Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 18

Kaip iškepti tobulus lietinius: 7 svarbūs patarimai ir receptų rinkinys

Plonyčiai lietiniai – su įdaru ar be jo – vienas mėgstamiausių blynelių tipų. Ingredientų jiems tereikia nedaug, o rezultatas džiugina ir mažą, ir didelį. Tačiau kartais su lietiniais įvyksta įvairiausių nesėkmių – tai jie plyšta, tai kimba prie keptuvės, kartais pernelyg jaučiamas miltų skonis... Kaip tokių nesėkmių išvengti ir skanauti išties puikių blynų, kuriuos norėtųsi kepti dar ir dar kartą?
Lietiniai blyneliai
Lietiniai blyneliai / Vida Press nuotr.

Pradėkime nuo kelių svarbių patarimų, o baigsime receptais!

Patarimas Nr. 1: Klasikiniams lietiniams paprastai naudojami kvietiniai miltai, verta juos prieš gaminant tešlą persijoti, kad būtų lengvesni, atsikratytumėt galimų šiukšlyčių. Jei norite maistingesnių lietinių, rinkitės dalį speltų miltų, traškesnių – įberkite porą šaukštų ryžių miltų, o jei panorote riešutiško skonio lietinių, berkite grikių miltų (išbandykite ir kepintų grikių, ir nekepintų – su pirmais skonio bus daugiau, o su antraisiais mažiau).

Patarimas Nr. 2: Lietinių tešlą galima užmaišyti tik su vandeniu arba tik su pienu, tačiau praktika rodo, jog geriausia naudoti šių dviejų skysčių mišinį. Kodėl? Jei pilsite tik vandenį, blynai bus gana glebūs, paprastesnio skonio, o jei naudosit tik pieną, bus sunkesni, ne taip lengvai liesis, gali lengviau plyšti. Pieno ir vandens mišinys užtikrins geriausią tekstūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius