Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2019 12 05, 14:31

Kelios taisyklės, kaip pasigaminti gardžiausią itališką pastą

Jeigu esate pastos mėgėjas, tikriausiai žinote visas vietas, kur galima paragauti pačių skaniausių pastos patiekalų. Ir, žinoma, labiausiai mėgstate atostogauti Italijoje. Juk kur gi daugiau, jei ne pastos tėvynėje, galima išlavinti skonį ir suprasti, kokia ji turi būti iš tikrųjų.
vapiano
Svečiuose pas „Vapiano“ šefą
Temos: 2 Receptai Makaronai

Pasiteirauti apie pastos gaminimo subtilybes ir jos paragauti užsukome į sostinėje įsikūrusį restoraną „Vapiano“. Mat čia makaronai gaminami kaip Italijoje – iš specialios rūšies kviečių – kietųjų kviečių ir Semolinos. Virtuvės šefas Tomas Pipiras pastebėjo, kad restorano svečiai vis dažniau renkasi ir rupių miltų makaronus, mielai juos perka ir gaminimui namuose.

Paklaustas, kokia gi yra gardžių makaronų paslaptis, T.Pipiras šelmiškai šypsosi: „Svarbiausia paslaptis – mėgti tai ką darai ir daryti su meile“. Argi galima su tuo nesutikti?

123RF.com nuotr./Itališka pasta
123RF.com nuotr./Itališka pasta

Visgi šį tą iš itališkos virtuvės karaliaus pavyksta išgauti. Pasirodo, itališkai pastai pagaminti reikia tik dviejų ingredientų: tai kietųjų kviečių miltų ir vandens. Beje, šie makaronai yra sveikas produktas, jei jų nepervirsite, tad tokį patiekalą retkarčiais be sąžinės graužaties gali suvalgyti ir besilaikantys dietos.

Virimo laikas, anot T.Pipiro, yra labai svarbus galutinio produkto kokybei. Na, o gaminant pastą tiesiog pačiame restorane, valgytojai gali mėgautis aukščiausios kokybės produkcija.

Svarbiausia pasirinkti kokybišką pastą ir nepamiršti vandens ir makaronų santykio.

Šefas įvardija ir dažniausias mūsų daromas klaidas gaminant pastą: naudojame per mažą kiekį vandens, per ilgai verdame ir renkamės nekokybišką produktą. Visi šie veiksmai ir lemia „sulipusių“ makaronų efektą.

O kaip gi reikėtų? Kokios yra makaronų virimo taisyklės? Pašnekovas rekomenduoja pasirinkti kokybišką pastą ir nepamiršti svarbiausio: vandens ir makaronų santykio. Pasirodo, jie mėgsta maudytis „erdviai“ – 100 g šviežių makaronų reikia net 1 l vandens. Vandenį reiktų pagardinti žiupsneliu druskos, tačiau šiukštu nereikia pilti aliejaus, kaip kartais įsivaizduojama.

Išvirus makaronus, ateina eilė padažui. Kada ir kaip sujungti šiuos du ingredientus?

Teisingą būdą pamatysite apačioje esančiame vaizdo reportaže. „Vapiano“ šefas Tomas Pipiras taip pat dalinasi pačiu populiariausiu restorano patiekalo receptu. Ir primena, kad svarbiausia jį gaminti su meile.

123RF.com nuotr./Pasta Carbonara
123RF.com nuotr./Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

2 porcijoms reikės:

360 g šviežių „Vapiano“ makaronų,

15 ml alyvuogių aliejus kepimui,

60 g šalto rūkymo šoninės,

50 g baltojo svogūno,

280 ml grietinėlės,

40 g parmezano sūrio,

2 kiaušinio trynių,

2 a.š. smulkintų petražolių.

Kaip gaminti:

Į verdantį vandenį su druska dedame virti „Vapiano“ šviežius makaronus. Verdame apie 2-3 minutes. Į šaltą keptuvę su aliejumi dedame šoninę ir svogūnus, viską pakepiname, pilame grietinėlę ir įtarkuojame apie 20 g parmezano sūrio. Išjungiame kaitlentę. Į padažą dedame tik kiaušinio trynius, kaitiname ant nedidelės ugnies, padažas turi gautis kreminis. Išvirtus makaronus dedame į padažą ir pagardiname petražolėmis. Dedame į lėkštes ir papuošiame šviežiai tarkuotu parmezanu bei petražolės lapeliu. Skanaus!

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką