-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kepame įspūdingą ir skanų apverstą pyragą: 7 įkvepiantys receptai

Ar pyragas privalo būti skanus? Žinoma! O gražus? Matyt, tai nėra taip jau būtina, nes yra ir gana neišvaizdžių, tačiau itin gardžių kepinių. Ir vis tik estetika daugeliui svarbu! Jei norite netikėtumo efekto, būtinai išbandykite apverstą pyragą – ypatingos meistrystės tokį kepant nereikia, o skoniu ir išvaizda jis maloniai nustebins.
Apverstas ananasų pyragas
Apverstas ananasų pyragas / Vida Press nuotr.
Rabarbarų pyragas su migdolais
Receptas: Apverstas rabarbarų pyragas su migdolais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 12
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 500.00 g
Sviestas: 50.00 g
Migdolai: 50.00 g
Rudasis cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Migdolų miltai: 1.50 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Migdolus trumpai paskrudinkite 160 laipsnių orkaitėje ir stambiai sukapokite.

2. Kepimo formoje patieskite kepimo popierių, ant jo pabarstykite gabalėliais pjaustytą sviestą. Kepimo formą su sviestu trumpam pašaukite į įkaitusią orkaitę, kad sviestas ištirptų.

3. Į kepimo forma ant išsilydžiusio sviesto suberkite kapotus migdolus ir pjaustytus rabarbarus, juos apibarstykite 4 šaukštais cukraus.

4. Paruoškite pyragui tešlą. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus iki standumo išplakite su žiupsneliu druskos, o trynius gerai išsukite su likusiu cukrumi ir vanilės ekstraktu. Į išsuktus trynius suberkite migdolų miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užmaišykite tešlą. Galiausiai į paruoštą tešlą įmaišykite standžiai išplaktus baltymus.

 

5. Paruoštą tešlą užpilkite ant rabarbarų kepimo formoje. Pyragą pašaukite kepti į iki 180C laipsnių temperatūros įkaitusią orkaitę 30 minučių.

6. Iškepusį pyragą trumpam palikite, kad praauštų, atsekite kepimo formą ir apverskite taip, kad rabarbarai būtų viršuje. Palikite pyragą, kad visiškai atauštų, pjaustykite ir skanaukite.

 

Suskleisti
Apverstas sūdytos karamelės obuolių pyragas
Receptas: Apverstas sūdytos karamelės obuolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 20
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio - rūgštokų - pyrago apačiai)
Sviestas: 220.00 g (110 - pyrago apačiai ir 110 - pyrago pagrindui)
Rudasis cukrus: 300.00 ml (100 - pyrago apačiai ir 200 - pyrago pagrindui)
Cukrus: 100.00 ml (pyrago apačiai)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (1 - pyrago apačiai ir 0,5 - pyrago pagrindui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (0,5 malto - pyrago apačiai)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (pyrago apačiai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (1 - pyrago apačiai ir 1 - pyrago pagrindui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (pyrago pagrindui)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (2,5 graikiško - pyrago pagrindui)
Miltai: 180.00 g (pyrago pagrindui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (pyrago pagrindui)
Kaip gaminti

Svarbiausi įrankiai:

  • apvali kepimo forma,
  • kepimo popierius,
  • daržovių skustukas.

1. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Tai padės susidariusiai karamelei nebėgti per formos kraštus, jei ji yra atsegamais kraštais. Jei jūsų forma visiškai uždara, galite tiesiog ją ištepti sviestu.

2. Obuolius nulupkite ir daržovių skustuku supjaustykite labai plonomis (beveik, kaip popierius) riekelėmis. Jas sudėkite ant kepimo formos apačios.

3. Padažui nedideliame puode išlydykite sviestą, suberkite visus produktus ir pavirkite apie 3–4 min., kol cukrus ištirps ir masė šiek tiek sutirštės. Gautą karamelę iškart paskleiskite kepimo formose ant obuolių sluoksnio. Ji išties greitai sustings, bet taip ir turi būti. 

4. Pyrago pagrindui išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purumo. Įplakite kiaušinius ir jogurtą. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Sausų produktų mišinį iš lėto įplakite į skystą plakinį, kol masė taps vientisa. Paruoštą tešlą paskleiskite ant obuolių ir karamelės.

5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., arba kol pyrago viršus gražiai apskrus, o patikrinus mediniu smeigtuku jis bus sausas. Palikite atvėsti 10 min kepimo formose ir tuomet pyragą išverskite į lėkštę. Patiekite iš karto su ledais. Prieš tai viršų galite dar šiek tiek apibarstyti druska, papildomam sūrumo cinkeliui

Skaniausias šiltas, bet puikus ir kitą dieną.

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

 

Suskleisti
Apverstas bananų pyragas
Receptas: Apverstas bananų pyragas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 25
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Sviestas: 125.00 g
Rudasis cukrus: 1.00 st. (1/2)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Pasukos: 8.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 1.00 st.
Cukrus: 1.00 st. (3/4)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (3/4)
Soda: 1.00 arbat. š. (1/4)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Į kepimo skardą įdėkite 40 g sviesto ir jį dėkite į įkaitintą orkaitę, kol sviestas ištirps.
  2. Sviestui ištirpus juo ištepkite formos kraštus ir likusį sviestą tolygiai paskirstykite kepimo formos dugne ir ant jo, lygiu sluoksniu, išbarstykite rudąjį cukrų.
  3. Bananus supjaustykite griežinėliais (~0,5–1 cm storio) ir išdėliokite skardoje.
  4. Tešla: Nedideliame indelyje kiaušinius išplakite su 2 šaukštais pasukų ir vanile (stipriai plakti nereikia, svarbu tik gerai sumaišyti).
  5. Į plakiklio indą suberkite sijotus miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir viską gerai išmaišykite.
  6. Įdėkite likusius 85 g sviesto ir supilkite likusius 6 šaukštus pasukų.
  7. Viską maišykite nedideliu greičiu, kol miltai taps drėgni, susimaišykite su sviestu.
  8. Tuomet plakiklio greitį padidinkite (~ iki vidutinio) ir viską plakite lygiai 1,5 min.
  9. Toliau plakant, trimis kartais įmaišykite kiaušinių masę, kiekvieną kartą plakant po 20 sekundžių.
  10. Gautą tešlą užpilkite ant skardoje išdėliotų bananų ir pyragą kepkite ~35 min. 180°C orkaitėje.

* Šį pyragą galima gaminti ir su kitais vaisiais – puikiai tinka konservuoti ananasai, taip pat galite naudoti slyvas ar kriaušes. 

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
 
Suskleisti
Havajietiškas apverstas ananasų pyragas
Receptas: Havajietiškas apverstas ananasų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 36
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 185.00 g (125 g – tešlai ir 60 g – pyrago viršui)
Cukrus: 185.00 g (125 g – tešlai ir 60 g - pyrago viršui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Ananasų sirupas: (iš konservų) 1.00 valg. š.
Miltai: 125.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5)
Druska: 1.00 arbat. š. (¼)
Medus: 1.00 valg. š. (skaidraus – pyrago viršui)
Ananasai: 4.00 riekės (4–5 konservuoti žiedai – pyrago viršui)
Uogos: (papuošti – nebūtina) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1.  Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Ištepkite riebalais 20 cm skersmens kepimo formą.
  2. Pirmiausia paruoškite viršutinę pyrago dalį. Sviestą gerai išsukite su cukrumi bei medumi ir juo padenkite formosdugną. Dėkite konservuoto ananaso griežinėlį į vidurį. Likusius vaisiaus griežinėlius perpjaukite per pusę ir išklokite formos pagrindą neliesdami sienelių.
  3.  Pyrago tešlai gerai išsukite sviestą su cukrumi, įpilkite vanilės ekstrakto ir muškite po vieną kiaušinį. Viską gerai sumaišykite.
  4.  Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, suberkite į sviestą, išmaišykite ir įpilkite ananasų sirupo. Vėl viską gerai išmaišykite.
  5.  Tešlą užpilkite ant pyrago viršaus ir atsargiai tolygiai paskirstykite ją. Nesugadinkite pyrago viršaus.
  6.  Kepkite orkaitėje 25 minutes. Kaip patikrinti, ar pyragas iškepė? Įkišite medinį pagaliuką ar dantų krapštuką į pyragą ir ištraukite – jis turi būti švarus, neaplipęs. Išimkite kepinį iš orkaitės ir leiskite keletą minučių jam atvėsti. Apverskite pyragą ant lėkštės ir patiekite šiltą arba kambario temperatūros. Tai, kas buvo jūsų pyrago apačioje (konservuotų ananasų griežinėliai cukraus glazūroje), atsidurs jo viršuje.

 

Suskleisti
Apverstas abrikosų pyragas
Receptas: Apverstas abrikosų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 140.00 g (20 g abrikosams ir 120 g tirpinto pyragui)
Medus: 3.00 valg. š. (skysto; abrikosams)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (abrikosams)
Abrikosai: 10.00 vnt.
Miltai: 200.00 g (pyragui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (pyragui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (pyragui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pyragui)
Cukrus: 240.00 g (padalyto pusiau; pyragui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pyragui)
Pienas: 120.00 ml (pyragui)
Kaip gaminti

1. Apvalią arba keturkampę kepimo skardą dosniai ištepkite sviestu. Sunaudokite visą gerą šaukštą sviesto, o likučius tiesiog palikite skardos dugne.

2. Medų tolygiai paskleiskite skardos dugne ir apiberkite ruduoju cukrumi.

3. Abrikosus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir išdėliokite skardoje pjautąja puse į apačią.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

5. Dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir atidėkite.

6. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

7. Išplakite baltymus su žiupsneliu druskos iki stangrių putų, po truputį suberkite pusę nurodyto cukraus kiekio ir vanilinį cukrų. Plakite, kol baltymai taps stangrūs ir blizgūs.

8. Kitame dubenyje trynius išplakite su likusiu cukrumi iki šviesios masės, supilkite tirpintą sviestą, dar plakite iki vientisos masės.

9. Palengva maišant į trynių masę suberkite trečdalį miltų, tada pusę pieno, paskui dar miltų ir pieno, kol viskas gerai susimaišys.

10. Mediniu šaukštu arba silikonine mentele atsargiai įmaišykite į trynių-pieno-miltų masę išplaktus baltymus. Paruoštą tešlą supilkite ant paruoštų abrikosų.

11. Kepkite pyragą įkaitintoje orkaitėje 45–50 minučių, arba kol įsmeigus medinį pagaliuką ir ištraukus jis bus sausas ir švarus.

12. Leiskite pyragui atvėsti maždaug 15 min., jeigu reikia, peilio smaigaliu apibraukite pyrago šonus, kad būtumėte tikri, jog jis niekur nėra prilipęs prie skardos. Tada uždenkite formą lėkšte ir išverskite pyragą į lėkštę.

13. Mėgaukitės pyragu dar šiltu arba visiškai atvėsintu, o kad efektas būtų dar didesnis, patiekite jį su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Suskleisti
Apverstas kriaušių pyragas
Receptas: Apverstas kriaušių pyragas su kardamonu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 82
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 150.00 g (tešlai)
Sviestas: 255.00 g (200 tešlai, 50 g kriaušėms ir 5 g skardai patepti)
Miltai: 150.00 g (tešlai)
Migdolų miltai: 50.00 g (tešlai; jei neturite, pakeiskite tokiu pat kiekiu kvietinių, tačiau su migdolų miltais pyragas skanesnis)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli; tešlai)
Apelsinai: 2.00 vnt. (nutarkuota žievelė (geriau naudoti ekologiškus vaisius); tešlai)
Rudasis cukrus: 100.00 g (kriaušių sluoksniui)
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (kriaušių sluoksniui)
Kriaušės: 4.00 vnt. (standžios prinokusios, nuluptos, perpjautos pusiau ir išsėklintos)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Apvalią 21–23 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu.

2. Pirmiausia pagaminkite kriaušių sluoksnį. Nedideliame puode ant nedidelės ugnies pakaitinkite sviestą, cukrų ir kardamoną – kol sviestas išsilydys, o cukrus ištirps. Dažnai maišydami pakaitinkite dar porą minučių.

3. Gautą karamelę primenančią masę supilkite į paruoštą kepimo formą ir paskirstykite per visą dugną. Į šią masę įspauskite kriaušių puseles pjūviu žemyn, taip, kad jos sudarytų savotišką „vainiką“.

4. Pagaminkite ir tešlą. Išsukite sviestą su cukrumi, tuomet po vieną muškite kiaušinius, kaskart gerai išsukdami, galiausiai suberkite miltus, kepimo miltelius ir nutarkuotas apelsinų žieveles, įsitikinkite, kad tešloje nebeliko sausų miltų.

5. Atsargiai perpilkite tešlą į kepimo formą ant kriaušių, šių nesujudindami, išlyginkite paviršių.

6. Kepkite 45–55 min., kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į pyragą, ištraukus bus švarus ir sausas. Leiskite formoje pravėsti apie 10 min, o tada apverskite į didelę lėkštę ar, dar geriau, ant specialių grotelių, kad atvėstų. Gražu, tiesa? Taip pat ir skanu – ir šiltas, ir atvėsęs.

Suskleisti
Spanguolių pyragas
Receptas: Apverstas spanguolių pyragas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 12
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 165.00 g (55 g pjaustyto kubeliais uogų sluoksniui ir 110 g kambario temperatūros tešlai)
Cukrus: 280.00 g (130 g uogų sluoksniui ir 150 g pyragui)
Spanguolės: 270.00 g (šviežių ar šaldytų; uogų sluoksniui)
Miltai: 175.00 g (tešlai)
Kukurūzų miltai: 50.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.50 arbat. š. (tešlai)
Druska: 0.25 arbat. š. (tešlai)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota geltonoji žievelės dalis; tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kambario temperatūros; tešlai)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Pienas: 125.00 ml (kambario temperatūros; tešlai)
Kaip gaminti

Pora pastabų prieš pradedant:

  • šiam pyragui puikiai tinka ir šaldytos spanguolės, o jų net nereikia iš anksto atšildyti;
  • apverstą pyragą geriausia kepti ketaus keptuvėje nuimama rankena, nes pirmiausia ant viryklės ruošite uogų apačią, o tada pilsite tešlą ir pyragą šausite į orkaitę. Tačiau jei tokios keptuvės neturite, nenuleiskite rankų – karamelės-uogų pagrindą galite paruošti keptuvėje, tada perpilti jį į apvalią ar kvadratinę skardą, o tada jau pilti tešlą ir šauti į orkaitę.

1. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite uogų sluoksniui skirtą sviestą bei cukrų, maišykite, kol cukrus ištirps. Kai masė ims burbuliuoti, nuimkite keptuvę nuo ugnies.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC laipsnių.

3. Nedideliame dubenyje sumaišykite sausuosius tešlai skirtus produktus – miltus, kukurūzų miltus, kepimo miltelius ir druską.

4. Kitame dubenyje iki purumo išsukite tešlai skirtą sviestą, cukrų ir citrinos žievelę. Po vieną įmuškite ir gerai įmaišykite kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą.

5. Atsargiai supilkite pusę sausųjų ingredientų mišinio, tada pieną, atsargiai išmaišykite, kol masė bus vientisa, galiausiai supilkite antrąją sausų ingredientų dalį. Nepermaišykite!

6. Ant sviesto-cukraus masės supilkite spanguoles ir paskirstykite vienodu sluoksniu (jei kepsite pyragą ne toje pačioje keptuvėje, bet kepimo formoje, pirmiausia į ją perpilkite cukraus-sviesto masę). Sukrėskite ant uogų tešlą ir tolygiai ją paskirstykite, palyginkite viršų.

7. Kepkite pyragą, kol viršus bus rusvas, o į jį įbestas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas – tai užtruks apie 40–50 min.

8. Ištraukite pyragą iš orkaitės ir leiskite 10 min. ramiai pastovėti, o tada peiliu atskirkite jį nuo kraštų, uždėkite ant keptuvės ar skardos viršaus didelę plokščią lėkštę ir staigiai apversdami indą, kuriame kepėte, išverskite skanėstą (nepamirškite mūvėti virtuvinių pirštinių, kad nenusidegintumėte).

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius