinius kepimo formos šonus, apačioje tvirtai sulipdydami su tešlos dugnu.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C temperatūros.

5. Pabarstykite tešlos pagrindą džiūvėsėliais ir sudėkite visą įdarą. Paskutinį likusį tešlos trečdalį iškočiokite plonai, supjaustykite 2 cm pločio juostelėmis ir apdėliokite jomis pyrago viršų, gerai pritvirtindami prie šonų. Jei esate estetikos mėgėjai ir geri pynėjai, galite dekoruoti juostomis labai išmoningai, jei ne – kaip pavyks. Galiausiai gautus „pynučius“ patepkite kiaušiniu.

6. Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 60–70 min., kol viršutinis sluoksnis bus auksiškai rudas, o įdaro masė – burbuliuojanti ir sukepusi.

7. Leiskite formoje pyragui pravėsti bent 30–40 min., o tada galite nuimti formos kraštus, pjaustyti ir tiekti su ledais, plakta grietinėlė ar be nieko.

Shutterstock nuotr./Obuolių pyragas
Shutterstock nuotr./Obuolių pyragas

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Užsispyrusi Italija renkasi vargšų nacionalizmą: radikalai žino, kad juos gelbės kiti

Smurto randai

Gyvenimas

Vladas slėpė depresiją 10 metų, bet rado jėgų susiimti: „Jaučiausi kaip zombis“

24sek

Dainius Adomaitis – apie antibiotikus, žaidėją-klijus ir skambų D.Suttono pareiškimą

„Ginčas“: ar pasiteisino Luko Lekavičiaus sprendimas palikti „Žalgirį“?

Aktualu

Tarptautinėse pratybose „Geležinis Vilkas 2018“ vienu metu sprogo 29 sprogmenys

Gyvenimas

Gulintis autostradoje vairuotojas meldė pagalbos ir buvo priblokštas greitosios operatorių sprendimų

24sek

Čempionų lygoje – netikėtai užliepsnojęs A.Juškevičius

Vardai

„Dydžio (r)evoliucijos“ finalininkė Dovilė Rostovskytė: „Dėl savo išvaizdos negalėjau įsidarbinti teatre“

24sek

„Rytas“ pralaimėjo paskutinių minučių dramą prieš „Uniks“

Kultūra

Už 100 JAV dolerių Danas Brownas žada atskleisti bestselerių rašymo subtilybes

Gyvi regionai

A.Bružas Visagine rado universitetą su aštuoniais fakultetais

Sportas

Olimpinė karatė: Kodėl čia nelyja medaliais? Ir ar jų reikia?

Vardai

Pabaigos pradžia artėja: paviešintas paskutinio „Sostų karų“ sezono anonsas

Sportas

„Sūduvos“ triumfo įrašas Kroatijoje tapo hitu

Vardai

Ieva Zasimauskaitė atšaukė „Eurovision afterparty“: „Matyt, esu per jauna organizuoti koncertus“

Gazas

Puspriekabių šoninės apsaugos: kaip jos gali išgelbėti gyvybę?

Verslas

J.Didžiulis apie Reformatų skvero atnaujinimą: taip ardomas pasitikėjimas

Aktualu

Šalia D.Trumpo įamžintas „mažylis“ V.Putinas prajuokino rusų internautus

Aktualu

Tarp kultūros įstaigų plinta informacija: valdžia planuoja muziejų jungtuves

Naujienos

Aktualu

VTEK narių pareiškimas: teiginiai apie Seimo vadovybės spaudimą laužti iš piršto

Sportas

Intriguojančiame I lygos finiše – trijų ekipų kova dėl bilieto į A lygą

Verslas

„Small Planet Airlines“ Vilniuje atleidžia 44 darbuotojus

Aktualu

Nesutarimai skaldo Lietuvos totorių bendruomenę: piktinamasi rengiamu kongresu

Aktualu

Indonezijoje ant žemės drebėjimo sugriautų rajonų barstomos dezinfekuojančios medžiagos

Gazas

Didmiesčių problemos keliauja į kurortus. Ar pavyks išvengti?

Vardai

Žmogaus elgsenos ekspertas: „N.Westas žinojo, kad Sandra Grafinina teikė eskorto paslaugas“

Gazas

BMW vairuotojai bando atsikratyti blogos etiketės kurdami muziką

Aktualu

Kaune pradedamas šildymo sezonas

Aktualu

R.Andrikis paliko „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją

24sek

„Ryto“ jaunimo programoje – perspektyvus 16-metis

Aktualu

Vilniaus Fabijoniškių gyventojai pasipiktinę: niokojamas Šeškinės ozo draustinis

Verslas

Paramą kaimui už 1 mln. eurų viešins „VIP Viešosios informacijos partneriai“

Aktualu

CNN: Rusijos kariuomenė tikriausiai modernizuoja savo objektus Kaliningrado srityje

Pasaulis kišenėje

EK išdalins dar 12 000 nemokamų bilietų kelionėms po Europą

Sportas

Marijampolės „Sūduva“ gynybos ramsčio šiemet nesulauks

Verslas

Žaibiškai pristatęs biudžeto projektą V.Šapoka prašė neskleisti gandų apie pinigus kultūrai

Aktualu

L.Kukuraitis: kitąmet pensijoms mokėti numatyta 3,1 mlrd. eurų

Pasaulis kišenėje

Indija – šalis, kurioje perkainojamos vertybės

15min iš Stambulo 24sek

414 cm Šaro manevras, padėjęs „Žalgirio“ pergalės pamatą

Vardai

Ypatingos

04:06
09:17

Gera keliauti kartu

Ko reikia šiuolaikiniam pirkėjui?

Sveikata

Mamos prieš meningokoką

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką