Dabar populiaru
Publikuota: 2018 vasario 12d. 09:12

Kaip iškepti traškius bulvinius blynus ir kodėl dažniausiai tai nepavyksta

Bulviniai blynai
123RF.com nuotr. / Bulviniai blynai

Dažnas lietuvis dievina bulvinius blynus. Tačiau ar dažnai jais leidžiame sau mėgautis ir ar tikrai tokiais, kokie turėtų būti – traškiais ir nepermirkusiais riebaluose? Atskleisime didžiausias jų gaminimo klaidas ir išduosime paslaptį, kaip juos iškepti tobulus.

Reikės:

  • 1 kg bulvių,
  • 1 didelio svogūno,
  • 2 kiaušinių,
  • 3 valg. š. miltų,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
  • žiupsnelio kajeno pipirų.

Gaminimas:

Viena iš priežasčių, kodėl bulviniai blynai neišeina traškūs – juose esantis krakmolas, todėl jį reiktų pašalinti. Todėl šis receptas bus visiškai kitoks, nei esate įpratę gaminti.

Bulves nuskutame ir sutarkuojame burokine trintuve tiesiai į dubenį su labai šaltu vandeniu. Kartu sutarkuojame ir svogūną. Išmaišome, kad išsiplautų krakmolas, ir paliekame vandenyje pusvalandžiui.

Po pusvalandžio tarkius nukošiame ir labai gerai nuspaudžiame, kad visiškai neliktų vandens.

Į dubenį įmušame du kiaušinius, beriame tris valg. šaukštus miltų, po žiupsnelį druskos, maltų juodųjų ir kajeno pipirų. Gerai išplakame, kad masė taptų vienalytė.

Ant bulvių tarkių supilame kiaušinių masę ir gerai išmaišome.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame po šaukštą bulvių masės, gražiai išlygindami. Geriau daryti mažesnius ir plonesnius blynukus. Kepame, kol dailiai apskrus, ir verčiame ant kitos pusės. Iškepusius dedame ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.

Patiekiame karštus su šaltai rūkyta lašiša arba tiesiog su grietine.

Skanaus!

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Kviečiame anties

Šiemet buvau geras

Maistas

Dovanoju sveikatą

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką