Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Kaip ruošti garsiausių klasikinių salotų padažus

Cezario salotos
Fotolia nuotr. / Cezario salotos
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
A A

Kaip žinia, save ir svečius gerbianti šeimininkė klasikines salotas gamina griežtai paisydama receptūros ir kukurūzų ar kitų po ranka pasitaikiusių produktų į jas neberia. Negardina salotų ir majonezu – tam ruošiami specialūs užpilai, kuriuos jums ir priminsime.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

► Cezario salotos gardinamos užpilu, kuris ruošiamas iki vientisos masės išplakus pusę virto arba žalio kiaušinio trynio, 10 g garstyčių, 2 ančiuvius, česnako skiltelę, šaukštelį vyno acto, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus.

Priminsime, kad Cezario salotos gaminamos iš romėninių salotų, skrudintos baltos duonos kubelių ir parmezano drožlių.

 

► Iš tunų, ankštinių pupelių, su lupenomis virtų bulvių, svogūno, pomidorų, ančiuvių filė, žaliųjų salotų, juodųjų alyvuogių ir kietai virtų kiaušinių gaminamas Nicos salotas gardinkite užpilu, paruoštu sumaišius 3 česnako skilteles, 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, pusės citrinos sultis ir šlakelį baltojo vyno acto.

Fotolia nuotr./Nicos salotos
Fotolia nuotr./Nicos salotos

 

► Graikiškoms salotoms (joms gaminti naudojami salotų lapai, pomidorai, agurkai, fetos sūris, alyvuogės ir raudonieji svogūnai) tiks užpilas iš 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1,5 šaukšto citrinų sulčių, druskos, raudonėlių, bazilikų ir žiupsnelio cukraus.

Fotolia nuotr./Graikiakos salotos
Fotolia nuotr./Graikiškos salotos

 

Taip pat skaitykite:

Žaliasis Frankfurto padažas. Verta išbandyti!

Lengvi salotų padažai

Kulinarijos pamokėlė: gaminame pesto padažą

Pomidorų ir garstyčių pagardai

Kam pirkti, jei galite pasigaminti

Žurnalas „JI“
Temos Receptai, Salotos
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką