Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 liepos 17d. 13:00

„Karantino kuchnia“: prancūziški kiaušiniai majonezo padaže – atgaiva sielai

„Karantino kuchnia“: prancūziški kiaušiniai majonezo padaže
Asmeninio albumo nuotr. / „Karantino kuchnia“: prancūziški kiaušiniai majonezo padaže
Aukštą oro temperatūrą kiekvienas šią beprotiškai karštą vasarą atlaikome skirtingai – vieni išsišiepę leidžia laiką prie kepsninių, kiti minta vien šaltibarščiais, treti jau nebegali apskritai žiūrėti į maistą. Aš buvau prie tų šaltibarštinių, bet galiausiai karštis galutinai nužudė ir mane – dingo noras ir gaminti, ir valgyti. Bet tada netyčia atradau vieną klasikinių Paryžiaus kavinių užkandžių – „oeuf mayonnaise“.

Majonezas padės gauti trūkstamas kalorijas, o visas gaminimas užtruks mažiau nei 10 minučių. Skonių derinys tiesiog pasakiškas – ne veltui šis užkandis yra klasika. Aš pati taip paruoštą kiaušinį valgau pusryčiams, bet tai yra tobulas valgis bet kuriuo paros metu.

Jums reikės:

  • 1 kiaušinio;
  • 1 sriubinio šaukšto majonezo;
  • 4 arbatinių šaukštelių šilto vandens;
  • 1 arbatinio šaukštelio garstyčių;
  • 1 arbatinio šaukštelio balzaminio acto;
  • 2 ančiuvių filė.

Gaminimas:

  • Kiaušinį reikės išvirti vidutiniškai. Užvirinkite vandenį ir įdėkite į jį kambario temperatūros kiaušinį 7 minutėms (kaitros neišjunkite).
  • Kol kiaušinis verda, paruoškite padažą. Vanduo šiame recepte reikalingas tam, kad padažas taptų kiek skystesnis ir tobulai padengtų mūsų kiaušinį. Dubenėlyje suplakite majonezą, vandenį, garstyčias ir balzaminį actą.
  • Serviruojame. Nuluptą kiaušinį perpjaukite per pusę ir įdėkite į lėkštę taip, kad trynys bučiuotų lėkštę. Kiaušinio puseles apliekite padažu ir ant kiekvienos puselės uždėkite po ančiuvį. Padažas – gana švelnaus skonio, todėl ančiuviai suteikia to trūkstamo sūrumo ir umami skonio.

Skanaus!

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Komentarai: 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Metas rinktis

Auk, Lietuva

Esports namai

Kiekvienas gali

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką