Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis

Dangira Šimašiutė ir jos keptas pyragas
Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno nuotr. / Dangira Šimašiutė ir jos keptas pyragas
Šaltinis: 15min
0
A A

Nesaldus pyragas, turbūt, yra viena paprasčiausių ir efektingiausių užkandžio formų. Paprastai juos paruošti nesudėtinga ir neužtrunka daug laiko. Tokius pyragus labai lengva transportuoti, kai ruošiamės į gamtą ar norime ką nors nusinešti pas draugus. Jie visada papuošia net patį įmantriausią vaišių stalą ir, svarbiausia, visiems patinka. Na, gerai, būkime relistais, – beveik visiems.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai (8-10 porcijų):

  • 200 g miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio;
  • 3 kiaušiniai;
  • 100 g natūralaus jogurto;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 180 g fetos sūrio;
  • 180 g vyšninių pomidoriukų;
  • 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite 180 C.

2. Miltus suberkite į dubenėlį, sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir džiovintu raudonėliu. Supilkite lengvai plaktus kiaušinius, jogurtą ir aliejų. Išmaišykite mediniu šaukštu.

3. Fetos sūrį supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus padalinkite į keturias dalis, o alyvuoges perpjaukite pusiau. Suberkite viską į tešlą ir sumaišykite.

4. Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite paruoštą tešlą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-55 min. Mano forma yra 30x10cm dydžio, bet naudokite tokią, kokią turite, tik jei forma kiek trumpesnė ir platesnė, pyragą kepkite bent 55 minutes.

5. Atvėsinkite, supjaustykite ir mėgaukitės.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis
Dangiros Šimašiutės nuotr./Pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką