-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kepame sveikesnę picą

Pica vaikams kaip blynai ir greitojo maisto užkandinėse parduodami suvožtiniai yra šventas reikalas – galėtų valgyti ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Taigi pasimokykime ją kepti iš tinkamų ir tarpusavyje derančių aukščiausios kokybės produktų, kad ne tik numalšintų alkį, bet ir būtų naudinga organizmui.
Pica
Pica / Fotolia nuotr.

Daugelis mamų mano, o vaikučiai tvirtai tuo įsitikinę, kad storiausiu padažo, faršo, lydyto sūrio ir įvairiausių priedų sluoksniu padengtas picos lakštas – labai sotus ir naudingas užkandis, už kurį verta pakloti nemažą sumelę. Jie smarkiai klysta. Picos gurmanai italai sako, kad ingredientų (su sūriu ir padažu) negali būti daugiau nei šeši – tik tada bus gardu. Beje, visi produktai turi derėti tarpusavyje. Pavyzdžiui, pomidorai puikiai dera su mocarela, raudonėliais ir bazilikais, kumpis su alyvuogėmis ir brandintu sūriu, kumpis su konservuotais ananasais. Pamenate patarlę, kad mažiau visada yra daugiau. Ji tinka picai. Paragaukite visame pasaulyje mėgstamos „Margaritos“, kuri gaminama tik iš papločio, natūralaus pomidorų padažo, mocarelos, bazilikų.

Geriausi vaikiškos picos draugai

Orkaitėje be jokių riebalų kepta ar garuose troškinta liesa jautiena ar paukštiena, įvairios daržovės (paprikos, cukinijos, baklažanai), kurias ant picos reikia dėti laiku, kad neperkeptų ir išsaugotų visus vitaminus bei mineralines medžiagas, naminiai nekaloringi pomidorų padažai, šlakelis tyro alyvuogių aliejaus, saujelė šviežių salotų lapelių, šaukštas smulkintų alyvuogių (juodosios yra švelnesnio skonio, žaliosios – aštresnės), taip pat kelios riekelės natūralaus vytinto kumpio, grybai, įvairios žolelės (petražolės, raudonėliai, bazilikai). Džiovintos jos beriamos tiesiai ant aliejumi patepto picos pado arba į padažus, šviežios dedamos ant paruoštos picos, kad nuo karščio nepasikeistų spalva ir kvapas.  

Ko nedėti ant picos

Sunkiai virškinamų rūkytos mėsos gaminių, įvairių mėsos ir žuvų vyniotinių, riebių kvėpiklių, dažiklių ir skonio stipriklių prifarširuotų padažų, ypač su majonezu ir krakmolu. Taip pat sūrio produktų, labai riebių sūrių, neaišku iš ko pagamintos dešros. Dietologai perspėja, kad su šiais produktais paruoštose picose mažai vitaminų ir mineralinių medžiagų, o riebalų per daug. Tai labai svarbu mamoms, auginančioms rubuiliukus.

Kokį sūrį rinktis

Būtinai tikrą, o ne sūrio gaminį. Atsiminkite, kad tikrieji sūriai gaminami tik iš pieno ir natūralių fermentų. Pirkdami atkreipkite dėmesį ne tik į etiketę, bet ir į kainą. Sūrio gamintojai tikina, kad kilogramui gero kokybiško sūrio pagaminti reikia apie 12 litrų pieno. Tad jei sūrio gabalėlio kaina juokinga, galite spręsti, ar jis tikras. Be to, sūris turėtų būti kuo liesesnis – geriausiai picas gardinti brandintu apie 20 proc. riebumo ar dar liesesniais varškės sūriais, su jogurtu ar liesa grietine maišyta feta, mocarela. Smulkiai tarkuotas sūris beriamas ant picos pado, o smulkintas specialiu drožtuku – ant patiekalo viršaus.

Ką reikia žinoti apie picos papločius

Skubančios mamos parduotuvėse dažnai nuperka šaldytą picą ir nesuka galvos – vaikai pasišildys grįžę iš mokyklos. Tačiau šaldyta pica skoniu ir naudingumu nė iš tolo neprilygsta naminei. Atidžiai ištyrinėjus etiketes, kartais galima nusipirkti tik jos paplotį ar jau paruoštą šviežią picos tešlą. Vis dėlto geriausiai picos paplotį kepti pačioms. Tiesa, gaminti su mielėmis šiek tiek užtrunka, bet visada galite užsiminkyti didesnį kiekį tešlos ir užsišaldyti. Geras picos padas gaminamas tik iš aukščiausios kokybės miltų, būtinai gero aliejaus, vandens, druskos ir mielių.  Picą rekomenduojama šauti tik į gerai įkaitintą orkaitę.

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Tradicinis mielinis picos paplotys
Receptas: Tradicinis mielinis picos paplotys
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 8
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Mielės: 20.00 g
Druska: 5.00 g
Cukrus: 5.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens.
  2. Mielių masę lengvai ištrinkite, ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite ir palikite šiltoje vietoje apie 20 min.
  3. Supilkite apie pusę stiklinės vandens, šaukštą aliejaus.
  4. Virtuviniu kombainu užmaišykite tešlą, aptepkite ją aliejumi ir dar dviem valandoms palikite pakilti.
  5. Galiausiai iškočiokite norimo dydžio papločius. Kiekvieną jų aptepkite aliejumi, ant viršaus krėskite gaminto naminio pomidorų padažo ir sudėkite pasirinktus ingredientus.
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius