DIENOS RECEPTAS
4 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 40 min.
Produktai
200 g ryžių; 200 g svogūnų; 3 skiltelės česnako; 200 g salierų šakniagumbių; 100 šviežių arba šaldytų žirnių; 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų; 125 ml tirpaus sultinio; 2 valg. š. aliejaus; 2 valg. š. sviesto; 1 paprika; 50 g svogūnų laiškų; 1 žiupsnelis druskos; 100 g žiedinių kopūstų; 1 žiupsnelis juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
1. Išvirkite birią ryžių košę. Smulkiai supjaustykite svogūnus, česnakus sugrūskite. Salierus supjaustykite šiaudeliais.
2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus bei česnakus. Sudėkite visas kitas daržoves, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir maišant kepinkite maždaug 3 min.
3. Tada supilkite sultinį, uždenkite ir troškinkite dar 10 min. Sudėkite ryžius ir troškinkite, kol ryžiai sugers visą skystį. Papuoškite pjaustytais svogūnų laiškais.
SIŪLOME IŠBANDYTI!
SOTU |
||
MAŽIAU KALORIJŲ |
||
VEGETARIŠKA |
||
VAIKUČIAMS |
||
Taip pat skaitykite:
Vakarienei – pikantiškos idėjos
Vakarienei - patiekalai su vištiena