Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2018 gegužės 26d. 10:00

Kai tingisi gaminti: 3 sveiki ir greiti receptai vasarai

Lengvi patiekalai
Lengvi patiekalai

Užklupus vasarą primenantiems karščiams, linkstame prie lengvesnių patiekalų. Be to, geras oras atvirkščiai proporcingas mūsų norui laiką leisti virtuvėje.

Subalansuotą maistą gaminančios ir propaguojančios „Kūno kultūros“ virtuvės šefas Ignas Štuka dalijasi keliais gaivių ir lengvai paruošiamų patiekalų receptais su šviežiais pomidorais. Šie receptai – idealus variantas lengvai vakarienei arba priešpiečiams į darbą: paprasta pagaminti, lengva ir maistinga.

Šalta pomidorų sriuba „Gaspačo“

Ingredientai (2 asm):

  • 200 g įvairių pomidorų (šefas naudojo „Kietaviškių“ pomidorų asorti);
  • 50 ml konservuotų pomidorų;
  • 1 trumpavaisis agurkas;
  • ½ paprikos;
  • ¼ mėlynojo svogūno;
  • skiltelė česnako;
  • mėtos lapelis;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • alyvuogių aliejaus;

papuošimui:

  • ½ paprikos;
  • ¼ svogūno;
  • 1 agurkas;
  • keli mėtos lapeliai.

Gaminimas:

1. Sutrinkite visus ingredientus elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

2. Papuošimui skirtus ingredientus supjaustykite smulkiais kubeliais.

3. Patiekite sriubą dubenėliuose, ant viršaus užberkite smulkiai pjaustytas daržoves ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Šalta pomidorų sriuba „Gaspaco“
Šalta pomidorų sriuba „Gaspaco“

Kuskuso salotos su feta

Ingredientai (2 asm.):

  • 140 g kuskuso;
  • 200 g vynuoginių pomidorų;
  • 1 trumpavaisis agurkas;
  • 200 g fetos sūrio;
  • saujelė juodųjų alyvuogių;
  • saujelė gražgarsčių.

Gaminimas:

1. Kuskuso kruopas užpilkite karštu vandeniu, uždenkite folija ir palikite pusvalandžiui išbrinkti. Taip kruopos nesulips ir išliks birios.

2. Daržoves ir fetos sūrį supjaustykite ir sumaišykite su kuskusu.

Kuskuso salotos
Kuskuso salotos

Sūrio ir pomidorų užtepėlė

Ingredientai:

  • mėgstamos duonos;
  • indelis kreminio sūrio;
  • 1 juodasis pomidoras;
  • 1 trumpavaisis agurkėlis;
  • 2 ridikėliai;
  • keli petražolių lapeliai;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

1. Smulkiai supjaustykite daržoves ir petražoles;

2. Sumaišykite jas su tepamu sūreliu, alyvuogių aliejumi ir prieskoniais;

3. Paruoštą užtepėlę tepkite ant juodos duonos, skrebučio ar itališkos duonelės – sumuštinukai paruošti!

Užtepėlė
Užtepėlė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Mėgaukis šiandien

Laimė jaustis saugiai

Video

36:34
38:58
01:33

Sodo ir daržo ekspertai

Mes turėsim kūdikį!

Esports namai

Puiki sveikata – mažiau išlaidų

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką