Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Karantino kuchnia“: triušis vyno, česnakų ir grietinės padaže (tinka ir vištai)

Šis lengvai pagaminimao ir be galo gardaus patiekalo receptas taip pat puikiai tiks ir vištienai. Rinkčiausi vištienos gabalus su oda – pavyzdžiui, ketvirčius. Panašų triušienos receptą nusižiūrėjau ukrainietiškų ir Rytų Europos receptų knygoje. Tik ten nenaudojamas vynas, o visas patiekalas puošiamas česnakų traškučiais. Mano nuomone, česnakų traškučiai nesuteikia daug skonio – juos dėčiau nebent dėl vaizdo. O štai vynas padažą pakylės visai į kitą lygį.
„Karantino kuchnia“: triušiena vyno, česnakų ir grietinės padaže
„Karantino kuchnia“: triušiena vyno, česnakų ir grietinės padaže / Asmeninio albumo nuotr.

Su kuo pateikti? Knygoje siūloma pateikti su „fusilli“ makaronais arba ryžiais. Aš išbandžiau kelis variantus ir vis tik manau, kad gardų, riebų padažą skaniausiai papildytų ir sugertų minkštutėlė bulvių košė. Jei nuoširdžiai, tas padažas mane kaskart gundo jį sunaikinti kaip sriubą.

Ingredientai:

  • 1 stambiais gabalais supjaustytas triušis;
  • česnako galva;
  • 250 ml vyno;
  • 750 ml vištienos sultinio;
  • šaukštas sviesto arba ghee;
  • 250 g grietinės;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Ištirpdykite sviestą arba ghee gilioje įkaitintoje keptuvėje. Sudėkite triušieną ir nuluptas bei sutraiškytas česnako skilteles. Per dažnai nevartykite, kad triušis gražiai apskrustų. Pasūdykite ir gausiai papipirinkite šviežiai maltais pipirais.

Evelinos Stundžienės nuotr./Triušiena vyno, česnakų ir grietinės padaže
Evelinos Stundžienės nuotr./Triušiena vyno, česnakų ir grietinės padaže

2. Išimkite triušio gabalus iš keptuvės. Į keptuvę supilkite vyną ir silikonine arba medine mentele nuo dugno nukrapštykite tai, kas prilipo.

3. Sudėkite triušieną atgal. Atskirame inde gerai sumaišykite vištienos sultinį ir grietinę. Gautu skysčiu užpilkite triušį.

4. Žemoje temperatūroje triušieną taip troškinkite apie 1,5 valandos arba tol, kol mėsa kris nuo kaulo.

5. Patiekite su pageidaujamu garnyru. Kokį pasirinksite jūs?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius