Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Kepame saldžią duoną

Bananų duona
Fotolia nuotr. / Bananų duona
Šaltinis: 15min
0
A A

Duona - tai ne tik įprasta juoda. Duona gali būti ir desertinė. Tiesa, galbūt duona ji tegali būti vadinama simboliškai, bet išsikepti ir paragauti verta.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

SAVAITGALIO KEPINYS

Bananų duona

4 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 30 min.

 

Produktai

500 g miltų; 1 arbat. š. sodos; 6 g kepimo miltelių; 250 g cukraus; 100 ml aliejaus; 2 kiaušiniai; 3 bananai; 100 g stambiai tarkuoto juodojo šokolado; 1 arbat. š. vanilinio cukraus; 3 valg. š. pieno; 1 arbat. š. sviesto (skardai patepti).

 

Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą ir kepimo miltelius.

2. Bananus nulupkite ir sutrinkite elektriniu grūstuvu arba šakute.

3. Elektriniu plakikliu išmaišykite aliejų su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite bananų tyrę ir vanilinį cukrų. Toliau maišydama suberkite dalį miltų, supilkite pieną, įmaišykite likusius miltus ir tarkuotą šokoladą. Baikite maišyti mediniu šaukštu arba mentele.

4. Skardą patepkite sviestu, sukrėskite tešlą, tolygiai paskirstykite, kepkite iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą, kol pyrago viršus gražiai paruduos. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar bananų duona iškepusi.

5. Atvėsinkite, supjaustykite riekelėmis. Tiekite su kava, arbata arba pienu.

 

IŠBANDYKITE!

Autorės nuotr./Vaisių duona
Autorės nuotr./Vaisių duona
Vaisių duona
Fotolia nuotr./Apelsinų duona
Fotolia nuotr./Apelsinų duona
Apelsinų duona
Fotolia nuotr./Rieautų ir vaisių duona
Fotolia nuotr./Riešutų ir vaisių duona
Riešutų ir vaisių duona

 

Taip pat skaitykite:

Austriški skanėstai su meilės prieskoniu…

Savaitgalio skanėstų vilionės

Kepkime savaitgalio pyragą!

Rytietiškų saldumynų vilionės ir paslaptys

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką