Reikės:
Pagrindui:
- 24 „Oreo“ sausainių
- 80 g sviesto.
Kremui:
- 680 g Maskarponės sūrio,
- 300 g riebios grietinėlės plakimui,
- 1 st. cukraus pudros,
- 1 pak. vanilinio cukraus,
- 1,5 st. žemės riešutų sviesto.
Papuošimui:
- 200 g mėgstamų riešutų.
- 100 g juodojo šokolado.
Gaminimas:
Sausainius sutrinkite į trupinius ir sumaišykite su sviestu. Masę suberkite į išardomą kepimo formą ir kiek įmanoma standžiau suplokite. Padėkite į šaldytuvą porai valandų.
Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Maskarponės sūrį sumaišykite su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir riešutų sviestu. Sudėkite plaktą grietinėlę ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Sūrio masę iškrėskite ant sausaininio pagrindo, išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą nakčiai arba bent 4 valandoms.
Papuošti galite kaip jums patinka – mėgstamais kepintais riešutais, migdolų drožlėmis, ištirpintu arba tarkuotu šokoladu ir pan.
Skanaus!