Dabar populiaru
Publikuota: 2020 sausio 19d. 09:00

Kepame nesaldų pyragą su mėsa: nuo pažįstamų skonių iki egzotikos. 10 receptų

Pyragas su kalakutiena
Pyragas su kalakutiena

Pyragai neturi būti tik saldūs ir jų galima skanauti ne tik švenčių ar savaitgalio proga. Išsikepę nemažą pyragą su mėgstama mėsa (o tinka pati įvairiausia!) džiaugsitės ne tik skaniais pietumis ar vakariene, bet ir, tikėtina, šis tas liks pusryčiams. Kaip žinia, pyragai su mėsa dažniausiai būna skanūs ir ką tik iškepę, ir jau atvėsę. Išbandykite!

Receptai
Receptas: Pyragas su vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 66
Kaip gaminti

1. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų.

2. Abrikosus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite, kad šiek tiek suminkštėtų.

3. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, susmulkinkite abrikosus.

4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, apkepkite svogūnus ir morkas, įmaišykite vištienos gabalėlius ir abrikosus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sutrintais kmynais.

5. Skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite stačiakampį tešlos lakštą, per vidurį užkrėskite įdaro, vieną lakšto kraštą patepkite plaktu kiaušiniu, užlenkite kitu kraštu ir užspauskite. Palaikykite šiltai bent pusvalandį, kad tešla pakiltų. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje apie 20 min. Atvėsusį supjaustykite riekelėmis.

Ingredientai
Vištiena: 200.00 g (viščiukų krūtinėlių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Džiovinti abrikosai: 7.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kalakutienos pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.6 / 14
Kaip gaminti

1. Į miltus dėkite supjaustytą sviestą, truputį druskos ir pilkite maždaug pusę stiklinės vandens. Suminkykite ir pastatykite pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Kalakutienos krūtinėlę, paprikas supjaustykite gabaliukais. Kalakutieną apkepkite keptuvėje, baigdama kepti suberkite pjaustytus svogūnus, paprikas ir česnakus, pagal skonį pasūdykite. Dar truputėlį pakepkite.

3. Iš šaldytuvo ištrauktą tešlą iškočiokite ir ja išklokite visą skardą.

4. Sūrį sutarkuokite, kiaušinius ir pieną išplakite ir sumaišykite su sūriu. Sudėkite ant tešlos kalakutieną su daržovėmis ir ant viršaus užpilkite kiaušinio, pieno, sūrio plakinį.

5. Kepkite apie valandą 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, uždengtą folija.

Skanaus :)

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Miltai: 400.00 g
Sviestas: 100.00 g
Kalakutiena: 400.00 g (1 krūtinėlė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt.
Sūris: 200.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 12
Kaip gaminti

1. Pastarnokus ir bulves nuskuskite, supjaustykite ir išvirkite. Išgriebkite (vandens neišpilkite), pabarstykite prieskoniais ir sutrinkite.

2. Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais, apvoliokite kukurūzų miltuose ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite griežinėliais supjaustytus porus ir kepkite apie 3 minutes. Užpilkite 200 ml vandens, kuriame virė daržovės, ir ant silpnos ugnies virkite apie 10 minučių.

3. Vištieną nukelkite nuo viryklės, įmaišykite citrinos žieveles, petražoles, varškės kremą, garstyčias.

4. Vištienos masę sudėkite į keturis 300 ml talpos kepimo indelius, ant viršaus uždėkite trintų pastarnokų ir bulvių, išlyginkite. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Pastarnokai: 500.00 g
Bulvės: 300.00 g
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g
Miltai: 20.00 g (2 arbat. š. kukurūzų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Porai: 4.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų žievelių)
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintų)
Kreminė varškė: 2.00 valg. š. (arba grietinės)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (maltos)
Prieskoniai: (pagal skonį mėgstamų) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragas su kalakutiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 25
Kaip gaminti
  1. Maltą mėsą pagardinkite mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais ir apkepkite keptuvėje.
  2. Sudėkite smulkintas daržoves, tarkuotą kopūstą, porą, svogūnus, grybus, morką, viską apkepus pagardinkite sojų padažu.
  3. Į atvėsusią masę įmaišykite kiaušinių trynius ir gerai viską išmaišykite.
  4. Šiek tiek pakočiokite sluoksniuotos tešlos lakštą, dėkite jį į skardą išklotą kepimo popieriumi, sudėkite įdarą ir uždengus kitu tešlos lakštu gerai užspauskite kraštus. Aptepkite kiaušinio plakiniu, galima pabarstyti sezamo sėklomis.
  5. Kepti 35 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite šaltą.
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Kalakutiena: 400.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Grybai: 150.00 g
Kopūstai: 300.00 g
Porai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sojų padažas: 10.00 ml (šlakelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Paprastai paruošiamas kalakutienos pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.0 / 4
Kaip gaminti

1. Kalakuto krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir apie 5 minutes pakepkite ant aliejaus. Mėsa turi būti beveik iškepusi. Pagardinkite druska, pipirais ir išdėliokite aštuoniuose keraminiuose 9 cm skersmens indeliuose (ramekenuose).

2. Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir pakepinkite pievagrybius, svogūnus ir česnaką apie penkias minutes. Įberkite druskos ir pipirų, supilkite šerį ir kepkite apie tris minutes, kol alkoholis išgaruos. Tuomet supilkite sultinį ir grietinėlę, viską užvirinkite ir ant mažos ugnies patroškinkite apie 10 minučių, kol padažas šiek tiek sutirštės.

3. Užpilkite padažu kalakuto gabaliukus indeliuose. Indeliai turi būti gerai pripildyti, palikite tik maždaug pusę centimetro iki viršaus. Atvėsinkite.

4. Iš tešlos išpjaukite šiek tiek už indelius didesnius apskritimus (maždaug 10 cm skersmens) ir užklokite indelius, gerai prispauskite kraštelius, kad jie priliptų prie indelio. Galima tešlos kraštelį padrėkinti, kad jis geriau liptų. Iš tešlos likučių išpjaukite ar iškočiokite papuošimus. Kiaušinio trynį sumaišykite su šaukšteliu vandens ir aptepkite visas tešlos kepures.

 

5. Sudėkite indelius į šaldytuvą valandai – tai labai svarbus recepto punktas, nepraleiskite jo. Atvėsinta kalakutiena vėliau neperkeps.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepkite pyragus apie 20 minučių, kol tešla gražiai apskrus.

Be mėsos: ją keiskite daržovėmis: šparaginėmis pupelėmis, smidrais, paprika – viskas priklauso nuo jūsų pomėgių ir fantazijos. Svarbu ruošiant daržoves jų neperkepti – jos vėliau troškinsis po tešlos kepure.

Be riebalų: daržoves ir mėsą paruoškite garuose arba apvirkite, vietoj balto padažo naudokite sultinį.

Ingredientai
Kalakutiena: 600.00 g (krūtinėlės)
Pievagrybiai: 300.00 g
Grietinėlė: 300.00 ml (riebios)
Vynas: 50.00 ml (arba šerio; arba galite nepilti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Vištienos sultinys: 150.00 ml
Sviestas: 20.00 g
Aliejus: 5.00 valg. š.
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 9
Kaip gaminti

1. Užvirti puode vandenį ir ištirpinti jame sultinio kubelį.

2. Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti į keturias dalis. Porą gerai nuplauti ir supjaustyti siaurais pusžiedžiais. Vištieną supjaustyti stambiais kubeliais.

3. Aukštoje keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti porus. Kai jie suminkštėja, suberti pievagrybius, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada supilti baltąjį vyną, išmaišyti ir sudėti vištieną. Viską gerai apkepinti. Sumažinti kaitrą ir palikti troškintis.

4. Prikaistuvyje išlydyti sviestą, suberti miltus ir šluotele nuolat sparčiai maišyti iki vientisos masės. Tada po truputį supilti sultinį ir nuolat maišyti iki vientiso padažo. Išjungti kaitrą ir supilti grietinėlę. Gerai išmaišyti ir supilti į vištienos ir pievagrybių keptuvę. Permaišyti ir patroškinti 2-3 minutes.

5. Kepimo formą ištepti sviestu ir tešla iškloti dugną bei sieneles. Supilti troškinį į vidų ir viršų uždengti tešla. Sandariai sujungti ir užspausti tešlos kraštelius. Pyrago paviršių ištepti plaktu kiaušiniu.

6. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

 

Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (šlaunelių mėsos be odos)
Pievagrybiai: 150.00 g (nedidelių)
Porai: 1.00 vnt.
Vanduo: 500.00 ml
Sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Vynas: 50.00 ml (baltojo sauso)
Grietinėlė: 50.00 ml (riebios)
Sviestas: 25.00 g
Miltai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mėsos pyragas iš Australijos
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 3
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių karščio. Kol ji kais, keptuvėje iki rudumo ant aliejaus pakepinkite jautieną su svogūnais. Įpilkite sultinį, įdėkite pomidorų pastą, Vorčesterio padažą, prieskonius. Užvirinkite ir uždengę palaikykite ant mažos ugnies apie 10 minučių. Krakmolą išmaišykite ketvirtadalyje puodelio vandens iki tyrės konsistencijos. Supilkite į mėsos mišinį ir išmaišykite.

2. Kepimo formą išklokite tešlos lakštais, suminkykite tarpus, kad neliktų plyšelių ir kraštuose pakaktų tešlos „uždaryti“ mėsos įdarą.

3. Įdėkite įdarą, jį išlyginkite ir uždenkite tešla iš viršaus, kad pyrage neliktų plyšių. Jungimosi vietas gerai sulipdykite.

4. Pyrago paviršiuje šakute išdurkite skylučių ir pašaukite pyragą į orkaitę.

5. Po 15 minučių pyragą išimkite, aptepkite viršų plaktu kiaušiniu ir pašaukite pyragą dar 20 minučių į orkaitę 180 laipsnių temperatūroje. Jei reikia, kepkite ir ilgiau – kol tešla apskrus iki aukso spalvos.

6. Pyragą pjaukite gabalėliais ir patiekite su daržovių salotomis.

Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (smulkiai supjaustyto)
Jautienos sultinys: 2.00 puodelis
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 0.50 arbat. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Krakmolas: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (išplakto)
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veršienos pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 6
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, sumalkite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Nuskustas bulves, morkas, saliero stiebą sutarkuokite. Daržoves sukrėskite į dubenį su malta mėsa, sudėkite kiaušinių trynius, įberkite druskos, pipirų. Įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.
  2. Špinatus nuplaukite, susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą. Sudėkite špinatus, apšlakstykite citrinų sultimis ir kelias minutes patroškinkite. Išgriebusi iš keptuvės saikingai apibarstykite druska, išmaišykite.
  3. Į aliejumi išteptą formą sudėkite pusę maltos mėsos ir daržovių masės, tolygiai paskirstykite ant indo dugno. Ant viršaus sukrėskite troškintus špinatus, sukrėsite likusią mėsos ir daržovių masę. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių. Supjaustykite gabalėliais.
Ingredientai
Veršiena: 500.00 g (kumpis)
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Bulvės: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Špinatai: 2.00 sauja (švieži)
Citrinos: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Maltos veršienos ir daržovių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 9
Kaip gaminti

1. Bulves, morkas, svogūną ir saliero gumbą smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su faršu, kiaušinių tryniais, pipirais, druska ir žolelėmis.

2. Baltymus išplakite ir atsargiai įmaišykite į paruoštą faršą. Kepimo formą apšlakstykite aliejumi, sudėkite faršą, išlyginkite ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (0,5 gumbo)
Veršiena: 400.00 g (400 - 500 maltos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (smulkinti pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragas su mėsos kukuliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.1 / 12
Kaip gaminti

1. Iš miltų, kefyro ir sviesto išminkykite tešlą, iš jos iškočiokite laštą, įklokite į kepimo indą ir subadykite.

2. Iš maltos mėsos padarykite kukulius, apvoliokite manų kruopose, apkepkite keptuvėje ir sudėkite ant tešlos.

3. Daržoves supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje. Įberkite prieskonių bei apibarstykite tarkuotu sūriu. Kiaušinį suplakite su grietine ir užpilkite ant viršaus, kepkite apie 40 minučių.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Kefyras: 100.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Malta mėsa (paruošta kotletams kepti) 400.00 g
Aliejus: 50.00 ml
Paprikos: 225.00 g (po pusę geltonos, raudonos ir žalios paprikos)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Svogūnų laiškai: 50.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 150.00 g
Manai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Grietinė: 50.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką