Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalakutienos troškinys su pievagrybiais

Troškinys - puikus patiekalas žiemą, kai šalta ir norisi ko nors karšto. Šiandien siūlome pasigaminti gardų kalakutienos ir pievagrybių troškinuką.
Kalakutienos troškinys
Kalakutienos troškinys / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 800 g kalakutienos be kaulo,
  • žiupsnelio druskos,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • 3-4 valg. š. žemės riešutų ar alyvuogių aliejaus,
  • 2 svogūnų,
  • 4 česnako skiltelių,
  • 500 g pievagrybių,
  • ½ st. sauso baltojo vyno,
  • 2 st. vištienos sultinio,
  • 1 valg. š. bulvių krakmolo.

Gaminimas:

Kalakutieną supjaustykite gabaliukais ir įtrinkite druska bei pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite kalakutieną, nuolat maišydami, kol mėsa iš visų pusių gražiai apskrus.

Suberkite susmulkintą česnaką ir svogūnus, pakepinkite.

Galiausiai suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Pakepkite dar 5 minutes. Supilkite baltąjį vyną ir vištienos sultinį, išmaišykite ir troškinkite, kol mėsa visiškai suminkštės.

Baigiant troškinti, supilkite ¼ st. vandens ištirpintą krakmolą ir gerai išmaišykite, kad skystis troškinyje sutirštėtų.

Patiekite su virtomis bulvėmis ir daržovėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius