Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Karštai vasaros popietei: 3 gaiviųjų gėrimų receptai

Naminis braškinis limonadas
Astos Černės nuotr. / Naminis braškinis limonadas
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Šiltasis metų laikas Lietuvoje yra negailestingai trumpas, todėl jam pagaliau atėjus, reikia išnaudoti visą šimtą procentų suteikiamų galimybių. Leistis į ilgus pasivaikščiojimus gamtoje, surengti pikniką, perplaukti ežerą, ant smilgos verti žemuoges, pinti gėlių vainikus ir plakti pačius puikiausius naminius gaiviuosius gėrimus, kurie jokiais kitais metų laikais nėra tokie gardūs.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Įvairius gaiviuosius gėrimus būtų galima vardinti be galo – jų rūšių yra tikrai labai daug. Beveik visus, kuriuos galite įsigyti parduotuvėje ar kavinėse, – limonadą, šaltą arbatą, pieno ir ledų kokteilius, trintų vaisių kokteilius, šaltus kavos gėrimus – galite pasigaminti ir namuose. Tai visiškai paprasta, nereikalauja daug laiko, atveria didžiules galimybes skanioms improvizacijoms. Be to, gerdami naminius gaiviuosius gėrimus, visuomet galėsite jaustis ramios dėl to, kuo karštą vasaros dieną atsigaivina jūsų šeima: ne tik skaniu, bet ir sveiku gėrimu.

Ruošiame naminį limonadą

Naminį limonadą – nepalyginamai sveikesnį pirktinio gėrimo variantą – galite ruošti su kokiomis tik norite uogomis: rinkitės tas, kurios šiuo metu yra pačios šviežiausios ir jums  skaniausios.

Uogų piurė paruošti labai paprasta. Tereikia uogas sutrinti iki vientisos masės maisto smulkintuvu, o tuomet gautą masę perkošti per smulkų sietelį, kad pašalintumėte uogų sėklytes ar likusius stambesnius gabalėlius. 

Toks limonadas, ruoštas su saldžiomis uogomis, cukraus sirupu ir rūgščiomis natūraliomis citrinų sultimis bus labai maloniai saldžiarūgštis ir puikiai gaivins net karščiausią dieną. Jei naudosite ne braškes, o kitas uogas, limonado saldumą gali tekti pakoreguoti. Jei limonadas atrodys per saldus, įpilkite šiek tiek daugiau citrinų sulčių; jei per rūgštus – daugiau uogų piurė arba cukraus sirupo.

Receptas: Naminis braškių limonadas su citrinomis ir mėtomis
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Vanduo: 1250.00 ml (500 - cukraus sirupui ir 750 - gėrimui)
Sultys: 250.00 ml (šviežiai spaustų)
Braškės: 250.00 g (250 - 300 - šviežių)
Ledo kubeliai: 1.00 sauja
Mėtos: 2.00 g (šviežių lapelių)
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių iš cukraus ir vandens pasiruoškite sirupą. Supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį vandenį, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištips ir sirupas užvirs.
  2. Išjunkite ugnį ir palikite, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet supilkite į sandariai užsidarantį butelį ar indelį, atšaldykite šaldytuve.
  3. Braškes maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Jei norite pašalinti sėklytes, pertrinkite per smulkų sietelį.
  4. Cukraus sirupui atšalus, dideliame inde sumaišykite sirupą, šviežiai spaustas citrinos sultis, vandenį, trintas braškes ir ledo kubelius.
  5. Gerai išmaišykite.
  6. Perpilkite limonadą į ąsotį, įmeskite kelias per pusę perpjautas šviežias braškes ir papuoškite mėtų lapeliais.
  7. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

 

 

Ruošiame šaltą arbatą

Namuose pasiruošti šaltos įvairių skonių arbatos – itin paprasta. Visų pirma pasirinkite, kokią arbatą mėgstate labiausiai – juodąją, žaliąją, raudonąją ar baltąją. Tuomet išsirinkite uogas ar vaisius, kuriais norėtumėte pagardinti šaltą arbatą: tai gali būti ne tik persikai, bet ir kiti vaisiai, citrinos, apelsinai, mėtos, medus... Nebijokite eksperimentuoti, nes apsirikti beveik nėra galimybių.

Šalta juodoji arbata su persikais yra maloniai saldi, tačiau gaivinanti. Jei jums patinka ne tokia saldi arbata, dalį persikų sulčių pakeiskite didesniu citrinų sulčių arba vandens kiekiu.

Receptas: Šalta juodoji arbata su persikais
5 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vanduo: 750.00 ml
Arbata: (4 pakeliai - juodos) 4.00 vnt.
Rudasis cukrus: 50.00 g
Sultys: 250.00 ml (natūralių persikų)
Citrinos: 4.00 vnt. (125 ml - sulčių)
Ledo kubeliai: 1.00 sauja
Persikai: 2.00 vnt.
Mėtos: 2.00 g (šviežių lapelių)
Kaip gaminti
  1. Vandenį užvirkite ir užpilkite juo penkis pakelius juodos arbatos.
  2. Suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite.
  3. Palaukite apie 10 minučių, tuomet arbatos pakelius išimkite.
  4. Supilkite citrinos sultis, persikų sultis ir išmaišykite. Palikite, kol visiškai atvės.
  5. Į šaltą arbatą įmaišykite skiltelėmis supjaustytus persikus, riekelėmis pjaustytą citriną ir šviežių mėtų lapelius.
  6. Suberkite ledo kubelius, išmaišykite ir patiekite nedelsiant. Skanaus!
 

Ruošiame šaltą kavos kokteilį

Į tradicinį pieno ir ledų kokteilį įmaišę pusę puodelio labai stiprios juodos kavos, ragausite visiškai kitokio skonio gėrimą – sodresnį, mažiau saldų, kvepiantį kava. Toks kokteilis panašus į šaltą kavą (frapę), tik be ledukų, todėl mažiau šaltas.

Jei norite, kad kokteilis būtų tirštesnis, dėkite daugiau šaldytų bananų. Jei norite, kad būtų gaivesnis ir šaltesnis, galite sumažinti bananų kiekį ir įmaišyti smulkintų ledukų.

Vietoje vanilinių ledų galite naudoti ir karamelinius (tokiu atveju paruošite labai saldų kokteilį) arba šokoladinius, jei mėgstate šokoladinius desertus bei gėrimus.

Receptas: Bananinis kavos kokteilis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt. (dideli arba 3 vidutinio dydžio)
Pienas: 375.00 ml
Kava: 125.00 ml (labai stiprios)
Ledai: (vanilinių) 65.00 g
Kaip gaminti
  1. Bananus nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Išdėliokite ant švaraus padėkliuko ir dėkite į šaldymo kamerą. Palaukite, kol visiškai užšals.
  2. Į kokteilių plaktuvą sudėkite šaldytus bananų gabalėlius, supilkite pieną, stiprią kavą ir vanilinius ledus.
  3. Išplakite iki visiškai masės.
  4. Išpilstykite į stiklines ir patiekite nedelsiant. Skanaus!
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką