Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis

Dangira Šimašiutė ir jos keptas pyragas
Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno nuotr. / Dangira Šimašiutė ir jos keptas pyragas
Šaltinis: 15min
0
A A

Nesaldus pyragas, turbūt, yra viena paprasčiausių ir efektingiausių užkandžio formų. Paprastai juos paruošti nesudėtinga ir neužtrunka daug laiko. Tokius pyragus labai lengva transportuoti, kai ruošiamės į gamtą ar norime ką nors nusinešti pas draugus. Jie visada papuošia net patį įmantriausią vaišių stalą ir, svarbiausia, visiems patinka. Na, gerai, būkime relistais, – beveik visiems.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai (8-10 porcijų):

  • 200 g miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio;
  • 3 kiaušiniai;
  • 100 g natūralaus jogurto;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 180 g fetos sūrio;
  • 180 g vyšninių pomidoriukų;
  • 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite 180 C.

2. Miltus suberkite į dubenėlį, sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir džiovintu raudonėliu. Supilkite lengvai plaktus kiaušinius, jogurtą ir aliejų. Išmaišykite mediniu šaukštu.

3. Fetos sūrį supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus padalinkite į keturias dalis, o alyvuoges perpjaukite pusiau. Suberkite viską į tešlą ir sumaišykite.

4. Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite paruoštą tešlą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-55 min. Mano forma yra 30x10cm dydžio, bet naudokite tokią, kokią turite, tik jei forma kiek trumpesnė ir platesnė, pyragą kepkite bent 55 minutes.

5. Atvėsinkite, supjaustykite ir mėgaukitės.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis
Dangiros Šimašiutės nuotr./Pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką