Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 16

Karališkas guliašas: patarimai, kaip paruošti ypatingą, ir klasikinis receptas

Jei kurį vakarą ar savaitgalį svarstysite, ką naujo, skanaus, rudeniško paruošti, imkitės guliašo virimo iššūkio. Sunku ar paprasta jį ruošti, virėjų nuomonės, matyt, išsiskirs. Vieniems tai elementarus troškinys, kitiems – tam tikrų žinių reikalaujantis patiekalas.
Guliašas
Guliašas / 123RF.com nuotr.

Iš tiesų guliašui nereikia įmantrių ingredientų, tačiau vieną kitą gudrybę vertėtų žinoti ir jų paisyti. Tikras guliašas troškinamas ilgai, pusvalandžio tam nepakaks. Nors mūsų dienomis jis verdamas iš pačios įvairiausios mėsos, tarp kurių ir paukštiena, kreminį, burnoje tirpstantį troškinį vis tik vertėtų gaminti iš jautienos. Ir patiekiamas jis nebūtinai su bulvėmis – prie šio patiekalo labai tinka virti, o paskui keptuvėje trumpai apkepinti tešlos kukuliukai.

Patarimai prieš pradedant:

  • Klasikinis guliašas paprastai verdamas iš jautienos, tam labiausiai tinka mentė, nes šiek tiek riebaliukų yra pageidautina. Galite naudoti ir kumpį, tik mėsa bus kiek sausesnė. Jei mėsa turi kokių nors gyslų ar sukietėjimų, visa tai išpjaustykite.
  • Mėsos guliašui nepjaustykite itin smulkiai – troškinsite ilgai, tad jie spės suminkštėti. Guliašas paruoštas, kai mėsa persmeigus šakute bus minkštutėlė.
  • Dalį vandens (maždaug 1/4) galite keisti raudonuoju vynu ar alumi, skonis bus dar gilesnis.
  • Nepalikite guliašo virti visiškai be priežiūros – retkarčiais pradenkite dangtį, pamaišykite, stebėkite, ar netrūksta skysčio, ir jei taip, įpilkite papildomą šlakelį vandens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius