Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2016 kovo 7d. 17:03

Kepame baklažaną: 14 patiekalų receptų

Baklažanų pyragas
Fotolia nuotr. / Baklažanų pyragas

Jei neplanuosi – nieko neturėsi. Tas pats galioja ir valgiaraščiui. Jei neplanuosi, tai valgysi bet ką, bet kur ir bet kaip. O juk taip nenorime, tiesa?

Endokrinologas Antanas Šatas: „Kovo pradžia – geriausias laikas mesti svorį“ 

Šiandien siūlome baklažaną. Ką derėtų žinoti?

♦ Baklažanus kepkite tik labai gerai įkaitintame aliejuje – daržovės jo mažiau sugers.
♦ Jeigu išsirinkote didelius ir „pagyvenusius“ baklažanus, jų odelę geriau nulupkite – stora ir sprangi ji sunkiai iškepa. Tačiau verčiau rinktis šviežius baklažanus, mat visos šios daržovės mineralinės medžiagos yra odelėje.
♦ Orkaitėje kepamų įdarytų baklažanų odelė nesutrūkinės, jei prieš tai ją subadysite šakute.
♦ Kad baklažanai nebūtų kartūs, prieš gamindama supjaustykite juos griežinėliais, gausiai pasūdykite, apie pusvalandį palikite pastovėti, išsiskyrusį skystį kartu su druskos pertekliumi nuvalykite popieriniu rankšluosčiu ir tik tada kepkite.
♦ Kartumas išnyks ir pamirkius baklažanų griežinėlius stipriai sūdytame vandenyje.
♦ Kad baklažanai ilgiau stovėtų, laikykite juos įsuktus į popierių.
♦ Geri baklažanai turi būti tvirti, jų odelė lygi, blizganti ir be patamsėjimų. 
♦ Nusipirkusi baklažanus stenkitės suvartoti per kelias dienas. Jokiu būdu nedėkite jų į šaldytuvą – šilumą mėgstanti daržovė nuo šalčio labai greitai genda.

Receptai
Receptas: Baklažanų ir kukuliukų užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 3
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, apibarstykite prieskoniais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus (aliejaus nepadauginkite!)

2. Sūrį sutarkuokite.

3. Paruoškite faršą -  kokį įprastai ruošiate maltinukams. Mėsos kukuliukus apkepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.

4. Ant baklažano dėkite mėsos kukulį, užberkite žiupsnelį sūrio, supjaustykite mažus pomidoriukus ir patiekite su salotomis.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt. (2-3 maži pomidoriukai)
Sūris: 100.00 g (kietojo)
Kukuliai (iš maltos mėsos) 10.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, džiovintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanų sluoksniuotis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 19
Kaip gaminti

1. Baklažanus ir cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite riekelėmis, pasūdykite ir kuriam laikui palikite – dings baklažanų kartumas. Tada išsiskyrusį skystį nusausinkite.

2. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite ir supjaustykite storokais griežinėliais.

3. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, kol pasidarys permatomas, tada atvėsinkite ir sumaišykite su plaktais kiaušiniais, miltais, druska ir pipirais.

4. Į aliejumi pateptą kepimo formą sluoksniuokite bulves, baklažanus, cukinijas, pomidorus, griežinėliais pjaustytą mocarelą.

5. Apkepą apliekite kiaušinių ir miltų plakiniu ir ant viršaus berkite tarkuoto parmezano. Kepkite karštoje orkaitėje 35–40 min.

Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Cukinijos: 2.00 vnt.
Bulvės: 4.00 vnt.
Pomidorai: 4.00 vnt.
Mocarelos sūris: 500.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Parmezano sūris: 2.00 valg. š. (tarkuotas)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiški baklažanai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.5 / 17
Kaip gaminti
  1. Baklažaną nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais (nenulupkite), apibarstykite druska ir palikite 30 min pastovėti.
  2. Nušluostykite servetėle. Imbierą, česnaką ir čili pipirą susmulkinkite, sumaišykite su citrinos sultimis, aliejumi ir medumi.
  3. Įberkite druskos, pipirų, sezamų, mėgstamų žolelių.
  4. Baklažanus sudėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi, apipilkite padažu ir ~10 min kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės ir šiek tiek paruduos.

Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com/

Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (4 - 5)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 vnt. (trečdalis čili)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 1.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Medus: 1.00 valg. š. (nepilnas)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Graikiška „Moussaka“
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
4.2 / 6
Kaip gaminti

1. Baklažanus nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad dingtų kartumas. Tada popieriniu rankšluosčiu nusausinkite išsiskyrusį baklažanų skystį ir juos iš abiejų pusių gerai apkepkite aliejuje. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

2. Mėsos padažui keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnako skilteles, tada sukrėskite šakute maigytą faršą, trintus pomidorus, aitriųjų paprikų padažą, supilkite vyną, suberkite džiūvėsėlius.

3. Padažą pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min., kol išgaruos visas skystis – padažas turi būti sausas. Baigusi troškinti laurų lapelius ir gvazdikėlius išgriebkite.

4. Pagaminkite baltąjį padažą. Pieną pakaitinkite su nuluptu svogūnu, tarkuotais muskatais ir atvėsinkite. Ištirpinkite puode sviestą, įmaišykite miltus, plakdama pamažu supilkite pieną. Maišydama kaitinkite ant ugnies apie 3 min., dar pasūdykite, pagardinkite pipirais.

5. Kepimo formą pabarstykite džiūvėsėliais, tada dėkite baklažanų sluoksnį, tolygiai paskirstykite mėsos faršą, vėl dėkite baklažanų ir užpilkite baltojo padažo. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min., tada berkite tarkuoto sūrio ir kepkite dar apie 10  min., kol apkepas pasidarys auksinės spalvos.

Ingredientai
Baklažanai: 4.00 vnt. (nedideli)
Sūris: 100.00 g (mėgstamo tarkuoto kietojo sūrio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį baklažanams ir mėsos faršo padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį baklažanams ir mėsos faršo padažui)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Faršas: 400.00 g (jautienos faršo (mėsos faršo padažui))
Svogūnai: 2.00 vnt. (1 didelis - mėsos faršo padažui ir 1 vidutinis - baltajam padažui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (mėsos faršo padažui)
Smulkinti pomidorai be odelių (didelė skardinė - mėsos faršo padažui) 400.00 g
Aitriųjų paprikų padažas (mėsos faršo padažui) 1.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (raudono vyno - mėsos faršo padažui)
Džiūvėsiai: 100.00 g (mėsos faršo padažui)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (mėsos faršo padažui)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (mėsos faršo padažui)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (mėsos faršo padažui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (baltajam padažui)
Miltai: 2.00 valg. š. (kvietinių miltų - baltajam padažui)
Pienas: 400.00 ml (baltajam padažui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį tarkuotų - baltajam padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grybais įdaryti baklažanai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 16
Kaip gaminti
  1. Baklažanus perpjaukite pusiau, išskobkite ir minkštimą susmulkinkite.
  2. Morkas sutarkuokite, svogūną susmulkinkite, pakepinkite kartu su grybais, baklažano minkštimu ir trintais pomidorais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Gauta mase įdarykite baklažanus ir kepkite orkaitėje, kol jie suminkštės. Papuoškite žalumynais ir smulkinta paprika.
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (ryšelis)
Grybai: 300.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt. (2 valg. š. - trintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 15
Kaip gaminti

1. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, palikite 20 min. pastovėti, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Baklažanų griežinėlius apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalai.

2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite stambiais kubeliais.

3. Mocarelą supjaustykite griežinėliais, bazilikus smulkiai sukapokite.

4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje trumpai pakepinkite išspaustą česnaką, sudėkite pomidorus ir bazilikus, virkite padažą 10 min., pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite.

5. Į aliejumi pateptą stiklinį kepimo indą sluoksniais sudėkite baklažanus, pomidorų padažą ir mocarelą. Kepkite 40 min. 180°C temperatūros orkaitėje. Baigdama kepti apibarstykite tarkuotu parmezanu.

Ingredientai
Baklažanai: 1.00 kg
Pomidorai: 1.00 kg (sunokusių)
Mocarelos sūris: 300.00 g
Sūris: 100.00 g (parmezano)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bazilikai: 20.00 arbat. š. (ryšulėlis šviežių)
Aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanų suktinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.6 / 9
Kaip gaminti

1. Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite pailgomis riekelėmis. Kiekvieną riekelę įtrinkite druska, sudėkite į dubenį sluoksniais ir paslėkite 15 minučių. Iš baklažanų išsiskyrusias sultis nupilkite, o riekeles nuplaukite tekančiu vandeniu ir nusausinkite.

2. Kiekvieną baklažano riekelę iš abiejų pusių patepkite aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Padėkite ant servetėlės ar popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Palikite ataušti.

3. Kol baklažanai vėsta, pasiruoškite įdarą: varškę sumaišykite su majonezu, smulkintais česnakais ir smulkintais žalumynais.

4. Atvėsusias baklažanų riekeles aptepkite įdaru, suvyniokite ir sudėkite į lėkštę. Palikite pusvalandžiui, kad įsigertų įdaras.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

 

Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt. (nedideli)
Varškė: 100.00 g (riebi)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Petražolės: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanai su mėsa paprikoje
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Morką sutarkuokite, baklažaną, svogūnus, pusę paprikos, česnakus susmulkinkite ir viską pakepkite aliejuje 5 minutes, kol suminkštės.

2. Maltą mėsą sumaišykite su daržovėmis, įberkite mėgstamų prieskonių.

3. Paprikas padalinkite į keturias dalis, įdarykite mase ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Paprikos: 2.00 vnt. (2,5)
Baklažanai: 120.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 50.00 g
Malta mėsa 200.00 g
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanų ritinėliai su mocarela
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 15
Kaip gaminti

1. Baklažanus, cukinijas ir pomidorus supjaustykite centimetro storio griežinėliais, apibarstykite druska, pipirais, bazilikais ir grūstais česnakais. Palikite 10 minučių pastovėti.

2. Daržovių griežinėlius apvoliokite kiaušinio plakinyje ir miltuose, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje 8–10 minučių.

3. Daržoves susluoksniuokite su mocarela ir vėl šaukite į 170 laipsnių orkaitę 5–7 minutėms arba kol išsilydys sūris.

4. Kol kepa ritinėliai, sumaišykite visus padažui skirtus produktus. Jei padažas pasirodys saldokas, įpilkite dar šiek tiek citrinų sulčių (arba balzaminio acto) ir aliejaus.

5. Iškeptus ritinėlius sudėkite į lėkštę ir apšlakstykite padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (ritinėliams didelis)
Cukinijos: 1.00 vnt. (ritinėliams didesnė)
Pomidorai: 4.00 vnt. (ritinėliams)
Mocarelos sūris: 4.00 vnt. (ritinėliams 3-4 mocarelos kamuoliukai)
Česnakai: 4.00 skiltelės (ritinėliams ir padažui 2 skiltelės)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (ritinėliams džiovinti arba švieži)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ritinėliams)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ritinėliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (ritinėliams apvolioti)
Miltai: 3.00 valg. š. (ritinėliams apvolioti)
Balzaminis actas: 5.00 valg. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 7.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (padažui arba medus)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepti baklažanai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 13
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir palaikykite bent 20 min. 

2. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanus, sudėkite į dubenį, apšlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, išspauskite česnaką ir viską išmaišykite.

3. Sudėkite griežinėlius į skardą, pabarstykite raudonėliais ir kapotomis mėtomis, pašaukite į 200°C temperatūros orkaitę, kepkite 5–10 min.

4. Paruoškite padažą: sumaišykite likusį alyvuogių aliejų su citrinų sultimis, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

5. Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite kedrines pinijas.

6. Keptus baklažanų griežinėlius sudėkite į lėkštę, apšlakstykite padažu, užtrupinkite fetos, užberkite kedrinių pinijų. Tiekite kaip užkandį su baltos duonos riekelėmis.

Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 100.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Kedrinės pinijos: 50.00 g
Mėtos: 1.00 arbat. š. (šviežių)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.8 / 6
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, suvyniokite į plėvelę ir bent 20 min. palaikykite šaltai. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą, išklokite kepimo skardą, prispauskite kraštus, dugną subadykite šakute. Kepkite 210 °C temperatūros orkaitėje apie 10 min. Atvėsinkite.

2. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, palikite 20 min. pastovėti, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, patepkite aliejumi, išdėliokite ant skardos, kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min. 

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, išspauskite česnako skilteles, labai trumpai pakepinkite. Nukaiskite keptuvę, įmaišykite prieskonius ir skiltelėmis pjaustytus pomidorus, pasūdykite.

4. Ant tešlos papločio sluoksniais sudėkite keptus baklažanus, tarkuotą sūrį ir pomidorus su prieskoniais. Viršuje turi būti sūrio sluoksnis. Kepkite 210 °C temperatūros orkaitėje 10–15 min.

Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros, tešlai)
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Cukrus: 5.00 g (tešlai)
Pienas: 3.00 valg. š. (tešlai)
Baklažanai: 2.00 vnt. (nedideli, įdarui)
Pomidorai: 2.00 vnt. (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Mocarelos sūris: 100.00 g (tarkuotos, įdarui)
Sūris: 40.00 g (tarkuoto parmezano, įdarui)
Česnakai: 4.00 skiltelės (įdarui)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (kapotų, įdarui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Mėtos: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanų puselės
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 3
Kaip gaminti

1. Baklažaną perpjaukite pusiau ir dar pusiau, ištrinkite druska bei prieskoniais.

2. Darykite įdarą: sutarkuokite morką, supjaustykite česnaką, saulėje džiovintus pomidorus, papriką ir viską pakepinkite ant aliejaus 5 minutes, tada įdarykite baklažaną ir pašaukite į orkaitę 15 minučių. Skanaus.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Paprikos: 75.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 100.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 50.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanų ir avinžirnių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 12
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite plonomis riekėmis, patepkite aliejumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių arba kol gražiai apskrus. Kuo smulkiau supjaustykite svogūną.

2. Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis.

3. Į lėkštę dėkite keptus baklažanus, avinžirnius, apibarstykite svogūnu, žalumynais ir užpilkite padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Avinžirniai: 150.00 g (konservuoti arba virti)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį švieži)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui skystas)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui pusės citrinos sultys)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanai turkiškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 4
Kaip gaminti
  1. Nuplautus baklažanus supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite 20 min., po to nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Faršą pasūdykite, sudėkite prancūziškų žolelių mišinį, čiobrelius, mėtas.
  3. Į indą sudėkite baklažanus su faršu ir užpilkite padažu iš pakepintų svogūnų, morkų ir skardinės pomidorų savo sultyse be odelės.
  4. Troškinkite ant mažos ugnies arba orkaitėje. Pabaigoje pabarstykite smulkintomis petražolėmis su česnaku.

Receptą atsiuntė Rasa J.

Ingredientai
Baklažanai: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Faršas: 1.00 kg
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (prancūziškas žolelių mišinys, mėtos, čiobreliai - pagal skonį)
Svogūnai: 2.00 vnt. (padažui)
Morkos: 2.00 vnt. (padažui)
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė - savo sultyse be odelių - padažui)
Petražolės: 1.00 sauja (pagal skonį)
Česnakai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

TAIP PAT SKAITYKITE: Savaitės horoskopas – kovo 7–13 d. 

Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Pasaulis kišenėje

Bičių magija: kam šviežio medaus, o kam – prigulti ant dūzgiančių avilių

Tiesiogiai Sportas

Vokietija – Švedija: į nokdauną pasiųsti čempionai bando atsitiesti

Verslas

Vyno ir automobilių uostas Prancūzijoje: kaip prancūzai gaudė varles ir už 8 mln. supylė salą paukščiams

24sek

„Raptors“ pasiūlymą atmetęs Š.Jasikevičius apsisprendė: lieka „Žalgiryje“

Vardai

Dviguba šventė V.Pranckiečio šeimoje: Tytuvėnuose – dukros vestuvės ir anūko Jono krikštynos

Gyvenimas

Santaros klinikų šviesuolio titulą gavusio vaikino rankose – žmonių likimai

Gyvenimas

Kas yra maca ir ar ji tikrai pagerina lytinį potraukį?

Aktualu

Aleksoto aerodrome sudužo akrobatinio skraidymo čempionės pilotuojamas lėktuvas

Kultūra

Kauno modernizmas: ateičiai ar praeičiai?

Vardai

Švėkšnoje susituokė „Ryto“ krepšininkas Arnas Butkevičius ir Laurita Vilkaitė: porą sužavėjo bažnyčia

Tik 15min Pasaulis kišenėje

Kitokia Panama. Salos, kuriose vyrai trokšta būti moterimis

Sportas

Meksika toliau žingsniuoja pergalingai – įveikta ir Pietų Korėja

Aktualu

Sosnovskio barščiai toliau veši Vilniuje – žydi prie parduotuvės ir daugiabučio

Vardai

Škotijos pilyje susituokė „Sostų karų“ žvaigždės Kitas Haringtonas ir Rose Leslie

Aktualu

Lazdijuose gausios ugniagesių pajėgos kovojo su ugnimi parduotuvėje „Aibė“

Maistas

Lietuvio širdžiai artima bulvių, krapų ir agurkų mišrainė

Gyvenimas

Kūdikiai gimdoje verkia – ir dar 18 įspūdingų faktų, kuriuos sužinojau, tapęs tėčiu

Aktualu

Paulius Jurkevičius: Užmušti vakarienę

Verslas

Rusija ir kiti nepriklausomi naftos gamintojai palaikė OPEC planus padidinti gavybą

Vardai

Kim Kardashian nugalėjo savo baimę: po 2 metų nuo ginkluoto apiplėšimo grįžo į Paryžių

Naujienos

Pasaulis kišenėje

Bičių magija: kam šviežio medaus, o kam – prigulti ant dūzgiančių avilių

Tiesiogiai Sportas

Vokietija – Švedija: į nokdauną pasiųsti čempionai bando atsitiesti

Verslas

Vyno ir automobilių uostas Prancūzijoje: kaip prancūzai gaudė varles ir už 8 mln. supylė salą paukščiams

24sek

„Raptors“ pasiūlymą atmetęs Š.Jasikevičius apsisprendė: lieka „Žalgiryje“

Vardai

Dviguba šventė V.Pranckiečio šeimoje: Tytuvėnuose – dukros vestuvės ir anūko Jono krikštynos

Gyvenimas

Santaros klinikų šviesuolio titulą gavusio vaikino rankose – žmonių likimai

Gyvenimas

Kas yra maca ir ar ji tikrai pagerina lytinį potraukį?

Aktualu

Aleksoto aerodrome sudužo akrobatinio skraidymo čempionės pilotuojamas lėktuvas

Kultūra

Kauno modernizmas: ateičiai ar praeičiai?

Vardai

Švėkšnoje susituokė „Ryto“ krepšininkas Arnas Butkevičius ir Laurita Vilkaitė: porą sužavėjo bažnyčia

Tik 15min Pasaulis kišenėje

Kitokia Panama. Salos, kuriose vyrai trokšta būti moterimis

Sportas

Meksika toliau žingsniuoja pergalingai – įveikta ir Pietų Korėja

Aktualu

Sosnovskio barščiai toliau veši Vilniuje – žydi prie parduotuvės ir daugiabučio

Vardai

Škotijos pilyje susituokė „Sostų karų“ žvaigždės Kitas Haringtonas ir Rose Leslie

Aktualu

Lazdijuose gausios ugniagesių pajėgos kovojo su ugnimi parduotuvėje „Aibė“

Maistas

Lietuvio širdžiai artima bulvių, krapų ir agurkų mišrainė

Gyvenimas

Kūdikiai gimdoje verkia – ir dar 18 įspūdingų faktų, kuriuos sužinojau, tapęs tėčiu

Aktualu

Paulius Jurkevičius: Užmušti vakarienę

Verslas

Rusija ir kiti nepriklausomi naftos gamintojai palaikė OPEC planus padidinti gavybą

Vardai

Kim Kardashian nugalėjo savo baimę: po 2 metų nuo ginkluoto apiplėšimo grįžo į Paryžių

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Video

Maudymosi kostiumėlių tendencijos

Pinigai mano ateičiai

30 geriausių restoranų

Remontas be nervų

Sveikata

Svajonių virtuvė

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką