Bulvių apkepas
Reikės:
- 1,2 kg bulvių,
- 60 g sviesto,
- ¼ st. pieno,
- 2 st. tarkuoto sūrio,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Pamažu nuolat maišydami supilkite pieną. Pakaitinkite iki virimo. Suberkite 2/3 tarkuoto sūrio ir išmaišykite.
Bulves nulupkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Apibarstykite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite.
1/3 bulvių suberkite į sviestu išteptą kepimo formą ir apipilkite 1/3 pieno ir sūrio mišinio. Taip pakartokite dar du kartus. Ant viršaus suberkite likusį tarkuotą sūrį ir skardą dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug valandą, kol viršus gražiai apskrus.
Kepti makaronai su sūriu
Reikės:
- pakelio virtų makaronų,
- 3 valg. š. sviesto,
- 3 valg. š. miltų,
- 2 st. pieno,
- 2 st. tarkuoto fermentinio sūrio,
- po žiupsnelį druskos ir pipirų.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, gerai išmaišykite ir truputį pakepinkite. Paskui supilkite pieną ir maišykite tol, kol neliks gumuliukų. Pagardinkite druska ir pipirais, suberkite tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite virtus makaronus. Išmaišykite ir su visa keptuve (jei ji tinkama) dėkite į orkaitę 20-25 minutėms.
Brokolių apkepas
Reikės:
- 800 g brokolių
- 50 g sviesto,
- 20 g miltų,
- žiupsnelio druskos,
- 2 st. pieno,
- 200 g fermentinio sūrio,
- 2 kiaušinių.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
Brokolius apvirkite maždaug 10 minučių ir nukoškite.
Puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišykite, kad neliktų gumuliukų. Suberkite druską ir pipirus, po truputį nuolat maišydami supilkite pieną. Maišydami kaitinkite iki virimo.
Brokolius sudėkite į sviestu išteptą kepimo skardą. Apibarstykite tarkuotu sūriu, užpilkite išplaktus kiaušinius ir pieno mišinį.
Dėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite maždaug 30-45 minutes.
Skanaus!