Dabar populiaru
Publikuota: 2018 gruodžio 5d. 13:00

Kepkite ir skanaukite: nesudėtingi, bet puikūs olandiški blynai

Blynai
Vida Press nuotr. / Blynai

Ko gero, kiekvieni namai turi savą mėgstamų blynų receptų „repertuarą“, kuris ypač aktualus savaitgalį – gal tai lietiniai, gal varškės, o gal amerikietiški blyneliai... Kad tie patys receptai nepabostų, siūlome išsikepti didelių ir skanių olandiškų blynų. Tiesa, jų tešlą reikia paruošti bent valandą iki kepimo, o galima ir iš vakaro, tuomet ryte beliks viens-du-trys iškepti blynus ir jais mėgautis!

Ingredientai (6–7 dideli blynai):

  • 400 g miltų;
  • 60 g bulvių krakmolo;
  • 460 ml pieno;
  • 240 ml vandens;
  • 80 g sviesto, ištirpinto;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 4 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • aliejaus kepimui;
  • šiek tiek goudos sūrio, tarkuoto (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Šių blynų tešlą pravartu ruošti naudojant elektrinį plaktuvą, nes tešla turi būti labai glotni ir vientisa, jei tokio neturite, tiks ir šakutė, tačiau darbuokitės ja intensyviai. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, kiaušinius, pieną, vandenį, lydytą sviestą ir cukrų. Labai gerai išplakite, kad nebūtų jokių gumuliukų. Leiskite tešlai pastovėti bent valandą (arba uždenkite ir dėkite nakčiai į šaldytuvą).

2. Maždaug 10 min. prieš kepant blynus į tešlą suberkite ir kepimo miltelius, labai gerai išmaišykite.

3. Įkaitinkite didelę blynams kepti skirtą keptuvę ant vidutinės ugnies, patepkite trupučiu aliejaus ir samčiu pilkite tešlos, sukiokite keptuvę, kol tešla pasiskirstys per visą dugną, ir dėkite kepti.

4. Kai viena pusė apkeps, apverskite blyną ir ant viršutinės pusės užberkite šiek tiek goudos sūrio (jei nenorite sūrio, galite šio žingsnio ir atsisakyti. Valgykite blynus karštus, su mėgstamais priedais (jei nenaudojate sūrio).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Gerumu dalintis gera
Skanumėlis

Video

01:16
00:29
31:58

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką