Dabar populiaru
Publikuota: 2016 vasario 24d. 16:33

Keptos daržovės – nuo bulvių iki burokėlių bei moliūgų

Kepti moliūgai
Fotolia nuotr. / Kepti moliūgai

Kepti bulves ar morkas mums įprasta, tačiau ar dažnai kepame moliūgus? O cukinijas? Siūlome panaršyti po Ji24.lt receptus ir išsirinkti gardžiausią!

TAIP PAT SKAITYKITE: Kankina nemiga? Taisyklės norintiems geriau miegoti 

Receptai
Receptas: Orkaitėje keptos bulvės
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 69
Kaip gaminti

1. Bulves gerai nušveiskite, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą, apšlakstykite aliejumi.

2. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su džiūvėsėliais, rozmarinų šakelėmis, druska, pipirais, aitriąja paprika ir užbarstykite ant bulvių.

3. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.

Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Džiūvėsiai: 50.00 g (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, malti)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (miltelių, pagal skonį)
Rozmarinai: 20.00 g (švieži, pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptos daržovės
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 8
Kaip gaminti

1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis.

2. Bulves nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Cukinijų ir bulvių griežinėlius atskirai po vieną sudėkite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą, apibarstykite druska ir pipirais. Šalia dėkite nuplautų mažų pomidorų. 

3. Česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite ir giliame dubenėlyje sumaišykite su lydytu sviestu, kapotais rozmarinais ir muskatais. Gautu padažu apšlakstykite daržoves.

4. Kepkite iki 160°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje grilio režimu apie 10 min., tada apšlakstykite klevų sirupu ir dar kepkite 4–5 min. Paruoštas cukinijas tiekite papuošusi gražgarstės lapeliais.

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 8.00 vnt. (nedideli)
Bulvės: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sviestas: 150.00 g
Rozmarinai: 2.00 arbat. š. (smulkintų)
Muskatas: 2.00 arbat. š. (tarkuotų)
Klevų sirupas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 100.00 g (skardai ištepti ir pabarstyti)
Gražgarstės: 20.00 g (lapeliai papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptos cukinijos
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 15 min.
3.3 / 3
Kaip gaminti

1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais ir išdėliokite giliame plokščiame inde.

2. Česnako skilteles sukapokite, sumaišykite su žolelėmis, pestu, džiovintais prieskoniais, aliejumi ir citrinos sultimis. Marinatą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Juo aptepkite cukinijas ir bent 2 val. pamarinuokite.

3. Visas sėklas ir riešutus sumalkite kavamale, sumaišykite su džiūvėsėliais ir tarkuotu parmezanu.

4. Marinuotas cukinijas gerai nuvarvinkite, pavoliokite sėklų ir džiūvėsėlių mišinyje. Dėkite į riebalais pateptą karščiui atsparią skardą ir kepkite apie 10–12 min., kol sūris ims lydytis.

5. Tiekite karštas su citrinos skiltelėmis.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Ingredientai
Cukinijos: 4.00 vnt.
Džiūvėsiai: 100.00 g
Sūris: 100.00 g (pvz. parmezano)
Citrinos: 1.00 vnt. (ir marinatui pusės citrinos sulčių)
Linų sėmenys: 1.00 valg. š.
Saulėgrąžos: 1.00 valg. š.
Migdolai: 1.00 valg. š. (kapoti)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui)
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (marinatui)
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (marinatui čiobreliai, rozmarinai...)
Aliejus: 85.00 ml (marinatui)
Druska: 1.00 arbat. š. (marinatui pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (marinatui pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Krosnyje keptos morkos
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 7
Kaip gaminti

1. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite būtinai didesniais gabalėliais – mažesni kepami ištyžta.

2. Česnakus nulupkite, sukapokite. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes, irgi sukapokite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.

3. Smulkintus česnakus, aitriąsias paprikas ir imbierus sumaišykite su aliejumi ir apelsino sultimis, suberkite persilado prieskonius. Užpilą bent valandą palaikykite – tegul susimaišo skoniai.

4. Morkas berkite į riebalais saikingai pateptą karščiui atsparų kepimo indą, ant viršaus paskleiskite smulkintų laurų lapelių, berkite šviežiai maltų juodųjų pipirų ir apšlakstykite paruoštu padažu. Morkas kepkite karštoje krosnyje arba orkaitėje apie 40 min.

5. Tiekite apibarsčiusi smulkintais rozmarinais (juos galite ir paskrudinti sausoje keptuvėje) ir saldžiosiomis paprikomis. Taip keptas morkas skanu valgyti vienas arba kaip garnyrą prie mėsos ir žuvies patiekalų.

Kulinaro patarimas. Morkas galima gardinti ir kitokiais prieskoniais: kmynais, kuminais, kardamonais, ciberžolėmis, kalendromis.

Ingredientai
Morkos: 1.00 kg
Česnakai: 4.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Persilado prieskoniai 1.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sultys)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, šviežiai maltų)
Paprikos: 8.00 g (pagal skonį, saldžiųjų)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, šviežių)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptos daržovės
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 3
Kaip gaminti

1. Burokėlius ir morkytes (kotelių nenupjaukite, gražiau atrodys) labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir iškepkite orkaitėje taip, kad nebūtų labai minkšti.

2. Švarias šviežias rozmarinų šakeles smulkiai sukapokite. Iškeptus burokėlius nulupkite, padalykite į keturias lygias dalis.

3. Į karščiui atsparią keptuvę išdėliokite morkas ir burokėlius, per vidurį dėkite ožkų pieno sūrį, berkite pomidoriukus, kapotus žalumynus. Daržoves pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, tada apšlakstykite aliejumi.

4. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol pomidorai suminkštės, o sūrio karšteliai pradės lydytis.

 

Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt.
Morkos: 7.00 vnt. (šviežios, nedidelės)
Ožkų pieno sūris: 1.00 riekės
Pomidorai: 250.00 vnt. (1 indelis vyšninių)
Rozmarinai: 5.00 g (kelios šakelės)
Aliejus: 4.00 valg. š. (nuo saulėje džiovintų pomidorų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Balzaminis padažas: (pagal skonį) 3.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Orkaitėje keptos bulvės su šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 56
Kaip gaminti

1. Neskustas bulves virkite 15 minučių, nusunkite, atvėsinkite ir nulupkite.

2. Išilgai perpus perpjautas šoninės juosteles patepkite garstyčiomis ir medumi.

3. Šonine apvyniokite bulves.

4. Bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 12–15 minučių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Bulvės: 10.00 vnt. (mažų)
Kumpis: 5.00 riekės (plonos juostelės šaltai rūkyto kumpio arba šoninės)
Garstyčios: 2.00 arbat. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptos įdarytos paprikos
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.8 / 13
Kaip gaminti

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes ir pašalinkite kotelius. Paprikų puseles dėkite ant grotelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol paprikos suminkštės, o odelė susiraukšlės.

2. Ožkų pieno sūrį sutrinkite šakute, sumaišykite su išspaustais česnakais, kapotomis petražolėmis ir skrudintais riešutais.

3. Paruoškite užtepą: kapotus rozmarinus sumaišykite su aliejumi ir medumi, pagal skonį berkite druskos ir pipirų.

4. Keptas paprikas klokite ant lėkštės, vidinę pusę aptepkite aliejaus ir rozmarinų užtepu, tepkite ožkų peno sūrio ir petražolių įdaro, paprikas susukite voleliu.

Ingredientai
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Ožkų pieno sūris: 250.00 g
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų)
Riešutai: 2.00 valg. š. (kapotų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (2 - paprikoms kepti ir 2 - paprikoms aptepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (0,5 kapotų - paprikoms aptepti)
Medus: 1.00 arbat. š. (paprikoms aptepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptos daržovės su ančiuviais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 3
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite skiltelėmis. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite bulves ir retkarčiais pamaišydami kepkite 30 min.

2. Svogūnus gana stambiai supjaustykite, sudėkite į kepamas bulves ir troškinkite dar 5 min.

3. Cukinijas supjaustykite stambokais kubeliais, pomidorus perpjaukite pusiau, 2 ančiuvių filė gabaliukus smulkiai sukapokite, čiobrelių šakeles taip pat susmulkinkite. Viską sudėkite į kepamas bulves, pagardinkite pipirais, išmaišykite ir palikite tušti 5–10 min. (kol suminkštės cukinijos).

4. Jei reikia, gatavą patiekalą pasūdykite. Likusius ančiuvių filė gabaliukus sudėkite ant viršaus.

Patarimas. Ančiuviai – nedidelės, į sardines panašios jūrų žuvelės – siauros, plokščios, su sidabro spalvos juosta ant šonų. Didžiausi ančiuviai užauga tik iki 20 cm. Šios Viduržemio jūroje žvejojamos žuvelės, kaip ir sardinės, dažniausiai konservuojamos aliejuje arba sūdomos. Tiesa, ančiuviai gana brangūs. Tačiau žinodama, kad jų skonis panašus į silkės, turbūt suprasite, kuo pakeisti šį delikatesą, tik patiekalo skonis nebus toks subtilus.

Ingredientai
Bulvės: 750.00 g
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Cukinijos: 400.00 g
Pomidorai: 200.00 g
Žuvis: 6.00 vnt. (ančiuvių filė gabaliukai)
Čiobreliai: 10.00 g (kelios šviežios šakelės)
Alyvuogės: 100.00 g (žaliųjų be kauliukų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptos cukinijos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
1.5 / 2
Kaip gaminti

1. Cukinijas supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, panašiai – ir nuskustas bulves, pomidorus.

2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, sugrūstą česnaką, pomidorus, cukinijas, bulves, įmeskite laurų lapą. Vartant ant didokos ugnies kepkite maždaug 3 min. Pasūdykite.

3. Ugnį sumažinkite, keptuvę uždenkite ir, retkarčiais pamaišydami, troškinkite 20 min.

4. Nukėlę nuo ugnies iš karto išimkite laurų lapą.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (jaunos apie 15 cm)
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt. (pusė puodelio smulkiai sukapotų)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 1.00 valg. š.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptos morkos
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

2. Morkas nuplaukite, nulupkite, supjaustykite gabalėliais.

3. Apelsiną nušveiskite šepetėliu, nuplaukite, nulupkite, iš minkštimo išspauskite sultis ir sumaišykite su aliejumi.

4. Nuplautą aitriąją papriką išvalykite, sukapokite. Imbiero šaknį nulupkite, susmulkinkite.

5. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, sumaišykite su riešutais. 

6. Morkų gabalėlius berkite į keraminę kepimo formą, ant viršaus pilkite aliejaus ir apelsinų sulčių mišinį, berkite kapotas paprikas, imbierus, česnakus ir riešutus.

7. Viduryje „užkaskite“ cinamonų lazdeles, laurų lapelius, morkas apibarstykite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir ruduoju cukrumi.

8. Uždenkite aliuminio folija ir 40 min. pašaukite į orkaitę.

Ingredientai
Morkos: 1.00 kg (didesnių)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Riešutai: 2.00 valg. š. (skrudintų riešutų)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Cinamonų lazdelė: 2.00 vnt.
Laurų lapai: 2.00 vnt. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptos cukinijos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 17
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Neluptą cukiniją kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais arba kvadratėliais.
  3. Kiaušinį išplakite su pienu, česnakų granulėmis, druska, maltais juodaisiais pipirais.
  4. Sūrį sumaišykite su džiūvėsėliais.
  5. Pjaustytas cukinijas suvilgykite plaktame kiaušinyje ir iš abiejų pusių apvoliokite sūrio ir džiūvėsėlių mišinyje.
  6. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  7. Kepkite apie 10 minučių.

Receptą atsiuntė Gintarė

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 2.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 6.00 valg. š. (maltų)
Sūris: 6.00 valg. š. (smulkiai tarkuoto kietojo)
Česnakai: 1.00 arbat. š. (granulės)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (¼ – maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptos daržovės su ančiuviais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti
  1. Duoną sutrupinkite kuo smulkiau. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite duonos trupinius ir maišydami kepkite 3–4 minutes. Išgriebkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
  2. Brokolį supjaustykite žiedynėliais, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nusausinkite. Morką ir papriką supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite. Susmulkinkite ančiuvius.
  3. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, suberkite daržoves ir kepkite 4 minutes ant didelės liepsnos, dažnai maišydami. Suberkite ančiuvius, supilkite žuvų padažą, citrinų sultis ir dar kepkite apie 5 minutes. Tiekite pabarstę duonos trupiniais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Duona: 2.00 riekės (balta - geriau padžiūvusi)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Morkos: 1.00 vnt. (stambi)
Paprikos: 1.00 vnt.
Ančiuviai: filė 4.00 vnt.
Žuvų padažas: 2.00 valg. š.
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais kepti moliūgai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 5
Kaip gaminti

1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais ir sudėkite į karščiui atsparų indą ar kepimo formą (prieš tai į formą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus).

2. Ant moliūgo kubelių suberkite mocarelą ir pelėsinį sūrį, juostelėmis pjaustytus džiovintus pomidorus ir smulkintus česnakus.

3. Apibarstykite maltais pipirais, druska, žalumynais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis ir šaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 15–20 minučių, kol moliūgo kubeliai suminkštės ir šiek tiek apskrus.

4. Nuo kepimo pradžios praėjus 10 minučių, patiekalą apibarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite toliau.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Moliūgai: 800.00 g
Mocarelos sūris: 150.00 g
Sūris: 50.00 g (trupintas pelėsinis)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (8-10)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (4-5)
Česnakai: 6.00 skiltelės (5-6)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Raudonėliai: 5.00 g (kelios šakelės šviežių raudonėlių)
Mairūnas: 5.00 g (kelios šakelės šviežių mairūnų)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Migdolai: 1.00 arbat. š. (drožlės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepti moliūgai
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 9
Kaip gaminti

1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūnus padalykite į keturias dalis.

2. Paruoškite marinatą: dubenyje sumaišykite pusės citrinos sultis ir aliejų, išspauskite česnaką, pasūdykite, pagardinkite pipirais, suberkite prieskonius. Sudėkite į marinatą moliūgų gabalėlius ir palaikykite maždaug 15 min.

3. Išgriebkite moliūgus ir kartu su svogūnais apkepkite įkaitintame aliejuje, baigdama kepti išspauskite česnaką.

4. Lėkštės dugną išklokite špinatų lapeliais, ant viršaus sudėkite keptus moliūgus ir svogūnus, apibarstykite migdolų drožlėmis.

Ingredientai
Moliūgai: 400.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės (ir marinatui skiltelė)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Špinatai: 30.00 g (šviežių)
Aliejus: 2.00 valg. š. (Marinatui 3 šaukštai aliejaus)
Citrinos: 1.00 vnt. (Marinatui pusė citrinos)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (1/2 arbat. š.)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (1/2 arbat. š.)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Orkaitėje keptos daržovės
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
2.7 / 15
Kaip gaminti

1.Daržoves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Druską sumaišykite su pipirais ir čiobreliais. Į nedidelį puodą pilkite grietinėlę, ją maišydami berkite miltus ir nuolat maišydami kiek pakaitinkite.

2.Suberkite tarkuotą sūrį ir maišykite, kol jis ištirps. Daržoves sluoksniais dėkite į poros litrų kepimo indą, išteptą sviestu. Sluoksnius apibarstykite prieskonių mišiniu. Viską užpilkite paruoštu padažu, apibarstykite tarkuotu sūriu.

3.Kepimo indą uždenkite (dangčiu arba folija) ir dvi valandas kepkite 175 laipsnių orkaitėje.

4.Nudengtą apkepą kepkite dar 20–30 minučių, kol gražiai apskrus.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Morkos: 500.00 g
griežčiai (ropės) 500.00 g
Salierai: 200.00 g
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt.
Druska: 3.00 g
Juodieji pipirai: 3.00 g (šviežiai malti)
Čiobreliai: 2.00 arbat. š. (smulkinti lapeliai)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 400.00 ml
Miltai: 1.00 valg. š. (kvietiniai)
Sūris: 300.00 g (200 g tarkuotas fermentinis sūris ir 100 g apibarstyti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mikrobangų krosnelėje keptos paprikos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Visas paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, ankštis supjaustykite vienodo pločio juostelėmis.

2. Į maždaug 2 l talpos mikrobangų krosnelės indą sudėkite raudonų paprikų juosteles, ant jų – likusias.

3. Česnaką sugrūskite ir sumaišykite su aliejumi, prieskoniais.

4. Aliejaus mišiniu apliekite susluoksniuotas paprikas, indą uždenkite mikrobangų krosnelėms skirta plėvele.

5. Didžiausiu galingumu kepkite 8 min. Prieš patiekiant apibarstykite petražolių lapeliais.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Paprikos: 6.00 vnt. (3 - raudonos saldžiosios, 2 - žalios ir 1 - geltona)
Česnakai: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Petražolės: 4.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

TAIP PAT SKAITYKITE: 10 receptų: patiekalai su malta mėsa 

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką