Dabar populiaru
Publikuota: 2020 gruodžio 14d. 11:00

Kai visa šeima namie: 12 greitų ir sočių makaronų patiekalų

Makaronai su pomidorų padažu
Vida Press nuotr. / Makaronai su pomidorų padažu

Gyvename išties neeiliniu laiku, kai verta nurimti, susikaupti ir ramiai išbūti namuose. Žinoma, tokie kasdieniai rūpesčiai, kaip pietūs ar vakarienė, išlieka visai šeimai. Tad darbo dieną, kai veiklos ir taip pakanka, siūlome pasigaminti greitą ir sotų patiekalą iš makaronų. Būtent jie dažnai ir gelbsti, kai trūksta laiko ir / ar fantazijos.

Receptai
Receptas: Makaronai su vištienos faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 61
Kaip gaminti

1.Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą porą.

2.Sudėkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Sudėkite makaronus, supilkite sultinį, sojų padažą ir ant mažos ugnies troškinkite 7–8 minutes.

3.Tuo metu plonai supjaustykite grybus ir apkepkite su sviestu. Juos taip pat sudėkite į puodą, viską išmaišykite ir pakaitinkite dar 5 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Porai: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Vištiena: 400.00 g (faršas)
Makaronai: 200.00 g
Vištienos sultinys: 500.00 ml (400-500 ml)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (šviesus)
Pievagrybiai: 150.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su kalakutiena ir brokoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 32
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir nusunkite.

2. Faršą apkepkite su pjaustytu svogūnu ir smulkintu česnaku. Brokolį išskirstykite žiedynais ir išvirkite sūdytame vandenyje, sudėkite į apkeptą faršą. Viską paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Supilkite grietinėlę ir troškinkite, kol padažas sutirštės.

3. Makaronus apkepkite keptuvėje, kol gražiai parus. Tiekite užpylę padažo.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (neilgų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Faršas: 500.00 g (kalakutienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 3.00 g (pagal skonį)
Grietinėlė: 400.00 g (riebios)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Spagečiai su skrudinta šonine
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 38
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.

2. Šoninę paskrudinkite keptuvėje. Išėmus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

3. Makaronus sudėkite į lėkštes, pabarstykite kapotomis petražolėmis, ant viršaus uždėkite po dvi juosteles skrudintos šoninės. Patiekite su šviežiais pomidorais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (trumpų šiaudelio formos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Šoninė: (rūkyta, plonos juostelės) 8.00 riekės
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su žirneliais ir kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 34
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite. Kol jie verda, susmulkinkite cukiniją ir kumpį. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite cukiniją ir kepkite apie 2 minutes. Suberkite žirnelius, išmaišykite ir kepkite minutę.
  2. Sudėkite kumpį ir kepkite dar minutę. Sudėkite jogurtą arba grietinę, garstyčias, išmaišykite ir troškinkite 3 minutes. Pagal skonį įberkite smulkintų svogūnų laiškų ar krapų, prieskonių. Makaronus suverskite į paruoštą padažą, išmaišykite ir dėkite į lėkštes.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Šaldyti žirneliai: 100.00 g (arba švieži)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Jogurtas: 200.00 g (natūralaus arba neriebios grietinės)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (grūdėtosios)
Kumpis: 150.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 30.00 g (arba krapai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Spagečiai su „Carbonara“ padažu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 116
Kaip gaminti
  1. Į prikaistuvį įpilkite vandens, pagardinkite druska. Užvirinkite ir išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nepervirkite.
  2. Kol makaronai verda, dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, grietinėlę, tarkuotą kietąjį sūrį ir kapotas petražoles
  3. Į didelę keptuvę sudėkite gabalėliais pjaustytą šoninę, suberkite smulkiais kubeliais supjaustytus svogūnus ir česnakus. Kepinkite ant vidutinio dydžio ugnies apie 5 minutes, kol svogūnai ir česnakai suminkštės, o šoninės gabalėliai taps traškūs.
  4. Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus.
  5. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite kiaušinių, grietinėlės ir sūrio plakinį. Išmaišykite. Karščio nuo svogūnų, šoninės ir makaronų užteks, kad kiaušiniai išvirtų, tačiau nesušoktų į gabaliukus.
  6. Pagardinkite maltais pipirais, muskatu ir druska. Maišykite makaronus, kol jie visi pasidengs padažu.
  7. Paskirstykite makaronus į lėkštes. Apibarstykite dar žiupsniu tarkuoto kietojo sūrio ir petražolėmis. Skanaus!

 

Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (spagečių)
Druska: 2.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebios)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto kietojo)
Petražolės: 1.00 sauja (¼ puodelio šviežių)
Šoninė: (karštai rūkytos) 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 arbat. š. (¼ - maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (¼ - malto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Makaronai su pomidorų ir tuno padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 28
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite svogūną. Storadugnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Maišydami kepinkite ant vidutinės ugnies, kol taps permatomi ir suminkštės – apie 5 min. Įberkite žiupsnį juodųjų pipirų, čili paprikos dribsnius, kaparėlius, supilkite konservuotus pomidorus (jei naudojate konservuotus nepjaustytus, šiek tiek patraiškykite juos keptuvėje šakute). Kaitinkite padažą ant vidutinės ugnies apie 10 min., paragaukite – jei jis atrodo kiek rūgštokas, įberkite šiek tiek cukraus.

2. Kol padažas burbuliuoja, užkaiskite didelį puodą vandens, pasūdykite, užvirkite ir pagal instrukcijas išvirkite makaronus.

3. Makaronams baigiant virti grįžkite prie padažo: išimkite iš skardinės tuną ir pasmulkinkite jį, kad būtų nedideli gabaliukai. Suberkite juos į padažą ir dar pakaitinkite, kad spėtų pašilti. Jei labai mėgstate alyvuoges, šį padažą į virimo pabaigą galite paskaninti ir jomis.

3. Nukoškite makaronus, dėkite į lėkštę, užpilkite padažo, išmaišykite, pabarstykite parmezanu, kapotomis petražolėmis ar baziliku. Skanaus!

Ingredientai
Makaronai: 500.00 g (labiausiai tinka spagečiai arba linguine formos makaronai, tačiau galite rinktis ir kitokius)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Čili paprikos dribsnių: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Pomidorai: 350.00 ml (konservuotų savo sultyse)
Cukrus: 0.50 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 sauja (šviežių; galima keisti petražolėmis)
Tunas: 150.00 g (konservuoto alyvuogių aliejuje)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Spagečiai su džiovintų pomidorų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 15
Kaip gaminti
  1. Virtą morką supjaustykite gabalėliais, susmulkinkite svogūną.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite morką ir svogūną, sukrėskite paukštienos faršą. Vis pamaišydami ištroškinkite. Pagardinkite pipirais, kariu, pagal skonį pasūdykite.
  3. Džiovintus pomidorus, alyvuoges, parmezaną ir česnaką dėkite į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
  4. Išvirkite spagečius. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu, sudėkite į lėkštę.
  5. Ant spagečių užkrėskite su morkomis keptą vištieną, o ant jos –  džiovintų pomidorų padažą. Ant viršaus galite pabarstyti dar šiek tiek tarkuoto parmezano.

 

 

Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (mėgstamų spagečių)
Faršas: 100.00 g (paukštienos)
Morkos: 1.00 vnt. (virta)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 100.00 g (aliejuje konservuotų pomidorų)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Alyvuogės: 1.00 sauja (žaliųjų)
Aliejus: 50.00 ml (šlakelis - pagal poreikį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Karis: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su sūriais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 27
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir nukoškite.
  2. Ožkų pieno sūrį sutrupinkite šakute ir sumaišykite su rikota. Aitriąją papriką ir česnaką nuvalykite, smulkiai sukapokite.
  3. Pakepinkite įkaitintame aliejuje. Kai prieskoniai gardžiai pakvips, į keptuvę sukrėskite makaronus, sumeskite sūrius, suberkite bazilikus ir petražoles.
  4. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  5. Makaronus kaitinkite labai trumpai, kol išsilydys sūriai, ir iš karto patiekite.
  6. Kulinaro patarimas. Jeigu mėgstate sočiau, makaronus galite ruošti ir su grietinėlės padažu – pačioje pabaigoje jos pilkite į keptuvę ir išmaišykite.
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (spagečių)
Rikotos sūris: 150.00 g
Ožkų pieno sūris: 100.00 g
Parmezano sūris: 1.00 sauja (saujelė tarkuoto)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis žaliosios ankšties)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja (keletas lapelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Spagečiai su tunu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 25
Kaip gaminti

1. Spagečius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, tik į vandenį įpilkite šaukštelį alyvuogių aliejaus.

2. Susmulkinkite petražoles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite nusunktą tuną, suberkite petražoles. Kepinkite 3 minutes.

3. Išvirusius spagečius nukoškite (pasilikite šiek tiek nuoviro), sudėkite į keptuvę ir išmaišykite. Kaitinkite ant nedidelės ugnies apie 2 minutes, įpilkite nuoviro, išmaišykite ir dar kaitinkite 4 minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir keliais lašais alyvuogių aliejaus.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Tunas: 185.00 g (konservuotas savo sultyse)
Petražolės: 1.00 sauja
Makaronai: 200.00 g (0,5 pakelio spagečių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su tunu ir kaparėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 6
Kaip gaminti

1. Konservuotą tuną gerai nusausinkite ir dubenėlyje sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei citrinų sultimis. Česnako skilteles gerai sutrinkite, taip pat sudėkite į dubenėlį. Sudėkite kaparėlius ir išmaišykite. Uždenkite ir palikite kambario temperatūroje keletą minučių pasimarinuoti.

2. Į sūdytą verdantį vandenį suberkite makaronus ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Išvirusius makaronus nukoškite ir apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi.

3. Užpilkite tuno ir kaparėlių padažą ant makaronų, suberkite smulkintas petražoles ir šiek tiek pakaitinkite. Pabarstykite šviežiai maltais pipirais.  

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Tunas: 185.00 g (konservuotas)
Alyvuogių aliejus: 80.00 ml
Kaparėliai: 2.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 50.00 ml (citrinų)
Petražolės: 50.00 g
Makaronai: 375.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su kumpiu ir sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 11
Kaip gaminti

1. Pasūdytame vandenyje išverkite makaronus. Supjaustykite kumpį, saldžiąją papriką ir brokolinius kopūstus. Viską sumaišykite.

2. Nedideliame inde sumaišykite pieną, krakmolą ir maltus juoduosius pipirus. Virkite, kol masė sutirštės ir pradės kilti burbuliukai. Suberkite sūrį ir maišykite, kol ištirps. Padažą pilkite ant makaronų su daržovėmis ir kumpiu. Viską gerai sumaišykite. Masę dėkite į kepimo skardą.

3. Džiūvėsėlius sumaišykite su ištirpintu sviestu ir jais apibarstykite makaronus.

4. Kepkite apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Ingredientai
Makaronai: 200.00 g
Brokoliniai kopūstai: 300.00 g
Kumpis: 150.00 g (virtas)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona arba žalia)
Pienas: 200.00 ml
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 120.00 g (fermentinis tarkuotas)
Džiūvėsiai: 100.00 g (malti)
Sviestas: 1.00 valg. š. (ištirpintas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su veganišku brokolių pesto
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 2
Kaip gaminti

1. Saulėgrąžas užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti bent 15 min.

2. Brokolius pavirti ant garų kelias minutes, kol šiek tiek suminkštės. Pabaigoje dėti pavirti špinatus kelioms minutėms, kol jie suminkštės.

3. Į maisto smulkintuvą sudėti brokolius su špinatais, išmirkytas saulėgrąžas, bazilikų lapelius, supilti alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir daržovių nuovirą (arba vandenį) ir viską gerai susmulkinti iki vientisos masės

4. Dėti ant makaronų ir gerai viską sumaišyti.

Ingredientai
Makaronai: 250.00 g
Brokoliniai kopūstai: 70.00 g
Špinatai: 0.50 sauja
Bazilikai: 15.00 g (šviežių)
Saulėgrąžos: 30.00 g
Alyvuogių aliejus: 40.00 g
Citrinos sultys: 1.00 valg. š.
Vanduo: 3.00 valg. š. (dar geriau - daržovių nuoviro)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką