Dabar populiaru
Publikuota: 2018 liepos 18d. 14:00

Klasikinis pyragas, kuriam tinka lietuviškos vyšnios: derinkite su ledais ir atsidursite rojuje!

Vyšnių pyragas su ledais
Vida Press nuotr. / Vyšnių pyragas su ledais

Šiltas trapios saldžios tešlos ir rūgštokų vyšnių pyragas, patiektas su vaniliniais ledais, tikrai gali priversti pasijusti lyg rojuje. Nedidukės tamsios lietuviškos vyšnios jau sunoko, tad skubėkite kepti kepti nuostabų skanėstą. Beje, didžioji šio pyrago paslaptis – dalį miltų pakeičia malti migdolai, nes, galbūt jau girdėjote, migdolai ir vyšnios – vienas tobuliausių duetų konditerijoje.

Ingredientai:

tešlai:

  • 300 miltų;
  • 150 maltų migdolų (migdolų miltų);
  • 200 g šalto sviesto;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 valg. šaukšt. šalto vandens;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus (viršui pabarstyti).

įdarui:

  • 700 g vyšnių (be kauliukų);
  • 3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. kukurūzų miltų.

patiekimui:

  • vanilinių ledų.

Gaminimas:

1. Į didelį dubenį suberkite abiejų rūšių miltus, cukraus pudrą, druską ir gerai išmaišykite.

2. Sviestą supjaustykite kubeliais, berkite į miltų mišinį ir trindami sviestą su miltais pirštų galiukais, paverskite mišinį šlapią smėlį primenančiais trupiniais. Dirbkite sparčiai, kad sviestas neimtų tirpti.

3. Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo (pastarąjį atidėkite), tuomet trynį išplakite su šaltu vandeniu, supilkite į gautus trupinius ir greitai suminkykite tešlą. Suformuokite iš jos 2 vienodus rutulius ir suvynioję juos į maistinę plėvelę, dėkite valandai į šaldytuvą.

4. Praėjus valandai, įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Neaukštą kepimo formą dantytais kraštais patepkite sviestu. Išimkite vieną rutulį iš šaldytuvo ir ant gerai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite skritulį, kuris būtų tokio skersmens, jog padengtų formos dugną ir kraštus. Labai atsargiai perkelkite jį į kepimo formą, paspaudydami išklokite ją, o dugną subadykite šakute. Dėkite kepti į orkaitę 15 min.

5. Kol dugnas kepa, pasiruoškite įdarą. Dubenyje vyšnias sumaišykite su cukrumi ir kukurūzų miltais.

6. Iškočiokite likusį tešlos rutulį į tokio pat dydžio skritulį, kaip ir pirmasis.

7. Ant iškepusio pyrago pagrindo berkite vyšnių įdarą ir ant viršaus klokite antrąjį iškočiotą tešlos skritulį. Gerai apspaudykite kraštus, kad dugnas ir viršus šonuose susijungtų, jei lieka šioks toks tešlos perteklius, nupjaukite. Viršuje pyrago „dangtį“ keliose vietose įpjaukite, kad išeitų garai.

8. Aptepkite pyrago viršų kiek paplaktu atidėtuoju kiaušinio baltymu ir pabarstykite cukrumi. Vėl dėkite į orkaitę ir kepkite dar 25-30 min.

9. Traukite iš orkaitės, leiskite kelias mintes atvėsti, o tada pjaustykite porcijomis ir tiekite su ledais.

Vida Press nuotr./Vyšnių pyragas
Vida Press nuotr./Vyšnių pyragas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Tarp Ukrainos separatistų gretose kovojančių italų – ir banditas, ir politiko sūnus

15min tema Verslas

„Aliexpress“ apvagia biudžetą ir Lietuvos verslininkus – siuntos sieną kerta kiaurai

Aktualu

Turgelių gyventoja: mes meldėmės, o jie atėjo kaip šėtonai

Verslas

Prekybininkai: apribojus prekybos centrų darbo laiką, darbo neteks iki 5 tūkstančių žmonių

Pasaulis kišenėje

Poilsiautojų pilnos ir sodybos, ir upės

Aktualu

Austėja atsisveikino su dvejus metus širdies laukusiu tėčiu: „Vylėmės, kad tikrai sulauksime“

Pasaulis kišenėje

Aplink pasaulį su kuprine. Užtemimo medžioklė Amerikoje

Gyvenimas

V.Šapurovas: kiek santuokoje svarbus seksas ir kaip išsaugoti aistrą iki senatvės

Vardai

Justinas Jankevičius po 4 metų palieka „Kitokių pasikalbėjimų“ vedėjo kėdę

Kultūra

Justinas Žilinskas: Kas yra ir su kuo valgoma „fantasy“?

24sek

Prieš 2 mėnesius „Lietkabelį“ palikęs latvis sumanė atsisveikinti ir sulaukė pokštų

Verslas

Pasakiška galimybė: parduodama į jaukius namus paversta bažnyčia

Verslas

Prieš rugsėjį lietuviai užgulė Suvalkus – mokinius čia apiperka perpus pigiau

Vardai

Remigijus ir Rovena Žiogai pakrikštijo sūnų Rojų: ypatingą dieną ir patys tapo krikšto tėvais

Kultūra

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti kitą savaitę?

Aktualu

Aplaidumas: Didžiosios sinagogos liekanas tampo praeiviai – niekas nesaugo

Vardai

Garsios moterys pasidalijo savo grožio paslaptimis: ką naudoja, dėl ko gailisi ir kam neturi laiko?

Deuce

Karjeros pergalė – K.Bertens nugalėjo S.Halep ir tapo Sinsinačio čempione

Gyvenimas

Juvelyrė J.Gusarovienė: pati sau esu didžiausia konkurentė

Sportas

Jose Mourinho svyla padai? „Manchester United“ sensacingai pralaimėjo

Naujienos

Vardai

Žilvinas Žusinas-Bird Green pristato klipą su kylančia mados pasaulio žvaigžde iš Lietuvos

Gyvenimas

Dvigubiname pomidorų derlių: 5 būdai

Verslas

„Sodra“: penki dažniausiai užduodami klausimai apie išmokas po mokesčių reformos

Aktualu

Saudo Arabija perėmė Jemeno sukilėlių raketą

Aktualu

Vyriausybė beveik dukart didina doktorantų stipendijas

Palangos svečius Mindaugo karūnavimo metinių proga sveikino „The Flying Bulls“

Vardai

Per vestuves Atlanta atsisakė tradicinės nuotakos suknelės: „Nesu princesė, mano būdas – karalienės“

Mokslas.IT

Kokiais įrankiais bombarduojamos Ukrainos skaitmeninės sistemos?

Aktualu

Audras keliantį D.Trumpo elgesį lemia jo charakteris?

Aktualu

Seimo narį V.Kamblevičių nustebino Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo organizatorių veikla: „Čia į sektą panašu gaunasi“

Sportas

Kroatų šventės pavojus: vartininkas išgelbėjo nuo autobuso krentantį bendražygį

Aktualu

Pateikė priežastį, kodėl apsemiama rekonstruota Kauno Laisvės alėjos dalis

Kultūra

Už idėją, kaip sudaryti gerą įspūdį apie Vilnių – iki 50 tūkst. eurų

Verslas

Malkoms siūloma taikyti lengvatinį PVM tarifą

Aktualu

Indijoje sudužo sovietinių laikų naikintuvas, pilotas dingo

Aktualu

Irano atominės energetikos organizacijos vadovas: Teheranas turi 950 tonų urano

Aktualu

Tailande sudužus sraigtasparniui žuvo trys žmonės

Aktualu

Prezidentė: neįmanoma nuneigti tiesos apie lietuvių tautos patirtą genocidą

Sportas

„Liverpool“ nusitaikė į brazilą – už vartininką tiek daug mokėta dar nebuvo

Verslas

Kalbate lietuviškai – programa užrašo angliškai? Jau realybė!

Vardai

Atgal į mokyklą

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką