Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: medumi glazūruota vištienos filė

Dangira Šimašiutė ir jos ruoštas patiekalas
Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno nuotr. / Dangira Šimašiutė ir jos ruoštas patiekalas
Šaltinis: 15min
0
A A

Pati geriausia vasaros „keptuvė“, žinoma, yra grilius, bet kartais reikia ir tokių greitų kompromisų, kurie lengvai įgyvendinami kiekvienoje virtuvėje, bet neaukoja gero skonio. Tad šiandien pasigaminkime vištienos, glazūruotos medumi.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai (2 asm.):

  • 2 gabaliukų vištienos filė, maždaug po 150 g kiekvienas;
  • 1 valg. šaukšt. neutralaus aliejaus, skirto kepimui;
  • 1 skiltelės česnako, petrinto;
  • 3 valg. šaukšt. skysto medaus;
  • 2 valg. šaukšt. juodojo balzamiko acto;
  • 1 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 2 valg. šaukšt. sezamų sėklų.

Gaminimas:

1. Vištienos filė supjaustykite juostelėmis, kiekvieną gabaliuką padalinant į 3-4 dalis. Sudėkite vištieną į dubenėlį, apliekite aliejumi, suberkite pertrintą česnaką, pagardinkite druska, pipirais ir gerai sumaišykite. Leiskite marinuotis bent 15 min.

2 Ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite keptuvę, be papildomų reibalų, sudėkite vištienos juosteles, kepkite jas po maždaug 3-4 minutes, iš kiekvienos pusės, kol iškeps, perdėkite į lėkštę ir pridenkite, kad neatvėstų.

3 Į keptuvę supilkite medų, balzamiko actą ir sojos padažą, virinkite apie minutę, kol padažas sutirštės, tada sudėkite apkeptus vištienos gabaliukus, kaitinkite juos vartydami apie minutę, kol visiškai pasidengs padažu.

4. Mėgaukitės nedelsdami, apibarstę sausoje keptuvėje iki aukso spalvos pakepinę sezamų sėklas.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Medumi glazūruota vištiena
Dangiros Šimašiutės nuotr./Medumi glazūruota vištiena

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“, o pernai pasirodė D.Šimašiutės knyga „Prancūzijos virtuvė“. Joje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką