Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: kreminė grybų sriuba

Kol pavasaris dar tik labai nedrąsiai beldžiasi į mūsų duris, pasimėgaukime tiršta ir sočia grybų sriuba.
Dangira Šimašiutė ir jos virta kreminė grybų sriuba
Dangira Šimašiutė ir jos virta kreminė grybų sriuba / Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno nuotr.

Ingredientai (2 asm.):

  • 500 g pievagrybių;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais;
  • 1 valg. šaukšt. miltų;
  • 600 ml daržovių sultinio;
  • 2 skiltelės česnako, pertrinto;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • druskos;
  • pipirų.

patiekimui:

  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 skiltelė česnako, pertrinto;
  • 1 valg. šaukšt. smulkiai kapotų petražolių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • skrudintos baltos duonos, patiekimui.
Dangiros Šimašiutės nuotr./Kreminė grybų sriuba
Dangiros Šimašiutės nuotr./Kreminė grybų sriuba

Gaminimas:

1. Grybus greitai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Jokiu būdu nepamerkite jų vandeny, jie ir šiaip vandeningi, o sumerkti į vandenį jo dar labiau prisitrauks. Atidėkite į šalį 3–4 gražius grybukus. Likusius supjaustykite griežinėliais.

2. Aliejų įkaitinkite dideliame puode ant gana stiprios ugnies, suberkite ir kepkite jame grybus, kol išgaruos išsiskyręs skystis ir grybai ims rusvėti. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Suberkite svogūnus, kaitinkite apie 4 minutes, vis maišant, kad svogūnai nepridegtų. Apiberkite miltais ir kaitinkite dar bent pusę minutės, kol visai nesimatys miltų baltumo.

3. Supilkite daržovių sultinį, pagardinkite pertrintu česnaku ir leiskite palengva virti 10 min.

4. Supilkite grietinėlę, pagardinkite pipirais, druska, jeigu reikia, leiskite dar 10 min. pavirti ant nedidelės kaitros.

5. Tuo tarpu griežinėliais supjaustykite į šalį atidėtus grybukus. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą drauge su aliejumi, kepkite grybus, kol šie susitrauks ir paruduos, pagardinkite druska, pipirais ir petražolėmis. Nukelkite nuo ugnies.

6. Sriubą sutrinkite elektrine trintuve. Pilkite į lėkštes, apiberkite keptais grybais ir mėgaukitės.

Patiekite šią sriubą su tiesiog skrudinta balta duona arba su duonos srebučiais. Kaip turbūt supratote, česnako man niekada nėra per daug...

Dangiros Šimašiutės nuotr./Kreminė grybų sriuba
Dangiros Šimašiutės nuotr./Kreminė grybų sriuba

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius