Dabar populiaru
Publikuota: 2017 liepos 12d. 10:00

Keksiukų ir pyragėlių fiesta: 9 receptai su uogomis

Keksiukai su uogomis
Vida Press nuotr. / Keksiukai su uogomis

Liepa – tikras rojus uogų mėgėjams. Vis dar galima mėgautis braškėmis ir žemuogėmis, sirpsta vasarinės avietės, vyšnios, ima tamsėti mėlynės, krūmus svarina skirtingų spalvų serbentai. Pats laikas kepti keksiukus su pačiomis įvairiausiomis uogomis ir (bandyti) išsirinkti skaniausius.

Receptai
Receptas: Šokoladiniai pyragėliai su braškėm
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.3 / 6
Kaip gaminti

1. Puode išlydykite šokoladą ir sviestą.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais, suberkite kepimo miltelius bei gabalėliais pjaustytas braškes.

3. Masę supilkite į kepimo formeles, truputį palaikykite šaldytuve ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15-20 minučių.

Nuostabiai skanu su braškėmis ir vaniliniais ledais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Sviestas: 100.00 g
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Cukrus: 50.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Braškės: 50.00 g
Miltai: 1.00 st.
Kepimo milteliai: 4.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Braškiniai keksiukai su braškių glaistu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 8
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Ištirpinkite sviestą.
  3. Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo.
  4. Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.
  5. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.
  6. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.
  7. Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.
  8. Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)
  9. Prieš tiekdami padenkite glaistu.

Glaistas:

  1. Iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius.
  2. Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.
  3. Įmaišykite braškių uogienę.
  4. Keksiukus padenkite glaistu.
Receptas DANSUKKER
Ingredientai
Sviestas: 400.00 g (200 - ištirpinto - keksiukams ir 200 - minkšto, kambario temperatūros - glaistui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (keksiukams)
Cukrus: 270.00 g („Dansukker“ ekologiško cukraus - keksiukams)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - keksiukams)
Pienas: 200.00 ml (keksiukams)
Citrinos: 1.00 vnt. (1- žievelės - keksiukams ir 0,5 - sulčių - glaistui)
Miltai: 360.00 g (keksiukams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (keksiukams)
Braškės: 100.00 g (šviežių - pjaustytų - keksiukams)
Miltelinis cukrus: 300.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių - glaistui)
Braškių milteliai:(glaistui) 2.00 valg. š.
Sūris: 300.00 g (kreminio - glaistui)
Braškių uogienė:(glaistui) 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Braškių ir kiaušininio likerio pyragėliai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.5 / 2
Kaip gaminti

1. Visus tešlai skirtus produktus (išskyrus miltus) išsukite maišikliu (antgaliais, skirtais tešlai minkyti), paskui suberkite miltus ir išminkykite rankomis. Suvyniotą į plėvelę tešlą laikykite šaldytuve mažiausiai 30 min.

2. Dešimt dantytų formelių (10 cm skersmens) patepkite riebalais ir pabarstykite cukrumi.

3. Iš ataušusios tešlos iškočiokite pusės centimetro storio lakštą, šiek tiek didesnio nei 10 cm skersmens indeliu išspauskite 10 apskritimų ir jais išklokite formeles.

4. Paruoškite įdarą: varškę išsukite su cukrumi. Vieną po kito įmaišykite kiaušinius, po to – likerį, krakmolą ir citrinų sultis.

5. Į kiekvieną tešla išklotą formelę įdėkite po šaukštą įdaro ir kepkite 200°C karštumo orkaitėje apie 25 min.

6. Į ataušusius pyragėlius pridėkite braškių (galima apibarstyti šokolado trupiniais).  

Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Cukrus: 110.00 g (60 g tešlai ir 50 g įdarui)
Vanilinis cukrus: 16.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 tešlai ir 2 įdarui)
Sviestas: 125.00 g (tešlai)
Maskarponės sūris: 250.00 g (įdarui)
Kiaušininis likeris (įdarui) 100.00 ml
Krakmolas: 2.00 valg. š. (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių įdarui)
Braškės: 500.00 g (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keksiukai su aguonomis ir avietėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.2 / 11
Kaip gaminti
  1. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, aguonas ir druską.
  2. Kitame išplakite kiaušinį su cukrumi, aliejumi, vaniliniu cukrumi, pienu bei greitine.
  3. Suberkite paruoštą miltų bei aguonų mišinį ir gerai išmaišykite.
  4. Į paruoštą masę atsargiai įmaišykite avietes.
  5. Imkite keksiukų formą, į ją sudėkite keksiukų sijonėlius ir galiausiai paruoštą tešlą.
  6. Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaiteje apie 30-35 minutes.
  7. Iš paruoštos tešlos kiekio išeina 12 keksiukų.
  8. Skanaus!!!

 

Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Aguonos: 70.00 g (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 75.00 ml
Cukrus: 150.00 g
Vanilinis cukrus: 16.00 g (pakelis)
Pienas: 150.00 ml
Grietinė: 75.00 g
Avietės: 200.00 g (šviežių arba šaldytų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vyšniniai keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 11
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Jogurtą, kiaušinius ir cukrų sumaišykite atskirame dubenyje.

2. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į jogurto masę. Tada suberkite miltus, gerai išmaišykite, sudėkite džiovintus vaisius. Supilstykite į kepimo formeles, ant viršaus užberkite migdolo drožlių. Kepkite 190 laipsnių karščio temperatūroje 30-40min, kol gražiai paruduos.

Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Jogurtas: 100.00 ml (natūralus)
Sviestas: 80.00 g
Cukrus: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vyšnios: 30.00 g (džiovintos)
Razinos: 30.00 g
Migdolai: 30.00 g (drožlės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trapūs keksiukai
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 13
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia paruoškite tešlą: miltus persijokite per sietelį ir kapodama peiliu sumaišykite su šaltu sviestu, migdolais, vaniliniu cukrumi, cukrumi ir kiaušiniu.
  2. Iš trupinių suformuokite rutulį, susukite jį į maistinę plėvelę ir apie 30 min. palaikykite šaldytuve.
  3. Šaltą tešlą ant miltais gausiai pabarstyti stalo iškočiokite, stiklinaite išspauskite apskritimus ir klokite juos į riebalais išteptas keksiukų formeles.
  4. Krepšelius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Kremui krakmolą ištirpinkite pusėje stiklinės pieno, likusį pieną su cukrumi užvirinkite.
  5. Plonyte srovele, nuolat maišydama, supilkite krakmolą, dar kartą masę užkaitinkite ir atvėsinkite. Kai ji pradės stingti, įmaišykite plaktus trynius, degtinę ir citrinų sultis.
  6. Kremą krėskite į atvėsintus krepšelius, ant viršaus gausiai išdėliokite aviečių.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Miltai: 150.00 g (tešlai)
Migdolai: 50.00 g (maltų - tešlai)
Cukrus: 1.00 st. (0,5 - tešlai ir 1/3 st. - įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Sviestas: 120.00 g (šalto - tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 - tešlai ir du tryniai - įdarui)
Krakmolas: 30.00 g (įdarui)
Pienas: 400.00 ml (riebaus - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg.š - sulčių - įdarui)
Avietės: 700.00 g (įdarui)
Degtinė: (aviečių - įdarui) 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 20
Kaip gaminti

1. Kiaušinį gerai išplakite šakute. Sukrėskite jogurtą, supilkite aliejų, dar sykį viską gerai suplakite.

2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, abiejų rūšių cukrų, kepimo miltelius ir druską. Sukrėskite kiaušinių ir jogurto masę, gerai išsukite mediniu šaukštu.

3. Sudėkite atšildytas, nuvarvintas mėlynes, išmaišykite. Gautą masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotas keksiukų formeles (prikrėskite maždaug 1/3 formelės) ir pašaukite į 190 0C karščio orkaitę.

4. Kepkite 20–25 minutes. Palikite atvėsti orkaitėje. Apibarstykite mėlynėmis.

 

Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 250.00 ml (natūralus)
Aliejus: 100.00 ml
Miltai: 250.00 g
Rudasis cukrus: 5.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Mėlynės: 1.00 st. (šaldytos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keksiukai su kokosais ir mėlynėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 15
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode išlydykite sviestą, palikite, kad šiek tiek atvėstų.

2. Persijokite miltus, sumaišykite su cukrumi, kokosų drožlėmis, kepimo milteliais ir druska.

3. Dubenyje suplakite lydytą sviestą, pieną ir kiaušinį, sumaišykite su miltais, atsargiai įmaišykite mėlynes.

4. Sukrėskite tešlą į sviestu pateptas keksiukų formeles. Kepkite 200ºC temperatūros orkaitėje 20–25 minutes.

Kulinaro patarimas: vietoj mėlynių į keksiukų tešlą galite įmaišyti raudonųjų ar juodųjų serbentų, aviečių arba gervuogių.

Ingredientai
Miltai: 500.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 150.00 g
Pienas: 200.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Kokosų drožlės: 1.00 st.
Mėlynės: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keksiukai su šilauogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 25
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.

2. Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakite elektriniu plakikliu. 

3. Tada palengva šaukštu įmaišykite jogurtą ir grietinę, lydytą sviestą, nutarkuotas citrinos žieveles.  

4. Miltus sumaišykite su kiaušinių mase.

5. Kad uogos tešloje tolygiai pasiskirstytų, jas apvoliokite krakmole ir suberkite į tešlą.

6. Į specialias keksiukų formeles krėskite po truputį tešlos, ant viršaus dar berkite uogų.

7. Keksiukus kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

8. Tiekite apibarsčiusi milteliniu cukrumi.

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 300.00 g
Sviestas: 120.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Jogurtas: 120.00 g
Cukrus: 150.00 g
Grietinė: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotų žievelių)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Mėlynės: 100.00 g (kelios saujelės šaldytų šilauogių (galite keisti ir kitokiomis šaldytomis uogomis))
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Ekspertai pataria
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką