Dabar populiaru
Publikuota: 2019 gegužės 20d. 16:30

Kai virti ar kepti nesinori: soti, bet gaivi morkų ir avinžirnių mišrainė su datulėmis

Morkų ir avinžirnių mišrainė
Vida Press nuotr. / Morkų ir avinžirnių mišrainė

Net kai norisi gardžios ir sočios vakarienės, nebūtina ingredientų ilgai čirškinti ar virti, iš tiesų galima visai be to apsieiti. Siūlome pasigaminti nuostabios mišrainės, kurioje susipina nemažai spalvingų ingredientų. Pagrindui – morkos ir avinžirniai, svarbūs juos papildantys komponentai – datulės, pistacijos ir fetos sūris. Šią mišrainę geru žodžiu minėsite ilgai ir ruošite dar nesyk.

Ingredientai (4 asm.):

  • 4–5 morkos, nuskustos ir sutarkuotos „burokine“ tarka;
  • 1 skardinė konservuotų avinžirnių, nusunktų ir perskalautų šaltu vandeniu;
  • 7–8 Medjool datulės, supjaustytos griežinėliais;
  • saujelė svogūnų laiškų (žalioji ir baltoji dalis), susmulkintų;
  • sauja šviežių kalendrų, smulkiai sukapotų;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 nedidelė citrina (arba 2 žaliosios citrinos), nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
  • 3/4 arbat. šaukšt. malto kmyninio kumino;
  • žiupsnis muskato riešuto;
  • 0,5 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. raudonosios paprikos miltelių arba dribsnių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • saujelė pistacijų (nesūdytų), švelniai pakepintų ir stambiai sukapotų;
  • 100 g stambiai sutrupinto fetos sūrio.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite morkas, avinžirnius, datules, svogūnų laiškus, kalendras ir pistacijas.

2. Kitame dubenėlyje labai gerai sumaišykite aliejų, citrinos sultis ir žieveles bei prieskonius.

3. Pagamintą padažą užpilkite ant pirmojo mišinio, sumaišykite, o tada užtrupinkite fetos sūrį ir patiekite.

Ši mišrainė šaldytuve gali išbūti iki 3 dienų, ji puikiai tinka pasiimti į darbą pietų dėžutėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Ekspertai pataria

Video

00:30
02:16
01:00

Visi į lauką!

Liaudies alus

Gera savijauta – tavo pasirinkimas

Namų šefas

Konkursas
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką