Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2020 gegužės 10d. 09:00

Kepsite ant gyvos ugnies? 9 įdomūs marinatai įvairiausiai mėsai

Marinuoti vištų sparneliai
Vida Press nuotr. / Marinuoti vištų sparneliai

Orai vis labiau lepina šiluma, tad daugelio pasiryžimas ilgai triūsti virtuvėje sparčiai mažėja. Žinoma, visai kitas reikalas, jei triūsite prie grilio, nuo kurio, tikime, jau spėjote nuvalyti dulkes. Jei kepsite mėsą ir esate linkę marinuoti ją patys, vengiate bet kokių nereikalingų priedų, siūlome keletą itin skirtingų marinatų receptų. Išsirinkite, marinuokite, kepkite ir valgykite (beveik) kaip restorane!

Receptai
Receptas: Nerealiai skanus vištienos marinatas
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 40 min.
3.2 / 110
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje (ne aliuminio) gerai išmaišykite visus produktus.
  2. Vištienos krūtinėles išmuškite plaktuku iki 1–1,5 cm storumo gabaliukų.
  3. Vištieną išvoliokite marinate, uždenkite ir palikite šaltai marinuotis 2–12 val.
  4. Įkaitinkite grilį.
  5. Vištienos gabaliukus ištraukite iš marinato, šiek tiek nuvarvinkite.
  6. Kepkite ant grotelių iš abiejų pusių po 5 min.
  7. Kepant orkaitėje: įkaitinkite orkaitę iki 230 °C temperatūros. Kepkite vištieną ant grotelių virš skardos iš abiejų pusių po 6 min.
  8. Kepant keptuvėje: gerai įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, kepkite po 5 min. iš abiejų pusių.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Aušra G., Panevėžys

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 4.00 vnt. (didelės)
Actas: 60.00 ml (5% obuolių)
Rudasis cukrus: 80.00 g
Garstyčios: 3.00 valg. š. (padažo)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrintų)
Žalioji citrina: 2.00 valg. š. (sulčių)
Druska: 2.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 šviežiai maltų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos šlaunelių marinatas
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 50 min.
2.6 / 27
Kaip gaminti
  1. Vištienos šlauneles švelniai pamuškite, kad į mėsą geriau įsigertų marinatas.
  2. Tuomet dubenyje sumaišykite visus marinatui reikalingus ingredientus, išskyrus kokosų pieną.
  3. Šlauneles sudėkite į krepšelį, užpilkite marinatu ir užriškite. Tai padarę, gerai pamasažuokite, įtrinkite prieskonius į mėsą.
  4. Krepšelį atriškite, supilkite kokosų pieną ir vėl užriškite. Gerai įtrinkite.
  5. Laikyti 4 val. arba per naktį. Kepti tinka tiek orkaitėje, tiek ant grilio. Kepkite apie 40 min. 160 °C karštyje.

Receptą atsiuntė Evelina M., Marijampolė

Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (šlaunelių)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrinto)
Žuvies padažas: 100.00 ml
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (nubrauktas)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (nubrauktas arbat. š. maltos)
Karis: 1.00 arbat. š. (nubrauktas arbat. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kokosų pienas: 200.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldus rytietiškas čili marinatas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
1.8 / 6
Kaip gaminti
  • Sumaišykite visus ingredientus dubenėlyje ir marinuokite šiame marinate produktus mažiausiai valandą (jei tai didesni gabaliukai, galima ir pernakt).
Ingredientai
Česnakai: 2.00 vnt. (sutrintos skiltelės)
Imbieras: 2.00 arbat. š. (šviežio, tarkuoto)
Saldus čili padažas: 120.00 ml
Sojos padažas: 60.00 ml (šviesaus)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š. (geriausiai tinka kepintų sezamų)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Naminis Teriyaki marinatas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.9 / 21
Kaip gaminti
  • Sumaišykite visus ingredientus dubenėlyje ir marinuokite šiame marinate vištieną ar tofu valandą, o kiaulieną ar jautieną – apie porą valandų.
Ingredientai
Sojų padažas: 40.00 ml
Cukrus: 40.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės (sutrintos)
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežio, tarkuoto)
Vyno actas: 2.00 valg. š. (ryžių)
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiškas chimichurri marinatas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.4 / 12
Kaip gaminti
  • Sudėkite visus produktus į virtuvės kombainą ir sutrinkite, kol petražolės bus smulkiai sukapotos, o ingredientai susimaišys. Jei neturite virtuvės kombaino, petražoles itin smulkiai sukapokite plačiu peiliu ir sumaišykite su kitais ingredientais.
  • Marinuokite pasirinktą mėsą mažiausiai valandą (o didesnius gabalėlius galima ir pernakt).
Ingredientai
Raudonasis svogūnas: 0.25 vnt. (smulkiai supjaustyto;)
Čili pipiras: 2.00 vnt. (maži smulkiai supjaustyti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrintos)
Petražolės: 1.00 sauja (didelė)
Vyno actas: 60.00 ml (raudonojo)
Alyvuogių aliejus: 40.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Granatų marinatas mėsai
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.8 / 23
Kaip gaminti
  • Sumaišykite visus ingredientus ir gautame marinate laikykite mėsą mažiausiai 2 val., o galima ir pernakt. Idealiai tinka jautienai, kiaulienai ar avienai.
Ingredientai
Pomidorų tyrė: 90.00 ml
Granatų sultys: 80.00 ml
Medus: 2.00 valg. š. (skysto)
Granatų melasa: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Garstyčios: 2.00 valg. š.
Vorčesterio padažas: 1.00 arbat. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 0.50 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Petražolių ir kalendros marinatas
8 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.0 / 4
Kaip gaminti

1. Petražoles ir kalendrą sukapokite, tada sudėkite į dubenį kartu su susmulkintu česnaku ir viską gerai išmaišykite.

2. Į žolelių mišinį įberkite druskos, pipirų, raudonosios paprikos miltelių ir dar sykį gerai išmaišykite.

3. Lėtai pilkite alyvuogių aliejų. Mentele permaišykite, kad aliejus tolygiai pasiskirstytų. Palikite pastovėti kambario temperatūroje, kad skoniai susimaišytų.

4. Mėsą ištrinkite marinatu ir palikite pastovėti porą valandų arba geriausia – per naktį.

Ingredientai
Petražolės: 50.00 g (šviežių)
Kalendros: 40.00 g (šviežios)
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkintos)
Druska: 0.50 arbat. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (maltų)
Alyvuogių aliejus: 200.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rozmarino ir citrinos marinatas
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 5
Kaip gaminti

1. Stambiai supjaustytą česnaką sudėkite į didelį dubenį. Nuplaukite citriną ir plonai nulupkite geltoną žievelę. Išspauskite citrinos sultis. Susmulkinkite šviežią rozmariną ir taip pat suberkite į dubenį. Įmaišykite alyvuogių aliejaus, druskos bei pipirų.

2. Į dubenį dėkite mėsą ir pavoliokite, kad visas mėsos gabaliukas pasidengtų marinatu.

3. Įvyniokite į plastikinį maišelį, palikite šaldytuve pasimarinuoti nuo 30 minučių iki 2 valandų.

Ingredientai
Citrinos: 1.00 vnt. (išspaustos sultys ir nutarkuota žievelė)
Rozmarinai: 2.00 valg. š. (kapoto šviežio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kvapiųjų mairūnų marinatas su medumi
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.8 / 5
Kaip gaminti

1. Mairūnus susmulkinkite. Ruošdami marinatą, į dubenį sudėkite visus išvardytus ingredientus, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį ir viską gerai išmaišykite.

2. Marinuodami mėsą, kruopščiai ištrinkite ją marinatu ir palikite mažiausiai 2 valandoms šaldytuve. Geriausia – jei paliksite per naktį.

Ingredientai
Grietinė: 200.00 ml (18 proc. riebumo)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Česnakai: 3.00 skiltelės (susmulkintos)
Mairūnas: 20.00 g (kvapniojo)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Mėgaukis šiandien

Talentingi vaikai

Video

04:10
15:03
13:00

Esports namai

Sveikos ir gražios kojos

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką